«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Της... «υπομονής»…

"- ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Περιμένουν 4 μήνες την επιδότηση απ' το ΚΕΚΑΝΑΛ!
23.12.2008 ΠολιτικήΣοβαρή καθυστέρηση στην καταβολή επιδότησης παρατηρείται από το ΚΕΚΑΝΑΛ για ανέργους, που παρακολούθησαν σεμινάριο πληροφορικής.
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η "ευαισθησία" της Ν.Δ. απέναντι στους ανέργους και τους νέους, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες των γιορτών» και ζητεί την άμεση πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το Μάιο του 2008, για 400 ώρες παρακολούθησαν μέσω του Κ.Ε.Κ.Α.Ν.Α.Λ. οι καταρτιζόμενοι, προγράμματα διαχειριστών δικτύων (διαδικτύου και υπολογιστών), επιδοτούμενο από την Ε.Ε.
Το εν λόγω πρόγραμμα εκτός από την επιμόρφωση προέβλεπε και αμοιβή στους ανέργους, περίπου, 1.500 ευρώ.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο Υπουργείο Απασχόλησης, που είναι ο φορέας υλοποίησης και υπεύθυνο για την πληρωμή των ανέργων που επιμορφώθηκαν.
Το Υπουργείο Απασχόλησης έχει εισπράξει τα κονδύλια για το πρόγραμμα από την Ε.Ε., αμέσως μετά την έγκριση του προγράμματος, δηλαδή πριν καν να αρχίσουν τα μαθήματα. Ωστόσο, 4 μήνες μετά την λήξη του προγράμματος, οι άνεργοι, μένουν ακόμα απλήρωτοι!
Οι άνεργοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα επικοινωνούν με το αρμόδιο Υπουργείο και ενώ κάποιοι παράγοντες τους διαβεβαιώνουν ότι η πληρωμή θα γίνει αμέσως, τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη που πρέπει να προωθήσουν τις διαδικασίες... δηλώνουν άγνοια για το θέμα! Με βάση τα παραπάνω αυτό που υποθέτουν οι καταγγέλλοντες είναι ότι τα χρήματα του προγράμματος χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν "άλλες τρύπες" και τώρα δεν είναι εύκολη η αναπλήρωσή τους
"

Πηγή: Aiolika Nea

Η εφημερίδα Αιολικά Νέα συνεχίζει και με άλλα άρθρα:

"Ηχώ προσλήψεων

Δεν υπάρχουν καταχωρημένα άρθρα

Το καλάθι της νοικοκυράς

Δεν υπάρχουν καταχωρημένα άρθρα"

Την ίδια στιγμή που κάποιοι κάνουν γιορτές με αφθονία και χλιδή, ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ κάνουν μαύρα Χριστούγεννα, περιμένοντας «με υπομονή» (έτσι όπως τους συμβούλεψαν οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Απασχόλησης), αυτά που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ…

Που βρίσκονται τα λεφτά που έστειλε η Ε.Ε. για αυτά τα προγράμματα;

Ξέρω ότι μερικοί από αυτούς τους ανέργους, από το λίγο που θα τους μείνει μετά τις πληρωμές των διαφόρων λογαριασμών, θέλουν να βοηθήσουν και συνανθρώπους τους, όπως το παιδί Ταξιάρχη, μετανάστες, κ.α., αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά, ότι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!!

Υ.Γ. Πολύ καλή η ιδέα του @φίλου @ρ@τε πύλ@ς για την δημιουργία ενός λογαριασμού για τον Ταξιάρχη, προσοχή όμως να μην επαναληφθεί η περίπτωση Βασιλέλη
Δεν υπάρχουν σχόλια: