«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ! ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ (και επανέρχονται) 100 υγειονομικοί που ήταν σε αναστολή...


Με τη σφραγίδα τού Νόμου δικαιώνονται και πρέπει να επιστρέψουν, αυτοδίκαια, στα καθήκοντά τους οι 100 και πλέον Υγειονομικοί τής Κατερίνης οι οποίοι, από την 1η Σεπτεμβρίου 2021, είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας (χωρίς μισθό και ασφάλιση), επειδή αρνούνταν να EMBOΛIAΣTOYN με αυτά τα νέα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ EMBOΛIA για τον κορωνοϊό. 

Αυτοδίκαιη η επιστροφή τους, επειδή δεν συγκλήθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει.

Η επιστροφή των Υγειονομικών έχει προβλεφθεί ρητά από το άρθρο 104, που αφορά δυνητική θέση σε αργία – αναστολή άσκησης καθηκόντων, του Ν. 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του Ν. 4325/2015 (ΦΕΚ Α’ 47/11/05/2015), επειδή δεν συγκλήθηκε, εντός 30 ημερών, το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 2 ορίζεται: «Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και πριν γνωμοδοτήσει το πειθαρχικό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο από το ανώτατο μονοπρόσωπο όργανο διοίκησης του φορέα όπου υπηρετεί το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του. Μέσα σε τριάντα (30) ημέρες το πειθαρχικό συμβούλιο συνέρχεται και γνωμοδοτεί για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως, εάν το πειθαρχικό συμβούλιο δεν γνωμοδοτήσει για τη θέση σε αργία εντός της ανωτέρω προθεσμίας».

Τυχόν άρνηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου να δεχθεί τη νόμιμη επιστροφή των Υγειονομικών, «συνιστά κολάσιμη πράξη»!

Μάλιστα, σε προσωπική έγγραφη αναφορά, που κατέθεσε κάθε Υγειονομικός ξεχωριστά,  την 1/10/2021, προς τους ιθύνοντες του Νοσοκομείου, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Βάσει και της αναλογικής εφαρμογής της ως άνω διάταξης (άρθρο 104 του Ν. 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 τού Ν. 4325/2015 [ΦΕΚ Α’ 47/11/05/2015]), επειδή έχει παρέλθει άπρακτη η ως άνω 30ήμερη προθεσμία χωρίς να έχω περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσει περί της αναστολής μου ή μη, σας ΔΗΛΩΝΩ ότι διατίθεμαι στην διάθεση της υπηρεσίας μου, και η μη αποδοχή της προσφοράς εργασίας μου από μέρους σας συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματος μου».

Ποιοι οι λόγοι που οι συγκεκριμένοι Υγειονομικοί συνεχίζουν να αρνούνται τον EMBOΛIAΣMO τους.

Όπως είναι γνωστό, οι εν λόγω Υγειονομικοί παραμένουν ANEMBOΛIAΣTOI, επειδή, όπως λένε, ΔΕΝ επιθυμούν να βάλουν στο σώμα τους τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ EMBOΛIA για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για EMBOLIA που, ως γνωστόν, έχουν προκαλέσει πάρα πολλές και σοβαρές παρενέργειες αλλά και αρκετούς θανάτους, όχι μόνο στην Κατερίνη και στην Πιερία αλλά και στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Τέτοια περιστατικά πολύ σοβαρών παρενεργειών (παραλύσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακών επεισοδίων κλπ.) αλλά και θανάτων, λόγω EMBOΛIAΣMΩN, οι Υγειονομικοί τής Κατερίνης (τόσο οι EMBOΛIAΣMENOI όσο και οι ANEMBOΛIAΣTOI) τα έχουν αντιμετωπίσει εδώ και αρκετούς μήνες από την αρχή αυτής τής χρονιάς, δηλαδή αφότου ξεκίνησαν οι EMBOΛIAΣMOI στην Ελλάδα. Και τέτοιου είδους σοβαρές παρενέργειες αλλά και θάνατοι, λόγω EMBOΛIΩN, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

«ΔΕΝ είμαστε ANTIEMBOΛIAΣTEΣ», τονίζουν οι εν λόγω Υγειονομικοί. «Έχουμε κάνει όλα τα EMBOΛIA αλλά επιφυλασσόμαστε γι’ αυτό το συγκεκριμένο EMBOΛIΟ για τον κορωνοϊό».

Οι Υγειονομικοί τής Κατερίνης που συνεχίζουν να αρνούνται τον EMBOΛIAΣMO τους, με δηλώσεις που κατ’ επανάληψη έχουν κάνει, επισημαίνουν ότι ΔΕΝ είναι ANTIEMBOΛIAΣTEΣ, είναι όμως επιφυλακτικοί με αυτά τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ EMBOΛIA για τον κορωνοϊό:

Συγκεκριμένα, δηλώνουν: «Πάρα πολλά EMBOΛIA, κατά το παρελθόν, έχουν σώσει την ανθρωπότητα από διάφορες ασθένειες. Εμείς έχουμε κάνει όλα τα EMBOΛIA αυτά, από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά μέχρι και πριν από την εμφάνιση αυτού του κορωνοϊού.

Όμως, ΔΕΝ εμπιστευόμαστε αυτά τα νέα EMBOΛIA για τον κορωνοϊό, διότι έχουμε δει με τα μάτια μας, εδώ στο νοσοκομείο Κατερίνης, πάρα πολλές παρενέργειες αλλά και θανάτους συνανθρώπων μας ύστερα από EMBOΛIAΣMOYΣ.

Πρόκειται για ένα EMBOΛIO ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ, αυξημένων παρενεργειών και μειωμένης αποτελεσματικότητας, αφού ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει».

Η κυβέρνηση είχε εναλλακτικές λύσεις, όμως εφάρμοσε μια αντισυνταγματική «λύση».

Τέλος, σε άλλες δηλώσεις τους οι Υγειονομικοί τής Κατερίνης αναφερόμενοι στο μέτρο τής αντισυνταγματικής αναστολής εργασίας, τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν εξάντλησε όλες τις μορφές προληπτικών μέτρων που θα μπορούσε να εφαρμόσει.

Για παράδειγμα, λένε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί α) η εργασία με δύο ράπιντ τεστ εβδομαδιαίως, β) η τηλεργασία που μπορούν πολλοί υπάλληλοι να κάνουν. Έτσι, η κυβέρνηση πήγε απευθείας στο αντισυνταγματικό μέτρο της αναστολής εργασίας με μηδενικές αποδοχές.

Προσθέτουν δε ότι αυτό το μέτρο (επ’ αόριστον αναστολή εργασίας χωρίς αποδοχές και ασφάλιση) δεν έχει εφαρμοστεί ούτε σε υπαλλήλους που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα…

Επομένως, εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση προέβη στην εφαρμογή τής αντισυνταγματικής αναστολής εργασίας σε βάρος των Υγειονομικών, μόνον και μόνο για να τους οδηγήσει στον καταναγκαστικό EMBOΛIAΣMO, που απαγορεύεται από το Σύνταγμα αλλά και από διεθνείς συνθήκες.

stalagmaties.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: