«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Bloomberg-Ισραήλ> Οσοι έχουν εμβολιαστεί με 2 δόσεις της Pfizer κινδυνεύουν 7 φορές περισσότερο από τη Delta σε σύγκριση με όσους ανάρρωσαν Αυτή η ανάλυση κατέδειξε ότι η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι λοίμωξης

 

Νέα ανατρεπτική μελέτη δημοσιεύεται στο Bloomberg.

Τα άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech είχαν σχεδόν εξαπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από την λοίμωξη Delta και επτά φορές πιο πιθανό να έχουν συμπτωματική νόσο από εκείνους που ανάρρωσαν.

Οι άνθρωποι που νόσησαν από Covid-19 και ανέκαμψαν κατά τη διάρκεια ενός από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας φαίνεται να έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από την παραλλαγή Delta σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου από την Pfizer Inc. και την BioNTech SE.

Η μεγαλύτερη ανάλυση του πραγματικού κόσμου που συγκρίνει τη φυσική ανοσία-που αποκτήθηκε από μια παλαιότερη μόλυνση-με την προστασία που παρέχεται από ένα από τα πιο ισχυρά εμβόλια που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή έδειξε ότι οι επανεμφανίσεις ήταν πολύ λιγότερο συχνές. H μελέτη ερευνητών στο Ισραήλ έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, οι οποίες έδειξαν ότι οι εμβολιασμοί προσέφεραν καλύτερη προστασία από μια προηγούμενη μόλυνση, αν και αυτές οι μελέτες δεν αφορούσαν την Delta.

Τα αποτελέσματα είναι καλά νέα για τους ασθενείς που ήδη αντιμετώπισαν επιτυχώς τον Covid-19, αλλά δείχνουν και το ρίσκο  όσων βασίζονται αποκλειστικά σε εμβολιασμούς για να περάσουν την πανδημία. Τα άτομα που έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech είχαν σχεδόν εξαπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από την λοίμωξη Delta και επτά φορές πιο πιθανό να έχουν συμπτωματική νόσο από εκείνους που ανάρρωσαν.

«Αυτή η ανάλυση κατέδειξε ότι η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι λοίμωξης, συμπτωματικών ασθενειών και νοσηλείας λόγω της παραλλαγής δέλτα», ανέφεραν οι ερευνητές από τη Maccabi Healthcare και το Tel Aviv University.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη πραγματική μελέτη παρατήρησης που συγκρίνει τη φυσική ανοσία, που αποκτήθηκε μέσω προηγούμενης λοίμωξης SARS-CoV-2, με την ανοσία που προκαλείται από εμβόλια
Η μελέτη, δημοσιεύτηκε στο medRxiv στις 25 Αυγούστου.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τις υπηρεσίες Maccabi Healthcare Services, το δεύτερο μεγαλύτερο ταμείο υγείας του Ισραήλ, από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 14 Αυγούστου 2021.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο Pfizer είχαν 13,06 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την παραλλαγή Delta του κορωνοιού και 27,02 φορές είχαν αυξημένο κίνδυνο συμπτωματικής νόσου, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν αναρρώσει από προηγούμενη λοίμωξη του COVID-19 και είχαν αποκτήσει φυσική ανοσία
Τα στοιχεία ισχύουν για τη σύγκριση περιπτώσεων όπου ο πρώτος εμβολιασμός ή μόλυνση συνέβη μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν όλες τις περιπτώσεις μόλυνσης μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 με εμβολιασμένους, μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021, διαπίστωσαν ότι η εμβολιασμένη ομάδα είχε 5,96 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθεί από την παραλλαγή Delta και 7,13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει με συμπτώματα έναντι αυτών που είχαν μολυνθεί και αποκτήσει φυσική ανοσία.

Πηγη: https://kourdistoportocali.com/news-desk/bloomberg-israil-gt-osoi-echoyn-emvoliastei-me-2-doseis-tis-pfizer-kindyneyoyn-7-fores-perissotero-apo-ti-delta-se-sygkrisi-me-osoys-anarrosan/

Δεν υπάρχουν σχόλια: