«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Επιστολή προς την Ελληνική Κυβέρνηση και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μετά την σημαία ενός κράτους, η ελεύθερη δημόσια φωνή είναι το σύμβολο του έθνους και της Δημοκρατίας. Το να την φιμώσεις και μάλιστα αστραπιαία είναι μια πράξη δίχως ιστορικό προηγούμενο.
Κύριοι της τρικομματικής κυβέρνησης,
Με τον “ξαφνικό θάνατο” τον οποίο πράξατε στην ουσία με το κλείσιμο της Δημόσιας Ελληνικής Ελεύθερης Τηλεόρασης, έχετε θίξει βάναυσα την εθνική περηφάνια ολόκληρου του Ελληνικού λαού και πληγώσατε θανάσιμα την ίδια την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.
Ταυτόχρονα, με αυτή την προαποφασισμένη και πρωτόγνωρη πράξη σας στα παγκόσμια ιστορικά δεδομένα, έχετε άρει την πολιτική και κυβερνητική σας αξιοπιστία στα μάτια των Ελλήνων και μας ντροπιάσατε ανεπανόρθωτα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, ακυρώνοντας μας σαν πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους, που αποφασίζουν οι ίδιοι για τα σημαντικά θέματα της χώρας τους.
Είτε εκτελείτε εντολές, είτε από ανικανότητα, είστε επικίνδυνοι! Είτε το ξέρατε ΟΛΟΙ εδώ και μέρες -όπου και συμφωνήσατε- είτε όχι, αυτή την ύστατη στιγμή σας μένουν δυο δρόμοι : ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΕΚΛΟΓΕΣ! Μέση λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!


Επίσης, σαν ευρωπαίοι πολίτες απαιτούμε να λάβει απόφαση επί του θέματος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μια που με αυτή την πράξη ενός κράτους μέλους της ΕΕ -εναντίων της ελευθερίας της “τέταρτης δημόσιας εξουσίας” που ελέγχει τους θεσμούς του κράτους, σαν εγγύηση για την ελεύθερη έκφραση και για την ίδια την Δημοκρατία του κράτους- θίγεται η έννοια της Δημοκρατίας ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει υποχρέωση να μας δείξει ποιο δρόμο θέλει να πάρει : της Δημοκρατίας και τον λαών- η της φίμωσης και των απαιτήσεων των διεθνών αγορών! Επιτέλους!!

Κάρμεν- Λουκία Γλιγλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: