«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Αθώοι» εφοριακοί που συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα… μήπως και μελλοντικοί υποψήφιοι των κομμάτων???

Αθώοι δύο εφοριακοί για "φακελάκι" 30.000 ευρώ

Αθώοι κρίθηκαν από το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης δύο εφοριακοί, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πήραν "φακελάκι" ύψους 30.000 ευρώ για να επισπεύσουν τον φορολογικό έλεγχο σε επιχείρηση προκειμένου ο ιδιοκτήτης της να λάβει την επιστροφή του ΦΠΑ.

Η υπόθεση, για την οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών, είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2007 στη ΔΟΥ Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετούσαν τότε οι κατηγορούμενοι, ο πρώτος ως επιθεωρητής και η δεύτερη ως ελεγκτής.

Το δικαστήριο, εξετάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκανε δεκτή την επίκληση της υπεράσπισης σε διάταξη του Ποινικού Κώδικα, που ίσχυε στην πράξη έως το 2008, σύμφωνα με την οποία, όπως εξήγησαν νομικοί κύκλοι, το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας αίρεται εφόσον η πράξη αυτή αφορά μελλοντικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το φερόμενο ως δωροδοκούμενο πρόσωπο.

Στην προκειμένη περίπτωση, το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο εφοριακοί είχαν ήδη ολοκληρώσει τον φορολογικό έλεγχο της επιχείρησης και ενέκριναν, πριν δεχθούν το "φακελάκι", το ποσό της επιστροφής ΦΠΑ, το οποίο ανέρχονταν συνολικά σε 480.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο νόμος για την παθητική δωροδοκία έχει πλέον αλλάξει και αφορά προγενέστερες και μελλοντικές ενέργειες, αλλά η παραπάνω διάταξη έτυχε εφαρμογής από το δικαστήριο, διότι αφορούσε πράξη που έλαβε χώρα προ της τροποποίησής του.

Νωρίτερα, κατά την απολογία τους, οι εφοριακοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες και έκαναν λόγο για σε βάρος τους "σκευωρία" από τον επιχειρηματία, προκειμένου να τύχει των ευεργετημάτων του νόμου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. , στην οποία απευθύνθηκε ο επιχειρηματίας.

"Στήθηκε" επιχείρηση από τους "αδιάφθορους", με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω οι δύο εφοριακοί.


Σχόλιο: Ένας ακόμη νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλο που αφήνει ελεύθερους εγκληματίες, οι οποίοι ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ επ ‘αυτόφωρο. Έτσι ενθαρρύνονται οι απατεώνες και πληρώνουν οι νοικοκυραίοι που ολοένα και περισσότερα δίνουν λάφυρο τις περιουσίες τους στους επιτηδείους που καταλάμβαναν αυθαίρετα θέσεις και κρατικούς θεσμούς. Μιας και αρκετοί εφοριακοί είναι και κομματόσκυλα η και συνδικαλιστές, δεν θα απορήσουμε να τους βλέπουμε και υποψήφιους στις μελλοντικές εκλογές… ειδικά σε αυτά οπού με δαύτους συνήθισαν να στελεχώσουν. Άσε που, όπως όλοι που κυνηγάνε μόνο το προσωπικό τους όφελος, είναι απόλυτα ελεγχόμενοι από την παρούσα «ηγεσία», μια που αλλάζουν πάντα πρόσωπα και ομάδες που προσκυνάνε, σύμφωνα με την τακτική του οπού φυσάει ο άνεμος, ως πολιτικοί «χαμαιλέοντες»… βλέπετε σε βρόμικα κόμματα δεν μετράνε παρά μόνο τα «χαρτιά» (οι ψήφοι), έστω παρμένα με βρόμικες απατεωνιές και χρέη που πληρώνει ο απλός κόσμος. Έστω και αν φέρνουν 1000 άτομα, αλλά απομακρύνουν ένα εκατομμύριο που ρίχνουν «μαύρη πέτρα» σε ότι αφορά τους πολιτικούς. Μεθόδους που απομακρύνoυν την μεγάλη μάζα του κόσμου ολοένα και πιο πολύ από οποιαδήποτε επαφή με ένα επάγγελμα που θα έπρεπε να μας πάει μπροστά ως κοινωνία. Αν τα πρόσωπα που το υπηρετούν όμως έχουν τέτοιο «ήθος» του «αλλά λένε και αλλά κάνουν», να τους χαιρόμαστε… Και που’στε, με τέτοιους υποψηφίους και στελέχη κομμάτων, μην μας τα πείτε και από πάνω ότι εμείς τους ψηφίσαμε. Μπας και προτείνατε και τίποτα άλλο???  Κρίμα. Κρίμα που ακόμα δεν καταλάβατε ότι «θα σας πάρουν με τις πέτρες»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: