«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Καταγγελία επιδημιολόγου ιατρικής Σχολής Χάρβαρντ: Ασκούν πιέσεις για να εμβολιαστούν και οι πρώην νοσήσαντες

Σε μια καταγγελία προχώρησε ο επιδημιολόγος της ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ Martin Kulldorff ο οποίος ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι οι νοσήσαντες από τον COVID-19 έχουν πολύ καλύτερη ανοσία από αυτή των εμβολιασμένων ασκούνται συγκεκριμένες πιέσεις για να εμβολιαστούν και αυτοί.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε:

«Πολλά νοσοκομεία απαιτούν από τους εργαζόμενούς τους με προηγούμενο ιστορικό ασθένειας COVID να εμβολιαστούν και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη διάρκεια ανοσίας από τους εμβολιασμένους.

Εάν τα νοσοκομεία τα ίδια δεν μπορούν να βρουν τα ιατρικά δεδομένα όπως αυτό παρακάτω, πως μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη για άλλα θέματα της υγείας μας;», ανέφερε.

"Many hospitals demand that employees with prior COVID disease get vaccinated, despite already having stronger longer lasting immunity. If hospitals cannot get the medical evidence right on this one, how can we trust them with other aspects of our health?"

https://twitter.com/MartinKulldorff/status/1430660291579105284?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1437417029368156171%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fygeia%2F1017067_kataggelia-epidimiologoy-iatrikis-sholis-harvarnt-askoyn-pieseis-gia-na-emvoliastoyn

 Μάλιστα τα όσα αναφέρει ο επιδημιολόγος της ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ δεν αφορούν μόνο τις ΗΠΑ. Έμμεσες πιέσεις με «μελέτες» υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ελληνική μελέτη που μόλις δημοσιεύθηκε και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία επιστημόνων από τη Μονάδα Κλινικών Ερευνών της Ιατρικής του ΑΠΘ και του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης ανοσία που θα διαρκεί πολύ περισσότερο από ένα χρόνο φαίνεται ότι θα έχουν όσοι νόσησαν πρώτα από κορωνοϊό και εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις του εμβολίου BNT162b2 (Pfizer).

Παράλληλα συστήνουν και την  τρίτη δόση για τα άτομα άνω των 60 στους έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρεται έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό τα ευρήματα της μελέτης είναι ενδεικτικά διατήρησης των αντισωμάτων που δημιουργούνται από το εμβόλιο BNT162b2 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Φαίνεται ότι είναι σημαντικά πιο αργή η μείωση των τίτλων αντισωμάτων στους εμβολιασμένους που νόσησαν προηγουμένως και μάλιστα το όφελος που έχουν είναι ισοδύναμο με το όφελος που θα έχει μία τρίτη δόση σε όσους δεν νόσησαν.

Στη διάρκεια της μελέτης παρακολουθήθηκαν επί έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό οι τίτλοι αντισωμάτων στους 252 συμμετέχοντες . Φάνηκε ότι οι τιμές των τίτλων αντισωμάτων σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την τιμή που είχαν 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά είχαν μειωθεί κατά 94% σε σύγκριση με τα επίπεδα που είχαν 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Με άλλα λόγια συστήνουν ότι οι πρώην νοσήσαντες  παρά το  γεγονός ότι έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα αντισωμάτων να κάνουν το εμβόλιο.

 Πηγη: εδω

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: