«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Στρος Καν: "Να δώσει η Γερμανία τα κέρδη της από τα ομόλογα στις χώρες του νότου!"


Ούτε οι πλέον αιρετικοί οικονομικοί αναλυτές δεν έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα να προτείνουν αυτό που δήλωσε δημοσίως ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ- Ντομινίκ Στρος Καν. Ο οποίος, από το βήμα του Φόρουμ Ευρωπαϊκής Στρατηγικής της Γιάλτας, πρότεινε στη Γερμανία να κάνει μια "κίνηση αλληλεγγύης προς τον ευρωπαϊκό Νότο." Μια κίνηση που συνίσταται μεν στο να δώσει κι άλλα λεφτά, αλλά αυτή τη φορά από τα κέρδη της.

«Tο αντικειμενικό πρόβλημα εντοπίζεται στη χαοτική διαφορά ανάμεσα στα.ομόλογα των οικονομικά ισχυρών χωρών, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας και των οικονομικά αδύναμων κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Ή, πολύ πρόσφατα, της Ισπανίας και ενδεχομένως της Ιταλίας», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του.

«Αφού η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί τη θέσπιση και κυκλοφορία ευρωομολόγου, που θα αποτελούσε την πλέον αποτελεσματική και απάντηση στην κρίση, θα πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος της διαφοράς των ομολόγων, υπέρ των αδύναμων κρατών. Κάτι που θα πρέπει να πράξει και η Γαλλία» ανέφερε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Για να καταλήξει λέγοντας πως κάτι τέτοιο «θα ήταν η απόδειξη μιας πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης Βορρά και Νότου, κάτι που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση»!

Αν μη τι άλλο, ο Στρος-Καν είναι συνεπής. Είναι αυτό μια απόδειξη για Το σχέδιο που “γκρέμισε” τον Στρος-Καν; Περισσότερα ΕΔΩ


Αν εμπιστευθεί κανείς τα δημοσιεύματα του γερμανικού -και όχι του ελληνικού επί παραδείγματι- Τύπου, θα διαπιστώσει ότι η Γερμανία αποκομίζει σημαντικό οικονομικό όφελος από την ενίσχυση που παρέχει στη χώρα μας, ενώ το συνολικό κέρδος του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της κρίσης, βάσει ορισμένων αναλύσεων αγγίζει ακόμη και τα 68 δισ. ευρώ τα τελευταία 3,5 χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: