«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Deutche Welle: Φόρος στους πλούσιους της Ελλάδας

Διαφωνεί το κόμμα της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα. Προκρίνει ως λύση την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου από τους Έλληνες πλούσιους

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού εξέφρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Die Linke.

Όπως αναφέρει η Deutche Welle, σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, πρώτη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αποκαλεί τη γερμανική κυβέρνηση συνήγορο των Ελλήνων εκατομμυριούχων και εναντιώνεται στη νέα κίνηση σωτηρίας των τραπεζών και των πλουσίων Ελλήνων.

Η Βαγκενκνέχτ υποστηρίζει την πρόταση της Bundesbank για εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου.

"Για να αποφευχθεί η χρεοκοπία"

"Η εξαγγελία από τον Β. Σόιμπλε ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είναι ένα ακόμη δώρο δις ευρώ προς τους Έλληνες ολιγάρχες και τους πιστωτές της Ελλάδας", αναφέρεται στη γραπτή δήλωση. "Η γερμανική κυβέρνηση κάνει αγώνα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά αρνείται, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καλέσει στα ταμεία τους έλληνες ολιγάρχες. Έτσι μετατρέπεται σε συνήγορο των εκατομμυριούχων".

Το κόμμα Die Linke τάσσεται υπέρ της επιβολής ενός εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου, που είναι απαραίτητος όχι μόνο «σε περίπτωση χρεοκοπίας, όπως αναφέρει η Bundesbank, αλλά και για την αποφυγή της χρεοκοπίας, όπως υποστηρίζει και το ΔΝΤ.

Στην ίδια ανακοίνωση δίδονται στοιχεία από την Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία, η περιουσία των ευρωπαίων εκατομμυριούχων ύψους 17 τρις ευρώ φθάνουν για να υπερκαλυφθούν τα χρέη και των 28 χωρών-μελών της ΕΕ ύψους πάνω από 11 τρις ευρώ.
Επιπλέον 85 άνθρωποι του πλανήτη διαθέτουν περιουσία όση ο μισός πληθυσμός του πλανήτη. 

"Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι με πακέτα στήριξης την πλουτοκρατία".

Σκεπτικισμός στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το κόμμα Die Linke καταγγέλλει τη νέα στήριξη των τραπεζών και των εχόντων με ένα νέο τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και προτείνει την επιβολή φόρου των πλουσίων σε ολόκληρη την ΕΕ για να προφυλαχθούν οι μικροαποταμιευτές.


Από την πλευρά της ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για ένα τέτοιο μέτρο. Στην εφημερίδα Bild του περασμένου Σαββάτου (01.01) ο Όλι Ρεν, αρμόδιος επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ δήλωσε ότι για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα πρέπει να πειστεί πρώτα η εν λόγω χώρα.

Σχόλιο μου: εξαρτάται τι εννοεί ο Ολι Ρεν όταν λέει την λέξη «χώρα» -την κυβέρνηση των συμφερόντων και της πολιτικής αποστασίας (πχ στην Ελλάδα), η τον λαό. Διότι -τον λαό- απέδειξαν ατράνταχτα ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να τον ακούνε, όταν εναντιωθήκαν απόλυτα στο δημοψήφισμα. Ας αφήσουν λοιπόν τις υποκριτικές δηλώσεις! Έχουν μερίδιο ευθύνης στο ότι έχουμε τώρα μια κυβέρνηση που δεν πείθεται να φορολογήσει ΑΝΑΛΟΓΑ τους πλούσιους Έλληνες. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ με την στάση τους, βοήθησαν την πολιτική αποστασία στην Ελλάδα, ακριβώς στην στιγμή που ο ΓΑ.Παπανδρέου μίλησε για τις κοινές μετοχές των τραπεζιτών. Αυτά. Εύχομαι να’ρθεί γρήγορα αυτή η ώρα που όλοι οι υποκριτές- εντός και εκτός- να πάνε στα σπίτια τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: