«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ: Σύμβουλος του Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ με 5 εκατομμύρια ευρώ και στο σκάνδαλο Siemens! Καμιά κάλπη για αυτόν???


Την αποκάλυψη ότι στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ κάνει η ιταλική εφημερίδα Fatto Quotidiano η οποία ισχυρίζεται ότι το εν λόγω πρόσωπο έχει σχέση και με το σκάνδαλο της Siemens.
Στις 13 Ιανουαρίου του 2013 ένα άρθρο του Φραντζέσκο Ντε Πάλο φέρει τον εξής τίτλο: «Ελλάδα, στη λίστα Λαγκάρντ είναι κι ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά».
‘Οπως γράφει ο δημοσιογράφος, «Το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, βρίσκεται στη λίστα των φοροφυγάδων με λογαριασμούς στο εξωτερικό και, επίσης, εμφανίζεται στο φάκελο του σκανδάλου της Siemens, αλλά παραμένει στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας ο Σταύρος Παπασταύρου εμφανίζεται σε όλους τους ελληνικούς φακέλους «που καίνε», δηλαδή τη λίστα Λαγκάρντ και στο σκάνδαλο της Siemens. «Εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι ρόλο πραγματικά διαδραματίζει τα τελευταία χρόνια και μια σειρά από γεγονότα που συνδέονται με τα περιστατικά αυτά ήταν ακόμα αδικαιολόγητα. Πριν από λίγο καιρό η εφημερίδα ‘Παραπολιτικά’ αφιέρωσε στο νεαρό δικηγόρο τη φράση “καλπάζει προς την φούσκα», μια μεγάλη και ακριβής περιγραφή. Διετέλεσε πρόεδρος διαφόρων οργανισμών, συμμάχησε με την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν γίνει δικηγόρος (δικηγόρος παρ ‘Αρείω Πάγω), πριν ο πρώην νούμερο στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, το 2007 αναθέσει τη διαχείριση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και στην ΕΕ, επίσης διευθύνοντας το Ινστιτούτο Κ.Καραμανλής» αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Ο αρθρογράφος σημειώνει πως ο κ. Παπασταύρου θεωρείται ένα άτομο ειδικών αποστολών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίς θα επένδυε σε ελληνικά ομόλογα εκατομμύρια μάρκα από τη βάση της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέσω του οποίου πήρε στη συνέχεια κάποια μαύρα κονδύλια που συνδέονται με Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες. Το όνομα του φαίνεται ότι εμπλέχτηκε σε ένα ακόμα επεισόδιο, στην υποτίμηση της δραχμής το 1998, όταν μεταφέρθηκαν γρήγορα τεράστια ποσά χρήματος στην Ελβετία. Όταν ο Καραμανλής άρχισε τις διαδικασίες για τη διαδοχή στο κόμμα, ο Παπασταύρου βρέθηκε με την κα Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλή της εσωτερικής ομάδας που ήταν αντίθετη στον Σαμαρά. Αλλά αυτό δεν υπήρξε ποτέ ένας αποτρεπτικός παράγοντας για την καριέρα του, στην πραγματικότητα, ο κ. Παπασταύρου πάντα νγνώριζε την τέχνη της επανατοποθέτησης. Με την προσέγγιση του νέου ηγέτη, ο οποίος εξελέγη πρωθυπουργός τον Ιούνιο, ο σούπερ σύμβουλος νιώθει πολλή εμπιστοσύνη, ακόμη περισσότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς.
«Παρά την πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα για τη συμμετοχή του στη λίστα Λαγκάρντ, ο Παπασταύρου φαίνεται να είναι άθικτος, καθώς βρίσκεται πάντα στο παρασκήνιο, ακόμα και σε επίσημες φωτογραφίες. Φαίνεται να έχει μια συνήθεια να είναι στην άκρη της σκηνής,παρά το γεγονός ότι το όνομά του είναιστη «λίστα των φοροφυγάδων που κλονίζει ολόκληρη τη χώρα. Το ερώτημα είναι: Μπορεί ο πρωθυπουργός από τη μία πλευρά να κηρύσσει την καταπολέμηση της διαφθοράς σε μια χώρα που έχει εξαντληθεί από την τρόικα και από την άλλη πλευρά να συνεχίσει να διατηρεί μια φιγούρα τόσο βυθισμένη σε θέματα φοροδιαφυγής;» καταλήγει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: