«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Κ.Φαρσαλινός στο pronews.gr: «Συντριπτική η κλινική υπεροχή της φυσικής ανοσίας - Σκάνδαλο αυτό που συμβαίνει» Η μεγάλη μελέτη του Ισραήλ και η απάντηση του Κ.Φαρσαλινού σε «ειδικούς» και κυβέρνηση

«Ειδικοί» και κυβέρνηση συνεχίζουν να κάνουν πολιτική με τη φυσική ανοσία, καθώς χωρίς να αναφέρονται σε μελέτες υποστηρίζουν πως η ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια είναι καλύτερη από τη φυσική. 

Κάτι με το οποίο διαφωνεί ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο οποίος σε δηλώσεις του στο pronews.gr και στον Θάνο Νικηταρά υποστήριξε ξεκάθαρα πως «τα αποτελέσματα των μελετών δείχνουν συντριπτική κλινική υπεροχή της φυσικής ανοσίας». 

Πρόσφατη μελέτη από το Ισραήλ έκανε σύγκριση μεταξύ εμβολιαστικής (2 δόσεις του εμβολίου της Pfizer) και φυσικής (από τη νόσο) ανοσίας, με δεδομένα από το 2ο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας.

Όσοι είχαν εμβολιαστεί την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021 και παρακολουθήθηκαν μέχρι τις 14 Αυγούστου 2021, είχαν 13 φορές (1200%) μεγαλύτερη πιθανότητα μόλυνσης με SARS-CoV-2 σε σχέση με επανα-μόλυνση σε όσους είχαν νοσήσει την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021.

Οι εμβολιασμένοι είχαν επίσης 27 φορές (2600%) μεγαλύτερης πιθανότητα εμφάνισης νόσου (δηλαδή μόλυνσης με συμπτώματα) σε σχέση με επανανόσηση σε νοσήσαντες. Η πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο ήταν 8πλάσια (+700%) για τους εμβολιασμένους.

Η μελέτη επίσης εξέτασε τη διαφορά μεταξύ εμβολιασμένων και όσων είχαν νοσήσει ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου νόσησης. Συμπεριέλαβαν δηλαδή και όσους είχαν νοσήσει πριν από μεγάλο διάστημα, και κατά το 2020.

Σε αυτή την περίπτωση οι εμβολιασμένοι είχαν 6 φορές (500%) μεγαλύτερη πιθανότητα μόλυνσης με SARS-CoV-2 και 7 φορές (600%) μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης νόσου (δηλαδή μόλυνσης με συμπτώματα). Η πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο ήταν 7 φορές (+600%) υψηλότερη στους εμβολιασμένους.

Τέλος, έγινε και σύγκριση μεταξύ όσων νόσησαν και όσων νόσησαν και στη συνέχεια έκαναν μια δόση του εμβολίου (μέχρι τις 25 Μάϊου 2021). Όσοι έκαναν μια δόση είχαν 47% μικρότερη πιθανότητα να επανα-μολυνθούν αλλά δεν είχαν στατιστικά σημαντική διαφορά στην πιθανότητα να επανανοσήσουν σε σχέση με τους νοσήσαντες που δεν εμβολιάστηκαν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης σχολίασε στο pronews.gr ο γιατρός Κ.Φαρσαλινός υποστηρίζοντας αρχικά πως «εκείνο που είναι σκάνδαλο, είναι εκείνοι που έχουν νοσήσει και δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι οποίοι έχουν μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν και να εμφανίσουν συμπτώματα σε σχέση με έναν πλήρως εμβολιασμένο ο οποίος δεν έχει νοσήσει. Εδώ πρόκειται για ένα σκάνδαλο, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι δεν αποδέχονται τη φυσική ως επαρκή, ακόμη και ο ΠΟΥ».

Ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «σημασία δεν έχουν οι εργαστηριακές μετρήσεις αλλά το κλινικό αποτέλεσμα. Δηλαδή η πιθανότητα νόσησης σε εμβολιασμένους και επανανόσησης σε όσους έχουν νοσήσει». 

«Και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δείχνουν συντριπτική κλινική υπεροχή της φυσικής ανοσίας», κατέληξε ο Κ.Φαρσαλινός.

Ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός εξήγησε βέβαια πως τη φυσική ανοσία δεν την προτιμάμε, καθώς με αυτό τον τρόπο υπάρχει κίνδυνος να νοσήσουμε σοβαρά. 

Πηγη: εδω

Το θεμα ειναι πιο κινδυνο ειναι μεγαλυτερο- να νοσησουν σοβαρα οι ανεμβολιαστοι ηλικιωμενοι και με υποκειμενα νοσηματα, η να παθουν σοβαρες παρενεργειες εως και θανατο οι εμβολιασμενοι, οι οποιοι επισης και μπορουν να νοσησουν σοβαρα και να πεθανουν, αλλα επιπλεον και να μεταδιδουν ως ασυμπτωματικοι και χωρις κανενα ελεγχο να σκορπιζουν τον ιο στην κοινωνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: