«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

To 5o Animfest ξεκινά!


Το πολύ ενδιαφέρον 5ο Animfest έρχεται για να μας συναντήσει τον πρώτο μήνα της άνοιξης και στις αποσκευές του κρύβει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα από τον κόσμο του ανιμέισον. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ανιμέισον της Αθήνας θα διαρκέσει από τις 11 μέχρι τις 14 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του φαίνεται να πλουτίζει χρόνο με το χρόνο και φέτος συναντάμε τόσο μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ όσο και ανερχόμενα ταλέντα, όλοι τους καλλιτέχνες που έχουν κάτι να πουν. Το διαγωνιστικό του φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες από 30 και βάλε χώρες. Συνεπώς το φεστιβάλ φιλοδοξεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές!

Όπως διαβάζουμε και στο δελτίο τύπου, η επερχόμενη πέμπτη διοργάνωση περιλαμβάνει: - Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών animation μικρού μήκους. - Γερμανικά Κινούμενα Σχέδια (συνεργασία Φεστιβάλ Στουττγάρδης - Ινστιτούτο Γκαίτε) - Αφιέρωμα στον Ολλανδό animator, Paul DRIESSEN - Αφιέρωμα στον Βρετανό animator, Burry PURVES - Αφιέρωμα στον Έλληνα δημιουργό Μιχάλη ΑΡΦΑΡΑ - Ανθολογία Γαλλικών Κινούμενων Σχεδίων (συνεργασία Γαλλικού Ινστιτούτου Αθήνας) - Πανόραμα κινούμενων σχεδίων απ’ όλο τον κόσμο. - Πρόσφατες μεγάλου μήκους ταινίες animation (The Strings, Coraline, Waltz with Bashir)

Επίσης μαγικοί δημιουργοί θα παραβρεθούν και θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους, οργανώνοντας παράλληλα masterclasses πάνω στη δουλειά τους: Barry PURVES, από τη Βρετανία Τon CRONE, ο διευθυντής του Ολλανδικού Ινστιτούτου Animation Dabid POLONKSY, από το Ισραήλ, αυτός που κρύβεται πίσω από τα σχέδια της ταινίας «Waltz with Bashir», Μιχάλης ΑΡΦΑΡΑΣ, καλλιτέχνης και καθηγητής στην ΑΣΚΤ Τέλος θα μπορέσει ο καθένας να παρακολουθήσει έκθεση σκίτσων και άλλων δημιουργιών μαθητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπως επίσης και άλλων νέων Ελλήνων καλλιτεχνών.

2 σχόλια:

Katse Kala είπε...

Αγαπητό agapiaxies, σας έχουμε στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Εάν και εσείς επιθυμείται να μπούμε στη δική σας λίστα μπορείτε να το κάνετε.


Φιλικά: Η ομάδα του katse-kala.blogspot.com

KΑΡΜΕΝ είπε...

Το έκανα. Σας ευχαριστώ διότι προσθέσατε το blog μου στα αγαπημένα σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία και δημιουργικότητα στην συνέχεια!

Κάρμεν-Λουκία Γλιγλή.