«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΥΠΕΡ… υφυπουργός Με έδρα και τη Μυτιλήνη;


09/10/2009
Χθες, ο Ν. Σηφουνάκης στη Λήμνο

Στα «Ελευθέρια» της Λήμνου, στις εκδηλώσεις για την 97η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού, έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Νίκος Σηφουνάκης. Από τη Λήμνο που έχει έντονα δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στις ακτοπλοϊκές της συνδέσεις, ο κ. Σηφουνάκης έκανε γνωστές τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς και του ίδιου προσωπικά, για το θέμα της επικοινωνίας και των μεταφορών γενικότερα στο Αιγαίο. Όπως ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε, η ακτοπλοΐα συνολικά στην Ελλάδα, δηλαδή η ενδοεπικοινωνία αλλά και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, θα αποτελούν σύντομα αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Χθες το πρωί, εκπροσωπώντας τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Σηφουνάκης παρακολούθησε τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια την παρέλαση στον Ρωμαίικο Γιαλό, ενώ μετά το τέλος της παρέλασης προχώρησε σε δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε..

Για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα
Σχετικά με τα ακτοπλοϊκά προβλήματα της Λήμνου, ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε: «Έχουμε απόλυτη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν. Χάσαμε πολλά χρόνια, δυστυχώς υπήρχε απραξία. Τώρα θα δουλέψουμε σκληρά, ξεκινώντας από την αρχή, για να στήσουμε ένα υγιές ακτοπλοϊκό δίκτυο στα νησιά.»
Ο κ. Σηφουνάκης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης και των εορταστικών εκδηλώσεων, είχε συνάντηση με τον έπαρχο Λήμνου, Δημήτρη Σάραγκα, και με το δήμαρχο Μύρινας, Αθανάσιο Σκαμάκη. Στη συνέχεια συναντήθηκε με πολίτες της Μύρινας και συζήτησε μαζί τους τις εξελίξεις μετά τις πρόσφατες εκλογές, αλλά και την ανάθεση από τον πρωθυπουργό των καθηκόντων του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ευχαρίστησε το λημνιακό λαό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του αναδεικνύοντάς τον για ακόμη μία φορά πρώτο βουλευτή στις τελευταίες εκλογές και δήλωσε ότι θα εργαστεί ακούραστα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών.
Ο κ. Σηφουνάκης νωρίς το απόγευμα αναχώρησε για την Αθήνα και μετέβη κατ’ ευθείαν στο υπουργείο, όπου είχε προγραμματισμένες συσκέψεις έως αργά το βράδυ.

Αρμοδιότητες
Χθες το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, αναφέρθηκε στις νέες του αρμοδιότητες. «Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι πλέον το μεγαλύτερο υπουργείο, καθώς προέρχεται από τη συγχώνευση δύο μεγάλων υπουργείων, του τμήματος Δημοσίων Έργων του παλιού ΠΕΧΩΔΕ και του Μεταφορών και Επικοινωνιών. Εγώ θα έχω την αρμοδιότητα στις Μεταφορές. Εξάλλου, τα δύο τελευταία χρόνια ήμουν πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το αντικείμενο. Οι μεταφορές είναι ένα δύσκολο αντικείμενο. Ναι μεν έχω γνώση, αλλά έχει πολλές δυσκολίες. Αφορά το αντικείμενο σε ελλειμματικούς οργανισμούς και με πολλά προβλήματα.»
Σε ερώτηση σχετικά με τις νέες του αρμοδιότητες και τα θέματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, ο κ. Σηφουνάκης ανακοίνωσε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη όλης της ακτοπλοΐας. Όχι μόνο τις άγονες γραμμές, αλλά και όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές. Εντάσσονται και αυτές στο υπουργείο μαζί με όλες τις χερσαίες μεταφορές. Το σχέδιο που έχουμε χαράξει αφορά στο ότι οι μεταφορές σταθερής τροχιάς, που είναι τα τραίνα, το μετρό, τα λεωφορεία, θα πρέπει να καταλήγουν σε λιμάνια της χώρας και μετά τα πλοία να μεταφέρουν τους επιβάτες στα νησιά. Θα πρέπει να υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός, όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα κράτη με νησιά.»
Σε άλλες του δηλώσεις ήταν καθησυχαστικός προς τους υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Αιγαίου. Όπως είπε, στη γενική γραμματεία Αιγαίου δε θα επέλθει καμμία αλλαγή, ενώ έσπευσε να τονίσει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστεί αν το σύνολο των αρμοδιοτήτων του πρώην υπουργείου Αιγαίου θα υπαχθεί στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ή κάποιες θα μείνουν στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως ανέφερε, το ίδιο διάταγμα θα προσδιορίζει και τον εποπτεύοντα υφυπουργό, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

emprosnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: