«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ένα βήμα πριν το θάνατο

Διαβάζω εδώ ότι ένας συνάνθρωπος μας κάνει απεργία πείνας για 17 μέρες σαν τελευταία ύστατη λύση για να βρει το δίκιο του!
Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει… Βρήκα εδώ τα αίτια.
Και κάνεις δεν κάνει τίποτα! Κανένα ΜΜΕ δεν δίνει σημασία… Αυτό είναι που με τρομάζει. Αν όντως θα ήταν τρελός, την είδηση θα την είχαμε. Όπως και μια αντίδραση από τους αρμοδίους. Συμπέρασμα: δεν δίνουν σημασία τα ΜΜΕ, επειδή δεν πρέπει να φανεί το πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι ότι για άλλη μια φορά κατάφεραν να παρουσιάζουν το θύμα σαν θύτης. Για άλλη μια φορά τιμωρούν αυτόν που θέλει να βρει το δίκιο του. Ως ποτέ θα συνεχιστεί; Ως ποτέ κάνεις δεν θα δώσει σημασία; Ως ποτέ θα αδιαφορούμε;
Την ίδια στιγμή που ένας συνάνθρωπος μας, μάλλον βάναυσα αδικημένος και κατακλεμμένος, αργοπεθαίνει από πείνα, εμείς θα κάνουμε Καθαρή Δευτέρα. Ας αναρωτηθούμε: θα κάνουμε Καθαρή Δευτέρα με καθαρές συνειδήσεις;…


Δείτε εδώ- Επιτροπή Ανταγωνισμού Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) είναι θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και εγγυάται την εφαρμογή του δικαίου του ανταγωνισμού. H Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Μέσα

Καταπολέμηση των φραγμών εισόδου στην αγορά, η οποία πρέπει να είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλες τις επιχειρήσεις
Όροι

• Ορθολογική παρέμβαση
Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού:

Διαπιστώνει την καταχρηστική εκμετάλλευση, από μία ή περισσότερες επιχειρήσεις, της σχέσης οικονομικής εξάρτησης στην οποία βρίσκεται προς αυτήν ή αυτές μία επιχείρηση, η οποία κατέχει θέση πελάτη ή προμηθευτή, ακόμη και προς ένα ορισμένο είδος προϊόντων ή υπηρεσιών και δεν διαθέτει ισοδύναμη εναλλακτική λύση, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2α ν. 703/77.

Επιβάλλει κυρώσεις σε περιπτώσεις παράβασης των διατάξεων του ν. 703/77.

Και ρωτώ: επιβάλει κυρώσεις στο θύμα η στον θύτη; Η ανεξάρτητες αρχές συνεχίζουν να είναι ανεξάρτητες και να εκπληρώνουν τους στόχους τους; Τα ΜΜΕ ενημερώνουν σωστά; Το παραμύθι ότι ο πολίτης μπορεί να βρει το δίκιο του στα ΜΜΕ, μας τέλειωσε και αυτό; Η μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν καμία ελπίδα επιβιώσεις; Η ανθρωπινή αξιοπρέπεια έχει καμιά αξία; Η ανθρωπινή ζωή…
Κλείνω με ελπίδα και ευχή να μην ακολουθήσουν «τσουνάμι» απεργών πείνας όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε πολλά σημεία της Ελλάδος… Γιατί η αδικία εις βάρος των πολλών συνεχίζεται…

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Ο “σκανδαλομαραθώνιος” συνεχίζεται…

ΘΕΜΑ: «ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΠΑΤΑΛΗΣ και αναλγησίας: ΠΕΝΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ «ΕΚΛΕΚΤΑ» ΣΤΕΛΕΧΗ της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς και λίγοι «εκλεκτοί» πρώην υπάλληλοι της Εταιρείας που συνταξιοδοτήθηκαν ως Διευθυντές με παχυλές αποζημιώσεις της τάξης 1.5 εκατ. ευρώ και κατόπιν επαναπροσλήφθηκαν ως Σύμβουλοι, φέρονται να ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ, ΟΣΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 40 και πλέον καταστημάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής!»

Περισσότερα

Δείτε και αυτό:

Πήρε αποζημίωση για να παραιτηθεί από δημόσιο οργανισμό 1,5 εκατ. ευρώ. ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ 300 ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ!
Το ποσό είναι ίσο με το επίδομα θέρμανσης σε 300 ακριτικά ορεινά χωριά.
Το επίδομα δεν έχει δοθεί, γιατί δεν μπορούν να βρεθούν τα χρήματα.
Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία μέσα από μια καταγγελία 24 βουλευτών (ΠΑΣΟΚ) στην εποχή της αισχρής οικονομίας…

Περισσότερα

Σε κίνδυνο η αξιοπιστία του Mega

“Και το ερώτημα προς το Mega απλό: Προτιμάτε να θυσιάσετε την αξιοπιστία σας προκειμένου να δυσφημίσετε τον Γιώργο Παπανδρέου; Ή μήπως ένα ολόκληρο κανάλι σύρεται από τις προτιμήσεις του Γιάννη Πρετεντέρη;”
Διαβάστε εδώ.


“Και ολιγοθεματικοί και εκτεθειμένοι

Αλλόκοτα τα όσα συμβαίνουν στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Το κανάλι που μας έχει συνηθίσει να μην υποκύπτει στους πειρασμούς του αστυνομικού ρεπορτάζ, αλλά αντίθετα να αναδεικνύει τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην κοινωνία και τον πλανήτη, εχθές έπεσε στην «παγίδα». Σχεδόν μονοθεματικό –για την ακρίβεια τρία θέματα- συνιστούσαν ολόκληρο το δελτίο του! Η απαγωγή Παλαιοκώστα (διάρκειας περίπου 40 λεπτών), ΑΔΕΔΥ και Oscar. Μια εξήγηση υπάρχει αν λάβουμε υπόψη μας και την σύγκρουση στον «αέρα» Πρετεντέρη-Τρέμη, με Οικονομέα: Να μας πείσουν ότι η δεύτερη απόδραση Παλαιοκώστα δεν βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση αλλά τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος! Αν ήταν η πρώτη φορά θα δεχόμαστε τις απαξιωτικές απόψεις των δύο δημοσιογράφων για τους φύλακες. Δυστυχώς γι’ αυτούς όμως είναι η δεύτερη φορά και όσο και να προσπαθούν να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση… εκτίθενται.”
www.enimerosi24.grΗ δουλειά των δημοσιογράφων είναι να παρουσιάζουν ειδήσεις αντικειμενικά. Ας να μου λείπει αυτό το είδος της "ενημέρωσης". Ζούμε την καθημερινότητα πραγματικά στο πετσί μας. Αρνούμαι το πλύσιμο εγκεφάλου.

Συμμετοχή εκ των έσω

Γιατί η κυβέρνηση είναι απόλυτα σίγουρη ότι, για να γίνει η απόδραση Παλαιοκώστα και Ριτζάι, χρηματίστηκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι;

Διαβαστε ΕΔΩ.
Έχει άδικο;

Οι αλήθεια εδώ

1.Δεύτερη απόδραση Παλαιοκώστα. Η αλήθεια είναι ότι η δεύτερη απόδραση δεν θα είχε γίνει αν είχαν κάνει τα μισά από όσα είπαν το 2006, μετά την πρώτη απόδραση. Δεν είναι απλά ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι για τον τόπο. Άφαντος πάλι ο πρωθυπουργός.
- Οι πολιτικές ευθύνες.
- Οι πολίτες βυθίζονται στην ανασφάλεια (επιδείνωση δεικτών εγκληματικότητας 2004-2009, ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι, τρομοκρατία).
2. "Συναίνεση ή εκλογές"; Το νέο ψευτοδίλημμα όσων θέλουν να διασώσουν την καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή.
-
Εμείς όταν ζητάμε εκλογές, το εννοούμε. Το έχει ανάγκη ο τόπος. Ο κ. Καραμανλής όταν ζητάει συναίνεση, υποκρίνεται. Δεν θέλει συναίνεση, συνενόχους θέλει στην αποτυχία της πολιτικής του. Το ψευτοδίλημμα χρησιμοποιείται απλά για να περάσει ως δεδομένο στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Καραμανλής θέλει...συναίνεση…

Διαβάστε το σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας εδώ.

Άποψη ενός απλού πολίτη

Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο για ένα προοδευτικό χώρο, όπως θέλει να λέγεται το ΠΑΜΕ, να έχει τέτοιες συμπεριφορές μίσους. Κυριολεκτώ. Υπάρχει ένας τρελός κακόγουστος ανταγωνισμός, για το “εμείς” και “οι άλλοι”. Το λέω αυτό, γιατί έχω πάει σε πολλές διαδηλώσεις και έχω δει στην Μυτιλήνη αυτό που δεν πίστεψα ποτέ ότι θα μπορούσα να δω. Πορεία του ΠΑΜΕ να διακόψει το δρόμο των “άλλων”. Όλοι όμως είναι εργαζόμενοι, είναι υπάλληλοι που διεκδικούν τα ίδια. Λοιπόν που είναι κρυμμένη, αλήθεια, η προοδευτική αντίληψη “Όλοι ενωμένοι στον αγώνα”;
Επισημαίνω ότι τέτοια ακραία συμπεριφορά της άρνησης στην συμμέτοχη στο σύνολο την συναντάμε στο ΠΑΜΕ. Για ποια αριστερά θέλουν να μας μιλήσουν; Της δικτατορίας και του αποκλεισμού; Του διαίρε και βασίλευε; Ποιον ωφέλει αλήθεια τέτοια συμπεριφορά, παρά μόνο το κεφάλαιο που υποτίθεται ότι θέλουν να το καταπολεμήσουν;

http://www.emprosnet.gr/emprosnet/economy/article.asp?cid=123&uid=2009022152085

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
Ξεχωριστή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ


21/2/2009
Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Σαπφούς, την Τετάρτη στις 11 το πρωί, διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων που έχει κηρύξει για την ίδια ημέρα η ΑΔΕΔΥ. Είναι η δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, καθώς το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης στις 12 το μεσημέρι.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 25 Φεβρουαρίου 2009

Κάλεσμα στην Απεργία

Κάτω τα χέρια από την απεργία

Κάτω τα χέρια από το εισόδημα

Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ

Κάτω τα χέρια από την περίθαλψη,

Κάτω τα χέρια από τη μονιμότητα

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Ο αγώνας αποτελεί το μόνο δρόμο που μας απομένει

Όλοι στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ,

στην απεργιακή συγκέντρωση

στις 12.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΚΑΙ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ε.Ε. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 25 Φεβρουαρίου 2009

Η πολιτική λιτότητας δεν έχει τέλος.

Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των Κυβερνητικών πολιτικών.

Ο αυταρχισμός η άλλη όψη της πολιτικής λιτότητας.

Στη συνέχεια ήλθαν τα ΜΑΤ και οι Δικαστικές προσφυγές.

Ο αυταρχικός κατήφορος συνεχίζεται. Αντί για νέα πολιτική που θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας επιχειρείται καταστολή στους δίκαιους αγώνες μας.

Μετά τις εκατοντάδες προσφυγές από την Κυβέρνηση στα Δικαστήρια την τελευταία 10ετία για να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες πολλών Ομοσπονδιών, είδαμε και την Πρωτόγνωρη προσφυγή κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για απεργία που κήρυξε για τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, για προβλήματα που είναι κοινά για όλους.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχτηκε παράνομη η απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επειδή δεν αποφασίστηκε από το Συνέδριο αλλά από το Γενικό Συμβούλιο ισοδυναμεί με κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας για το Δημόσιο.

Αυτή η δικαστική απόφαση μας γυρίζει σε άλλες εποχές και αποτελεί πρόκληση για το σ.κ., τα δημοκρατικά και συλλογικά δικαιώματά μας.

Όχι στη συνέχιση της λιτότητας και του αυταρχισμού.

Πέρα όμως από τα παραπάνω φαίνεται ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση στα δικαιώματά μας με αφορμή την οικονομική κρίση, μέσα από το νέο σταθεροποιητικό πρόγραμμα.

Το εισόδημά μας αποδυναμώνεται σε αγοραστική δύναμη και πάλι, με τη μη αναπλήρωση των απωλειών από την ακρίβεια, στους μισθούς και τις συντάξεις, με τον περιορισμό στις υπερωρίες και στις πρόσθετες παροχές, με τον περιορισμό δαπανών λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών κ.λ.π.

Παγώνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συνεχίζεται η απαράδεκτη πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με την πρόσληψη εργαζομένων διαφόρων κατηγοριών (Stages, έκτακτοι κλπ).

Συνεχίζεται η ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών, η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση βασικών δικαιωμάτων όπως η Υγεία και η Παιδεία.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής τα προβλήματα στο εφάπαξ και στην υγειονομική μας περίθαλψη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Νέα προβλήματα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και ιδιαίτερα στα δικαιώματα των γυναικών, αναμένεται να δημιουργηθούν από την αναμενόμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.

Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψης.

Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.

Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.

Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.

Προσλήψεις μονίμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Κάτω τα χέρια από την απεργία.

Ο αγώνας αποτελεί το μόνο δρόμο που μας απομένει

Όλοι στην 24ωρη απεργία

την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος