«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας

Θέσεις των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μάρκου Μπόλαρη, Γεωργίου Πεταλωτή & Παναγιώτη Ρήγα.

Το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Σιούφα, πρόταση για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (Προανακριτική Επιτροπή), κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», και συγκεκριμένα του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, σχετικά με την διαδικασία ανάθεσης δρομολογίων άγονων γραμμών.

Στο Πόρισμα του το ΠΑΣΟΚ Προτείνει:


Την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη για την τέλεση των αδικημάτων :

α) της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση,

β) της παθητικής δωροδοκίας

γ) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

δ) της απιστίας κατ΄ εξακολούθηση

ε) της παράβασης καθήκοντος,
και την παραγγελία για τη διενέργεια κυρίας ανάκρισης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το κείμενο του πορίσματος.

Ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, έκτακτα τέλη και εισφορές, δήθεν για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεπουλάει ή μοιράζει σε «ημετέρους» τον δημόσιο πλούτο, ενώ κάθε τόσο η Δικαιοσύνη και η επικαιρότητα αναδεικνύουν αλλεπάλληλα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται ακριβώς εκείνοι οι Υπουργοί, στους οποίους είχε ανατεθεί η περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος!

Μήτρα των σκανδάλων αυτών αποτελεί η ίδια η πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι ταξικές της επιλογές υπέρ των ολίγων και οικονομικά ισχυρών και η ιδιοκτησιακή λογική για το κράτος και την δημόσια περιουσία, σε συνδυασμό με την συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών και άλλων ευθυνών της!

Η εκτίναξη του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος από αυτές ακριβώς τις επιλογές έχει βυθίσει την χώρα μας σε μία οικονομική και κοινωνική κρίση πριν ακόμα την εμφάνιση της διεθνούς κρίσης, που τώρα μας βρίσκει ανοχύρωτους και χωρίς σχέδιο.

Η διερεύνηση λοιπόν των σκανδάλων και η απόδοση ευθυνών σχετίζεται άμεσα με την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου να διαχειριστεί θετικά για τον λαό μας την οικονομική κρίση, με διαφάνεια, αξιοπιστία και λογοδοσία! Το ΠΑΣΟΚ, ανταποκρινόμενο στις ευθύνες του απέναντι των πολιτών, και τα σκάνδαλα δεν συγκαλύπτει και ρεαλιστικό σχέδιο για την υπέρβαση της κρίσης διαθέτει!»

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

2 σχόλια:

gpapoul είπε...

καλό μήνα και καλούς κοινωνικούς αγώνες!

KΑΡΜΕΝ είπε...

@gpapoul,
Επίσης, φίλε Γιώργο. Ευχαριστώ που με θυμήθηκες.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.