«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Μια νέα τροποποίηση mRNA μπορεί να επηρεάσει την έκφραση γονιδιακού αντίκτυπου... αρθρο απο το 2018 και τι επιπτωσεις μπορει να εχει η ακιδα S που οδηγειται στον πυρινα των κυτταρων...;

Οι ερευνητές στο CCR εντόπισαν μια νέα τροποποίηση στο ανθρώπινο αγγελιοφόρο RNA (mRNA). Το NAT10, ένα ένζυμο που βρέθηκε υπεύθυνο για την τροποποίηση, έχει προηγουμένως εμπλακεί στον καρκίνο και τη γήρανση. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα μιας μοναδικής χημικής τροποποίησης του mRNA (βασικός παράγοντας για την αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα) που προκαλεί αύξηση της παραγωγής πρωτεϊνών. Η μελέτη, από τον Shalini Oberdoerffer, Ph.D., Investigator in the Laboratory of Receptor Biology and Gene Expression, και συνεργάτες, εμφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018, στο Cell.

Η αποκρυπτογράφηση του γενετικού κώδικα είναι μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων που ξεκινά με τη μεταγραφή πληροφοριών που περιέχονται στο DNA σε ένα αγγελιοφόρο RNA. Τα προκύπτον mRNA μεταφράζονται στη συνέχεια σε πρωτεΐνες που περιλαμβάνουν βασικά συστατικά του κυττάρου. Είναι γνωστό ότι το RNA μπορεί να τροποποιηθεί μετά τη διαδικασία μεταγραφής ως μέσο ρύθμισης της λειτουργίας. 

Αυτή η μελέτη παρέχει ένα πρώτο παράδειγμα χημικής τροποποίησης του mRNA που ενισχύει την παραγωγή πρωτεΐνης. Οι ερευνητές προτείνουν ότι η τροποποίηση μεταβάλλει τον ρυθμό με τον οποίο διαβάζεται ο γενετικός κώδικας σε κάθε σκελος (κλώνο) του mRNA. 

 Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε μια συγκεκριμένη χημική τροποποίηση του mRNA, της Ν4-ακετυλοκυτιδίνης (ac4C). Αρχικά χαρτογράφησαν την παρουσία του ac4C σε χιλιάδες ανθρώπινα mRNA. Στο εργαστήριο, οι επιστήμονες στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι η παρουσία του ac4C μέσα στα mRNAs ενίσχυσε δυναμικά την ικανότητά τους να μεταφράζονται σε πρωτεΐνη.

Έδειξαν περαιτέρω ότι το ac4C επηρέασε τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των καρκινικών κυττάρων.

"Ελπίζουμε ότι μια μέρα θα αξιοποιήσουμε αυτήν την ανακάλυψη για να κατευθύνουμε συγκεκριμένα την τροποποίηση σε βασικά mRNAs, δημιουργώντας έτσι νέες θεραπείες", δήλωσε ο Δρ Oberdoerffer. 

 Τα επόμενα βήματα των ερευνητών είναι να χαρτογραφήσουν πώς λειτουργεί συγκεκριμένα η τροποποίηση για να αλλάξει την γονιδιακή έκφραση, καθώς και να προσδιοριστεί εάν η λανθασμένη ρύθμιση είναι η βασική αιτία ορισμένων ασθενειών.

Πηγη: https://ccr.cancer.gov/news/article/a-novel-mrna-modification-may-impact-gene-expression

 Δηλαδη, αν ενα ενζιμο τροποποιει το mRNA, μια ακιδα ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ πρωτεινης S που ειναι η πιο επικινδυνη του κορονοιου, δεν τροποποιει το mRNA; Και αν διασπαει την μεμβρανη των κυτταρων ωστε να μπει μεσα στα κυτταρα (μεσω των νανοσωματιδιωνμεταλλων οπως αναγνωρισαν οι ιδιοι στους Ιαπωνες) και να "αναγνωριστει" οπως ειπαν, δεν προσκολλα στον πυρινα του κυτταρου; Και αφου ειναι προτεινη και μαλιστα ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ και το πιο επικινδυνο μερος ενος βιοοπλου -οπως ειναι το επιχορηγουμενο εργαστηριακο κορονοιο- δεν προκαλει αναβολισμο, καρκινο, και ΘΑΝΑΤΟ; Ουτε καν δεν μιλαμε πια για κατι αλλο. Μονο οι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ θα προλαβουν να γινουν τερατα και ΑΝ... 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ; Επιπλεον με αυτη την ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΛΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑ... ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΟ... ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΡΑ;;;; 

Βρηκα αυτο το αρθρο απο το 2018, οπου ακομα δειλα εμεινε στο διαδικτυο να μιλαει (στο Cell) μοναχουλη πως υπαρχει δυνατοτητα και αντιστροφης μετατροπης...

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: