«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ρατσιτική επίθεση με πέτρες εναντίον μεταναστών στη Μυτιλήνη


Επίθεση με πέτρες εναντίον μεταναστών στη Μυτιλήνη
Απεργία πείνας ξεκίνησαν από χθες οι μετανάστες που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου  διαμαρτυρόμενοι με τις άθλιες  συνθήκες κράτησής τους. Στο μεταξύ αίσθηση προκαλούν καταγγελίες που μεταδίδει η ΕΡΑ Αιγαιου για ρατσιστικό επεισόδιο σε βάρος μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και τραυμάτισαν εγκυμονούσα παράνομη μετανάστρια.
Ειδικότερα όπως μεταδίδει η ΕΡΑ Αιγαίου αδιευκρίνιστος παραμένει ο  αριθμός των μεταναστών που συνεχίζουν την απεργία πείνας, ενώ από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό πως σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι. Στο λιμάνι της Μυτιλήνης διανυκτέρευσαν χθες πάνω από 25 μετανάστες, ανάμεσά τους δυο εγκυμονούσες και δυο παιδιά. Μάλιστα η μία από τις δύο γυναίκες μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην υγεία της και η δεύτερη μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί.  Νωρίτερα το απόγευμα οι μετανάστες προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό την Αθήνα, πράγμα που τελικά δεν έγινε διότι δεν είχαν υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής.
Και ρατσιστική επίθεση;
Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΑ Αιγαίου, επίθεση με πέτρες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν οι μετανάστες που διανυκτέρευσαν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ειδικότερα σύμφωνα με τις καταγγελίες  αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν άγνωστοι σταμάτησε στο χώρο του λιμανιού και οι επιβαίνοντες σε αυτό πέταξαν πέτρες εναντίων των μεταναστών. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στο μέτωπο η έγκυος γυναίκα που ήταν ανάμεσά τους. Τρομοκρατημένοι οι μετανάστες περιέθαλψαν πρόχειρα τη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο, ενώ πολλοί από αυτούς παρέμειναν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα υπό το φόβο νέας επίθεσης.
πηγή: ΕΡΑ Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: