1. Να τες πάλι οι Κασσάνδρες...Νέο τροπάριο: «Δεν βγαίνει ο λογαριασμός» λένε, αναφερόμενες στο έργο της κυβέρνησης και την τιτάνια προσπάθεια όλων των Ελλήνων.
2. Αλλά δεν απαντάνε σε ένα βασικό ερώτημα: Έβγαινε; Έβγαινε ο λογαριασμός πριν; Μήπως θα έβγαινε ο λογαριασμός πριν και τώρα δεν βγαίνει; Και μερικά συναφή ερωτήματα:
- Μήπως ο λογαριασμός θα έβγαινε αν συνεχίζαμε και εμείς να γονατίζουμε το δημόσιο με ανεξέλεγκτες προσλήψεις και ρουσφέτια;
- Μήπως ο λογαριασμός θα έβγαινε αν συνεχίζαμε και εμείς να αντιμετωπίζουμε την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ως μαγειρείο, για να μας λέει πόσο λίγους ανέργους έχουμε και πόσο χαμηλό είναι το έλλειμμά μας;
- Μήπως ο λογαριασμός θα έβγαινε αν δεν παίρναμε ιστορικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα; Μήπως ο λογαριασμός θα έβγαινε αν το δημόσιο συνέχιζε να σπαταλάει όσα σπαταλούσε μέχρι το 2009; Και μάλιστα χωρίς καμία, μα καμία διαφάνεια; Εκτοξεύοντας το δημόσιο χρέος πάνω από 150 δισ., σχεδόν διπλασιάζοντάς το, μέσα σε 6 χρόνια;
- Μήπως θα έβγαινε ο λογαριασμός αν διατηρούσαμε 52 νομαρχίες, 1034 δήμους και κοινότητες, 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και 50.000 αιρετούς στην αυτοδιοοίκηση;
- Μήπως ο λογαριασμός θα έβγαινε αν κρατούσαμε και εμείς δεκάδες επαγγέλματα θεόκλειστα;
- Μήπως ο λογαριασμός θα έβγαινε αν δεν είχαν γίνει ήδη τους τελευταίους μήνες τα πρώτα βήματα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα Ταμεία;
- Και γενικά, μήπως ο λογαριασμός θα έβγαινε αν ο ελληνικός λαός δεν είχε επιλέξει με την ψήφο του αλλαγή πορείας στις 4 Οκτωβρίου του 2009;
3. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο: Ο λογαριασμός σίγουρα δεν έβγαινε αν συνεχίζαμε όπως πηγαίναμε μέχρι τον Οκτώβριο του 2009. Για αυτό άλλωστε και οι προηγούμενοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Αυτό είναι κάτι που λησμονούν συστηματικά όσοι σήμερα λένε «ο λογαριασμός δεν βγαίνει».
- Όπως άλλωστε «ξεχνούν» ότι η ύφεση δεν ξεκίνησε το 2010 και με το Μνημόνιο, αλλά προϋπήρχε (πάνω από -2% το 2009) και ήταν από τους παράγοντες που οδήγησαν στο Μνημόνιο. Όπως άλλωστε «ξεχνούν» ότι ο αριθμός των ανέργων μαγειρεύονταν επί προηγούμενης κυβέρνησης και τώρα έχουμε τα πιο αντικειμενικά στοιχεία που είχαμε ποτέ. Όπως επίσης ξεχνούν ότι οι προηγούμενοι έκλειναν άρον άρον υποθέσεις σκανδάλων, έφευγαν από τη Βουλή και την έκλειναν νύχτα, ενώ σήμερα, παρά τα προβλήματα που δημιούργησαν οι εγκληματικές ενέργειες των προηγούμενων, γίνεται ό,τι μπορεί να γίνει για να πέσει φως.
4. Τώρα ο λογαριασμός μπορεί να βγει. Και πρέπει να βγει. Αποφύγαμε τη χρεοκοπία πέρσι, κρατήσαμε ζωντανή την ελπίδα και τώρα μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ο λογαριασμός θα βγει. Και θα αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και θα αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα. Αρκεί να στρατευτούμε όλοι σε αυτό το σκοπό. Αρκεί να κάνουμε όλοι μας ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βγει ο λογαριασμός.
- Κάποιοι έχουν επιλέξει να μην βοηθήσουν καθόλου. Γιατί το να προφητεύεις την καταστροφή είναι εύκολο αλλά διόλου χρήσιμο για τον τόπο. Θα επιμείνουν, είναι σίγουρο. Επενδύουν πολιτικά στην καταστροφή. Έχουν βλέπετε το περιθώριο, χάρις στις θυσίες των Ελλήνων, να προφητεύουν τι θα γίνει το 2012, το 2013 και μετά, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε καταστραφεί από το 2010.
- Αυτοί οι λίγοι θα επιμείνουν, εμείς οι πολλοί θα τους διαψεύσουμε. Γιατί αντί να κλαίμε τη μοίρα μας, προτιμάμε να την πάρουμε στα χέρια μας. Και αντί για ιδιοτελή μοιρολόγια, προτιμάμε την ειλικρινή προσπάθεια.
5. Φυσικά, οι εγχώριες Κασσάνδρες τροφοδοτούν τις διεθνείς Κασσάνδρες. Εκείνες που στην αρχή έλεγαν «πάρτε μέτρα» και υποβάθμιζαν την ελληνική οικονομία επειδή ήταν σίγουρες ότι δεν θα είχαμε το σθένος να πάρουμε, και τώρα που κάνουμε πρωτοφανείς θυσίες για να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας, υποβαθμίζουν την ελληνική οικονομία επειδή πήραμε μέτρα! Παραγνωρίζοντας την προσπάθεια, τις αποφάσεις-ανάσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζοντας να παίζουν παιχνίδια κερδοσκοπίας στην πλάτη μας.
- Εμείς συνεχίζουμε. Θα διαψεύσουμε και αυτές τις Κασσάνδρες, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Τα στοιχεία ήδη δείχνουν ότι το βαθύτερο σημείο της ύφεσης είναι πίσω μας. Ο ρυθμός ανάπτυξης, έστω και αρνητικός, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο βελτιώνεται συνεχώς από τα μέσα του 2010 και περιμένουμε θετικούς ρυθμούς στα τρίμηνα στο τέλος του 2011. Το 2012 θα είναι η χρονιά της επιστροφής της ανάπτυξης. Η αξία των εξαγωγών μας τους τελευταίους 3 μήνες αναπτύσσεται με ρυθμούς που έφτασαν τον Ιανουάριο το 40%. Το εξωτερικό έλλειμμα της χώρας μειώνεται σημαντικά. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος έχει αρχίσει να ανεβαίνει.
- Έτσι θα συνεχίσουμε. Βήμα βήμα, με σχέδιο. Δεν θα καταθέσουμε ποτέ τα όπλα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, κερδίζοντας μία μία τις μάχες, μέχρι να κερδίσουμε τον πόλεμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου