«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Μελέτη: ο κίνδυνος νοσηλείας, εισαγωγής σε ΜΕΘ και θάνατος είναι χαμηλότερος στους εκπαιδευτικούς από ό,τι σε όλα τ’άλλα επαγγέλματα. Μια έκθεση του ECDC σχετικά με τον ρόλο των παιδιών και των σχολείων στην εξάπλωση του Covid19: τα παιδιά είναι γενικά πολύ λιγότερο μεταδοτικά από τους ενήλικες!

 



Μια νέα μελέτη σε όλους τους Σκωτσέζους εκπαιδευτικούς από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021, δείχνει ότι ο κίνδυνος νοσηλείας, εισαγωγής στην εντατική και θάνατος ήταν χαμηλότερος στους εκπαιδευτικούς από ό, τι σε άλλα επαγγέλματα. ( σσ επομένως οι εγχώριοι ψευδοειδήμονες, μιντιοαγκιτάτορες, συνδικαλιστές φερέφωνα και πολιτικομαμήδες αυτοσχεδιάζουν όταν προτάσσουν υποχρεωτικό εμβολιασμό στην επαγγελματική ομάδα με το λιγότερο κίνδυνο και στιγματίζουν δυσφημίζουν εκπαιδευτικούς σπιλώνουν συνειδήσεις παραπληροφορούν κι αποπροσανατολίζουν.) Η συγκριτική μελέτη αντιπαραβάλει υγειονομικούς και ενήλικες σε άλλες εργασίες με εκπαιδευτικούς.

Το Συμπέρασμα όπως αναφέρεται στη Μελέτη: Σε σύγκριση με ενήλικες σε ηλικία εργασίας που κατά τα άλλα είναι παρόμοιοι, οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη της οικογένειάς τους δεν βρέθηκε να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο με covid-19 και διαπιστώθηκε ότι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου covid-19. Αυτά τα ευρήματα θα πρέπει να καθησυχάσουν όσους ασχολούνται με την δια ζώσης διδασκαλία.

Πιο συγκεκριμένα η μελέτη συνάγει ότι οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους κινδυνεύουν λιγότερο σε σχέση μ’ αντιπροσωπευτικό δείγμα όλων των άλλων επαγγελμάτων και ότι ο κίνδυνος να μεταβληθούν σε σοβαρό κρίσιμο κρούσμα που χρήζει νοσηλείας είναι 2 φορές κατώτερος σε σύγκριση με τους υγειονομικούς που εργάζονται με ασθενείς με Covid.

Αυτή η μελέτη είναι βασισμένη σε μητρώα, συγκρίνει κυρίως νοσηλείες, εισαγωγές σ’ μονάδες εντατικής θεραπείας και θανάτους, όπου κάθε εκπαιδευτικός συγκρίνεται με δέκα περιπτώσεις ελέγχου σύμφωνα με κριτήρια ηλικίας, φύλου, συννοσηρότητας, βιοτικού επιπέδου …

Επίσης πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά του σχολείου δηλ. οι μαθητές δεν αποτελούν πηγή εξάπλωσης του ιού ή επιδημίας σε διαφορετικές χώρες.Μια έκθεση του ECDC σχετικά με τον ρόλο των παιδιών και των σχολείων στην εξάπλωση του Covid19: τα παιδιά είναι γενικά πολύ λιγότερο μεταδοτικά από τους ενήλικες, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικά, οι σχολικές ομάδες σπάνια γίνονται επίκεντρο και εστία διάδοσης covid19.

Πηγη: dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: