«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ ΟΣΟ ΖΩ!

Από τότε που πραγματοποιήθηκε το πολιτικό πραξικόπημα των πασόκων -από το εντός- εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, πέρασαν 3 χρόνια. Σε αυτά τα 3 χρόνια διάφοροι κύκλοι προσπάθησαν να τα φορτώσουν όλα στον πρώην πρωθυπουργό, βάση σχεδίου της διεφθαρμένης ελληνικής διαπλοκής που άπλωσε τα πλοκάμια της μέχρι και σε όλους τους μηναχισμούς του Σοσιαλιστικού Κινήματος. Λάσπη, κακόλογα, ψέματα, συκοφαντίες, μπηχτές, κτλπ έμειναν αναπάντητα από εχθρούς, αλλά και από… φίλους. Μάλιστα στην αρχή οι «φίλοι» του, έβαλαν τα τσιράκια τους να γράφουν ότι πρέπει να μην μιλάμε, διότι ο «Κώστας ο Καραμανλής δεν μιλάει 5 χρόνια τώρα»… αν και τότε που το έγραφαν ήταν τέλος του 2011 και αρχές του 2012. Δηλαδή τότε που δεν είχανε περάσει καλά- καλά 2 χρόνια από τότε που ο Καραμανλής παραιτήθηκε. Όταν έγραψα ότι αυτό καθιστά προσβολή - διότι καμιά σχέση και σύγκριση δεν έχει αυτός που έκανε τα περισσότερα χρέη με αυτόν που προσπάθησε να τα πληρώσει ώστε να έχουμε μισθούς και συντάξεις- δεν μου απάντησαν… μάλλον περίμεναν εντολές από τα αφεντικά τους – δήθεν «φίλους» του ΓΑΠ.
Όταν επέμενα να στηρίζω τον Παπανδρέου εγγράφως και με επιχειρήματα (όπως μπόρεσα από το χαμηλό μετερίζι όπου βρίσκομαι) στην αρχή νόμιζαν ότι δεν θα μπορέσω να αντισταθώ σε όλο αυτό το “τσουνάμι” των εχθρών του, κρυφοί και φανεροί. Απλά με παρακολούθησαν στενά. Όταν απαντούσα σε λάσπες που έριχναν οι ΝΔατες, με έβρισαν οι… πασόκοι. Χυδαία, μαζεμένοι σε κοπάδια ιαίνων. Οι «παπανδρεϊκοί» «φίλοι» δεν με βοήθησαν, αλλά την ίδια στιγμή ζητούσαν την βοήθεια μου σε δήθεν σκηνοθετημένες λεκτικές επιθέσεις εναντίον τους, ώστε να γίνουν πιστευτοί ως «παπανδρεϊκοί» σύμφωνα με το κρυφό σχέδιο τους.
Αυτά τα χρόνια είδα πολλούς –από τους «επαναστάτες» εναντίον του ΓΑ.Π. και του μνημονίου που τώρα στηρίζουν το τρίτο μνημόνιο του Σαμαρά- Βενιζέλου, έως τους «πιο παπανδρεϊκούς από ποτέ» και «από τους άλλους»- να κάνουν like στην σελίδα του Βενιζέλου, στις σελίδες των βενιζελικών, ορισμένοι μέχρι και στην σελίδα του Σαμαρά.
Μπορεί μερικοί να υποστηρίζουν ότι κρατάνε την @φιλία με τον Βενιζέλο στο fb από τις παλιές εποχές διότι δήθεν ήθελαν να τον παρακολουθούν, αλλά τώρα τι παρακολουθούν ακόμα? Ακόμα πιο κατακριτέο για μένα είναι να κάνουν like στην σελίδα του στο fb. Διότι με αυτό επικυρώνουν ότι τον θαυμάζουν και συμφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί, όπως και με τις όλες μεθόδους του και με τις τακτικές του έως τώρα.
Αν και επισήμαινα εγγράφως την διαφωνία μου με όλα αυτά τα συμβάντα στο παρελθόν, συνέχισαν να δηλώνουν δημοσίως ως λάτρες του Βενιζέλου. Και αυτό επί περίπου 3 χρόνια.
Δεν με νοιάζει αν αποτελούν ομάδες δήθεν «παπανδρεϊκών», δεν με νοιάζει τι γράφουν στο τοίχο τους, δεν με νοιάζει αν «κόβουν φλέβες» από μπροστά την ίδια στιγμή που ακονίζουν μαχαίρια από πίσω, δεν με νοιάζει αν παύουν εδώ και 2 μέρες να είναι θαυμαστές του Βενιζέλου και των αποδεδειγμένα πια ιδιοτελών βενιζελικών υποψηφίων της «ελιάς», δεν με νοιάζει αν στηρίζονται ο ένας τον άλλον λόγου προσωπικής τους γνωριμίας, κοινών ιδιοτελών τους συμφερόντων, η και συγγένειας ανάμεσα τους, δεν με νοιάζει ποιον γλύφουν την κάθε τους στιγμή, ούτε ο τρόπος που το κάνουν, δεν με νοιάζει ποιος τους πιστεύει πια, προσωπικά προ πολλού έπαψα να τους πιστεύω. Όπως και τα «δελφίνια» που προσπαθούν να σπρώξουν τωρα στο προσκήνιο. Αν και τα πρώτα σημάδια μερικοί τα έδωσαν από τις στιγμές που μου είχαν πει ότι «ο ΓΑΠ δεν θα ξαναγυρίσει» και ότι «δεν θα με κρίνουν αν πάω σε άλλο κόμμα», μια έμμεση πρόκληση στο να φύγω, που προστίθεται δίπλα στις βρισιές των καθαρά βενιζελικών.

Ούτε η υπομονή μου δεν έχει να κάνει με αυτούς, όπως ούτε η επιμονή μου. Απλά την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ μου και το ΟΡΑΜΑ για μια άλλη πολιτική και ειδικά ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, χωρίς καιροσκόπους, με οποιαδήποτε μάσκα και αν φορέσουν- «φίλου» η εχθρού- ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ. Και ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ούτε τα όνειρα που πρέπει να γίνουν πραγματικότητα επιτέλους, ούτε τις Αρχές και τις πραγματικές Ανθρώπινες Αξίες, ΟΣΟ ΖΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: