«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Η αληθινή αναπηρία είναι απλά η απουσία ανθρωπιάς!


Αναπηρία Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο ορος αναπηρία αναφέρεται στον περιορισμό σε έναν άνθρωπο της κοινής δραστηριότητας λόγου, έργου ή άμεσης αντίληψης λόγω σωματικής η πνευματικής βλάβης. Διακρίνουμε τους σωματικά ανάπηρους και τους διανοητικά ανάπηρους. Η αναπηρία γενικά διακρίνεται σε ολική και σε μερική καθώς και σε σωματική και διανοητική.
Ολική αναπηρία
* Η παντελής απώλεια της όρασης και στα δύο μάτια
* Η ολοκληρωτική γενική μετατραυματική παράλυση
* Η απώλεια των άνω άκρων, των χεριών.
* Ο ακρωτηριασμός και των δύο μηρών ή κνημών.
* Η αφασία.
* Η παραπληγία.
* Η ψυχοπάθεια, προερχόμενη από τραύμα στο κεφάλι.
* Η «προϊούσα κινητική αταξία», ύστερα από τραύμα
* Η απώλεια ενός άκρου και η αχρήστευση του άλλου
* Ο ακρωτηριασμός ή η πλήρης αχρήστευση του ενός τουλάχιστον ποδιού
Μερική αναπηρία
Η μερική αναπηρία έχει ελαφρότερο χαρακτήρα και κυμαίνεται σε ποσοστά αναπηρίας.

Μια αληθινή ιστορία 1:

http://www.lifewithoutlimbs.org/

O Nick Vujicic δεν ζει απλά χωρίς άκρα αλλά και στα άκρα!

Αποδεικνύει όμως καθημερινά ότι δεν είναι ανάπηρος!

Μια αληθινή ιστορία 2

Ένας πανεπιστημιακός καθηγητής σε ένα ινστιτούτο υψηλού επιπέδου προκάλεσε τους σπουδαστές του με αυτήν την ερώτηση. «Είναι ο Θεός ο δημιουργός των πάντων;» Ένας σπουδαστής απάντησε θαρραλέα, «ναι!» «Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα».
Ο καθηγητής συνέχισε, «εάν ο Θεός δημιούργησε τα πάντα συνεπάγεται ότι
δημιούργησε και το Κακό. Δεδομένου ότι το Κακό υπάρχει, και αφού οι πράξεις
μας καθορίζουν ποιοι είμαστε, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Θεός είναι κακός».
Ο σπουδαστής έμεινε σιωπηλός και δεν αποκρίθηκε στο υποθετικό συμπέρασμα του καθηγητή. Ο καθηγητής, αρκετά ευτυχής με τον εαυτό του,καυχήθηκε στους σπουδαστές ότι είχε αποδείξει ακόμα μια φορά ότι η χριστιανική πίστη ήταν ένας μύθος.
Ένας άλλος σπουδαστής σήκωσε το χέρι του και είπε, «μπορώ να σας υποβάλω μια ερώτηση, κ. καθηγητά;» «Φυσικά», απάντησε ο καθηγητής. Ο σπουδαστής σηκώθηκε όρθιος και ρώτησε, «κ. καθηγητά, το κρύο υπάρχει
«Τι είδους ερώτηση είναι αυτή; Φυσικά και υπάρχει. Εσύ δεν έχεις ποτέ
αισθανθεί κρύο;» Ο νεαρός σπουδαστής απάντησε, «στην πραγματικότητα κύριε, το κρύο δεν υπάρχει.
Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, αυτό που θεωρούμε κρύο είναι στην πραγματικότητα η απουσία θερμότητας. Απόλυτο μηδέν (- 460 Φ) είναι η συνολική απουσία θερμότητας και καθετί γίνεται αδρανές και ανίκανο να αντιδράσει σε εκείνη την θερμοκρασία. Το κρύο δεν υπάρχει. Έχουμε δημιουργήσει αυτήν την λέξη για να περιγράψουμε πώς αισθανόμαστε εάν δεν έχουμε καμία θερμότητα».
Ο σπουδαστής συνέχισε, «κ.καθηγητά, το σκοτάδι υπάρχει;»
Ο καθηγητής αποκρίθηκε, «φυσικά.» Ο σπουδαστής απάντησε, «άλλη μια φορά κάνετε λάθος κύριε, ούτε το σκοτάδι υπάρχει. Το σκοτάδι είναι στην πραγματικότητα η απουσία φωτός. Το φως μπορούμε να το μελετήσουμε, το σκοτάδι όχι. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρίσμα Newton για να αναλύσουμε το λευκό φως σε πολλά χρώματα και να μελετήσουμε τα διάφορα μήκη κύματος κάθε χρώματος. Δεν μπορείτε να μετρήσετε το σκοτάδι. Μια απλή ακτίνα του φωτός μπορεί να σπάσει σε έναν κόσμο του σκοταδιού και να το φωτίσει.
Πώς μπορείτε να ξέρετε πώς το σκοτάδι απλώνεται σένα χώρο; Μετρώντας την ποσότητα του παρόντος φωτός.Ετσι δεν είναι; Το σκοτάδι είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από το άτομο για να
περιγράψει τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει παρουσία φωτός».
Τέλος ο νεαρός σπουδαστής ρώτησε τον καθηγητή, «κύριε,το Κακό υπάρχει;»
Αβέβαιος, ο καθηγητής αποκρίθηκε, «φυσικά, όπως έχω πει ήδη. Το βλέπουμε στα καθημερινά παραδείγματα της ανθρώπινης απανθρωπιάς,στο πλήθος εγκλημάτων και βίας που υπάρχει παντού στον κόσμο. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι παρά μόνο αυτό,εκδήλωση του Κακού.
Ο σπουδαστής απάντησε, «το κακό δεν υπάρχει, κύριε , ή τουλάχιστον δεν
υπάρχει από μόνο του.Το κακό είναι απλά η απουσία του Θεού. Είναι ακριβώς
όπως το σκοτάδι και το κρύο, μια λέξη που το άτομο έχει δημιουργήσει για να
περιγράψει την απουσία Θεού. Ο Θεός δεν δημιούργησε το κακό. Το κακό είναι το αποτέλεσμα που συμβαίνει όταν το άτομο δεν έχει την αγάπη του Θεού παρούσα στην καρδιά του. Είναι όπως το κρύο που έρχεται όταν δεν υπάρχει καμία θερμότητα, ή το σκοτάδι που έρχεται όταν δεν υπάρχει κανένα φως».

Ο καθηγητής κάθισε στην έδρα του.Το όνομα του νεαρού σπουδαστή Albert Einstein.

Τελειώνω την σημερινή μου αφιέρωση (κάνετε, σας παρακαλώ, τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στις τελευταίες 5 αναρτήσεις, έχουν ενδιαφέρον) στην Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία, με το συμπέρασμα: η αληθινή αναπηρία είναι η έλλειψη ανθρωπιάς, έλλειψη αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας, την Γη, την φύση και προς την κάθε μορφή ζωής, έλλειψη σεβασμού προς την διαφορετικότητα η απλά αδιαφορία.
Η Αγάπη είναι το Παν!


4 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Προσυπογράφω!

busy bee είπε...

Συμμερίζομαι τις ευαισθησίες σου και προσυπογράφω και εγώ, έχω αναρτήσει κάποιους "κανόνες συμπεριφοράς καθημερινής επικοινωνίας με άτομα με αναπηρία"!
Αν θέλεις μπορείς να τους αναδημοσιεύσεις!
Ωρα καλή και καλή συνέχεια!

KΑΡΜΕΝ είπε...

@Ασκαρδαμυκτί,
@busy bee.
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και για την ανταπόκριση. Το διαδίκτυο μου έπαιζε πολλά παιχνίδια σ’αυτή την ανάρτηση. Πότε είχα βίντεο, πότε όχι, πότε έβγαλε 2 βίντεο, πότε δεν έβγαλε τον τίτλο της ανάρτησης σε άλλα μπλογκ. Ουφ, κουράστηκα… Κατάλαβα ότι το έκανε από έλλειψη ανθρωπιάς… λολ.
Και πάλι ευχαριστώ.

Roadartist είπε...

"η αληθινή αναπηρία είναι η έλλειψη ανθρωπιάς"

Απίστευτα ΜΕΓΑΛΗ αλήθεια.. Μπράβο σου..