«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

ΗΠΑ> O CEO της Aσφαλιστικής OneAmerica βλέπει 40% εκτόξευση των θανάτων στις ηλικίες 18-64 από ό,τι πριν από την εισαγωγή του εμβολίου για την COVID-19 Μία καταστροφή σε 200 χρόνια θα προκαλούσε 10% αύξηση σε σχέση με την προ-πανδημία! 3 Ιανουαριου 2022 21:01

Το ποσοστό θνησιμότητας για τα άτομα ηλικίας 18-64 ετών έχει αυξηθεί κατά εκπληκτικό 40% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ασφαλιστικής εταιρείας OneAmerica με έδρα την Indianapolis.

by Tyler Durden/ΖeroHedge

Monday, Jan 03, 2022 – 11:00 AM

«Βλέπουμε, αυτή τη στιγμή, τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων που έχουμε δει στην ιστορία αυτής της επιχείρησης – όχι μόνο στην OneAmerica», δήλωσε ο Scott Davison, επικεφαλής της ασφαλιστικής εταιρείας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λειτουργεί από το 1877 και έχει περίπου 2.400 υπαλλήλους.

Η αύξηση αντιπροσωπεύει «τεράστιους, τεράστιους αριθμούς», μεταξύ «ανθρώπων κυρίως σε ηλικία εργασίας» που έχουν οι εργοδότες των οποίων έχουν χρηματοδοτήσει σχέδια ομαδικών ασφαλειών ζωής μέσω της OneAmerica, σύμφωνα με το The Center Square.

«Και αυτό που είδαμε μόλις το τρίτο τρίμηνο, το βλέπουμε να συνεχίζεται και στο τέταρτο τρίμηνο, είναι ότι τα ποσοστά θνησιμότητας είναι αυξημένα κατά 40% σε σχέση με αυτά που ήταν πριν από την πανδημία», είπε ο Scott Davison κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα.

«Απλώς για να σας δώσω μια ιδέα για το πόσο κακό είναι αυτό, μια καταστροφή three-sigma (τα όρια τριών σίγμα είναι ένας στατιστικός υπολογισμός όπου τα δεδομένα βρίσκονται εντός τριών τυπικών αποκλίσεων από έναν μέσο όρο. Στις επιχειρηματικές εφαρμογές, το three-sigma αναφέρεται σε διαδικασίες που λειτουργούν αποτελεσματικά και παράγουν αντικείμενα της υψηλότερης ποιότητας) η μία καταστροφή σε 200 χρόνια θα ήταν 10% αύξηση σε σχέση με την προ-πανδημία».

«Έτσι το 40% είναι απλώς ανήκουστο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Davison, η πλειονότητα των θανάτων που κατατίθενται δεν ταξινομούνται ως οφειλόμενοι στον Covid-19.

“Αυτό που μας δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι οι θάνατοι που αναφέρονται ως θάνατοι από τον COVID υποτιμούν πολύ τις πραγματικές απώλειες θανάτου μεταξύ των ατόμων σε ηλικία εργασίας από την πανδημία. Μπορεί να μην είναι όλα COVID στο πιστοποιητικό θανάτου τους, αλλά οι θάνατοι έχουν αυξηθεί τόσο που οι αριθμοί είναι τεράστιοι, είναι ασύλληπτοι, τεράστιοι αριθμοί», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει δει μια «άνοδο» στις αιτήσεις αναπηρίας – αρχικά βραχυπρόθεσμα και τώρα μακροπρόθεσμα.


“Για την OneAmerica, αναμένουμε ότι το κόστος αυτού θα είναι πολύ πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και αυτή είναι η μικρότερη επιχείρησή μας. Άρα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε αυτό”, είπε, προσθέτοντας ότι το κόστος θα μετακυλίεται στους εργοδότες που θα αγοράσουν τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε ο Davison, ο Brian Tabor, πρόεδρος του Indiana Hospital Association, είπε ότι τα νοσοκομεία σε όλη την πολιτεία πλημμυρίζουν από ασθενείς «με πολλές διαφορετικές ιατρικές συνθήκες», λέγοντας ότι «δυστυχώς, η μέση υγεία των Hoosiers’ έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια η πανδημία».

Σε μια επόμενη κλήση, είπε ότι δεν είχε βλάβη που να δείχνει γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι στην πολιτεία νοσηλεύονται – για ποιες συνθήκες ή ασθένειες. Αλλά είπε ότι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας που ανέφερε ο Davison, ταιριάζει με αυτό που βλέπουν τα νοσοκομεία στην πολιτεία.

Ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στην Indiana είναι πλέον υψηλότερος από ό,τι πριν από την εισαγωγή του εμβολίου για τον Covid-19 πριν από ένα χρόνο και είναι στην πραγματικότητα υψηλότερος από ό,τι σε οποιοδήποτε σημείο της τελευταίας πενταετίας, σύμφωνα με την Δρ Lindsay Weaver, επικεφαλής ιατρό της Ιντιάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: