«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Διότι ένα νόμισμα δεν έχει μόνο μια όψη…

Προς αυτούς που χλευάζουν περί «δανεικών και αγύριστων» :
 Το θέμα μας δεν είναι ότι δεν θέλουμε να γυρίσουμε τα δάνεια, αλλά το ΕΘΝΙΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν εσείς, για να τα γυρίσετε τα δάνεια, θέλετε να τα πάρετε από τις άδειες τσέπες και όχι από τις πολύ γεμάτες, οι οποίες επωφελήθηκαν ουσιαστικά από τα δάνεια… έτσι όπως είναι και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ!!! Αλλά που να καταλάβουν μερικοί τις  λέξεις «κοινωνικά» και «δίκαιο»… σαν μπας και τρώγεται…?

Όταν ορθός πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 5 εκατομμύρια ευρώ ένας γιατρός ο οποίος έχει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ στην ιδιοκτησία του ένα κότερο 28 μέτρων, όταν μια μικρή επιχείρηση πρέπει να κόψει απόδειξη και για μισό ευρώ, όταν οι συνταξιούχοι τις χώρας έχουν περικοπές των εσόδων τους του ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο… λογικά ΔΕΝ με συγκινούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσουν αθροιστικά οι 401 Έλληνες εφοπλιστές, σαν βοήθεια στο κράτος. Προτιμώ να πληρώσει ο καθένας αυτά που του ΑΝΑΛΟΓΕΙ και όχι αυτά που έχει ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ (και ΑΝ) να δώσει.

Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής που να μην κάνει μικροπολιτική για προσωπικό συμφέρον. Μια πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών που να έχει την γενναιότητα να τους επιβάλει με νόμο αυτά που πρέπει και όχι να τους καλύπτει, παρουσιάζοντας τους σαν “ήρωες”, όταν μετά από πολλά χρόνια απόλυτου κέρδους, καταδέχονται να δώσουν τα ψίχουλα, επειδή η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο

Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως με την πρόφαση του δημοψηφίσματος, τα τσιράκια εκείνων που… την ίδια στιγμή που είναι μεγάλοι καραβοκύρηδες, λειτουργούν και σαν μεγάλο-μέτοχοι τραπεζών… έριξαν των πρώην Πρωθυπουργό όταν πέτυχε το κούρεμα (το οποίο τώρα το χάσατε…) ακριβώς την στιγμή που έπρεπε να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούσαν μέσω κοινών τραπεζικών μετοχών!

Μια που ακούω πολύ τελευταία για το ότι “φταίνε μόνο εκείνοι που τους ψηφίζουν τους βουλευτές” και γενικά τους πολιτικούς… μήπως έχει έρθει η ώρα τα παπαγαλάκια (οι ίδιοι  διακινητές αυτής της άποψης: ότι δηλαδή “για όλα φταίνε οι άλλοι”) να προτείνουν και να στηρίξουν όχι ασπόνδυλους υποψήφιους, υπηρέτες του συστήματος, αλλά Ανθρώπους με ΗΘΟΣ και με ικανότητα για ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, πραγματικούς υπηρέτες του λαού στην πράξη, πάνω απ’όλα και από όλους!!!

Φταίνε, πρωταρχικά, όλοι οι πολιτικοί χώροι που ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, στην πλειοψηφία υποψηφίους με λιγότερο ήθος, έως ανύπαρκτο, αλλά με τα περισσότερα «χαρτιά» (αριθμό ψήφων αλληλοσυνδεδεμένο με το επάγγελμα που κάνει το προτεινόμενο πρόσωπο, εκμεταλλευόμενο τις ανάγκες του απλού κοσμάκη, που ολοένα και αυξάνονται).
Διότι ένα νόμισμα δεν έχει μόνο μια όψη…

Μόνο με προτάσεις και στήριξη σωστών Ανθρώπων θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Και όχι όλων των ειδών των “χαρτιών” που κολλάνε σαν ταμπέλα σε βιογραφικά για να αναπληρώνουν την ανυπαρξία ήθους. ΗΘΟΣ το οποίο επιβάλλεται και απαιτείται σαν βασικό συστατικό, αν θέλεις να παράγεις αληθινή ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ώστε να πάει πραγματικά μπροστά ο τόπος!!


Έτσι! Επειδή δεν μ’ αρέσει να μασώ τα λόγια μου η να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου και πάνω απ ‘όλα επιλεγώ απόλυτα να μην κάνω εκπτώσεις στις πραγματικές αρχές και αξίες ζωής, ειδικά σε τόσο καίρια θέματα! Θα συνεχίζω πάντα με σεβασμό προς την μόνη Αλήθεια: της Αγάπης προς τους συνανθρώπους που δίνουν την πραγματική αξία στο δώρο της ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: