«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

NTOKOYMENTA MONO> Ο Εβραίος Δικηγόρος Aaron Siri και η ίδια η Pfizer διαψεύδουν τον καθηγητή Δημόπουλο. Κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις παρενεργειών των εμβολίων COVID. Tι λέει η Εκθεση των Ρεπουμπλικανών για τη Προέλευση του ιού και το EVENT 201 Η εμπλοκή των Τσιόδρα-Μαγιορκίνη στην επιχείρηση του Peter Daszak να εξοβελίσει κάθε υπόνοια Εργαστηριακής Προέλευσης του ιού της COVID-19 6 Ιανουαριου 2022 11:01

NTOKOYMENTA MONO

O Eβραίος δικηγόρος Αaron Siri και η ίδια η Pfizer  η οποία κατέγραψε πάνω από 260.000 περιπτώσεις παρενεργειών στα μόλις 500 έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας χάρη στον επίμονο αυτόν δικηγόρο (από το σύνολο των 450.000 που κρατάει σε εμπάργκο ο FDA για 75-95 χρόνια (!)) διαψεύδουν τον πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή Δημόπουλο ο οποίος έρχεται σήμερα να μιλήσει για σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων.

By Βlade Runner

Για λόγους που δεν έχει εξηγήσει ακόμη ο κ. Δημόπουλος το ΕΚΠΑ συμμετείχε στη μελέτη του Ιανουαρίου του 2020 με την οποία 5 Ελληνες καθηγητές (ανάμεσά τους οι Τσιόδρας-Μαγιορκίνης) διαβεβαίωναν ότι ο ιός είναι φυσικής προέλευσης. Την μελέτη Τσιόδρα και 7 άλλες χρησιμοποίησε ο Peter Daszak για να εξοβελίσει με επιστολή του στο επιστημονικό The Lancet ως σενάριοα συνωμοσίας κάθε αναφορά σε εργαστηριακή προέλευση του ιού. Κι όμως πρόσφατα ο εκδότης του The Lancet ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Βρετανικού Κοινοβουλίου παραδέχθηκε ότι κακώς δεν υπήρχε στη πρώτη δημοσίευση της επιστολής η σημείωση για το έννομο συμφέρον του Daszak να συγκαλύψει την εργαστηριακή φύση του ιού και άρα ένα ακούσιο ή εκούσιο Εγκλημα κατά της Ανθρωπότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Κόμμα των Ρεπουμπλικάνων μάλιστα με Εκθεσή του για την Προέλευση του Ιού της COVID-19 φωτογράφισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Στρατιωτικών που διεξήχθησαν στη Wuhan της Κίνας στο διάστημα 18-27 Οκτωβρίου 2019 ως το μέσο που ο ιός διασκορπίστηκε στην ανθρωπότητα καθώς τότε πολλοί αθλητές από τους 10.200 που έλαβαν μέρος οι οποίοι προέρχονταν από 102 χώρες παραπονέθηκαν για συμπτώματα που αργότερα ταυτόστηκαν με αυτά της COVID-19. Kι όμως κανένα υπ. Αμυνας Δυτικής χώρας δεν τους εξέτασε.

Την ίδια μέρα που στη Wuhan της Κίνας γινόταν η τελετή έναρξης των συγκεκριμένων αγώνων (18 Οκτωβρίου 2019) στη Νέα Υόρκη-εντελώς συμπτωματικά-ελάμβανε χώρα το διαβόητο EVENT 201 το οποίο ήταν μία προσομοίωση πανδημίας με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Gates, του Johns Hopkins και του WEF.

Πάμε να τα δούμε>

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 (κρατήστε τις ημερομηνίες-ζούμε ιστορικές στιγμές)

Γράφει το protothema.gr> Τι δείχνει μεγάλη διεθνής μελέτη για την αξιολόγηση των ανεπιθύμητων ενεργειών από τα εμβόλια, που συνοψίζουν καθηγητές του ΕΚΠΑ και ο πρύτανης Θάνος Δημόπουλος
Ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ανά την υφήλιο, ειδικά ενόψει και της επικράτησης του νέου στελέχους Όμικρον που έχει αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Οι εμβολιασμένοι μπορεί να εμφανίσουν παροδικές και ήπιες αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό και σπανιότερα σοβαρότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τη σχετική δημοσίευση των A. L. Beatty και συνεργατών στο περιοδικό JAMA Network Open.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν τους παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26ης Μαΐου 2020 και 19ης Μαΐου 2021 και συμπεριέλαβε εμβολιασθέντες με τουλάχιστον 1 δόση εμβολίου COVID-19. Συνολικά συμπεριελήφθησαν δεδομένα από 19586 άτομα. Η διάμεση ηλικία ήταν τα 54 έτη (ηλικιακό εύρος 38 με 66 έτη), ενώ το 68.8% (13420 άτομα) ήταν γυναίκες.

Αλλεργική αντίδραση ή αναφυλαξία αναφέρθηκε σε 26 από τα 8680 άτομα (0.3%) μετά από την πρώτη δόση των εμβολίων mRNA ΒΝΤ162b2 (Pfizer/BioNTech) ή mRNA-1273 (Moderna), σε 27 από τα 11141 άτομα (0.2%) μετά από δύο δόσεις του BNT162b2 ή mRNA-1273 ή μία δόση του JNJ-78436735 (Johnson & Johnson).

Οι κυριότεροι παράγοντες που σχετίστηκαν με την εμφάνιση παρενεργειών ήταν ο αριθμός των δόσεων του εμβολίου (μεγαλύτερη πιθανότητα με περισσότερες δόσεις), το είδος του εμβολίου (μεγαλύτερη πιθανότητα με το mRNA-1273 συγκριτικά με το BNT162b2, και μεγαλύτερη πιθανότητα με το BNT162b2 συγκριτικά με το JNJ-78436735), η ηλικία (μεγαλύτερη πιθανότητα στους νεότερους), το φύλο (μεγαλύτερη πιθανότητα στις γυναίκες), καθώς και η προηγούμενη νόσος COVID-19 πριν τον εμβολιασμό.


Συμπερασματικά, η συγκεκριμένη μελέτη που συνέλεξε δεδομένα από την καθημερινή κλινική πρακτική έδειξε ότι οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων για τη COVID-19 ήταν σπάνιες. Οι δύο δόσεις των εμβολίων, το είδος του εμβολίου, η νεαρότερη ηλικία, το γυναικείο φύλο και το ατομικό ιστορικό COVID-19 πριν τον εμβολιασμό αναδείχθηκαν ως παράγοντες κινδύνου που αύξαναν τον κίνδυνο παρενεργειών.

Η φαρμακοεπαγρύπνηση είναι σημαντική να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του εμβολιαστικού προγράμματος έναντι της COVID-19 συμπεριλαμβανομένων και των αναμνηστικών δόσεων.

XIΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Xάρη σε ένα νεαρό επίμονο Εβραίο δικηγόρο της Νέας Υόρκης, υπήρξε μία πρώτη ρογμή στο Σιδηρούν Θόλο της Pfizer, εδώ όπου καταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων της.

Tην ίδια στιγμή η FDA ζητεί εμπάργκο 75-95 χρόνων ώστε να δώσει στη δημοσιότητα ένα “θησαυροφυλάκιο” 451.000 εγγράφων τα οποία υποτίθεται ότι μελέτησε σε διάστημα 180 ημερών για να δώσει την άδεια στο εμβόλιο της Pfizer.

Καθώς ηχούν στα αυτιά μας οι προτροπές του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, της Μαρίας Θεοδωρίδου και ένα τάγματος των υπολοίπων οι οποίοι κάνουν λόγο για τα ασφαλή εμβόλια της Pfizer, πάρτε μια βαθιά ανάσα> Aπό τα ελάχιστα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα (ο FDA ζητά εμπάργκο 95 ετών) ξεδιπλώνεται ο εφιάλτης των παρενεργειών.

Ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri-κεντρική photo-, είναι ο πρώτος στο κόσμο που θα προκαλέσει ρήγμα σε ένα παγκόσμιο τείχος σιωπής των εμπλεκομένων οργανισμών όπως ο ΠΟΥ, ο ΕΜΑ και φυσικά ο αντίστοιχοι φορείς του κάθε κράτους των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων.

Τα άκρως εμπιστευτικά έγγραφα της Pfizer, τα οποία ήταν συνώνυμα με την ακραία έλλειψη διαφάνειας που αποκαλύφθηκε από τις ενέργειες των κεντρικών κυβερνητικών υπηρεσιών, τους τελευταίους 20 μήνες, που οδηγούν τους επικριτές της επίσημης αφήγησης να απαιτούν «να μας δείξουν τα δεδομένα», τελικά αποκαλύπτονται.

Οι πρώτες εκατοντάδες ανανεωμένες σελίδες από ένα θησαυροφυλάκιο 451.000 εγγράφων είναι ήδη αρκετές ώστε να δώσουν μία γεύση του εφιάλτη. Την ίδια στιγμή κορυφαίος Γάλλος φαρμακοβιομήχανος θα εξολογηθεί σε Ελληνίδα ανταποκρίτρια στη Γαλλία ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα παγκόσμιο τσουνάμι αυτοάνοσων ασθενειών.

By Sonia Elijah/Trial Site News

Τι οδήγησε στην αποκάλυψη;

Η ρωγμή στη διαφύλαξη δεδομένων τύπου σιδήρου θόλου της Pfizer και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έφτασε με τη μορφή έκδοσης του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών (FOIA) με το αίτημα που κατατέθηκε στις 27 Αυγούστου 2021, για πρόσβαση σε όλη την τεκμηρίωση της Pfizer στο οποίο είχε βασιστεί η FDA για να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Μια υπηρεσία που έχει λάβει αίτημα FOIA απαιτείται να «καθορίσει εντός 20 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή οποιουδήποτε τέτοιου αιτήματος εάν θα συμμορφωθεί με αυτό το αίτημα», όπως ορίζεται από το νόμο FOIA του 1967.

Η FDA χρειάστηκε ωστόσο τρεις μήνες για να κυκλοφορήσει τις πρώτες 91 ανανεωμένες σελίδες, στις 20 Νοεμβρίου.

Το αίτημα FOIA εκδόθηκε από μια ομάδα άνω των 30 επιστημόνων και ακαδημαϊκών που κατέθεσαν αγωγή πολιτικής αγωγής εναντίον του οργανισμού επειδή δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με το αίτημα, καθώς λιγότερο από το 1% της τεκμηρίωσης κυκλοφόρησε και η FDA πήρε τη θέση ότι όλα τα δεδομένα θα κοινοποιούνταν μέχρι το 2076 (!).

Στη συνέχεια, η κυβερνητική υπηρεσία είχε το θράσος να ωθήσει την ημερομηνία ακόμα πιο πίσω στο 2096. Αυτό οφειλόταν στην πρόσφατη αποκάλυψη της ύπαρξης χιλιάδων επιπλέον σελίδων, συνολικού αριθμού 451.000 έναντι του αρχικά δηλωθέντος 320.000 σελίδες. Ωστόσο, ο ρυθμός με τον οποίο ο FDA είναι πρόθυμος να δημοσιεύσει την τεκμηρίωση δεν έχει αλλάξει και παραμένει στις 500 σελίδες το μήνα.

Δηλαδή με το σταγονόμετρο, για τη ακρίβεια με το μαρτύριο της σταγόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο FDA χρειάστηκε μόλις 108 ημέρες για να εξετάσει όλη την τεκμηρίωση της Pfizer προτού εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer BNT162B2 για χρήση έκτακτης άδειας την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Trial Site News, ο Aaron Siri, διευθύνων σύμβουλος της νομικής εταιρείας Siri & Glimstad LLP, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε αστικές διαφορές, δήλωσε:

«Το δικαστήριο δεν έχει διατάξει ακόμη την παραγωγή ούτε μιας σελίδας. Ως επί το πλείστον, όταν η εταιρεία μας υποβάλλει αίτημα FOIA, [ο οργανισμός] θα παράγει έγγραφα, αλλά η FDA θέλει να το κάνει με έναν απίστευτα αργό ρυθμό, όχι ανάλογο με τις ανάγκες του αιτήματος. Ο αγώνας δεν είναι αν θα το παράγουν – θα το παράγουν. Ο αγώνας είναι πόσος χρόνος θα πάρει και μετά ο αγώνας μόλις τα πάρουμε θα είναι οι διασκευές που θα κάνουν.

Όταν τον ρώτησα εάν θα υποβληθούν αιτήματα FOIA για την απόκτηση της τεκμηρίωσης της Moderna και της Janssen (θυγατρική της Johnson and Johnson) που παρέχεται στην FDA για να εξασφαλιστεί η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, απάντησε:

«Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτημα μέχρι να αδειοδοτηθεί ένα εμβόλιο. Η εξουσιοδότηση για χρήση έκτακτης ανάγκης δεν είναι η ίδια με την άδεια ή την έγκριση. Το εμβόλιο Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο που έχει λάβει άδεια/εγκεκριμένο ως «ασφαλές και αποτελεσματικό» σύμφωνα με τον FDA στις 23 Αυγούστου 2021.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση και τα σχετικά δικαστικά έγγραφα μπορείτε να βρείτε στο blog του Aaron Siri, Injecting Freedom.

Οι πρώτες μερικές εκατοντάδες σελίδες των πρόσφατα δημοσιευμένων εγγράφων της Pfizer κοινοποιήθηκαν στον ιστότοπο του PHMPT.

Το επίκεντρο αυτής της ερευνητικής έκθεσης επικεντρώνεται στο έγγραφο 38 σελίδων, με τίτλο «Σωρευτική Ανάλυση Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων μετά την Εξουσιοδότηση του PF-07302048 (BNT162B2) που ελήφθη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021».“Cumulative Analysis of Post-Authorization Adverse Event Reports of PF-07302048 (BNT162B2) received through 28 February 2021.”

Η αναφορά συντάχθηκε από την ίδια την Pfizer, από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες 56 χώρες.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το τεχνούργημα αντιπροσωπεύει μια τροποποιημένη ανάλυση που παρέχεται από την Pfizer, μια απάντηση στις αποτυχίες της που σχετίζονται με την ελλιπή υποβολή ενός πακέτου δεδομένων ασφαλείας στην FDA, την οποία σχολίασε η υπηρεσία.

Γίνεται αναφορά στο αίτημα του FDA της 9ης Μαρτίου προς την Pfizer: «Ενδιαφερόμαστε περισσότερο για μια σωρευτική ανάλυση δεδομένων ασφάλειας μετά την έγκριση για να υποστηρίξουμε τη μελλοντική σας υποβολή BLA. Υποβάλετε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των σωρευτικών δεδομένων ασφαλείας σας μετά την έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας μετά την έγκριση των ΗΠΑ και του εξωτερικού, στην επερχόμενη υποβολή BLA. Συμπεριλάβετε μια αθροιστική ανάλυση των Σημαντικών Προσδιορισμένων Κινδύνων, των Σημαντικών Πιθανών Κινδύνων και των περιοχών Σημαντικών Ελλειπόμενων Πληροφοριών που προσδιορίζονται στο Σχέδιο Φαρμακοεπαγρύπνησης, καθώς και ανεπιθύμητων συμβάντων ειδικού ενδιαφέροντος και σφαλμάτων χορήγησης εμβολίου (είτε σχετίζονται είτε όχι με ανεπιθύμητη ενέργεια). Συμπεριλάβετε επίσης δεδομένα διανομής και ανάλυση των πιο κοινών ανεπιθύμητων ενεργειών. Επιπλέον, υποβάλετε το ενημερωμένο Σχέδιο Φαρμακοεπαγρύπνησης μαζί με την υποβολή BLA.»

Τα πολλά άγνωστα

Στη σύντομη τρίμηνη περίοδο κατά την οποία τα δεδομένα «αναφέρθηκαν αυθόρμητα στην Pfizer», καταγράφηκαν 42.086 περιπτώσεις με 158.893 συμβάντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μπορεί κανείς να ερμηνεύσει ότι ο μέσος άνθρωπος (περίπτωση) θα είχε υποφέρει από μόλις τέσσερα συμπτώματα (γεγονότα). Ιδιαίτερα ανησυχητικό, το γεγονός ότι η FDA επέλεξε να προστατεύσει τα συμφέροντα της Pfizer μεταφέροντας τον συνολικό αριθμό δόσεων στο (β) (4), εμποδίζοντας τη δυνατότητα υπολογισμού των ποσοστών επίπτωσης και παροχής ουσιαστικής ανάλυσης των δεδομένων. Ένα άλλο πολύ ανησυχητικό γεγονός επικεντρώνεται σε σημαντικούς περιορισμούς που αναφέρει η Pfizer: «Το μέγεθος της υποαναφοράς είναι άγνωστο.»

Σε σχέση με αυτό το θέμα, ερευνητές που ηγήθηκαν μιας εξέχουσας μελέτης του Χάρβαρντ που διεξήχθη από το 2007-2010, ανακάλυψαν ότι «λιγότερο από το 0,3% όλων των ανεπιθύμητων φαρμάκων συμβάντα και το 1-13% των σοβαρών συμβάντων αναφέρονται στον FDA.» Υποθέτοντας ότι αυτά τα μαθηματικά είναι σωστά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι 42.086 περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν ένα εκπληκτικά υποαναφερόμενο ποσό.

Οι 1228 Θάνατοι

Άλλα σημαντικά «άγνωστα» που περιέχονται σε όλη την ανάλυση της Pfizer είναι:

2990 περιπτώσεις όπου το φύλο είναι άγνωστο
6876 περιπτώσεις όπου η ηλικία είναι άγνωστη
9440 περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα είναι άγνωστα

Μια άλλη ανωμαλία που ξεχωρίζει είναι ότι για τις εκβάσεις των περιπτώσεων, η Pfizer επέλεξε να συμπεριλάβει όσους αναρρώνουν από ανεπιθύμητες ενέργειες στην ίδια κατηγορία με αυτούς που αναρρώθηκαν, με την ετικέτα «Ανακτήθηκε/Ανάκτηση». Αυτή η κίνηση από μόνη της φαίνεται αμφισβητήσιμη.

Ο μεγάλος αριθμός αυθόρμητων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών

Ανησυχητικά, η ανάλυση σημειώνει το γεγονός ότι υπήρξε τόσο μεγάλος όγκος ανεπιθύμητων ενεργειών, που έχουν ταξινομηθεί ως «σοβαρές περιπτώσεις» σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, που η Pfizer χρειάστηκε να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και να δημιουργήσει σημαντική τεχνολογία αλλαγές για την αντιμετώπιση των ογκωδών αναφορών, ενώ παράλληλα τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα υποβολής εκθέσεων. Όπως καταγράφεται στο έγγραφο:

«Λόγω του μεγάλου αριθμού αυθόρμητων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών που ελήφθησαν για το προϊόν, ο Κάτοχος Αδείας Κυκλοφορίας έχει δώσει προτεραιότητα στη διεκπεραίωση σοβαρών περιπτώσεων, για την τήρηση ταχέων ρυθμιστικών χρονοδιαγραμμάτων αναφοράς και για να διασφαλίσει ότι αυτές οι αναφορές είναι διαθέσιμες για δραστηριότητα ανίχνευσης και αξιολόγησης σημάτων.» Συνέχισε η έκθεση> «Η Pfizer έχει επίσης αναλάβει πολλαπλές ενέργειες για να βοηθήσει στην ανακούφιση της μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις και λύσεις διεργασιών και ροής εργασιών, καθώς και αύξηση του αριθμού των συναδέλφων εισαγωγής δεδομένων και επεξεργασίας υποθέσεων. Μέχρι σήμερα, η Pfizer έχει ενσωματώσει περίπου επιπλέον υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης (FTE).».

Στο έγγραφο που δημιούργησε η Pfizer, εμφανίζεται μια σοβαρή κόκκινη σημαία: καταγράφηκε ότι 1228 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε τρεις μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου, ενώ κανένα αρχείο δεν αναφέρει το φύλο των συμμετεχόντων στη μελέτη που πέθαναν. Αυτά τα δεδομένα, τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια, ήταν γνωστά στην Pfizer μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, στις 12 Απριλίου, ο Dr Mace Rothenberg, πρώην επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Pfizer, μιλώντας στο Washington Journal σχετικά με την ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer είπε: «Μπορώ να πω ότι δεν κόπηκαν οι γωνίες» και «δεν υπήρξαν θάνατοι που να έχουν συμβεί άμεσα ως αποτέλεσμα του εμβολίου και μόνο».

Όσοι υπερασπίζονται την ασφάλεια του εμβολίου Pfizer έχουν εγείρει το επιχείρημα ότι «η συσχέτιση δεν συνεπάγεται αιτιώδη συνάφεια», στην οποία δύο γεγονότα που συμβαίνουν μαζί δεν καθορίζουν μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος (!).

Η σελίδα 10 της ανάλυσης της Pfizer παρουσιάζει έναν σημαντικό εντοπισμένο κίνδυνο αναφυλαξίας με εννέα αναφερόμενους θανάτους. Τέσσερα από τα εννέα συνέβησαν την ίδια ημέρα που τα άτομα εμβολιάστηκαν (βλ. παρακάτω).

Η Pfizer τόνισε ότι αυτά τα άτομα είχαν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, αλλά το να πεθάνουν και τα τέσσερα την ίδια ημέρα που έλαβαν το εμβόλιο, υποδηλώνει πιθανή αιτιότητα θανάτου από εμβολιασμό.

Στον Πίνακα 7 της σελίδας 16-17, αναφέρθηκαν 1403 περιπτώσεις Καρδιαγγειακών AESIs (Ανεπιθύμητη Συμβάν Ειδικού Ενδιαφέροντος) και τμηματοποιήθηκαν ως εξής: Αρρυθμία. Καρδιακή ανακοπή; Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια; Καρδιογενές σοκ; Στεφανιαία νόσο; Εμφραγμα μυοκαρδίου; Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας; Καρδιομυοπάθεια στρες; Ταχυκαρδία.

Η σχετική καθυστέρηση έναρξης συμβάντων κυμαινόταν από λιγότερο από 24 ώρες έως 21 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι τα σχετικά συμβάντα εμφανίστηκαν από οποιαδήποτε στιγμή λιγότερο από 24 ώρες έως 21 ημέρες από τη λήψη του εμβολίου, με διάμεσο διάστημα μικρότερο από 24 ώρες. 136 σχετικά αποτελέσματα συμβάντων ήταν θανατηφόρα. Ως εκ τούτου, το 50% αυτών των σχετικών αποτελεσμάτων (συμπεριλαμβανομένων των θανάτων) συνέβη σε λιγότερο από 24 ώρες από τη λήψη του εμβολίου. Αυτό υποδεικνύει και πάλι την αιτιότητα του θανάτου του εμβολίου.

Ωστόσο, η Pfizer καταλήγει κατά κάποιο τρόπο: «Αυτή η σωρευτική ανασκόπηση των περιπτώσεων δεν εγείρει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας. Η επιτήρηση θα συνεχιστεί.»

Κατά την εξέταση της κατηγορίας «Ανοσομεσολαβούμενα/Αυτοάνοσα AESIs», αναφέρθηκαν 1050 περιπτώσεις, με λίγο περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες γυναίκες που προσβλήθηκαν από τους άνδρες – υπήρξαν 12 θανατηφόρες εκβάσεις. Ο διάμεσος λανθάνοντας χρόνος έναρξης του σχετικού συμβάντος ήταν μικρότερος από 24 ώρες, γεγονός που υποδηλώνει και πάλι την αιτιότητα θανάτου από το εμβόλιο.

Η σοβαρότητα των υποθέσεων

Βλέποντας το παρακάτω γράφημα, ένα σημαντικό μέρος των περιπτώσεων αναφέρονται ως σοβαρές σε σύγκριση με μη σοβαρές με τον υψηλότερο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων στην κατηγορία «γενικών διαταραχών». Σοβαρή περίπτωση είναι αυτή που είναι ιατρικά σημαντική και καταλήγει είτε σε νοσηλεία είτε που έχει απειλητικές για τη ζωή συνέπειες ή θάνατο. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι για καρδιακές, ανοσολογικές, αγγειακές και λοιμώξεις κυριαρχούν οι σοβαρές περιπτώσεις και για τις ανοσοποιητικές περιπτώσεις, όλες ταξινομούνται ως σοβαρές.

Οι γυναίκες επηρεάστηκαν x3 φορές περισσότερο από ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο

Σε γενικές γραμμές, σε κάθε κατηγορία AESI (ανεπιθύμητες ενέργειες ειδικού ενδιαφέροντος), οι γυναίκες επηρεάστηκαν γενικά τρεις φορές περισσότερο από τους άνδρες. Ωστόσο, πουθενά αυτό δεν ήταν τόσο έντονο όσο στην περίπτωση της αναφυλαξίας (μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση), όπου οι γυναίκες επηρεάζονταν περισσότερο από οκτώ φορές.

Από τις 1002 περιπτώσεις αναφυλαξίας που αναφέρθηκαν ότι πληρούσαν το επίπεδο Συνεργασίας Brighton 1-4 (το επίπεδο 1 είναι το υψηλότερο επίπεδο διαγνωστικής βεβαιότητας της αναφυλαξίας) προσβλήθηκαν 876 γυναίκες σε σύγκριση με 106 άνδρες. Οι γυναίκες επηρεάστηκαν επίσης σημαντικά περισσότερο από καρδιαγγειακά συμβάντα. 1076 γυναίκες αναφέρθηκαν ως κρούσματα σε σύγκριση με 291 άνδρες. Τα στατιστικά σημαντικά δεδομένα αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα κινδύνου για την ασφάλεια του εμβολίου ανάλογα με το φύλο.

Ωστόσο, πουθενά στην ανάλυση της Pfizer η εταιρεία δεν σχολιάζει αυτά τα δεδομένα, αλλά αντ’ αυτού επαναβεβαιώνει με σιγουριά ότι «η σωρευτική ανασκόπηση της υπόθεσης δεν εγείρει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας».

Οι πληροφορίες που λείπουν

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δεδομένα που σχετίζονται με τη «Χρήση στην εγκυμοσύνη και τη γαλουχία» αποκλείστηκαν κατά κάποιο τρόπο στην αρχική ανάλυση που υποβλήθηκε στον FDA. Στην τροποποιημένη έκδοση, αναφέρονται 413 ανεπιθύμητες περιπτώσεις με τις 84 να ταξινομούνται ως σοβαρές.

Τα αποτελέσματα εγκυμοσύνης για τις 270 εγκυμοσύνες αναφέρθηκαν ως αυτόματη αποβολή (23), έκβαση σε εκκρεμότητα (5), πρόωρη γέννηση με νεογνικό θάνατο, αυτόματη αποβολή με ενδομήτριο θάνατο (2 η καθεμία), αυτόματη αποβολή με νεογνικό θάνατο και φυσιολογική έκβαση (1 η καθεμία) .

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Pfizer υποστηρίζει ότι «δεν προέκυψαν σήματα ασφαλείας από την ανασκόπηση αυτών των περιπτώσεων χρήσης στην εγκυμοσύνη και κατά τον θηλασμό.» Τα δεδομένα που περιέχονται στο έγγραφο με μεγάλη αναθεώρηση φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την αισιόδοξη αξιολόγηση.

Σε παιδιά ηλικίας 12 ετών για τα οποία αρχικά απουσίαζαν στοιχεία, από την ανάλυση της Pfizer, αναφέρθηκαν 34 κρούσματα με τα 24 να κατηγοριοποιούνται ως σοβαρά. Το γεγονός ότι χορηγήθηκε το εμβόλιο Pfizer σε μικρά παιδιά εγείρει ανησυχία, καθώς δεν είχε δοθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην εταιρεία για να το χορηγήσει στον παιδιατρικό πληθυσμό εκείνη την εποχή. Επιπλέον, το εύρος ηλικιών προκάλεσε σημαντικό συναγερμό δεδομένου του «από 2 μηνών έως 9 ετών». Στην έκθεση δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με το σε πόσα παιδιά συνολικά χορηγήθηκε το εμβόλιο, επομένως, δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού των ποσοστών επίπτωσης για να προεκτεθεί μια ουσιαστική ανάλυση.

Δείγμα λίστας των γνωστών AESI στην αθροιστική ανάλυση της Pfizer.

Διαταραχές του αίματος και του λεμφικού συστήματος: Λεμφαδενοπάθεια

Καρδιαγγειακά συμβάντα: οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αρρυθμία, Καρδιακή ανακοπή, Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια; Καρδιογενές σοκ, Στεφανιαία νόσος, Εμφραγμα μυοκαρδίου, Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, Καρδιομυοπάθεια στρες, Ταχυκαρδία

Γαστρεντερικές διαταραχές

Γενικές διαταραχές και καταστάσεις του σημείου χορήγησης

Μολύνσεις και προσβολές

Διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού: Αρθραλγία; Αρθρίτιδα; Βακτηριακή αρθρίτιδα; Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης; Πολυαρθρίτιδα; Πολυνευροπάθεια; Σύνδρομο μετα-ιογενούς κόπωσης. Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Διαταραχές του νευρικού συστήματος

Διαταραχές του αναπνευστικού, του θώρακα και του μεσοθωρακίου: Λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αναπνευστικές ανεπάρκειες, Ιογενείς λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας; Ενδοτραχειακή διασωλήνωση; Υποξία; Πνευμονική αιμορραγία; Αναπνευστική διαταραχή; Σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο.

Διαταραχές του δέρματος και του υποδόριου ιστού

Αναφυλαξία

Βελτίωση της νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAED) συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAERD).

Παράλυση προσώπου

Ανοσομεσολαβούμενες/Αυτοάνοσες διαταραχές

Νευρολογικά (συμπεριλαμβανομένης της απομυελίνωσης): Σπασμοί. Αταξία; Καταπληξία; Εγκεφαλοπάθεια; Ινομυαλγία; Η ενδοκρανιακή πίεση αυξήθηκε. Μηνιγγίτιδα; Μηνιγγίτιδα άσηπτη; Ναρκοληψία

Σχετική με την εγκυμοσύνη: Λοίμωξη αμνιακής κοιλότητας. Καισαρική τομή; Συγγενής ανωμαλία; Νεογνικός θάνατος; Εκλαμψία; Σύνδρομο εμβρυϊκής δυσφορίας; Μωρό με χαμηλό βάρος γέννησης; Έκθεση της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Praevia Placenta; Προεκλαμψία; Πρόωρος τοκετός; Νεκνότητα; Ρήξη μήτρας; Vasa praevia

Νεφρός: Οξεία νεφρική βλάβη, νεφρική ανεπάρκεια

Θρομβοεμβολικά επεισόδια: Εμβολή και θρόμβωση. Εγκεφαλικό επεισόδιο AESI, Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη; Εμβολισμός; Εμβολή φλεβική; Πνευμονική εμβολή

Αξίζει να συγκρίνετε την παραπάνω λίστα με την παρακάτω λίστα στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του ιστότοπου του FDA κάτω από το έγγραφο «Ενημερωτικό δελτίο Pfizer-BioNTech για παραλήπτες και φροντιστές», που αναθεωρήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2021. Είναι προφανές ότι πολλές από τις απειλητικές παρενέργειες δεν έχουν συμπεριληφθεί, παρόλο που η αθροιστική ανάλυση της Pfizer για τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την έγκριση δημιουργήθηκε για τον FDA στις 30 Απριλίου 2021.

 

Συμπέρασμα

Ενώ αυτός ο συγγραφέας προσπαθεί να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και αμερόληπτος, μια διεξοδική ανασκόπηση αυτής της έκθεσης υποδηλώνει ότι η FDA και η Pfizer φαίνεται να αποκρύπτουν την πλήρη έκταση των παρενεργειών του εμβολίου Pfizer-BioNTech από το κοινό. Εάν αυτή η υπόθεση είναι πράγματι αληθινή, τότε η ρυθμιστική υπηρεσία «Gold Standard» και η διάσημη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία έχουν πετάξει από το παράθυρο ολόκληρη την έννοια της ενημερωμένης συναίνεσης.

Είναι επίσης παρωδία το γεγονός ότι μήνες αργότερα, η FDA έσυρε τα πόδια της και κυκλοφόρησε αυτό το σημαντικό έγγραφο ασφάλειας με βάση τις αναφορές περιστατικών ανεπιθύμητων συμβάντων σύμφωνα με τη νομοθεσία FOIA. Οι αναφορές περιπτώσεων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη φαρμακοεπαγρύπνηση. Η αναγνώριση της σχέσης μεταξύ της θαλιδομίδης που χορηγείται στις μητέρες και των δυσπλασιών στα μωρά τους προκλήθηκε από μια αναφορά περιστατικού.

Ίσως ακόμη πιο καταστροφικό -και μια κοροϊδία για το όλο θέμα των προηγμένων ρυθμιστικών συστημάτων που προορίζονται για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας- θα ήταν εάν ο FDA κερδίσει τη συνεχιζόμενη διαμάχη για την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης πληροφοριών, τότε το κοινό θα πρέπει να περιμένει άλλα 75 χρόνια για να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Μέχρι τότε θα είναι πολύ αργά.

H EKΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ WUHAN

Καθώς το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων πέταξε χθες στην παγκόσμια κοινότητα μία πυρηνική βόμβα καθώς μελέτη για την προέλευση της πανδημίας εμφάνισε ασθενείς στη πόλη της Wuhan της Κίνας ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 συνδέοντας την μετατροπή της σε πανδημία μέσω της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Αγώνων των Στρατιωτικών (αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε τοFOXnews) άφησε να εννοηθεί ότι ο ιός θα μπορούσε να είχε εξαπολυθεί στην ανθρωπότητα με τους “δράστες” να έχουν συνειδητά χρησιμοποιήσει τους συγεκριμένους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν πάνω από 10.000 στρατιωτικοί-αθλητές από 109 χώρες του κόσμου (ανάμεσά τους και 42 Έλληνες στρατιωτικοί-αθλητές) για την παγκοσμιοποίηση της διασποράς του ιού.

Αθλητές από πολλές χώρες είχαν αναφέρει συμπτώματα κοροναιού αλλά περιέργως τα υπ. Αμυνας των χωρών τους απέφυγαν να τους κάνουν test αντισωμάτων ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν τον ιό με την αστεία δικαιολογία ότι δεν είχε υπάρξει ο ορισμός της ασθένειας πριν τον Ιανουάριο του 2020. Πολλές χώρες δεν έδωσαν καν σημασία στις αναφορές των στρατιωτικών-αθλητών σαν να μην ήθελαν να γνωρίζουν. Υπήρξε μία κατά κάποιο τρόπο παγκοσμιοποιημένη συγκάλυψη των σχετικών συμβάντων.

Ο Josh Rogin θα έγραφε πρόσφατα στην Washington Post>

Τον Οκτώβριο του 2019, περισσότεροι από 9.000 αθλητές από περισσότερες από 100 χώρες ταξίδεψαν στη Wuhan της Κίνας και πολλοί από αυτούς αργότερα αρρώστησαν με συμπτώματα τύπου covid-19. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ πραγματική έρευνα για το αν ο ιός που προκαλεί την covid είχε ήδη εξαπλωθεί στους Παγκόσμιους Αγώνες του Στρατιωτικών Αγώνων της Wuhan. Τώρα, πολλοί Γερουσιαστές και Αντιπρόσωποι στη Βουλή των ΗΠΑ απαιτούν από την κυβέρνηση να ξεκινήσει τον έλεγχο.

Οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες, που διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, είναι σαν τους Ολυμπιακούς για αθλητές του στρατού. Οι αγώνες στη Wuhan ήταν οι μεγαλύτεροι στην ιστορία της εκδήλωσης και η κινεζική κυβέρνηση πήγε περίφημα στη διοργάνωση. Η αμερικανική αντιπροσωπεία συμμετείχε με 280 αθλητές και προσωπικό που εκπροσωπούσαν 17 αθλήματα, από την πάλη έως το γκολφ (Η ομάδα των ΗΠΑ έφερε πίσω το χάλκινο στο τελευταίο αγώνισμα). Κατά τη διάρκεια των αγώνων που κράτησαν δύο εβδομάδες, ωστόσο, πολλοί από τους αθλητές παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγε καλά στην πόλη της Wuhan. Κάποιοι αργότερα το περιέγραψαν ως «πόλη-φάντασμα».

Δείτε ΕΔΩ κατεβάστε και κρατήστε στο Αρχείο σας την Έκθεση των Ρεπουμπλικανών για τη προέλευση του ιού. Σας συνιστούμε στη συνέχεια να αναρωτηθείτε γιατί δεν θα διαβάσετε λέξη γι΄αυτή ούτε στα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ. Κάτι συμβαίνει στο πλανήτη!

 

Καθώς η πανδημία covid-19 έγινε παγκόσμια στις αρχές του 2020, αθλητές από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Λουξεμβούργου, αρνήθηκαν δημοσίως ότι είχαν βρει περιπτώσεις τύπου covid-19 από τους αγώνες της Wuhan, με βάση τα συμπτώματά αλλά τον τρόπο με τον οποίο μόλυναν τους αγαπημένους τους.

Στην Ουάσιγκτον, στρατιωτικοί ηγέτες είτε απέρριψαν την ιδέα από την αρχή είτε δεν το γνώριζαν. Την ίδια στιγμή, κανείς δεν πραγματοποίησε ελέγχους αντισωμάτων ή ανίχνευση ασθενειών σε αυτούς τους χιλιάδες αθλητές. Κανείς δεν προσπάθησε καν να ανακαλύψει εάν τα παιχνίδια στη Wuhan, στην πραγματικότητα, ήταν το πρώτο διεθνές γεγονός εξάπλωσης της πανδημίας.

Εάν ανακαλυφθούν περισσότερα στοιχεία, αυτά θα προστεθούν στο αυξανόμενο πλήθος στοιχείων ότι ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην Wuhan ήδη από τον Οκτώβριο του 2019, μήνες πριν η κινεζική κυβέρνηση το ανακοινώσει στον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με αναφορές των ΗΠΑ, οι ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα τον Νοέμβριο του 2019. Το να εξεταστεί το χρονοδιάγραμμα της προέλευσης της πανδημίας είναι ένα κρίσιμο έργο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το πραγματοποιήσουν, λέει το Κογκρέσο, ανεξάρτητα από το πού οδηγούν τα δεδομένα.

«Δεδομένων των αναπάντητων ερωτήσεων σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, οι πληροφορίες που αφορούν την υγεία των μελών των υπηρεσιών που συμμετείχαν στους αγώνες του 2019 θα μπορούσαν να παράσχουν βασικά στοιχεία για την κατανόηση της πρώτης εμφάνισης της COVID-19», έγραψε το μέλος του Κογκρέσου Mike Gallagher (R-Wis.)- photo κάτω- σε μια επιστολή προς τον υπουργό Άμυνας Lloyd Austin και τον στρατηγό Mark A. Milley. «Αυτές οι αναφορές εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αρχικής επιδημίας COVID-19 στη Wuhan», έγραψε ο ίδιος.

Έχει ελέγξει το Πεντάγωνο τα 280 μέλη της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ για αντισώματα; Έγιναν προσπάθειες για τον εντοπισμό εστιών στις βάσεις στις οποίες επέστρεψαν; Έχει επικοινωνήσει ποτέ ο στρατός των ΗΠΑ με άλλες στρατιωτικές αρχές που συμμετείχαν στα παιχνίδια για να μοιραστούν πληροφορίες ή δεδομένα; Έχει ξεκινήσει κάποια έρευνα;

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θέτει ο Gallagher στο Πεντάγωνο. Σημείωσε επίσης, ότι ο Robert Redfield, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δήλωσε πως πιστεύει ότι ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται στη Wuhan τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019 και ότι έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία ότι ο ιός υπήρχε ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο γερουσιαστής Roger Marshall (R-Kan.) έγραψε άλλη επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Xavier Becerra σχετικά με αυτό το ζήτημα την Τρίτη, ρωτώντας αν το τμήμα του γνώριζε τυχόν Αμερικανούς αθλητές που αρρώστησαν μετά την επιστροφή από την κινεζική πόλη. Θέλει επίσης να μάθει αν το υπουργείο εξετάζει το ζήτημα ή αν το συζητά με το Υπουργείο Άμυνας.

«Η γειτνίαση των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων με το [Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan] και οι νέες αναφορές για αθλητές που ενδέχεται να εκτέθηκαν στην COVID-19, ενώ συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρουσιάζουν μια ανησυχητική σύμπτωση τη οποία η κυβέρνησή μας πρέπει να ερευνήσει για να καθορίσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα της επιδημίας», έγραψε ο Marshall. «Εάν αυτά τα άτομα εκτέθηκαν τον Οκτώβριο στον ιό, αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε περαιτέρω την προέλευση της COVID-19 και να προετοιμαστούμε για μελλοντικά κρούσματα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Υπουργείο Υγείας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της επιστολής. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου John Kirby ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν γνωρίζει για τις μολύνσεις covid-19 μεταξύ των αμερικανικών στρατευμάτων που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες του 2019. Δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι μολύνθηκαν άτομα από το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ πριν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που η κυβέρνηση των ΗΠΑ εφάρμοσε στις αρχές του 2020.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις συνεχιζόμενες ερευνητικές προσπάθειες για την προέλευση της COVID-19, έλεγχοι που, φυσικά, θα ωφεληθούν από την τυχόν πλήρη συνεργασία των κινεζικών αρχών για την πλήρη διαφάνεια», είπε.

Φυσικά, δεν υπάρχει τρόπος η κυβέρνηση των ΗΠΑ να έχει τέτοια αποδεικτικά στοιχεία εφόσον δεν ελέγχθηκαν ποτέ οι αθλητές. Πέντε ανώτεροι αξιωματούχοι από την Εθνική Ασφάλεια της κυβέρνησης Trump μου είπαν ότι κανείς δεν σκέφτηκε καν να τεστάρει τους Αμερικανούς αθλητές που επέστρεψαν από τη Wuhan. Εκείνη την εποχή, σημείωσαν, όλοι πίστευαν και υποστήριζαν ήταν η covid-19 ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2019 και όχι δύο μήνες νωρίτερα.

Το μόνο γεγονός που ανάγκασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να βάλει στο κάδρο των ερευνών τους Παγκόσμιους Αγώνες της Wuhan ήρθε όταν το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών άρχισε να αναφέρει την εκδήλωση, με δική του προπαγάνδα, τον Μάρτιο του 2020. Οι Κινέζοι ισχυρίστηκαν ότι το προσωπικό του αμερικανικού στρατού μπορεί να έφερε τον ιό στην κινεζική πόλη από το Fort Detrick στο Frederick, MD., όπου εδρεύει το πρόγραμμα βιολογικής έρευνας του αμερικανικού στρατού. Ωστόσο, αυτό δεν είχε νόημα γιατί το πρώτο ξέσπασμα ήταν στη Wuhan και όχι στο Maryland. Αλλά η ομάδα του Trump δεν το ερεύνησε περισσότερο.

«Γνωρίζαμε την εκστρατεία παραπληροφόρησης της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία κατηγορούσε τον αμερικανικό στρατό ότι έφερε την covid στη Wuhan σε εκείνους τους αγώνες, την οποία προφανώς δεν λάβαμε σοβαρά υπόψη και δεν θεωρήσαμε ότι αποτελούσε μία καλή βάση ώστε να προχωρήσουμε περισσότερο», μου είπε ο David Feith, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών. «Στο βαθμό που υπάρχουν τώρα ή υπήρχαν αξιόπιστες αναφορές άρρωστων αθλητών από αυτά τα παιχνίδια, θα πρέπει σίγουρα να τους κυνηγήσουμε και να μάθουμε περισσότερα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εάν η διοίκηση του Biden είναι σοβαρή, καθώς ισχυρίζεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο διερεύνησης της προέλευσης της πανδημίας, πρέπει να επιστρέψουμε και να ελέγξουμε όλο το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που βρισκόταν στη Wuhan για αντισώματα και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τυχόν εστίες που μπορεί να προέκυψαν από το ταξίδι στους αγώνες. Άλλες χώρες με αθλητές που αρρώστησαν πρέπει να κάνουν το ίδιο. Είναι αλήθεια, ότι ο αριθμός των δεδομένων μπορεί να έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, επειδή τα αντισώματα διαλύονται και η ανίχνευση είναι πιο δύσκολη. Ωστόσο, αξίζει να δοκιμάσουμε και δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό επιχείρημα να μην γίνει κάτι τέτοιο.

Ο καθορισμός του χρονοδιαγράμματος της πανδημίας είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της προέλευσης της αλλά και για τη σαφέστερη εστίαση στο πεδίο κάλυψης της κινεζικής κυβέρνησης. Η πολιτική δεν έχει σημασία. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας και δημόσιας υγείας.

18 OKΤΩΒΡΙΟΥ 2019. ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ WUHAN ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ MINI ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (!), ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ EVENT 201

Πρόκειται για ένα Event που έλαβε Σάρκα και Οστά. Στη κυριολεξία. Διαβάζουμε στον ιστότοπο centerforhealthsecurity.org> ”

Το Κέντρο Johns Hopkins για την Ασφάλεια Υγείας σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates φιλοξένησαν το Event 201, μια άσκηση πανδημίας υψηλού επιπέδου στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη…”

( Σχόλιο δικό μας> Ισως εκείνη τη μέρα-κατά διαβολική σύμπτωση-να διέρρευσε από το Εργαστήριο της Wuhan ο ιός Covid-19 την επιμέλεια του gain of funtion πειράματος του οποίου είχε ο Peter Daszak επιθεωρητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ιδιοκτήτης της MKO ΕcoHealth Alliance η οποία όπως βλέπετε είναι ταυτόχρονα συνεργάτης και του Ιδρύματος Bill&Melinda Gates. Δηλαδή την ώρα που ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Gates, Dr Christopher Elias συμμετείχε στο Event 201 με θέμα τη πανδημία εκείνη τη μέρα και εκείνη την ώρα ακριβώς (υπολογίζουμε τη διαφορά ώρας Wuhan-Νέας Υόρκης) στο Εργαστήριο της Wuhan συνέβαινε το τρομακτικό ατύχημα-κατά διαβολική σύμπτωση. Κοτζάμ event έκαναν τα παληκάρια, μία υπόθεση εμείς. Την ίδια ώρα επίσης σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης, σε ένα δρόμο του Μιλάνου και σε ένα δρόμο του Λονδίνου 3 ταλαίπωροι άστεγοι πάνω που περιεργαζόντουσαν ένα παράξενο φιαλίδιο σε μορφή σπρέυ που το μάζεψαν από το δρόμο επειδή το είχαν περάσει για άρωμα εκείνο εκτοξεύθηκε στο πρόσωπό τους. Τι; Όχι;

Τη διαρροή του ιού θα ακολουθούσε μία επιχείρηση συγκάλυψης της εργαστηριακής προέλευσης του τόσο από τον Εργολάβο των gain of Function πειραμάτων Peter Daszak, όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Anthony Fauci με τη συμμετοχή της Κίνας. Το Event 201 που προέβλεπε 65.000.000 νεκρούς είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σχεδόν ταυτόχρονα και στη πραγματική ζωή αλλά με πραγματικούς θανάτους οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά. Έτσι το Κέντρο Johns Hopkins συντονίζει την πανδημία (ακριβώς και στη κυριολεξία), ο Bill Gates συνεργάζεται με την Eco Health του Peter Daszak, o ΠΟΥ εγκρίνει μόνο εμβόλια και κανένα φάρμακο (εντελώς τυχαία) και όλοι σχεδόν οι ηγέτες έχουν μετατραπεί σε καλοκουρδισμένους πλασιέ εμβολίων. Εντελώς τυχαία…)

Διαβάζουμε στον Ιστότοπο centerforhealthsecurity.org “Η άσκηση έδειξε τομείς όπου οι δημόσιες / ιδιωτικές συμπράξεις θα είναι απαραίτητες κατά την αντίδραση σε μια σοβαρή πανδημία, προκειμένου να μειωθούν οι μεγάλης κλίμακας οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό επιδημικών συμβάντων, που ανέρχονται σε περίπου 200 συμβάντα ετησίως. Αυτά τα γεγονότα αυξάνονται και προκαλούν αναστάτωση στην υγεία, τις οικονομίες και την κοινωνία. Η διαχείριση αυτών των γεγονότων προκαλεί ήδη τεράστια πίεση στην παγκόσμια ισχύ, ακόμη και απουσία πανδημικής απειλής. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει μια από αυτές τις επιδημίες παγκόσμια – μια πανδημία με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Μια σοβαρή πανδημία, η οποία γίνεται «Event 201», θα απαιτούσε αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ πολλών βιομηχανιών, εθνικών κυβερνήσεων και βασικών διεθνών οργανισμών.

(Σχόλιο δικό μας> Δηλαδή έναν Υπέρτατο Συντονιστή, ένα καλοχτενισμένο αγόρι που θα γνώριζε από ιούς και εμβόλια)

Διαβάζουμε στον Ιστότοπο centerforhealthsecurity.org> Πρόσφατα, το Κέντρο για την Ασφάλεια Υγείας έλαβε ερωτήσεις σχετικά με το κατά πόσον αυτή η άσκηση πανδημίας προέβλεπε την τρέχουσα νέα εμφάνιση κοροναϊού στην Κίνα. Για να είμαστε σαφείς, το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας και οι συνεργάτες του δεν έκαναν πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της επιτραπέζιας άσκησης. Για το σενάριο, διαμορφώσαμε μια φανταστική πανδημία κοραναϊού, αλλά δηλώσαμε ρητά ότι δεν ήταν πρόβλεψη. Αντ ‘αυτού, η άσκηση χρησίμευσε για να επισημάνει τις προκλήσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης που πιθανότατα θα προκύψουν σε μια πολύ σοβαρή πανδημία. Δεν προβλέπουμε τώρα ότι το ξέσπασμα nCoV-2019 θα σκοτώσει 65 εκατομμύρια ανθρώπους. Παρόλο που η επιτραπέζια μας άσκηση περιλάμβανε ένα ψεύτικο καινούργιο κορανοϊό, οι πληροφορίες που χρησιμοποιήσαμε για τη μοντελοποίηση του πιθανού αντίκτυπου αυτού του φανταστικού ιού δεν είναι παρόμοιες με το nCoV-2019.

(Σχόλιο δικό μας> Αυτό που δεν προέβλεψε το προφητικό Event 201 είναι το γεγονός ότι η Melinda Gates θα τραβούσε το σχοινί του διαζυγίου. Κι αυτό πιστέψτε μας είχε τη σημασία του. Αυτό δεν προβλέφθηκε. Όπως δεν προβλέφθηκε το γεγονός της αντίδρασης των Αμερικανών οι οποίοι στη κυριολεξία κυκλοφορούν και οπλοφορούν. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες η κατοχή όπλων εκτοξεύθηκε στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας. Όταν κάποιος σε σκοτώνει λογικό είναι κάποια στιγμή να πάρεις το όπλο και να επιχειρήσεις να του φυτέψεις μερικές σφαίρες κρατώντας τη τελευταία για τον εαυτό σου. Κι εδώ (στον πλανήτη εννοούμε), έχουν ήδη μαζευτεί πολλοί απαθείς νεκροί (λογικό-τι μπορεί να κάνει ένας νεκρός άλλωστε;) και ακόμη περισσότεροι φοβισμένοι…

<span style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" data-mce-type="bookmark" class="mce_SELRES_start"></span><span style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" data-mce-type="bookmark" class="mce_SELRES_start"></span>

 

O MAZIKOΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Την ίδια στιγμή ο Geert Vanden Bossche* με μακροσκελές άρθρο γνώμης έρχεται να εξηγήσει γιατί σύμφωνα με τα δικά του επιστημονικά επιχειρήματα η γυμνή επιστημονική αλήθεια είναι ότι ο μαζικός εμβολιασμός οδηγεί σε μια γρήγορη εξελικτική απάντηση του SARS-CoV-2. Δηλαδή ο ιός μέσα από τις μεταλλάξεις βγαίνει όλο και πιο ενισχυμένος. Πρόκειται για ένα σενάριο βιβλικής καταστοφής. Ο συγγραφέας του άρθρου απορεί γιατί οι Υγειονομικές Αρχές δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα προφανή δεδομένα.

Γράφει ο Geert Vanden Bossche*

Η συνεχής άρνηση από τον ΠΟΥ, τους οργανισμούς δημόσιας υγείας και τις κυβερνήσεις των στοιχείων που βασίζονται στην επιστήμη σχετικά με τον τρόπο άμβλυνσης των ήδη καταστροφικών παγκόσμιων και ατομικών συνεπειών αυτής της πανδημίας είναι πέρα ​​από το μυαλό. Ενώ ορισμένοι ιατροί κάνουν τώρα το καλύτερο δυνατό για να καταστήσουν ευρέως προσιτή την πολύ επιτυχημένη πρώιμη θεραπεία πολλαπλών φαρμάκων, συμβάλλω στο να αναλύσω τις επιδημιολογικές και υγειονομικές συνέπειες των συνεχιζόμενων εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού και να μοιραστώ – με κάθε διαφάνεια – τις γνώσεις μου με ευρύτερο κοινό. Από το άρθρο της κριτικής γνώμης παρακάτω, γίνεται ήδη προφανές ότι αρκετοί επιστήμονες που μελετούν την εξελικτική βιολογία και τη γενετική/ μοριακή επιδημιολογία αυτής της πανδημίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει καθόλου και ότι ο παγκόσμιος κίνδυνος για την υγεία από τις παραλλαγές είναι πολύ ουσιώδης. Λοιπόν, γιατί σιωπούν;

Συνειδητοποιώ ότι η επιστημονική γλώσσα δεν είναι εύκολα προσβάσιμη στον απλό κόσμο. Ελπίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο δομήσα το άρθρο, ωστόσο, θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν το βασικό μήνυμα.

Περίληψη

Καθώς ο Sars-CoV-2 εισήλθε σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο ανθρώπινο πληθυσμό, αρχικά εξαπλώθηκε γρήγορα και με ανεξέλεγκτο τρόπο. Αυτό εξηγεί ήδη γιατί ο Sars-CoV-2 κατά τους πρώτους 10 μήνες της πανδημίας (δηλαδή, μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και Οκτωβρίου 2020) εξελίσσεται αρκετά αργά χωρίς ουσιαστική επιλογή μεταλλάξεων που βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση. Πιο μολυσματικές «παραλλαγές ανησυχίας» (VoCs, i.e., alpha [B.1.1.7], beta [B.1.351], gamma [P.1]) άρχισαν να εμφανίζονται στα τέλη του 2020 και οδήγησαν σε απότομη αύξηση των περιπτώσεων παγκοσμίως.

Μοριακοί επιδημιολόγοι έχουν παρατηρήσει ότι οι μεταλλάξεις μέσα στην πρωτεΐνη Sars-CoV-2 spike (S) αυτών των αναδυόμενων, πιο μολυσματικών γενεών συγκλίνουν στις ίδιες γενετικές τοποθεσίες, ένα φαινόμενο που συνέπεσε με μια σημαντική εξελικτική μετατόπιση στο τοπίο των φυσικά επιλεγμένων Sars- Μεταλλάξεις CoV-2 (1).

Η σημαντική συγκλίνουσα εξέλιξη (*) των πιο μολυσματικών παραλλαγών Sars-CoV-2 που κυκλοφορούν δεν είναι ένα ουδέτερο, ανεξάρτητο εξελικτικό φαινόμενο που απλώς προκύπτει από την αυξημένη αντιγραφή και μετάδοση του ιού, αλλά υποδηλώνει έντονα τη φυσική επιλογή και προσαρμογή μετά από μια δραματική αλλαγή περιβάλλον ξενιστή (ιλε) στον οποίο εκτίθεται ο ιός (1).

Οι μοριακοί επιδημιολόγοι αναγνωρίζουν πλήρως ότι η πανδημία εξελίσσεται επί του παρόντος σε παραλλαγές του Sars-CoV-2 που «θα μπορούσαν να είναι ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς από ό, τι οι παραλλαγές που γνωρίζουμε επί του παρόντος ότι μπορεί να έχουν συνδυασμούς αυξημένης μεταδοτικότητας, μεταβαλλόμενης μολυσματικότητας και/ή αυξημένης ικανότητα διαφυγής της ασυλίας του πληθυσμού »(1).

Αυτό σημαίνει ότι η ανάλυση φυσικής επιλογής με βάση τη φυλογενετική στις κυκλοφορούμενες γενεές Sars-CoV-2 υποδηλώνει έντονα ότι οι παραλλαγές των ιών που είναι ανθεκτικές στα εμβόλια Covid-19 με βάση την ακίδα (S) επεκτείνονται επί του παρόντος σε επιπολασμό και είναι εξαιρετικά ύποπτες για την εκτόξευση των μελλοντικών επιδημιών παγκοσμίως.

Η ανάπτυξη των τρεχόντων εμβολίων Covid-19 με εκστρατείες μαζικού εμβολιασμού σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη ευρεία κυκλοφορία του Sars-CoV-2 μπορούν μόνο να αυξήσουν την ανοσολογική εκλεκτική πίεση στην πρωτεΐνη αιχμής του Sars-CoV-2 και ως εκ τούτου, να οδηγήσουν περαιτέρω την προσαρμοστική του εξέλιξη για να παρακάμψουν τα επαγόμενα από εμβόλια χυμική ανοσία. Από αυτή την άποψη, η προσδοκία ενός αυξανόμενου αριθμού εμβολιολόγων ταιριάζει με την τρέχουσα παρατήρηση που έγινε από γονιδιωματικούς επιδημιολόγους στο ότι οι παραλλαγές ανοσοδιαφυγής που κατευθύνονται από την πρωτεΐνη S είναι πολύ πιθανό να εξαπλωθούν περαιτέρω και να επιταχύνουν την εμφάνιση ιικής αντοχής στην τρέχουσα ανάπτυξη και στο μέλλον (έτσι -καλείται «2ης γενιάς») εμβόλια Covid-19.

Για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας επικίνδυνων παραλλαγών του ιού στον πληθυσμό και για να είναι σε θέση να παράσχει κατηγορηματική απόδειξη της πίεσης της ανοσολογικής επιλογής που ασκείται από τις εκστρατείες μαζικού εμβολιασμού και τις βλαβερές συνέπειές της, υπάρχει επείγουσα ανάγκη διεξαγωγής αντιπροσωπευτικής ιικής δειγματοληψίας στους εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι υγιείς ή υπόκεινται μόνο σε ήπιες ασθένειες και να χαρακτηριστούν γενετικά οι παραλλαγές που απορρίπτονται κατά την έκθεση στο Sars-CoV-2.

Η διεξαγωγή ενός πειράματος μαζικού εμβολιασμού σε παγκόσμια κλίμακα χωρίς την κατανόηση των μηχανισμών που κρύβονται από τη ιογενή διαφυγή από την πίεση επιλογής που προκαλείται από το εμβόλιο δεν είναι μόνο μια τεράστια επιστημονική γκάφα, αλλά, πρώτα και κύρια, εντελώς ανεύθυνη από την άποψη της ηθικής της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Ελλείψει εμβολίων που μπορούν να προκαλέσουν στείρωση της ανοσίας, η έγκαιρη θεραπεία με τη χρήση πολλαπλών φαρμάκων όπως προτάθηκε από τον Καθ. Δρ. P. McCullough και άλλους (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33387997/), σε συνδυασμό με παγκόσμια χημειοπροφύλαξη με εξαιρετικά αποτελεσματικά αντιιικά φάρμακα, θα είναι το κλειδί για τη διάσωση ζωών, τη μείωση του φόρτου νοσηλείας και τη δραματική μείωση της μετάδοσης παραλλαγών διαφυγής που είναι ανθεκτικές σε πολύ μολυσματικά ή εξουδετερωτικά αντισώματα (nAb).

(*) Η συγκλίνουσα εξέλιξη σχετίζεται με την ανεξάρτητη εμφάνιση μιας ή περισσοτέρων μεταλλάξεων που μοιράζονται κοινά σε αρκετές ιογενείς παραλλαγές

Προοίμιο

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη σύγχυση ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid-19 με πολλές αντιφατικές αναφορές που κυκλοφορούν στη βιβλιογραφία και στα κοινωνικά μέσα. Αυτό από μόνο του παρέχει πιθανώς τις πιο πειστικές αποδείξεις ότι η κατάσταση της πανδημίας εξελίσσεται γρήγορα και αυτή τη στιγμή μεταβαίνει σε ένα είδος «γκρίζας» ζώνης. Μια πανδημία τυπικά θεωρείται πολύ δυναμικό γεγονός (μέχρι να συγχωνευθεί σε μια ενδημική κατάσταση). Ωστόσο, η εξελικτική δυναμική αυτής της πανδημίας Covid-19 έχει πλέον διαμορφωθεί με ανθρώπινη παρέμβαση με τρόπο εντελώς πρωτοφανή. Γνωρίζουμε για το αποτέλεσμα μιας φυσικής πανδημίας, αλλά δεν γνωρίζουμε καθόλου για το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας, καθώς η τελευταία έχει γίνει πλέον «πανδημία παραλλαγών»

Από όσα ακολουθούν παρακάτω (και τα οποία αποτελούν μια σύνοψη των ευρημάτων των μοριακών/ γονιδιωματικών επιδημιολόγων που έθεσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο), υπάρχει ωστόσο μια βεβαιότητα, η οποία είναι ότι οι παραλλαγές του Sars-CoV-2 εξελίσσονται ραγδαία σε απάντηση στη φυσική πίεση ανοσολογικής επιλογής που βιώνουν. Η ανάλυση φυσικής επιλογής με βάση τη φυλογενετική δείχνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό της πίεσης της ανοσολογικής επιλογής που ασκείται κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας κατευθύνεται στην πρωτεΐνη Sars-CoV-2 spike (S), η οποία στοχεύεται από τα εμβόλια. Στο ταξίδι τους για προσαρμογή στο περιβάλλον ξενιστή εξουδετερωτικών αντισωμάτων (nAbs), οι παραλλαγές εκμεταλλεύονται περαιτέρω την εξελικτική τους ικανότητα να ξεπεράσουν αυτήν την ανοσολογική πίεση σε επίπεδο πληθυσμού που κατευθύνεται από το S.

Ως εκ τούτου, σε ένα δεδομένο περιβάλλον εμβολιασμού εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας, η επιτυχία των εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξελισσόμενη επικράτηση όλο και πιο προβληματικών παραλλαγών. Εναλλακτικά, οι S-directed ανοσολογικές παρεμβάσεις που φαίνονται αποτελεσματικές σε ένα εμβολιασμό σ΄αυτό το στάδιο αυτής της πανδημίας ενδέχεται να μην λειτουργούν τόσο καλά όταν εφαρμόζονται σε άλλο περιβάλλον εμβολιασμού είτε όταν εφαρμόζονται σε άλλο στάδιο της τρέχουσας πανδημίας. Η παρατήρηση ότι η αποτελεσματικότητα των μαζικών εκστρατειών εμβολιασμού, όπως εκτιμήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας παραλλαγών ανοσολογικής διαφυγής, συχνά εξελίσσεται πολύ διαφορετικά μεταξύ χωρών ή περιοχών, επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη.

Μόνο όταν η επιλεκτική ανοσολογική πίεση σε επίπεδο πληθυσμού θα κορυφωθεί, οι παραλλαγές και, ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα αυτών των εκστρατειών θα αρχίσουν να συγκλίνουν παγκοσμίως στο ίδιο τελικό σημείο, το οποίο είναι η «αντίσταση» στα εμβόλια. Μόνο σε αυτό το τελικό σημείο όλες οι εκτιμήσεις για την υποτιθέμενη «αποτελεσματικότητα» αυτού του πειράματος θα είναι ομόφωνες και συνεπείς.

Το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό εξακολουθεί να υπόκειται σε εικασίες.

Ωστόσο, καθώς η πίεση της ανοσολογικής επιλογής στον παγκόσμιο πληθυσμό αυξάνεται «μαζικά» και το σύνολο των φυσικώς επιλεγμένων S-directed μεταλλάξεων μαζί με την πλαστικότητά τους επεκτείνονται δραματικά, μπορεί κανείς εύλογα να αναμένει ότι η έκδοση μιας υπερπαραλλαγής (supervariant) ικανής να αντισταθεί S-specific Abs θα κατακρημνιστεί έτσι ώστε να προκύψει μέσα στους επόμενους μήνες. Όταν εισαχθούν εμβόλια δεύτερης γενιάς, ο ιός θα οικοδομηθεί μόνο πάνω σε αυτό το ευέλικτο υπόβαθρο των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν για να παρακάμψει γρήγορα την ανοσολογική πίεση που θα συνεχίσει να ασκεί ο επανεμβολιασμένος πληθυσμός στην πρωτεΐνη S.

“Το πιο σημαντικό ζήτημα εδώ δεν είναι το αν προκύψει ποτέ αυτή η συγκεκριμένη” σούπερ παραλλαγή “…” (1)

Είναι απίστευτο πώς οι αρχές δημόσιας υγείας (PHA) υστερούν όταν πρόκειται για την κατανόηση της εξελικτικής ικανότητας του Sars-CoV-2. Η μήπως και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής απλώς αγνοούν τις παρατηρήσεις που έγιναν από μοριακούς επιδημιολόγους παγκόσμιας κλάσης;

(Εκτός ελαν συμβαίνει κάτι άλλο εδώ. Εάν κάνουμε τα εμβόλια για τα εμβόλια και όχι για την Covid-19 και τις μεταλλάξεις της. Δηλαδή εάν τα εμβόλια είναι κατά κάποιο τρόπο “αυτοτελή” και “αυθύπαρκτα”.

Πώς μπορούν να δικαιολογήσουν ενδεχομένως μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού υπό το φως όλων των επιστημονικών επιχειρημάτων που υποδεικνύουν την υψηλή πιθανότητα ότι αυτές οι εκστρατείες θα επιταχύνουν μόνο την ιική αντίσταση στα εμβόλια Covid-19;

Γιατί οι επιστήμονες που φέρνουν όλα αυτά τα στοιχεία στο ΧΑΡΤΙ δεν τα φέρνουν στον ΠΙΝΑΚΑ;

Πώς μπορούν να προβλέπουν ότι αυτή η πανδημία πρόκειται να εξελιχθεί ακόμη και σε μια προβληματική Volatile Organic Compounds (VOCs) και να σωπαίνουν; Γιατί δεν δημιουργούν ένα φόρουμ ανεξάρτητων, έμπειρων εμπειρογνωμόνων που παρέχουν αδιαμφισβήτητα και ομόφωνα αποδεδειγμένα στοιχεία ότι η ρητορική που προτείνεται από τον ΠΟΥ και τις εθνικές υγειονομικές αρχές είναι επιστημονικά λανθασμένη;

Δεν συνειδητοποιούν ότι η σιωπή για τη συνεχιζόμενη καταστροφική -η οποία προς το παρόν είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό κρυμμένη – εξέλιξη της πανδημίας θα προσφέρει μόνο περισσότερα πυρομαχικά στις κυβερνήσεις για να επεκτείνουν τις μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού τους, ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα ποσοστά κάλυψης εμβολίων στον πληθυσμο?

Γιατί, αφενός, οι μοριακοί επιδημιολόγοι θεωρούν σοβαρά ότι η αντίσταση στα εμβόλια μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα της ταχείας αύξησης της ανοσολογικής πίεσης S-directed στον πληθυσμό, αλλά από την άλλη δεν χτυπάνε το κώδωνα του κινδύνου;

Πώς μπορούν να αναγνωρίζουν την επίδραση των αναδυόμενων ιογενών παραλλαγών στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid-19 χωρίς να επισημαίνουν ανοιχτά τον κίνδυνο ότι τα εμβόλια που δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού θα διαμορφώσουν περαιτέρω τη δυναμική εξέλιξης των παραλλαγών του ιού;

Πώς μπορούν να αναγνωρίσουν ότι η θεραπεία με βάση το αντίσωμα (Ab) (π.χ. ανάρρωση στο πλάσμα και μονοκλωνικές θεραπείες Ab) σε ανοσοκατεσταλμένους, χρόνια πάσχοντες ασθενείς προάγει τη μακροχρόνια εξάπλωση του ιού και μπορεί να οδηγήσει στη διάδοση παραλλαγών που μεταφέρουν μεταλλάξεις Ab διαφυγής ενώ αγνοούν η πιθανότητα παρόμοιου αποτελέσματος να συμβεί όταν ο μαζικός εμβολιασμός επιτρέπει σε ολόκληρο τον πληθυσμό να ασκεί πίεση ανοσολογικής επιλογής στην ίδια ανοσοκυρίαρχη πρωτεΐνη Sars-CoV-2 S (δηλαδή, όταν μεγάλος αριθμός ατόμων εμβολιάζεται ενώ εκτίθεται στον ιό έχοντας πριν αναπτύξει μια πλήρη απάντηση Ab);

Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν τις καταστροφικές συνέπειες που θα συνεπαγόταν η αντίσταση του ιού στα εμβόλια Covid-19! Δεν μπορεί να μην έχουν διδαχθεί ότι η κινητική της φυσικής επιλογής των μεταλλάξεων διαφυγής του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πολύ πιο αργή (ή ακόμη και ανύπαρκτη όπως στην περίπτωση της πανδημίας γρίπης του 1918!) λόγω φυσικής ανοσίας.

Η μήπως δεν συνειδητοποιούν ότι ο τύπος ανοσολογικής προετοιμασίας μετά από φυσική μόλυνση Sars-CoV-2 είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που προκύπτει από την προφυλακτική ανοσοποίηση με εμβόλια με βάση το S;

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν γιατί υπό συνθήκες φυσικής ιογενούς μόλυνσης και μετάδοσης κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, οι πιθανότητες για πρόσφατα μολυσμένα, ανοσολογικά ουδέτερα ή προηγουμένως μολυσμένα άτομα να μολυνθούν ξανά με φόντο υποβέλτιστα S-ειδικά Abs είναι χαμηλότερο από ό, τι για τα εμβολιασμένα άτομα που εκτίθενται στο Sars-CoV-2 ενώ δεν είναι οπλισμένοι με αρκετά υψηλό titer of full-fledged S-specific Abs.

Με άλλα λόγια, εάν οι μοριακοί επιδημιολόγοι συνειδητοποιούσαν μόνο ότι η πίεση επιλογής του ανοσοποιητικού συστήματος που ασκείται από τους S-directedAbs εμφανίζονται πολύ λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια μιας φυσικής πανδημίας από ό, τι κατά τη διάρκεια εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού, πιθανότατα θα συγκαταλέγονταν στους καλύτερους επιστήμονες στη γη για να προειδοποιήσουν ενάντια στην υψηλή πιθανότητα αυτός ο ιός να εξελίξει την ανοσοαποφυγή και, τελικά, να αντισταθεί στα εμβολιαστικά nAbs ως αποτέλεσμα μαζικού εμβολιασμού. Εν πάση περιπτώσει, όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη για προσεκτική συστηματική παρακολούθηση της τρέχουσας εξελικτικής ανοσολογικής διαφυγής, η οποία μεταφράζεται επί του παρόντος σε μια ενισχυμένη επέκταση παραλλαγών που περιλαμβάνουν μεταλλάξεις που συγκλίνουν περαιτέρω καθώς συνεχίζουν να προσαρμόζονται στην αυξανόμενη ανοσία του πληθυσμού γενικά και στους ειδικούς S-specificAbsειδικότερα (1).

Αν και πληθυσμιακές ομάδες που ασκούν εκλεκτική S-directed ανοσολογική πίεση, (δηλαδή, όλο και περισσότερο αποτελούνται από εμβολιασμένους!) παρέχουν ένα έδαφος αναπαραγωγής για μεταλλάξεις ανοσολογικής διαφυγής που σχετίζονται με S, οι υγειονομικές αρχές φαίνεται να μην παρακολουθούν πλέον τον ιό και τον γενετικό χαρακτηρισμό των ιικών δειγμάτων υγιή ή με ελαφρά συμπτώματα εμβολιασμένα άτομα. Αυτό είναι, φυσικά, εξαιρετικά προβληματικό καθώς ακόμη και οι ασυμπτωματικοί εμβολιασθέντες είναι γνωστό ότι μεταδίδουν τον ιό και έχουν πλέον μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και τηρούν λιγότερο τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Με αυτόν τον τρόπο, επί του παρόντος έχουμε σε μεγάλο βαθμό άγνοια της πραγματικής κατάστασης γύρω από την κατανομή νέων παραλλαγών και την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνονται στον πληθυσμό. Ωστόσο, οι επιδημιολόγοι δεν υψώνουν τη φωνή τους για να τερματίσουν αυτή τη σοβαρή αμέλεια της δημόσιας υγείας, παρόλο που φαίνεται να διαφωνούν με αυτήν την πρακτική: «Καθώς οι αντιγονικά διαφορετικές παραλλαγές συνεχίζουν να εμφανίζονται, θα καταστεί απαραίτητη η τακτική συλλογή δειγμάτων ορού από εμβολιασμένα άτομα και από άτομα που έχουν μολυνθεί με παραλλαγές κυκλοφορίας γνωστής αλληλουχίας »(3) · και περαιτέρω: «Ο καθορισμός αυτών των δυναμικών και η πιθανή επίδρασή τους στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, θα απαιτήσει παρακολούθηση μεγάλης κλίμακας της εξέλιξης του SARS-CoV-2 και ανοσία του ξενιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα» (4).

Εν τω μεταξύ, ο ΠΟΥ και οι «ειδικοί» σύμβουλοί του εξακολουθούν να κηρύττουν τη γελοία καραμέλα ότι όσο περισσότερο εμβολιάζουμε, τόσο λιγότερο μπορεί να αναπαραχθεί ο ιός και, ως εκ τούτου, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης VoC και επικράτησης στον ιικό πληθυσμό. Είναι αυτή η καραμέλα του μαζικού εμβολιασμού που οδηγεί τους PHA να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η παρακολούθηση της λοίμωξης από ιούς στους εμβολιασμένους έχει καταστεί ξεπερασμένη;

Πρόκειται για την απλοϊκή ερμηνεία της δυναμικής μετάδοσης του ιού η οποία εφαρμόζεται μόνο σε συνθήκες ουδέτερης γενετικής μετατόπισης που συμβαίνουν κατά την πρώιμη φάση μιας πανδημίας, δηλαδή σε πληθυσμό από ανοσολογικά μη ευαίσθητα υποκείμενα που δεν ασκούν σημαντική θετική πίεση on the virus prior to its host-to-host transmission (2).

Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, όπου μια πληθώρα παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών VoCs, κυκλοφορούν ήδη, η πραγματική παγκόσμια ανησυχία για την υγεία δεν αφορά πλέον την πιθανότητα εμφάνισης μιας ακόμη προβληματικής παραλλαγής, αλλά μάλλον τη συνεχιζόμενη πίεση επιλογής σε επίπεδο πληθυσμού που οδηγεί τώρα σε συγκεκριμένες μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία να επεκταθούν σε επιπολασμό. Η αγνόηση των θετικών σημάτων επιλογής που παρατηρούνται όλο και περισσότερο εντός των nAb-binding S domains οδηγεί αναπόφευκτα σε μια υποτίμηση του εξελικτικού δυναμικού του Sars-CoV-2 να ξεφύγει από αυτά τα nAbs (2). Ωστόσο, αντί για τη διερεύνηση των συνθηκών που διέπουν αυτή την ισχυρή θετική πίεση επιλογής, οι PHA κάνουν ό, τι μπορούν για να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα σταματήσει τη μετάδοση αυτών των παραλλαγών, θα οδηγήσει σε ασυλία αγέλης και, ως εκ τούτου, θα σταματήσει την πανδημία. Επί του παρόντος δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό επιχείρημα ή αιτιολογία για να υποστηριχθεί οποιαδήποτε από αυτές τις δηλώσεις.

Αντίθετα, πολυάριθμες αναφορές για σημαντικές λοιμώξεις σε εμβολιασμένα άτομα αποδεικνύουν σαφώς ότι όσοι δεν έχουν ανοσοποιηθεί έναντι του Sars-CoV-2 έχουν μόνο έμμεση προστασία από τα εμβόλια (5, 14). Η καραμέλα ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα συμβάλει τουλάχιστον στον έλεγχο της πανδημίας είναι απολύτως ασυμβίβαστη με τις επιστημονικές γνώσεις που έχουν συλλέξει οι μοριακοί επιδημιολόγοι. Ενώ η ανάλυση φυσικής επιλογής με βάση τη φυλογενετική είναι μια καθιερωμένη μέθοδος για τη μελέτη της εξελικτικής προσαρμογής στην ενισχυμένη ανοσολογική πίεση του ξενιστή, οι PHA δεν φαίνεται να εντυπωσιάζονται από δεδομένα που υποδηλώνουν έντονα την πίεση της ανοσολογικής επιλογής που προκύπτει από ανθρώπινες παρεμβάσεις που στοχεύουν στις Sars-CoV- 2 ακίδες πρωτεΐνης. Τα ευρήματα αυτής της ανάλυσης δείχνουν ότι μόλις επιτευχθεί ένα ορισμένο όριο μολυσματικής πίεσης, ένας επαρκής αριθμός ατόμων θα φιλοξενήσει κυρίαρχες μεταλλάξεις που θα μπορούσαν στη συνέχεια να εξαπλωθούν σε ολόκληρο τον πληθυσμό, υπό την προϋπόθεση ότι ασκείται θετική πίεση ανοσολογικής επιλογής από ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού ( 1).

Ορισμένα VoC έχουν ήδη παρατηρηθεί πριν ξεκινήσουν οι μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού. Επειδή αναπαράγονται πιο αποτελεσματικά στον πληθυσμό, αυτές οι αντιγονικά διαφορετικές παραλλαγές-μεταλλαξεις αναφέρονται ως «πιο μολυσματικές παραλλαγές». Προκειμένου να προσαρμοστούν στην αυξημένη πίεση που ασκείται από την αυξανόμενη ασυλία του πληθυσμού, οι παραλλαγές ενσωματώνουν πλέον όλο και περισσότερες μεταλλάξεις που συγκλίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις εντός της περιοχής δέσμευσης υποδοχέα (RBD) του ιού και προσδίδουν αντίσταση σε πολλαπλά S-directed Abs (1). Η συνεχιζόμενη συγκλίνουσα εξέλιξη των μεταλλάξεων διαφυγής του ανοσοποιητικού μπορεί να συνοδεύεται από κόστος προσαρμογής νέων παραλλαγών για όσο διάστημα η συνεισφορά του πληθυσμού που ασκεί εκλεκτική ανοσολογική πίεση δεν είναι αρκετά υψηλή για να καταστεί δυνατή η αυξημένη διάδοσή του ξενιστή στον πληθυσμό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πολλαπλές διακριτές μεταλλάξεις σημείων μπορούν η καθεμία να αποφύγει ένα πλήθος εξουδετερωτικών Abs (2). Αυτό θα εξηγούσε ήδη γιατί πολύ λίγες μεταλλάξεις (π.χ., εντός του RBD) θα μπορούσαν ήδη να οδηγήσουν σε πλήρη αντίσταση στα εμβολιακά Abs. Σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη S που επηρεάζουν τα Abs που εξουδετερώνουν είναι ήδη παρούσες σε σημαντικές συχνότητες στον παγκόσμιο ιικό πληθυσμό και αποδεικνύονται επεκτεινόμενες παραλλαγές που εμφανίζουν όλο κι υψηλότερο επίπεδο αντοχής στα ειδικά S-Abs του εμβολίου( 3). Με άλλα λόγια, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι οι παραλλαγές ανοσολογικής διαφυγής του Sars-CoV-2 προσαρμόζονται στην αυξανόμενη ασυλία του πληθυσμού και βελτιώνονται στη μεταδοτικότητα με σταδιακή απόκτηση νέων μεταλλάξεων (όπως φαίνεται, για παράδειγμα, από την πρόσφατη επέκταση της Delta plus παραλλαγής σε πολλές χώρες)

Όλα τα παραπάνω εξηγούν ήδη γιατί η «επιτυχία» όπως διακηρύχθηκε από τον ΠΟΥ και άλλες υγειονομικές αρχές και τους ειδικούς συμβούλου τους σχετίζεται απλώς με βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις των ποσοστών νοσηρότητας, νοσηλείας και θνησιμότητας. Ωστόσο, τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν από μοριακούς/ γονιδιωματικούς επιδημιολόγους που αναλύουν τη συνεχιζόμενη προσαρμογή του Sars-CoV-2 στις εξελισσόμενες δυνάμεις ανοσολογικής επιλογής που παίζουν σε αυτήν την πανδημία των παραλλαγών του Sars-CoV-2 φαίνεται να δείχνουν ότι οι διαφημισμένη «επιτυχία» των Αρχών Δημόσιας Υγεία δεν θα διαρκέσουν πολύ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι PHA και οι συμβουλευτικοί εμπειρογνώμονες τους αγνοούν ότι οι μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού που διεξάγονται κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας παραλλαγών δεν καταφέρνουν να μειώσουν τον αριθμό των ενεργών λοιμώξεων σε επίπεδο αρκετά χαμηλό για να αποτρέψουν τη φυσική επιλογή μεταλλάξεων ανοσολογικής διαφυγής (δηλαδή, ακόμη και διπλή ή τριπλή μετάλλαξη) και περιορίζουν την προσαρμογή τους σε μια σταθερά αυξανόμενη πίεση ανοσολογικής επιλογής σε επίπεδο πληθυσμού, ανεξάρτητα από την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται αυτές οι εκστρατείες. Η καραμέλα τους ότι η επιτάχυνση των μαζικών εκστρατειών εμβολιασμού θα αποτρέψει τον ιό από την εξέλιξη παραλλαγών που διαφεύγουν της ανοσίας που προκαλείται από το εμβόλιο είναι, επομένως, απλά λάθος. Δεδομένου ότι όλα τα τρέχοντα εμβόλια Covid-19 που εφαρμόζονται σε αυτό το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού θα συμβάλουν στην αύξηση της πίεσης επιλογής του ανοσοποιητικού συστήματος και τελικά θα παρέχουν μεταλλάξεις ικανές να αποφύγουν τα S-specific Abs -ειδικά ανάμεσα στον εμβολιασμένο πληθυσμό- ούτε ασυλία αγέλης ούτε εξάλειψη θα μπορούσε να συμβεί.

Συμπερασματικά: Δεν υπάρχει περίπτωση οι τρέχουσες φαρμακευτικές επιλογές (μαζικός εμβολιασμός) και οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις να αποτρέψουν τη διάδοση περισσότερων μολυσματικών παραλλαγών (από εκείνων που έχουν ήδη επιλεγεί πριν από την έναρξη εκστρατειών μαζικού εμβολιασμού, πιθανώς ως αποτέλεσμα της ευρείας εφαρμογής αυστηρών μέτρων πρόληψης λοιμώξεων ) ή παραλλαγές που περιλαμβάνουν μία ή περισσότερες μεταλλάξεις ανθεκτικές σε nAb που σχετίζονται με RBD. Αντίθετα, όλα τα στοιχεία από τη μοριακή επιδημιολογία δείχνουν ότι η συνεχιζόμενη μετατόπιση των δυνάμεων φυσικής επιλογής που ασκείται από τον πληθυσμό στις μεταλλάξεις Sars-CoV-2 πρόκειται απλώς να επιταχύνει την επιλογή και τη διάδοση πιο προβληματικών παραλλαγών ανησυχίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα αυξανόμενα ποσοστά κάλυψης εμβολίων στον παγκόσμιο πληθυσμό θα συμβάλλουν περαιτέρω στην εξελικτική ικανότητα του Sars-CoV-2 για προσαρμογή σε όλο υψηλότερη πίεση ανοσολογικής επιλογής S-directed έως ότου επιτευχθεί πλήρης αντοχή στο εμβόλιο.

Σε λίγο η συνέχεια…

Geert Vanden Bossche (DVM, PhD)

Geert Vanden Bossche received his DVM from the University of Ghent, Belgium, and his PhD degree in Virology from the University of Hohenheim, Germany. He held adjunct faculty appointments at universities in Belgium and Germany. After his career in Academia, Geert joined several vaccine companies (GSK Biologicals, Novartis Vaccines, Solvay Biologicals) to serve various roles in vaccine R&D as well as in late vaccine development. Geert then moved on to join the Bill & Melinda Gates Foundation’s Global Health Discovery team in Seattle (USA) as Senior Program Officer; he then worked with the Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI) in Geneva as Senior Ebola Program Manager. At GAVI he tracked efforts to develop an Ebola vaccine. He also represented GAVI in fora with other partners, including WHO, to review progress on the fight against Ebola and to build plans for global pandemic preparedness. Back in 2015, Geert scrutinized and questioned the safety of the Ebola vaccine that was used in ring vaccination trials conducted by WHO in Guinea. His critical scientific analysis and report on the data published by WHO in the Lancet in 2015 was sent to all international health and regulatory authorities involved in the Ebola vaccination program. After working for GAVI, Geert joined the German Center for Infection Research in Cologne as Head of the Vaccine Development Office. He is at present primarily serving as a Biotech/ Vaccine consultant while also conducting his own research on Natural Killer cell-based vaccines.

1 σχόλιο:

panyahaber είπε...

JM Gaming extends license for online slot machine
JM 진주 출장샵 Gaming has extended 경주 출장샵 its 원주 출장안마 licence in Curacao, adding a range of 안성 출장마사지 slot machine variations 양주 출장안마 to its gaming portfolio. The licence will