«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή του λόγου τον οποίο απεύθυνε ο Φάρατζ προς τον Σαμαρά…

“Όρισε στον εαυτό σου ένα χαρακτήρα και έναν τρόπο ζωής που θα τον κρατάς είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους.”
Επίκτητος ( 50 μ.Χ.-120 μ.Χ , Στωικός φιλόσοφος)

Χθες ξέσπασε μεγάλη συζήτηση και διαφωνία με αφορμή του λόγου του Φαρατζ απευθυνόμενος στον Σαμαρά. Επισημαίνω τα σημεία που τα νομίζω σημαντικά… Ακούστε τον Βρετανός Ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ που άστραψε και βρόντηξε εναντίον του Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας και το Δημοψήφισμα που πρότεινε δημοκρατικά ο Γιώργος Παπανδρέου: «Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε δημοψήφισμα. Και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία που κάνει κομάντο στην Ε.Ε. τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs-μαριονέτα. Τώρα σας κάνουν κουμάντο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα».
Τόνισε προς τον Σαμαρά:
«Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε! Έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού. Συγγνώμη που σας το αποκαλύπτω, κ. Σαμαρά, αλλά δεν κάνετε εσείς κουμάντο στην Ελλάδα, έχετε χάσει τον έλεγχο. Και προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας από Νέα Δημοκρατία σε Καθόλου Δημοκρατία… Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα "πρεπε να το ονομάσετε «No Democracy» (Μη Δημοκρατία)». «Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα στους δρόμους της Αθήνας και θα πανηγυρίζουν. Δεν έχει, βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά γιατί... ήταν επιτυχία».

Βεβαίως ότι μερικοί άρχισαν να κατακρίνουν τον ίδιο τον Φάρατζ ως μη- ευρωπαϊστής και συντηρητικός... σήμερα όμως; ( Περιέργως, αν και δηλώνει συντηρητικός, έχει τις ίδιες απόψεις με αρκετούς που δηλώνουν αριστερούς…) Η μεγάλη μου έκπληξη είναι ότι οι επικριτές του (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ...) τώρα στο fb και στα blogs είναι ακριβώς αυτοί που ακολούθησαν έναν Τζημέρο (ο οποίος συμφωνεί με την ΧΑ και ΝΔ σε ότι αφορά τους μετανάστες), έναν Σκυλακάκη, η έναν Στέφανο Μάνο- ακριβώς όμως την στιγμή που αυτός επέκρινε τον Γιώργο Παπανδρέου για το Δημοψήφισμα... έναν Μόσιαλο, έναν Λοβέρδο, (όπως και άλλοι ως αυτούς) όταν έλεγαν να φτιάξουν κόμμα μαζί με την Ν.Δ... γυρίζοντας μετά (μερικοί από αυτούς) στα "πάτρια εδάφη" ενός ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο πρόεδρο, μίας και είχαν προνοήσει να μην τα βάζουν ποτέ ανοιχτά με αυτόν... περιμένοντας τώρα μια ανούσια "ελιά", ως πραγματικοί και γνήσια τέκνα του Σημίτη, τον οποίο πρεσβεύουν στην ουσία έως και τώρα... Για αυτό και την έμμεση στήριξη τους στον Σαμαρά και στην δεξιά. Αυτά για τα «παιδιά» που, με «αρχές και αξίες» μας ζάλισαν με τις δεξιές -και συντηρητικές στην πράξη- τους αποκλίσεις έως τώρα, με μοναδικό γνώμονα την πολιτική επιβίωση τους.

Τώρα αποκαλύπτεται επίσης και η συμπεριφορά άλλων τέτοιων, οι οποίοι δήλωσαν πριν λίγο ότι ασπάζουν ξαφνικά «αρχές και αξίες» τις οποίες δεν στήριξαν έως τώρα, μια που βλέπουν το ψεύτο "οικοδόμημα" του Ευαγγέλου Βενιζέλου (τον οποίο στήριξαν κρυφά η φανερά έως σήμερα, όπως αποδεικνύεται) να καταρρέει, καταδικασμένη από την κοινωνία.

Όλοι αυτοί είναι οι πρώτοι που ΤΩΡΑ για πρώτη φορά “σηκώνουν τον λίθο” εναντίον ενός δηλωμένος αντί ευρωπαϊστής, αλλά όμως μεμονωμένα, ακριβώς την στιγμή που ο Φαρατζ ενισχύει τον Παπανδρέου στην απόφαση του δημοψηφίσματος και κατηγορεί τον "κωλοτούμπα" Σαμαρά ως ψεύτη και κλέφτη του θεσμού της ελληνικής πρωθυπουργίας. Οι κατήγοροι του Φαρατζ επίσης, χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα που επέβαλαν διάφοροι δημοσιογράφοι από τα κανάλια των τηλεοράσεων, για να καταδικάζουν τα λόγια του Φαρατζ και να στηρίξουν τον Σαμαρά, «ως αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού», όπως υποστηρίζουν.
Έστω και αν δεν συμφωνώ με την πολιτική στάση του Φαράτζ στο γενικό σύνολο της, δεν μπορώ να μην επισημαίνω τον λόγο που απευθύνθηκε χθες στον Σαμαρά και στο δεξιό του κόμμα.
Δεν μπορώ να μην ξαναγράφω την δική μου άποψη περί της ονομασίας ενός κόμματος, που περιλαμβάνει την λέξη «Δημοκρατία»… λάθος, από την στιγμή που αυτό το κόμμα εναντιώθηκε στο Δημοψήφισμα, στην Άμεση Δημοκρατία, στην πραγματική έκφραση της φωνής του λαού. Όπως και για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ταυτίζοντας σήμερα τις εκλογές με το δημοψήφισμα, ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ…

 Επείδη δεν μασάω τα λόγια μου όπως πάντα, ρωτώ σήμερα και πάλι: όταν ο Παπανδρέου λοιδορήθηκε από τους Μερκοζι όταν ήθελε να δίνει δημοκρατικά φωνή και πραγματική έκφραση της θέλησης του λαού μας, γιατί οι ίδιοι δημοσιογράφοι γέλαγαν ικανοποιημένοι από την έκβαση και κοροϊδέψανε από τις τηλεοράσεις την τιτάνια και μοναδική προσπάθεια του Παπανδρέου;;; Ο Παπανδρέου δεν ήταν εκλεγμένος Πρωθυπουργός και αντιπρόσωπος της Ελλάδας τότε;;;... όπως υποστηρίζουν τώρα οι ίδιοι για τον Σαμαρά... Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που σήμερα στηρίζουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, την πολιτική "κωλοτούμπα" των Ζαππείων, τον σφετεριστή του ανώτερου θεσμού της ελληνικής πρωθυπουργίας. Και μερικοί οι οποίοι απέδειξαν αποκλίσεις -που νόμιζαν σημαντικές για την πολιτική τους πορεία-  εδώ και 2 χρόνια, (όταν δεν ρέει το ζεστό μισθό των διαφορών δημοσιών οργανισμών και γραφείων, μάλλον), χρησιμοποιούν ΑΚΡΙΒΩΣ το επιχείρημα της «εκπροσώπησης» του ελληνικού λαού από τον Σαμαρά;;; Μερικοί μάλιστα χτυπάνε τον Άγγλο βουλευτή (τον οποίο μερικοί έως τώρα θαύμαζαν γραπτώς ανά διαστήματα…) με «επιχειρήματα» βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού, η και… των παλιών αποικιών της Αγγλίας… Επισημαίνω την μεγάλη επικινδυνότητα της εξομοίωσης μεμονωμένων προσώπων με λαούς και χώρες… όπως και τέτοια «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν μερικοί οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό διατυμπανίζουν ΞΑΦΝΙΚΑ ότι "υπηρετούν σοσιαλιστικές και δημοκρατικές αρχές και αξίες". Ύποπτοι καιροί, ύποπτα άτομα…

Για άλλη μια φορά… είμαστε υπέρ της Ευρώπης των λαών και όχι των αγορών, είμαστε υπέρ της Ευρώπης του πραγματικού προόδου μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι μιας Ευρώπης του συντηρητισμού και του κέρδους μεμονωμένης κάστας ατόμων.

Για αυτή την Ευρώπη των λαών παλεύουμε ακλόνητα, με φωτεινό παράδειγμα και με μπροστάρη τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Ο πρώτος που μίλησε για την αναγκαιότητα της πολιτικής της πραγματικής αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μοναδικός Έλληνας Πολιτικός που μάχεται έμπρακτα και αδιάκοπα υπέρ των λαών, ενωμένοι υπεράνω των αγορών.

Υ.Γ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι άλλη θα ήταν η πορεία της Ενωμένης Ευρώπης αν τώρα θα ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Γιώργος Παπανδρέου και τώρα θα ήταν στην προεδρία της Ευρώπης. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό ακριβώς προσπάθησαν να αποφεύγουν όλοι οι πραγματικά συντηρητικοί που τον έριξαν και βοήθησαν έναν ανεύθυνο και ανεπαρκής πολιτικός, όπως ο Σαμαράς, να ανέβει στην «καρέκλα» του πρωθυπουργού. Εξακολουθώ να θεωρώ όλους αυτούς προδότες και πολιτικοί αποστάτες, όπως και προδότες της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης, από την στιγμή μάλιστα που αποσκοπούσαν οι ίδιοι στις «καρέκλες» της ηγεσίας και των θεσμών του ΠΑΣΟΚ. Εξακολουθώ να θεωρώ ανύπαρκτους όλους που πάνε “οπού ο άνεμος φυσάει”, για προσωπικό τους όφελος η βόλεμα  ΚΑΙ ΜΟΝΟ για αυτό, όπως αυτοί η ίδιοι που πάνε ως ουρά της δεξιάς και προσωπικά του Σαμαρά, παραδομένοι άνευ όρων στην συντηρητική πολιτική.

Αυτά, όπως πάντα απλά και σταράτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: