«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Οι πρόωρες εκλογές του Σαμαρά το 2012 διέλυσαν τη χώρα – το στριπτίζ από τους FT συνεχίζεται…

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το δεύτερο μέρος του αφιερώματος των Financial Times στην ελληνική κρίση.
Το πρώτο μέρος, που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει διαψεύσει ρητά, προκάλεσε πάταγο στην Ελλάδα και σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη που τώρα αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι παίχτηκε το Νοέμβριο του 2011 εις βάρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος, το στριπτίζ για συγκεκριμένους πολιτικούς συνεχίζεται, καθώς μαθαίνουμε απο πρώτο χέρι ότι οι διπλές πρόωρες εκλογές που προκλήθηκαν από την επιμονή Σαμαρά για πρωθυπουργία οδήγησαν κυριολεκτικά τη χώρα ένα βήμα έξω από το ευρώ. Οι περιγραφές είναι συγκλονιστικές. Είναι πραγματικά μεγάλη ειρωνία να βλέπει κανείς σήμερα σποτάκια της ΝΔ με τον Σαμαρά να υπενθυμίζει πως το 2012 η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ και να διαβάζει στους Financial Times ότι αυτό οφείλεται στις διπλές πρόωρες εκλογές που προκάλεσε ο Σαμαράς!

Μαθαίνουμε επίσης ότι ο Σαμαράς δεν είχε κανένα πρόβλημα να ολοκληρώσει την κυβίστησή του απέναντι σε ό,τι έλεγε στα Ζάππεια μέχρι τον Μάιο του 2012, αμέσως μόλις είδε εξουσία. Και εδώ η περιγραφή για τη συνάντησή του με τον πανταχού παρόντα Μπαρόζο είναι συγκλονιστική. Διαβάστε το κείμενο:


http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=596015

Δεν υπάρχουν σχόλια: