«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Οργια στο Άγιον Όρος και σιωπή από τον Τύπο

Οργια στο Άγιον Όρος και σιωπή από τον Τύπο

Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 είχε απαγορευτεί η είσοδος παιδιών στην επικράτεια του Αγίου Όρους. Οι μοναχοί διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούσαν να καλέσουν κοντά τους νεαρούς πιστούς (για νεαρές και μεγαλύτερες πιστές ούτε λόγος). Κάποια στιγμή επισκέφθηκε την Αθωνική Πολιτεία ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το πρώτο αίτημα που του έθεσαν ήταν να αρθεί η παράλογη, κατά τη γνώμη τους, απαγόρευση. Το αίτημα έγινε δεκτό και λίγο αργότερα άρχισε δίνεται εξήγηση στην επιμονή των μοναχών. Νέα παιδιά, ανήλικα οδηγούνταν εκεί από κυκλώματα που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να γίνουν μοναχοί και να κάνουν τις δουλειές που θα ξεκούραζαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία μοναχούς, αλλά και η ερωτική απόλαυση. Πολλά από τα παιδιά αυτά έγιναν.,. σκεύη ηδονής.

Ελάχιστες περιπτώσεις ήρθαν στην επιφάνεια κι ακόμα λιγότερες έφθασαν στη δικαιοσύνη. Κάτι η κοινωνική κατακραυγή, κάτι τα χρήματα που δόθηκαν στις οικογένειες των παιδιών έφεραν αποτέλεσμα. Από κοντά και ο Τύπος που ήταν απρόθυμος να αποκαλύψει τέτοιου είδους σκάνδαλα.

Μια από τις περιπτώσεις αυτές έχει τόπο… δράσης την Σκήτη της Αγίας Άννης, εδώ πρωταγωνιστής είναι ένας 14χρονος που με τη θέληση των γονιών του οδηγήθηκε στο μοναστήρι, αλλά βιάστηκε από τους δύο μοναχούς που υπηρετούσε. Και κανείς δεν θα το μάθαινε εάν δεν ήθελε να… αρτυθεί κι  ένας κοσμικός. Η αποκάλυψη έγινε από τις αρμόδιες αρχές, αλλά στη Θεσσαλονίκη η Μακεδονία, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα δεν ανέφερε την είδηση και στην Αθήνα με εξαίρεση την Ακρόπολη οι άλλες εφημερίδες φρόντισαν να… πνίξουν το θέμα.

Δημοσιεύουμε τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων. Υπάρχουν διαφορές στις επί μέρους λεπτομέρειες, αλλά θεωρήσαμε ότι αποτελούν ντοκουμέντο που αξίζει να διαβάσει κανείς.

Ο Ταχυδρόμος της Βορείου Ελλάδος φιλοξένησε το θέμα στην πρώτη σελίδα

Η Ακρόπολις στην Αθήνα ήταν περισσότερο αναλυτική

Και αργότερα αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο θέμα. Οπως αναφέρεται υπάρχει σειρά από σκάνδαλα που αρχίζουν και τελειώνουν στο σεξ.

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Οι απαγωγές παιδιών και η Μονή Δοχειαρίου

Πηγη: pasatempo.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια: