«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Υπουργός… τόλμησε να διαφωνήσει με τα διαβατήρια εμβολιασμού και εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση Άμεση κίνηση απόλυσης της υπουργού στην Ολλανδία

Η υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας Μόνα Κάιζερ εκδιώχθηκε από τη θέση της από τον Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε. Το έγκλημά της; Ανέφερε ότι το σύστημα διαβατηρίων εμβολιασμού της χώρας είναι «παράλογο» και ότι η Ολλανδία πρέπει «να επιστρέψει στο παλιό φυσιολογικό».

Φαίνεται ότι ακόμα και η πολιτική περνά από μια παγκόσμια ομερτά όπου κάθε αντίπαλη γνώμη ή γενικά μια γνώμη που προκαλεί απορίες (άλλωστε σε κάθε χώρα θεωρητικά οι πολιτικοί δεν είναι υπόλογοι στα κόμματα αλλά στους ψηφοφόρους τους και έχουν ανεξάρτητη την γνώμη τους) πρέπει απλά να υποτάσσεται στην επίσημη άποψη που πολλές φορές είναι και θα λέγαμε... εισαγώμενη.

Από την Κυριακή στην Ολλανδία, όσοι θέλουν να επισκεφτούν μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και άλλους χώρους συνάντησης, θα πρέπει να δείχνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατο αρνητικό τεστ.

Το σύστημα «διαβατηρίου» εισήχθη παρά τις πρόσφατες μαζικές διαμαρτυρίες στο Άμστερνταμ και τις διαδηλώσεις ενάντια στα υποχρεωτικά –πλέον- διαβατήρια εμβολίων.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Telegraaf το Σάββατο, η Κάιζερ είπε ότι ήταν «ανεξήγητο» το ότι απαιτείται το πάσο, παρόλο που η επαναλειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων τον Αύγουστο δεν είχε οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλειών (αυτό ήταν χτύπησε "συναγερμός" στα κέντρα λήψης απόφασης).

«Μπορείς να συμμετάσχεις στον μαραθώνιο χωρίς πάσο, αλλά αν πρόκειται να φας ένα γλυκό στην αίθουσα φαγητού πρέπει να το έχεις», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ πλέον να το εξηγήσω λογικά».

Για να αναρωτηθεί: «Εάν καταλήξουμε σε μια κοινωνία όπου πρέπει να φοβόμαστε ο ένας τον άλλον, εκτός και εάν μπορούμε να δείξουμε αποδείξεις, τότε πρέπει πραγματικά να ξύσεις το κεφάλι σου και να αναρωτηθείς: ‘Αυτή είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε;’».

Τα σχόλια της Κάιζερ προκάλεσαν την άμεση εκδίωξή της από το υπουργικό συμβούλιο. Μετά από διαβούλευση με τους αναπληρωτές του και τον ανώτερο υπουργό Οικονομίας, ο Ρούτε ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η Υπουργός θα απολυθεί «με άμεση ισχύ». Τα σχόλιά της, είπε, «δεν ήταν συμβατά με τις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα το υπουργικό συμβούλιο».

Η εφημερίδα Algemeen Dagblad (AD) ανέφερε ότι ο Ρούτε και η ομάδα του έμαθαν για τη συνέντευξη μόλις αργά το βράδυ της Παρασκευής και γνωρίζοντας τη στάση που θα κρατούσε, συμφώνησαν αμέσως να την απολύσουν. Σύμφωνα με πηγές της AD, η υπουργός δεν περίμενε ότι θα την έδιωχναν. Αν είχε προειδοποιηθεί για τις συνέπειες, «θα είχε παραιτηθεί», φέρεται να είπε συνεργάτης της Υπουργού.

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Ολλανδία έχουν αρθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου. Τα μπαρ και οι καφετέριες πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα και απαιτούνται μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες και στα αεροδρόμια.

Περίπου το 82% των ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ενηλίκων στη χώρα έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως και τα κρούσματα μειώνονται σταθερά από τον Ιούλιο.

Στη συνέντευξή της, η Κάιζερ επεσήμανε τους υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμού, καθώς και τη σπανιότητα των σοβαρών συμπτωμάτων επί του παρόντος, ως απόδειξη ότι τα εμβολιαστικά διαβατήρια πρέπει να καταργηθούν. «Πρέπει να επιστρέψουμε στο παλιό φυσιολογικό», είπε.


 https://www.youtube.com/watch?v=3Nr97C-FC1I



Πηγη: εδω

Δηλαδη επρεπε να μην πει την αληθεια για τα λιγα  κρουσματα αναμεσα στα παιδια και νεους, ωστε να συνεχιζουν τους εμβολιασμους και σε αυτες τις ηλικιες με το ζορι; Τι ζουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: