«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Συνταξιούχοι. Νέα εξοργιστική πολιτική εξαπάτηση, από την κυβέρνηση που καταρρέει, για εκατομμύρια συνταξιούχους

Συνταξιούχοι. Νέα εξοργιστική πολιτική εξαπάτηση, από την κυβέρνηση που καταρρέει, για εκατομμύρια συνταξιούχους. Η πολιτική του «άρπα κόλλα» συνεχίζεται. Υπόθεση άγονων γραμμών στο Αιγαίο. Κοινωνική ανισότητα - Ανομία - Επιχειρησιακή ανικανότητα: Να γιατί απέτυχε η κυβέρνηση που καταρρέει και στο θέμα της δημόσιας ασφάλειας.

ΝΕΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΠΑ-ΚΟΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΩΣ ΠΟΤΕ;

1. Στις 18 Μαρτίου 2008, ο υπουργός οικονομικών και πρώην υφυπουργός του κ. Αλογοσκούφη ανακοινώνει τους κεφαλικούς φόρους και τα επιδόματα-φιλοδωρήματα στους συνταξιούχους του δημοσίου. Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κύριε Υπουργέ μια διευκρίνιση. Αυτά που μας είπατε ισχύουν μόνο για τους συνταξιούχους του δημοσίου ή και για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ ή θα ακολουθήσει;...»

- ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Με βάση το νόμο ό,τι ισχύει για τους συνταξιούχους του δημοσίου, ισχύει και για τους συνταξιούχους των άλλων ταμείων που εποπτεύει το Υπουργείο Απασχόλησης».

2. Τι σήμαινε αυτό; Σήμαινε ότι συνταξιούχοι με σύνταξη έως 800 ευρώ θα έπαιρναν, αντί για αύξηση, εφάπαξ οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ, συνταξιούχοι με σύνταξη έως 1.100 ευρώ θα έπαιρναν επίδομα 300 ευρώ και οι συνταξιούχοι με σύνταξη άνω των 1.100 ευρώ δεν θα έπαιρναν τίποτα.

3. Αυτά στις 18 Μαρτίου. Χθες, μάθαμε ότι τα επιδόματα τελικά θα δοθούν μόνο στους συνταξιούχους του Δημοσίου! Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, πάνω από 2 εκατομμύρια, θα αρκεστούν σε αυξήσεις-κοροϊδία 2% έως 3%! Σήμερα πάλι αυτό διαψεύδεται.!

4. «Είπα-ξείπα» δηλαδή και μάλιστα μέσα σε 20 μέρες! Η αποθέωση της πολιτικής του άρπα-κόλλα. Γιατί;

- Διότι, αφού ανακοίνωσαν τα μέτρα, έκατσαν να δουν τι κοστίζουν τα επιδόματα αυτά για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα...Και διαπίστωσαν ότι δεν είχαν υπολογίσει σωστά το κόστος. Για αυτό και παίρνουν πίσω τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα. Για να εξοικονομήσουν κάποια εκατομμύρια ευρώ, πολύ λιγότερα από αυτά που θα είχαν μπει στα ταμεία του κράτους αν φορολογούσαν τα υπερκέρδη των τραπεζών.

- Διότι, δεν έχουν κανένα σχέδιο και το αποδεικνύουν καθημερινά. Βαδίζουν στα τυφλά, στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», χωρίς πυξίδα, χωρίς τίποτα.

- Διότι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα στο να εξαπατούν στους πολίτες. Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν που μέχρι τις αρχές Μαρτίου διαβεβαίωνε ότι δεν θα μπει «κανένας νέος φόρος» και είκοσι μέρες μετά ανακοίνωσαν φοροκαταιγίδα μετά κεφαλικού φόρου; Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ήταν που ανακοίνωσε την κατάργηση του αφορολογήτου στους ελεύθερους επαγγελματίες το Σεπτέμβριο, κατηγορώντας τους όλους συλλήβδην ως φοροφυγάδες, και τέσσερεις μήνες μετά το επανέφεραν γιατί διαπίστωσαν ότι οι επαγγελματίες πλήττονται από την κρίση;

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΔΙΑΒΑΣΕ Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2006;

1. Με μεγάλη καθυστέρηση φαίνεται πως έρχεται στη Βουλή και δεύτερη δικογραφία στην οποία εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αρ. Παυλίδης. Αφορά διαγωνισμούς για τα δρομολόγια της άγονης γραμμής της Δωδεκανήσου. Περίπτωση στην οποία καταγγέλλονται και πάλι τα γνωστά: αδιαφάνεια, μίζες, φωτογραφικές προκηρύξεις.

2. Εμείς σημειώνουμε ένα στοιχείο. Στις 11 Ιανουαρίου του 2006, δηλαδή τρία χρόνια πριν, έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή του δημάρχου της Τήλου Τ. Αλιφέρη, προς τον πρωθυπουργό, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν τα εξής για το πώς γίνονται οι αναθέσεις των άγονων γραμμών: «Η ανάθεση γίνεται με ιδιαίτερα μεγάλη επιδότηση, ενώ έχουν αποκλειστεί προσφορές χαμηλότερου κόστους με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά. Είναι τέτοια η δυσαναλογία κόστους-οφέλους, που από τις επιδοτήσεις και μόνο η πλοιοκτήτρια εταιρία σε δέκα μήνες θα εισπράξει περισσότερα χρήματα από όσο κοστίζει το πλοίο».

3. Ερωτήματα: Την διάβασε την επιστολή ο πρωθυπουργός; Την διάβασε κάποιος άλλος στο γραφείο του; Και τι έκαναν;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΝΟΜΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΨΑΧΝΕΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕ ΚΑΠΟΤΕ «ΑΚΡΑΙΟΥΣ».

1. Το μόνο που επιδίωξε ο σημερινός πρωθυπουργός με την χθεσινή του εμφάνιση στη Βουλή, ήταν να έλθει κοντά σε αυτούς που ονόμαζε κάποτε «ακραίους». Κατά τα άλλα η χθεσινή του εμφάνιση, ήταν μια από τα ίδια. Σχολιασμός των όσων συμβαίνουν (λογικό αφού έχει επιλέξει τον ξεκούραστο ρόλο του θεατή), απόδοση ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο, καμία απολύτως ένδειξη ότι έχει επίγνωση της κατάστασης που υπάρχει στην κοινωνία και τρόπους να την αντιμετωπίσει.

2. Επιχείρησε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που καταρρέει να επαναλάβει την καραμέλα για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Του αφιερώνουμε την δήλωση πρώην υπουργού δημόσιας τάξης της κυβέρνησης του, του κ. Βουλγαράκη, τον Ιούλιο του 2004: «Η αλήθεια είναι, ότι αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία, και μας το λένε και οι διάφοροι ξένοι υπουργοί με τους οποίους μιλάω είναι ίσως η πιο άρτια εκπαιδευμένη σε στελεχιακό επίπεδο και ειδικά σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς απ' όλη την Ευρώπη». Αυτή ακριβώς ήταν η κατάσταση στην οποία παρέλαβαν την Ελληνική Αστυνομία.

3. Είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι για τα πάντα φταίει το άσυλο. Αλλά άσυλο δεν υπάρχει στην Ερμού, δεν υπάρχει στη Σκουφά, εκεί που οι καταστηματάρχες είδαν τα μαγαζιά τους να γίνονται θρύψαλα όχι μία αλλά πολλές φορές. Είπε ότι για τα υπόλοιπα φταίει η κουκούλα. Αλλά το πρόβλημα, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «το πρόβλημα δεν είναι η κουκούλα, είναι να πιάσετε πρώτα απ' όλα τους κουκουλοφόρους. Αν δεν μπορείτε να τους πιάσετε, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον αν φοράνε ή δεν φοράνε κουκούλες». Έφτασε στο σημείο ο κ. Καραμανλής να χαρακτηρίζει «φυσιολογικό» το γεγονός της απόδρασης Παλαιοκώστα για δεύτερη φορά με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού!

4. Αυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει, ή προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει, απολύτως τίποτα. Με τις πολιτικές της δημιούργησε το κοκτέιλ για την αύξηση της βίας και την εγκληματικότητας:

- Οι πολιτικές που ακολούθησε άνοιξαν την ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, αυξάνοντας την κοινωνική ανισότητα. Οι πολιτικές της δημιούργησαν κοινωνικές εντάσεις και πολώσεις.

- Η κυβέρνηση αυτή, ευνόησε την ανομία. Την ατιμωρησία. Μήνυμα που πέρασε με την προσπάθεια κάλυψης των πράξεων λεηλασίας και περιφρόνησης του δημόσιου χρήματος και περιουσίας από στελέχη της.

- Η κυβέρνηση με την αναξιοκρατία και τις κομματικές της επιλογές οδήγησε στην σημερινή επιχειρησιακή ανικανότητα την Αστυνομία που λίγα χρόνια πριν, είχε κερδίσει το στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

5. Εμείς θέλουμε να εγγυηθούμε σε κάθε πολίτη, σε όλους μας, την ασφάλεια και τα δικαιώματα μας. Το δικαίωμα να απολαμβάνουμε ένα περίπατο στη γειτονιά μας, στο κοντινό πάρκο, να πηγαίνουμε τα παιδιά μας για παιχνίδι στην παιδική χαρά, χωρίς να φοβόμαστε ότι κάποιος θα μας επιτεθεί. Το δικαίωμα να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας, χωρίς να γινόμαστε μάρτυρες λεηλασιών. Το δικαίωμα να κυκλοφορούμε στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, χωρίς να βρισκόμαστε ξαφνικά σε περιοχές - γκέτο, όπου διακινούνται ανοιχτά τα ναρκωτικά. Το δικαίωμα να αξιώνουμε από την Ελληνική Αστυνομία, από τη Δημοτική Αστυνομία, από κάθε Σώμα Ασφαλείας, να σέβεται και να προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών μας. Είχαμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο μέχρι το 2004. Μπορούμε να το ξανακάνουμε και να κάνουμε ακόμη περισσότερα θετικά βήματα.

1 σχόλιο:

barel είπε...

Η κυβέρνηση της εξαπάτησης