«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Bασανισμοί μεταναστών στην Ελλάδα


Σοκάρουν οι φωτογραφίες - Για ρατσιστική επίθεση και αστυνομική απάθεια γράφει το Reuters.
Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει ο βασανισμός του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ από τον αρτοποιό εργοδότη του στη Σαλαμίνα.
«Βαρύ το τίμημα για τον Αιγύπτιο μετανάστη που ζήτησε τα δεδουλευμένα του», αναφέρει το Reuters.
 «Ο Ουαλίντ Ταλέμπ αλυσοδέθηκε για 18 ώρες και βασανίστηκε από το αφεντικό του».
 Το πρακτορείο κάνει λόγο στο δημοσίευμά του για «εκατοντάδες λαθρομετανάστες, χωρίς έγγραφα, στη μαύρη αγορά εργασίας της Ελλάδας» και εντάσσει τον Αιγύπτιο «στα πιο μεγάλα αλλά και πιο αδύναμα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα». Το ίδιο το δημοσίευμα τιτλοφορείται: «Βασανισμένος, απομονωμένος και εξορισμένος: το παραμύθι ενός μετανάστη στην Ελλάδα».
 Η ευπαθής κατηγορία ανθρώπων αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ρατσιστικές επιθέσεις και ταυτόχρονη απάθεια της Αστυνομίας.
 Σύμφωνα με το Reuters, «το υπάρχον σύστημα πιο πολύ τους τιμωρεί, παρά τους ανακουφίζει».
Περιγράφοντας το συμβάν, το Reuters αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης αρτοποιός και οι δύο συνεργοί του, που όπως προκύπτει από την ελληνική Αστυνομία ο ένας ήταν ο γιος του, «τον έδεσαν με αλυσίδα οκτώ μέτρων, του ακινητοποίησαν το λαιμό του και τον οδήγησαν σε μια καρέκλα μέσα σε αποθήκη, όπου και τον βασάνισαν. Αρκετές στιγμές ο Αιγύπτιος έχασε τις αισθήσεις του, όπως κατήγγειλε ο ίδιος. Ο άτυχος μετανάστης δήλωσε επίσης ότι τον έσυραν σαν το σκυλί.
 Στο δημοσίευμα, γίνεται λόγος και για τον 32χρονο Σουδανό Χασάν Μεκί, ο οποίος υπέστη χάραγμα στην πλάτη, από αντιμεταναστευτικές ομάδες, όπως τις χαρακτηρίζει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: