«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Πότε θα ζητήσεις από το Γιώργο ΣΥΓΓΝΩΜΗ, Αντώνη;


Διαβάσαμε και σχολιάζουμε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας Σαμαρά στην Κ.Ο. της ΝΔ. Αρκετά πια με το δούλεμα. Συγγνώμη πότε θα ζητήσουν;

Σαμαράς: «Πολλοί, και εντός της Ελλάδας, στοιχημάτιζαν ότι δεν θα αντέχαμε».

Smartpost: Όπως και η ΝΔ του Σαμαρά που μιλούσε παντού για αποτυχία της Ελλάδας, του προγράμματος και της κυβέρνησης Παπανδρέου

Σαμαράς: «Εμείς αποτρέψαμε το εφιαλτικό σενάριο που διακινδύνευε ο ΣΥΡΙΖΑ. 13 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, η Αργεντινή δεν έχει καταφέρει ακόμη να συνέλθει».

Smartpost:  «Εμείς»; Ποιοι «εμείς» Αντώνη; Η Ελλάδα κινδύνευσε να γίνει Αργεντινή στο πολλαπλάσιο το Μάιο του 2010. Τι έκανες τότε Αντώνη; Μήπως σφύριζες αδιάφορα; Μήπως το έπαιξες ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως δεν είχατε και πολλές διαφορές τότε εσύ κι ο Αλέξης; Μήπως είχατε βολευτεί και οι δύο να πυροβολάτε τον Πρωθυπουργό που πραγματικά γλύτωσε τη χώρα από το να ζήσει καταστάσεις Αργεντινής;

Σαμαράς: «Κανείς δεν μας λοιδωρεί πια. Το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπερνάει το 1 δισ. Καθαρό και αδιαμφισβήτητο το πρωτογενές πλεόνασμα. Με όλα υπολογισμένα. Χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα δεν είχαμε κανένα περιθώριο να δώσουμε σε κανέναν τίποτα».


Smartpost: Το πρωτογενές έλλειμμα που άφησε πίσω ο Καραμανλής το 2009 ήταν περίπου 25 δισ. Όταν έφυγε ο Παπανδρέου ήταν περίπου 5. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε δηλαδή σε 2 χρόνια το 80% της μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος, με όλη την αντιπολίτευση, μπροστά μπροστά η ΝΔ του Σαμαρά,  να πετροβολεί εναντίον του – μέχρι το 2012 η ΝΔ δεν δεχόταν καν ότι το πρωτογενές έλλειμμα του Καραμανλή ήταν 25 δισ… Τώρα οι ίδιοι που πετροβολούσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου εντός και εκτός Ζαππείου, πανηγυρίζουν για το τέλος του πρωτογενούς ελλείμματος.
Υ.Γ.
Δεν ξεχνάμε.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Γ. Παπανδρέου στο CNBC: "Οι ανισότητες θέτουν τη δημοκρατία σε κίνδυνο"


Με ένα νέο μακροσκελές άρθρο του στο αμερικανικό δίκτυο (CNBC), ο π.Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διαπιστώνει πως ο κόσμος κινείται σε λάθος κατεύθυνση, πως δεν έχει βρει ακόμη τον τρόπο να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο που συνιστούν οι ανισότητες για τους πολίτες, ειδικά όταν βρίσκονται σε κρίση.

«Η εμπειρία μου σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, όταν η χώρα βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα, με έχει οδηγήσει στην πεποίθηση πως όλες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία έχουν έναν κοινό παρανομαστή που δεν έχουμε βρει ακόμη το θάρρος να αντιμετωπίσουμε: τις ανισότητες», αναφέρει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει πως παρόλο που εντοπίζονται αυτές οι ανισότητες στην κοινωνία, εντούτοις δεν γίνεται τίποτα προς την αντιμετώπισή τους, καθώς «δυστυχώς, κινούμαστε ακόμη στη λάθος κατεύθυνση». Με εκτενή αναφορά του στην πρόσφατη έκθεση της OXFAM για την συγκέντρωση του μισού παγκόσμιου πλούτου στα χέρια 85 ανθρώπων, τονίζει πως «στην Ελλάδα, 505 άτομα (ή 0,05% του πληθυσμού) έχουν κατέχουν περίπου το ένα τρίτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από το ένα τρίτο των Ελλήνων αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού».

Η κατάσταση αυτή, συνεχίζει ο π. Πρωθυπουργός «είναι ηθικά, οικονομικά, και πολιτικά αδύνατη», καθώς θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τις εθνικές οικονομίες αλλά και την κοινωνική συνοχή, καθώς υποχωρεί το επίπεδο διαβίωσης και εξαφανίζονται τα θεμέλια για την κοινωνική κινητικότητα, όπως η οικουμενική παροχή εκπαίδευσης, υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλειας, καθώς όλα καταρρέουν: «Χωρίς ίσες ευκαιρίες, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα είναι ούτε σε θέση να μοιραστούν δίκαια, ούτε να εργαστούν δημιουργικά σε μια δυναμική, παγκόσμια οικονομία, , ενώ πολλοί λίγοι θα κερδίσουν από την αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης» τονίζει.

Το «επικίνδυνο καπιταλιστικό σύστημα, που στρεβλώνει την οικονομική ανάπτυξη και διαφθείρει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς» απογοητεύει τους πολίτες, η δύναμη και η επιρροή συγκεντρώνονται στην κορυφή, επιτρέποντας την ιδιωτικοποίηση των οικονομικών κερδών και την κοινωνικοποίηση των απωλειών, ενώ οι πολιτικές κατευθύνονται από ειδικά συμφέροντα και τους πανικούς στις αγορές, επισημαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου: «Οι πολίτες είναι πλέον αποξενωμένοι και απογοητευμένοι από την έλλειψη δημοκρατικής νομιμότητας. Πολλοί βλέπουν την ίδια τη δημοκρατία ως πτώχευση και προτιμούν να απέχουν. Άλλοι στραφούν σε εξτρεμιστικές ομάδες, τροφοδοτώντας την όλο και πιο τοξικά πόλωση των πολιτικών».

Συμπερασματικά το άρθρο αναφέρει πως «Οι δημοκρατίες μας δεν είχαν σχεδιαστεί για να λειτουργούν αποτελεσματικά σε μια παγκόσμια οικονομία. Αυτός είναι ο λόγος που τα μέτρα για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης πρέπει να αντισταθμιστούν από πολιτικές για την προώθηση της δημοκρατικής ανάκαμψης, με την αναδιανομή όχι μόνο του πλούτου αλλά και εξουσιών για τους πολίτες μας. Τα νομοσχέδια, οι επιτροπές πολιτών, η αποκέντρωση της εξουσίας και η ηλεκτρονική δημοκρατία (edemocracy) είναι μερικά από τα εργαλεία για την ενίσχυση των κοινωνιών μας»

«Τα δημοψηφίσματα, οι επιτροπές πολιτών, η αποκεντρωμένη εξουσία και η ηλεκτρονική δημοκρατία είναι μερικά μόνο από τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα για την ενδυνάμωση των κοινωνιών μας» καταλήγει στο μακροσκελές άρθρο του ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που θεωρεί αναγκαία για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας την «εισαγωγή ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ήταν σοφό να συνειδητοποιήσουν ότι η επένδυση ενός μικρού κλάσματος των κερδών τους στο κοινό καλό είναι προς το συμφέρον τους».


Στον επίλογο του άρθρου του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει μάλιστα και την πρόσφατη απόκριση του Πάπα Φραγκίσκου προς τους ισχυρούς του πλανήτη: «"Σας ζητώ να διασφαλίσει ότι η ανθρωπότητα εξυπηρετείται από τον πλούτο και δεν αποκλείεται από αυτήν" Αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος του κάθε ηγέτη που ενδιαφέρεται για τη μακροπρόθεσμη ευημερία και τη βιωσιμότητα της παγκόσμιας κοινωνίας μας».

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου για την πρόσφατη τραγωδία στο Φαρμακονήση


25 Ιανουαρίου 2014, 13:15
Γραφείο Τύπου, Δήλωση, Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς:

Για μια ακόμη φορά, μετά από την πρόσφατη τραγωδία στο Φαρμακονήσι, στον δημόσιο λόγο κυριάρχησε η υπεκφυγή.
Πρώτα απ’όλα στην ΕΕ, όπου ο Ευρωπαϊκός βορράς ζητά αυξημένη προστασία απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ο νότος ζητά καταμερισμό των βαρών, χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον. Ένας διάλογος κωφών, στο πλαίσιο του οποίου καταλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης ενώ χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Το δε δίλημμα «ανοιχτά ή κλειστά σύνορα», αποτελεί άλλη μια υπεκφυγή. Δίνει την εντύπωση ότι μπορούμε να χτίσουμε τείχη και εάν κλειστούμε σε αυτά όλα θα είναι λυμένα.
Αυτό το δίλλημα αγνοεί το γεγονός ότι ζούμε σε μια διεθνή οικονομία ανοιχτού εμπορίου, συναλλαγών, τουρισμού και συνεργασιών, αγνοεί επίσης το γεγονός ότι, το πρόβλημα της προσφυγιάς αφορά ανθρώπους που ο πόλεμος, οι καταστροφές, η δυστυχία τους σπρώχνουν να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.
Χρειάζεται λοιπόν να αντιδράσουμε ως ΕΕ, ως Ευρωπαίοι πολίτες. Αλλά ιδιαίτερα ως Έλληνες, όπου η παράδοσή μας θέτει την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατη αξία. Δεν μας χαρακτηρίζουν τα επιχειρήματα ντροπής που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν γεγονότα απαράδεκτα.
Τα σύνορα είναι ένα από τα μέσα που έχουμε για να εγγυηθούμε αξίες, όχι να τις καταπατούμε.
Ο άνθρωπος και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι το ζητούμενο, όπως επιβάλλουν οι αξίες του ανθρωπισμού και οι δημοκρατικές αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το Ευρωπαϊκό όραμα.
Η υπόθεση του Φαρμακονησίου πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και εφόσον υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν.
Η ΕΕ πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να παραπέμπει στις καλένδες την συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, όπως την Τουρκία.
Η Ελλάδα έχει χρέος και με την ευθύνη της Προεδρίας της ΕΕ την οποία ασκεί, να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Και πρωτίστως, αντί να επαναπαύεται στις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, οφείλει να προχωρήσει στη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης για την αντιμετώπιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των μεταναστευτικών ροών, καθώς και της ένταξης των μεταναστών στις κοινωνίες μας, υιοθετώντας τα μέτρα εκείνα που επιμερίζουν ορθολογικά τα βάρη μεταξύ όλων των χωρών – μελών της ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουν τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η Ενωμένη Ευρώπη.
πηγή ΕΔΩ

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!

Για τα καίρια θέματα όπως είναι τα σύμβολα ενός κόμματος, θα πρέπει να ερωτηθεί ολόκληρο το κόμμα!!! Όποιος παίρνει αποφάσεις από μόνος του, εγκεκριμένες μόνο από την αυλή του, θεωρείται δικτάτορας και σε καμία περίπτωση ούτε δημοκράτης, ούτε σοσιαλιστής!!! Και ερωτώ:  Ποιος είσαι εσύ, ρε Βαγγέλη, που ήρθες με σκοπό να καταργήσεις και να θάψεις τον Ήλιο και το ΠΑΣΟΚ στο οποίο έδωσαν αίμα και θυσίες πάμπολλα στελέχη και απλά μέλη;;; Πότε στα χρονικά έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα ελληνικό κόμμα;;; Πως μπορείς να εξαφανίζεις Πολιτική Ιστορία δεκαετιών;;; Βρε Βαγγέλη, ο Ανδρέας και άλλοι, βλέποντας τα καμώματα σου, θα κάνουν “τούμπες” μες’ στον τάφο!!!! Αν θα σου έλεγα “Ντροπή σου!”, η “Αίσχος!”, δεν φτάνει, διότι  είναι δυο πάρα πολύ ασήμαντες λέξεις για το τι πας να κάνεις. Πολύ απλά: ας να σε συγχωρήσει ο Θεός, γιατί οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ σίγουρα ΟΧΙ!
ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΕΙΔΟΣ!!!

Ο Βενιζέλος θέλει να κάνει πράξη το σχέδιο που είχε ο Σημίτης για το ΠΑΣΟΚ από το 2010… να τελειώσει το ΠΑΣΟΚ και να το αντικαταστήσει με άλλο κόμμα, αποτελούμενο από μέλη αυστηρά με τις ίδιες απόψεις με τους “εκσυγχρονιστές”.
Για αυτό τον σκοπό, στο τέλος του καλοκαιριού που μας πέρασε (δηλαδή πριν 6 μήνες στην ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον), ο Βενιζέλος μίλησε με… προσωπικότητες, όπως γράφει και ο τύπος σήμερα:
“Οι σχετικές συνεννοήσεις έγιναν σε δείπνο που παρέθεσε σε ξενοδοχείο στην Πλάκα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στους επιστήμονες που συμμετείχαν στο Συμπόσιο για την 3η Σεπτέμβρη. Εκεί ο Ευ. Βενιζέλος ξεδίπλωσε το σχέδιο του, λέγοντας πως είναι ανοικτός σε ιδέες.”
ΠΡΟΣΟΧΗ στην συνέχεια: “ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να διαλυθεί, όπως και κανένα κόμμα ή κίνηση που θα συμμετάσχει στο εγχείρημα. Ωστόσο, είναι προφανές ότι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου δεν πρόκειται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά του ευρύτερου χώρου.”

Στην συνεδρίαση των “58” στο Περιστέρι, εκτός τον Βουλγαρή, Μπίστη, Βρετός, ήταν παρόν ο γραμματέας του πασοκ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο εκπρόσωπος τύπου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπως και άλλα υπερφιλόδοξα μέλη της κεντρικής επιτροπής του πασοκ του Βενιζέλου. Όπως μας καθησύχασε ο Βρετός και ο Βουλγαρης από την οθόνη της ΔΤ, όλοι είναι «αγνοί και εκτός κομμάτων» (Χμ!)… Δεν μας είπαν αν είναι και ΕΚΤΟΣ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;;;;;;;;;; Δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς… φτάνει ότι ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ “58”, η αλλιώς στην “βενιζ-Ελιά”…


ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο World Post: «Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει τη λιτότητα»

Παπανδρέου: Να μην αντιγράψει η Ευρώπη το μοντέλο ανταγωνιστικότητας των αναδυόμενων οικονομιών 
Ο π. πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε από τη Huffington Post στο νέο εγχείρημα το world post να σχολιάσει την την πολιτική κατάσταση,η υψηλή ανεργία μεταξύ των νέων της Ευρώπης και το μέλλον της Ευρώπης. Ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον Τόνι Μπλερ και τον Έρικ Σμιντ της Google ήταν οι πρώτοι επίσημοι καλεσμένοι στο World Post, στη νέα προσπάθεια της Huffigton Post.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε ένα βίντεο 7 λεπτών περιγράφει πως κατά τον ίδιο η Ευρώπη πρέπει να δουλέψει όλη μαζί και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Η Ευρώπη τώρα αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση ,με μεγάλα χρέη κρατών μετά την οικονομική κρίση του 2008, δεν πιστεύω πως η λύση στην κρίση είναι απλώς η λιτότητα, προφανώς χρειαζόμαστε δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά κυρίως χρειαζόμαστε ανάπτυξη. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση όπως είναι σήμερα τα πράγματα ,χρειαζόμαστε διαφορετική πολιτική προσέγγιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι:

Η Ε.Ε. δημιουργήθηκε ως ένα σχέδιο ειρήνης, ώστε να μην προκληθεί ποτέ πάλι ένας παγκόσμιος πόλεμος και αυτό σταδιακά, εξελίχθηκε σε μια συνεργατική προσπάθεια όπου όλοι οι λαοί της Ευρώπης, παρά τις όποιες διαφορές τους, δούλεψαν μαζί, παραχωρώντας μέρος της κυριαρχίας τους με σκοπό να γίνουν ισχυρότεροι- να ενισχύσουν τα κοινά συμφέροντά τους.
Επίσης, επισήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας, ώστε να υπάρξουν κοινές αξίες για μια πιο "ανθρώπινη παγκοσμιοποίηση". Αυτές οι κοινές αξίες θα καταπολεμήσουν τον σωβινισμό, τον νεοεθνικισμό και τον εξτρεμισμό, που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Εξέφρασε την διαφωνία του στο υπάρχον μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, όπου η ανταγωνιστικότητα υπαγορεύεται από τις αγορές, που επιβάλλουν χαμηλούς μισθούς, σε έλλειψη συλλογικών συμβάσεων, την οικολογική υποβάθμιση και την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών.

Ο Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να επενδύσει σε μια τέτοιου είδους ανταγωνιστικότητα, στα σχέδια ανισότητας, αλλά σε εκείνα της ποιότητας, που σημαίνει  επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, στην πράσινη ανάπτυξη, στις υποδομές, στο διαδίκτυο.
Στη συνέχεια, επέμεινε ότι η κρίση δημοσίου χρέους της Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη λιτότητα, αλλά και με την ανάπτυξη, δηλαδή αλλαγή μοντέλου με έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα, για να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις, όπως: η οικονομική κρίση, η συγκέντρωση εξουσίας-πλούτου, η κλιματική αλλαγή, το βάθεμα ανισοτήτων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι σήμερα υπάρχει η εκπαίδευση, η πρόσβαση στην πληροφορία, ενώ υπάρχουν πόροι που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, μέσω της τεχνολογίας, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις.
Παρότι δέχεται πως τα προβλήματα αυτά είναι υπεράνω των εθνών, ωστόσο τα κόμματα (που τα διαχειρίζονται) είναι εθνικοί θεσμοί και όχι παγκόσμιοι.
Υπό την έννοια αυτή η πολιτική δεν είναι πλέον εθνική, αλλά το ζήτημα της δημοκρατίας αποκτά υπερεθνική, παγκόσμια χροιά.

Κατά τον Παπανδρέου, είναι μια ενωμένη Ευρώπη που μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και επανέφερε την πρότασή του για το φόρο των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και την φορολόγηση των επιχειρήσεων με σκοπό την επανεκπαίδευση των εργαζομένων και το περιβάλλον.Ο Γιώργος Παπανδρέου διακηρύσσει ότι η διαφορετικότητα σε επίπεδο Ε.Ε. είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα και πάνω σ' αυτό μπορεί να οικοδομηθεί η Ευρώπη των πολιτών, όπου η διαφορετικότητα, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών να δημιουργηθεί μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Κάλεσμα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ με την φωτογραφία του Μπίστη… ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Από το προφίλ της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας ΠΑΣΟΚ (εδώ) στο facebook, σήμερα 20 Ιανουαρίου 2014 Όπως μας ενημερώνει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας, κατ’ εντολή της κεντρικής ηγεσίας του σημερινού παΣΟΚ, μας "καθησυχάζει" ότι «στην συζήτηση θα δώσει το παρών ο Κύριος Νίκος Μπίστης εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας των 58»… «Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς».

Θεωρώ την προβοκάτσια casus belli για όλους εμάς που ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΜΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!! Και ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ  ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ!!!!!...ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΩΣ «ΠΡΩΣΩΝ» (ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ «ΠΡΩΣΩΝ», ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ!!!). 
ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!
Αυτό για το παΣΟΚ και την κέντρο"αριστερά" που "ψάχνεται" για άλλο αρχηγό, με "κινέζικο" "ηθος"...Τρομάρα τους!!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!! 

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!

Από τον κάθε Ρουμελιώτη στον κάθε Ιγνατίου, ένας ο στόχος: το ανάθεμα να πέσει στους πυροσβέστες για να ξεχαστούν οι εμπρηστές

Πέρσι, αν θυμάστε, ξύπνησε ο κ. Ρουμελιώτης και υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλοι στο ΔΝΤ ήξεραν ότι το Πρόγραμμα της Ελλάδας θα αποτύχει και ότι προσφερόταν απλόχερα «κούρεμα» χρέους στην Ελλάδα από την αρχή, αλλά ο κακός Παπανδρέου δεν το ήθελε με τίποτα.

Τι κι αν το ΔΝΤ δεν χρηματοδοτεί Πρόγραμμα, βάσει του καταστατικού του, αν δεν υπάρχει βασιμότητα στην άποψη ότι το χρέος της χώρας μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Τι κι αν αλλεπάλληλες δηλώσεις όλων των κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων επιβεβαιώνουν ότι το 2010 όλη η Ε.Ε. απέρριπτε κατηγορηματικά κάθε ιδέα ασύνταχτης αναδιάρθρωσης, λόγω των απροσδιόριστων αρνητικών συνεπειών που θα είχε σε όλη την Ευρώπη και πάνω από όλα στην Ελλάδα. Ήταν τέτοια η κατηγορηματικότητα που πείστηκαν ακόμα και τα Κράτη Μέλη του ΔΝΤ που αντιδρούσαν στο να δοθεί υπέρογκη βοήθεια στην Ελλάδα.

Τι κι αν το «κούρεμα» τελικά έγινε συντεταγμένα το 2011 και η απομείωση του ελληνικού χρέους έφτασε στο πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία επίπεδα.

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους. Πέρσι ήταν ο κ. Ρουμελιώτης. Τα είπε, έγινε ντόρος, έβγαλε και ένα βιβλίο για να μην περάσει έτσι η ευκαιρία, και μετά εξαφανίστηκε.

Φέτος θέλει να βγάλει ο κ. Ιγνατίου βιβλίο. Και λέει τα ίδια με τον προηγούμενο.

Είναι τραγικό αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κατηγορούσαν τον Παπανδρέου ότι τα είχε συμφωνήσει όλα με τον Στρος Καν από το 2009, μπορεί και το 2008, μπορεί και από το 2004, ποιος ξέρει; Τώρα τον κατηγορούν για το αντίθετο: ότι δεν υπάκουσε σε αυτό που του πρότεινε ο Στρος Καν!

Παράνοια…

Ουσιαστικά όλοι τους, ομιλούντες και οι υποβολείς τους, λένε ότι υπήρχαν «εύκολες λύσεις» που δεν διεκδικήθηκαν. Εδώ είναι ένα μικρό δείγμα, του πόσες εύκολες λύσεις υπήρχαν…

Προσέξτε πόσο απλά ήταν τα πράγματα σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του iefimerida που αναφέρεται στα λεγόμενα του κ. Ιγνατίου : «Η απόφαση του κ. Παπανδρέου κόστισε επιπλέον 110 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό, ενώ πολύ απλά θα είχαμε πάρει ένα δάνειο μόλις 30 δισ. ευρώ»…!

Τόσο απλά ήταν τα πράγματα. Όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει με 30 δισ. ψωροευρώ. Αλλά ο κακός Παπανδρέου ήθελε σώνει και καλά να καταχρεώσει ακόμη περισσότερο τη χώρα και ενώ είχε τη δυνατότητα να τη σκαπουλάρουμε στο χαλαρό, προτίμησε το δύσκολο, το δυσκολότερο, τον χειρότερο δρόμο.

Όλη αυτή η επιχειρηματολογία ακολουθεί πίστα το δόγμα των «εύκολων λύσεων» που κάποιοι…ανίκανοι ή και …προδότες δεν ακολούθησαν , επιχειρηματολογία που εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: να πέσει το ανάθεμα στους πυροσβέστες που έπεσαν μέσα στη φωτιά για να σώσουν τη χώρα από τα χειρότερα και όχι στους εμπρηστές που άναψαν τη φωτιά και μετά την έκαναν. Λογικό. Οι συμπάθειες δεν κρύβονται.

Ο κ. Ιγνατίου γνωρίζει ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης είχε τεθεί στο τραπέζι και από ην ελληνική κυβέρνηση. Διαπιστώθηκε κατηγορηματική και απόλυτη άρνηση από την πλευρά των Ευρωπαίων. Διαπιστώθηκε επίσης πως και μόνο οι διαρροές ότι συζητείται θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στη χώρα.

Ουσιαστικά οι κάθε Ρουμελιώτηδες και Ιγνατίου θα προτιμούσαν η τότε Ελληνική κυβέρνηση να παίξει στα ζαριά την τύχη της χώρας. Να προχωρούσε σε μονομερές κούρεμα χρέους, χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Φυσικά δεν λένε, σε μια τέτοια περίπτωση, ποιο ευρωπαϊκό κράτος μέλος θα δεχόταν μετά να δανείσει την Ελλάδα. Δεν τους απασχολεί αυτό, γιατί δεν μπορούν να το απαντήσουν. Και αφού δεν μπορούν να το απαντήσουν, ουσιαστικά λένε «αν η Ελλάδα απειλούσε με αναδιάρθρωση, οι Ευρωπαίοι θα υποχωρούσαν για να μην καταρρεύσει το ευρώ». Κι αν δεν υποχωρούσαν; Ούτε αυτό τους απασχολεί. Δεν τους απασχολεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί το ευρώ να κλονιζόταν, αλλά η Ελλάδα θα ζούσε εθνική τραγωδία. Δεν το εξετάζουν αυτό. Θεωρούν δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρούσαν. Έξω από το χορό και εκ των υστέρων, οι τζάμπα μαγκιές είναι εύκολες. Όλοι γνωρίζουν, αλλεπάλληλες είναι και σε αυτό το σημείο οι δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, πόσο διαδεδομένη ήταν στην ΕΕ , μέχρι την τελευταία στιγμή, η αντίληψη να αφεθεί η Ελλάδα μόνη της, ξέρουν πόση προσπάθεια χρειάστηκε για να πειστούν όλοι να βοηθηθεί η Ελλάδα με το μεγαλύτερο πακέτο δανειοδότησης στην παγκόσμια ιστορία.


Είναι τόσο προφανή όλα αυτά, που ακόμα και το ΔΝΤ που επικαλείται ο κ. Ιγνάτιου αποδέχτηκε και υποστήριξε επίσημα, με αλλεπάλληλες επίσημες δηλώσεις και για μήνες, ότι η αναδιάρθρωση στην αρχή δεν ήταν ούτε εφικτή, ούτε επιθυμητή.

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου με αφορμή άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της Κυριακής

Ο κ. Ιγνατίου, μιλά στο άρθρο του, για το «χαρτί» της αναδιάρθρωσης που είχε στα χέρια του το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν αξιοποίησε και επίσης, υποστηρίζει ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου – μέσω δικού μου σχολίου – ψεύδεται που υποστηρίζει ότι είχε θέσει το θέμα προς συζήτηση από την πρώτη στιγμή.

Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι, η τύχη της χώρας και του Ελληνικού λαού, δεν είναι «χαρτί» για να το παίξει κανείς στην πράσινη τσόχα και έρχομαι στο προκείμενο.

Πρώτον. Ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν ψεύδεται. Το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους ετέθη και όπως είναι ευνόητο, δημοσίως ουδεμία συζήτηση έγινε.

Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου το έθεσε συνεπικουρούμενος μεταξύ άλλων και από τον τότε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, με τον οποίο είχαν κάνει σχετικές συζητήσεις, αλλά η ΕΕ και η ΕΚΤ ήταν απολύτως αντίθετες. Επίσης, στο προ ημερών σχόλιό μου επί του ζητήματος αυτού υπενθύμισα, ότι και μόνον η δημόσια αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εκτόξευε τα επιτόκια στα ύψη. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, ο κ. Ιγνατίου το αντιπαρέρχεται. Αυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει στον κ. Ιγνατίου είτε όχι. Επ” αυτού ουδέν άλλο.

Δεύτερον. Ο κ. Ιγνατίου υποθέτει ότι, αν ο Γιώργος Παπανδρέου «έπαιζε» με το «χαρτί» της αναδιάρθρωσης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα υποχωρούσαν έντρομοι!

Η ιστορία απέδειξε ότι ο κ. Ιγνατίου έχει, το λιγότερο, άδικο.

Μόλις προ ολίγου καιρού, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2013, ο κ. Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέχρι το 2011, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζαμε αλλά οι γνωστοί συνομωσιολόγοι παρέκαμπταν – και συνεχίζουν να το πράττουν -, ότι πολλοί στη ΕΕ ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 και στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ και ΕΘΝΟΣ, του Ομίλου στον οποίο γράφει ο κ. Ιγνατίου, ο κ. Σμάγκι αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Πεθαίνοντας από λιτότητα» ότι:

«Η Kαγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πίστευε μέχρι και το 2012 ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη χωρίς μοιραίους κλυδωνισμούς για το κοινό νόμισμα.»

Και προσθέτει ο κ. Σμάγκι: » Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν πεπεισμένη μέχρι και το φθινόπωρο του 2012 ότι οι επιπτώσεις ενός Grexit ήταν διαχειρίσιμες τόσο για τη Γερμανία όσο και για το κοινό νόμισμα και την ΕΚΤ.»

Το γνωρίζει ο κ. Ιγνατίου; Το γνωρίζει.

Όπως γνωρίζει και ότι, την περίοδο στην οποία αναφέρεται, η ΕΕ ήταν απολύτως αρνητική στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως γνωρίζει επίσης ότι, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις η δήλωση Τρισέ, τότε Πρόεδρου της ΕΚΤ, σύφωνα με την οποία μόνο πάνω από το πτώμα του θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Τη θέση του αυτή επαναλαμβάνει και σήμερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Τρίτον. Ευρισκόμενος πέραν του Ατλαντικού, ο κ. Ιγνατίου όφειλε να γνωρίζει ότι, άβυσσος χώριζε – και συνεχίζει να χωρίζει – τις αντιλήψεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ σε ό,τι αφορά την διαχείριση του χρέους. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο 2010, αποκαλύπτει: «Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Τίμοθι Γκάιτνερ – τότε Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ – ο οποίος μου λέει: Το ξέρεις ότι δεν θα είχαμε πάρει την απόφαση ν’ αφήσουμε τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει αν μας είχαν ρωτήσει 24 ώρες αργότερα, δεν το ξέρεις;»

Μάλιστα, όπως σημείωνε το δημοσίευμα του περιοδικού, «ένα βασικό δίλημμα που κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει ο κ. Σόιμπλε είναι αν η Ελλάδα θα έπρεπε να εξωθηθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη το 2010. Το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, αν και αυτές οι συζητήσεις ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν.»

Τέταρτον. Ας αποφασίσει ο κ. Ιγνατίου και οι πάσης φύσεως θιασώτες των αποκαλουμένων «εύκολων λύσεων», ποια είναι τελικώς η άποψή τους περί ΔΝΤ. Είναι θετική ή αρνητική η παρουσία του στην Τρόϊκα. Δεν είναι δυνατόν κάποιες φορές να μιλούν με τον έναν τρόπο και κάποιες με τον άλλον. Για να τον διευκολύνουμε στην απόφασή του, εμείς ούτε ΔΝΤ θέλαμε, ούτε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε και ΕΚΤ, αλλά η χώρα έπρεπε να σωθεί από μια εθνική καταστροφή, για την οποία άλλοι είναι υπεύθυνοι αλλά για αυτούς δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη ο κ. Ιγνατίου. Θα έχει τους λόγους του.

Ο λόγος του κ. Ιγνατίου λοιπόν, απέναντι στην πραγματικότητα.


Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Κύριε Ιγνατίου, πρώτα τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και μετά η μπλόφα.
πηγή εδώ και εδώ

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Λιτότητα και Ευρωσκεπτικισμος στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές: Ποιοι θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης;

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και ακόμη εφαρμόζονται δείχνουν να μη λειτουργούν υπέρ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, αντίθετα, ενισχύονται ακραίες φωνές και δημιουργούνται επικίνδυνα στερεότυπα μεταξύ των λαών της Ευρώπης.
Ενώ η δημοσιονομική υπευθυνότητα είναι μία εθνική ανάγκη, η λογική και η επιβολή μιας ακραίας, σχεδόν δογματικής λιτότητας στην Ευρώπη – ειδικότερα στο Νότο – έχει δημιουργήσει αντιευρωπαϊκή διάθεση σε ένα σημαντικό μέρος των Ευρωπαίων πολιτών. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και ακόμη εφαρμόζονται δείχνουν να μη λειτουργούν υπέρ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, αντίθετα, ενισχύονται ακραίες φωνές και δημιουργούνται επικίνδυνα στερεότυπα μεταξύ των λαών της Ευρώπης. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος, στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, να υπάρχει στο νέο Ευρωκοινοβούλιο ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών με αντιευρωπαϊκή διάθεση.
1. O αυξανόμενος Ευρωσκεπτικισμός αποτελεί λογική και ωφέλιμη απάντηση στην κρίση ή αποτελεί εμπόδιο για να ξεπεραστεί η κρίση;
2. Ποιες πολιτικές και ποιους τομείς θα μπορούσε, κατά την άποψή σας, να εφαρμόσει άμεσα η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να αντιστρέψει την πορεία αυτή;

3. Πως μπορούμε να ενισχύσουμε και πάλι στο αίσθημα πως ανήκουμε όλοι σε μία κοινή οικογένεια, την Ευρωπαϊκή;
πηγή ΕΔΩ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή σχόλια για τις δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν

15 Ιανουαρίου 2014, 19:16
Ανακοίνωση, Γραφείο Τύπου, Πρώην Πρωθυπουργός
Ο Επίτροπος Όλι Ρεν, με την απάντησή του σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, επαναλαμβάνει το αυτονόητο, δηλαδή, τις επιπτώσεις που θα είχε το μονομερές «κούρεμα» του χρέους το 2010, μικρό δείγμα των οποίων βίωσε η Κύπρος πρόσφατα και μάλιστα, χωρίς μια ασύντακτη διαδικασία «κουρέματος».
Ντόπιοι σχολιαστές, αλλά και κάποια πολιτικά στελέχη, αποκρύπτοντας αυτήν ακριβώς την παράμετρο, ζωτικής σημασίας για τη χώρα, συνάγουν συμπεράσματα τα οποία τους βολεύουν.
Έτσι όμως, δεν λένε απλώς τη μισή αλήθεια. Καταφεύγουν στο ψεύδος για να αποκρύψουν το καταστροφικό αδίεξοδο στο οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα η υιοθέτηση των δικών τους ανεδαφικών δήθεν λύσεων.
Δηλαδή, την χρεοκοπία της χώρας.
Ακόμη και η αυτονόητη αλήθεια, θυσία στην σκοπιμότητα.
Θυμίζουμε στους επιμηθείς της ιστορίας, ότι η αναδιάρθρωση του χρέους, την οποία είχε θέσει προς συζήτηση από την πρώτη στιγμή η τότε Ελληνική κυβέρνηση, απέρριπτε η ΕΕ και η ΕΚΤ. Ουσιαστικά, ήταν μια πρόταση που τότε, η συζήτησή της και μόνον δημοσίως, εκτόξευε τα επιτόκια στα ύψη!
Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με την άποψη του κ. Ρεν, η πραγματικότητα είναι πως επιβεβαίωσε ότι, ουδεμία συμφωνία υπήρχε από εταίρους ή ευρωπαϊκούς θεσμούς -όπως η ΕΚΤ- για «κούρεμα» του χρέους το 2010.

Γι” αυτό, ό,τι και να λένε σήμερα, ουδεμία αξία έχει από τη στιγμή που δεν έχουν απαντήσει στην κρίσιμη ερώτηση: που θα έβρισκαν τα χρήματα που είχε άμεση ανάγκη η χώρα;
πηγή ΕΔΩ

Τι απαντά ο Αντρίκος Παπανδρέου για την υπόθεση του ΤΤ

Για «νέα παραληρηματική εκστρατεία λασπολογίας» εις βάρος του κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «τα γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ' επάγγελμα υβριστής μου κ. Καμμένος».
Τι απαντά ο Αντρίκος Παπανδρέου για την υπόθεση του ΤΤ
Επιπλέον, αναφέρει ότι και «ως προς το δεύτερο σκέλος της μιντιακής επιχείρησης, "πάμε τη μπάλα αλλού" για τα δάνεια του ΤΤ, στο ζεύγος Γριβέα», «όλα τα δάνεια προς αυτό και η εκταμίευσή τους έγιναν επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε και πάλι ο αρχηγός ενός όλο και μικρότερου πολιτικού κόμματος», σημειώνοντας επιπλέον πως «την σύμβαση αυτή την κατήγγειλε η επόμενη διοίκηση, δηλαδή η διοίκηση επί κυβέρνησης Παπανδρέου».
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπανδρέου:
«Έχω αποφασίσει ως απλός πολίτης, αλλά καταγόμενος από ιστορική πολιτική οικογένεια, να ακολουθήσω το δρόμο της δικαιοσύνης και όχι των «παραθύρων».
Πιστεύω, τιμώ και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Εντούτοις λόγω της νέας παραληρηματικής εκστρατείας λασπολογίας, οφείλω κατ' εξαίρεση να υπενθυμίσω κάποια δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν και που δεν βολεύουν ορισμένους:
Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ' επάγγελμα υβριστής μου κ. Καμμένος. Επιτέλους τώρα μάθανε όλοι ποιοι αγόρασαν και πούλησαν τα CDS.
Ως προς την αγωγή που κέρδισα θυμίζω τα εξής από τα πρακτικά:
α.Η πρωτόδικη απόφαση έκρινε αναληθή και αναπόδεικτα όσα ο κ. Καμμένος υποστηρίζει περί CDS και ότι, μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των "συμπτώσεων" καθόσον με αφορά, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή μου.
β.Καταδίκασε τον κ. Καμμένο και του απαγόρευσε στο εξής να με προσβάλει με αναφορές που σχετίζονται με την ευφάνταστη υπόθεση των CDS.
Ως προς το δεύτερο σκέλος της μιντιακής επιχείρησης, "πάμε τη μπάλα αλλού" για τα δάνεια του ΤΤ, στο ζεύγος Γριβέα, υπενθυμίζω και πάλι ότι όλα τα δάνεια προς αυτό και η εκταμίευσή τους έγιναν επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε και πάλι ο αρχηγός ενός όλο και μικρότερου πολιτικού κόμματος.

Την σύμβαση αυτή την κατήγγειλε η επόμενη διοίκηση, δηλαδή η διοίκηση επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλά και για την ουσιαστική διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων αυτών, τον δρόμο άνοιξε το θεσμικό πλαίσιο που προωθήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου. 'Αρα ποιος έκανε την αμαρτία και ποιος ήρθε στη συνέχεια να ξεσκεπάσει τα σκάνδαλα; Τα στοιχεία εντέλει είναι αυτά που δείχνουν ποιοι ξεκίνησαν την κάθαρση και ποιοι συνεχίζουν την συσκότιση».
πηγή εδώ

Καμία σχέση με την υπόθεση του Τ.Τ. ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει ο Γ.Ελενόπουλος

Δεν υπάρχει καμία σχέση του Γιώργου Παπανδρέου, με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζει σε σχόλιο ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την υπόθεση του ΤΤ και κάνει λόγο για μια ακόμη προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παπανδρέου σε «αμαρτωλές ιστορίες».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι χάρη στο θεσμικό πλαίσιο, που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, «οι αρμόδιες αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες».

Ειδικότερα, ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει στο σχόλιο του ότι «για ακόμη μια φορά, κάποιοι - όχι άγνωστοι - επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε αμαρτωλές ιστορίες» και «αυτή τη φορά, θεώρησαν ευκαιρία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΤΤ». Ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει πως «η πραγματικότητα και μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων δικαστικών αρχών» είναι ότι «κάποιοι έχουν λάβει δάνεια από το ΤΤ χωρίς να έχουν προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις και χωρίς να τα εξυπηρετούν» και προσθέτει ότι «επ' αυτών βεβαίως, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη». «Ωστόσο, το ερώτημα είναι, αν υπάρχει η παραμικρή σχέση, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, του Γιώργου Παπανδρέου με το θέμα αυτό; Καμία», σημειώνει και προσθέτει: «Και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο».Σύμφωνα με τον κ. Ελενόπουλο «αποσκοπούν»: «Πρώτον, προφανώς να «μεταθέσουν» μέσω των πρωτοσέλιδων ευθύνες, αποκρύπτοντας ή και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.


Δεύτερον, να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Παιχνίδι που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας. Τρίτον, να φέρουν σε πέρας την εργολαβία που έχουν αναλάβει χωρίς αντίλογο». Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι, κατά τον ίδιο, διότι «φαίνεται ότι, έχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν και όχι λίγα, ούτε και μικρά - το αντίθετο και μάλιστα, προβλήματα για τα οποία οι ίδιοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη». «Ποια είναι η αλήθεια;», συνεχίζει ο κ. Ελενόπουλος, για να επισημάνει ότι «μια ματιά και μόνο στο θεσμικό πλαίσιο που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι, χάρη σε αυτό οι αρμόδιες αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες». «Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα», τονίζει και συμπληρώνει: «Αυτά επί του παρόντος, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για να μιλήσουμε «αναλυτικότερα"». Επιπλέον, ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει πως «ας γνωρίζουν όσοι ασχημονούν ότι, μπορεί να παραβλέπουν προσωρινά ή να μην αντιλαμβάνονται ότι όσο χτυπούν τον Γιώργο Παπανδρέου τόσο θα εντείνεται το αδιέξοδο το οποίο οι ίδιοι διαμόρφωσαν και ας είναι βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, με το πέρασμα του χρόνου, θα είναι οι πρώτοι που θα εισπράττουν τα επίχειρα των επιλογών τους». Ακόμα, αναφέρει ότι «ο φόβος που αισθάνονται από την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στον δημόσιο βίο, είναι κακός σύμβουλος».Τέλος, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού σημειώνει ότι «η υπόθεση των δανείων του ΤΤ, ουδεμία σχέση έχει με αυτήν των CDS, την οποία κάποιοι έστησαν επιχειρώντας να εμπλέξουν τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου - δηλαδή ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου - επί της οποίας και έκρινε η δικαιοσύνη σε βάρος του κ. Καμμένου».
πηγή εδώ 

O Γιώργος Παπανδρέου στο νέο διαδικτυακό δημιούργημα της Αριάνα Χάφινγκτον


Ο π. Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετέχει στο νέο διαδικτυακό δημιούργημα της Αριάνα Χάφινγκτον, η οποία μόλις την Τετάρτη ανακοίνωσε το φιλόδοξο λανσάρισμα του ιστοτόπου World Post, την πλατφόρμα απόψεων της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ του πλανήτη.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου διευκρίνισαν πάντως ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν αρθρογραφεί επ' αμοιβή σε διεθνή ΜΜΕ.

Η ιστοσελίδα, που θα είναι μια σύμπραξη της ιδρύτριας του huffingtonpost.com και του εκκεντρικού μεγαλοεπενδυτή Νίκολας Μπεργκρούεν θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός εντός του μήνα.

Σε αυτήν θα αρθρογραφούν διακεκριμένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, όπως ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο Δαλάι Λάμα.

Σύμφωνα με τον Independent το World Post θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις - βίντεο πρώην ηγετών, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Τόνι Μπλερ με θέμα την ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

«Μπορείς να έχεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που ηγούνται κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων κλπ, κλπ, να γράφουν δίπλα σε έναν άνεργο από την Ισπανία, έναν φοιτητή από τη Βραζιλία. Η ψυχή της HuffPo είναι η έλλειψη ιεραρχίας» δήλωσε η Αριάνα Χάφινγκτον.

Διευκρινίσεις από Γ. Παπανδρέου

Η είδηση της συνεργασίας του πρώην Πρωθυπουργού με τον νέο ιστότοπο της Αριάνα Χάφινγκτον παρερμηνεύτηκε από ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αναγκάζοντας την πλευρά του Γ. Παπανδρέου να προβεί στην εξής διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Γιώργο Παπανδρέου να αρθρογραφεί επ' αμοιβή σε διεθνή ΜΜΕ, συνεργάτες του σχολίαζαν ότι κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ ζητούν από τον πρώην Πρωθυπουργό να αρθρογραφήσει σε αυτά, πράγμα που έχει ήδη κάνει, χωρίς ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, να έχει έμμισθη σχέση με κανένα μέσο.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου σημειώνουν πως όταν το κάνει, το κάνει μόνο για να προωθήσει τις απόψεις του και τις θέσεις της χώρας».
πηγή εδώ
Σχετικό άρθρο εδώ

H Süddeutsche Zeitung κάνει «φέτες» τον Βενιζέλο -Με πραξικόπημα έριξε τον Παπανδρέου και ρέπει προς τον λαϊκισμό


Με τρόπο απόλυτα αιχμηρό σκιαγραφείται το πολιτικό προφίλ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, από τον γερμανικό Τύπο. Εμφανίζεται να έχει πρωταγωνιστήσει σε «διακριτικό πραξικόπημα» εντός του κόμματος και να ρέπει προς έναν ανέξοδο λαϊκισμό.

Συγκεκριμένα η γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutstche Welle, αναφέρει:

«Ο Ελληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις. Την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών».

Το σχόλιο αναφέρεται περιληπτικά στο ιστορικό της εκλογικής αποδυνάμωσης του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.


«Ο Βενιζέλος θέλει να το αποτρέψει αυτό και επειδή στον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα. Με το αίτημα του να φύγει από την Τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών...Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Με αφορμή του λόγου τον οποίο απεύθυνε ο Φάρατζ προς τον Σαμαρά…

“Όρισε στον εαυτό σου ένα χαρακτήρα και έναν τρόπο ζωής που θα τον κρατάς είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους.”
Επίκτητος ( 50 μ.Χ.-120 μ.Χ , Στωικός φιλόσοφος)

Χθες ξέσπασε μεγάλη συζήτηση και διαφωνία με αφορμή του λόγου του Φαρατζ απευθυνόμενος στον Σαμαρά. Επισημαίνω τα σημεία που τα νομίζω σημαντικά… Ακούστε τον Βρετανός Ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ που άστραψε και βρόντηξε εναντίον του Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας και το Δημοψήφισμα που πρότεινε δημοκρατικά ο Γιώργος Παπανδρέου: «Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε δημοψήφισμα. Και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία που κάνει κομάντο στην Ε.Ε. τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs-μαριονέτα. Τώρα σας κάνουν κουμάντο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα».
Τόνισε προς τον Σαμαρά:
«Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε! Έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού. Συγγνώμη που σας το αποκαλύπτω, κ. Σαμαρά, αλλά δεν κάνετε εσείς κουμάντο στην Ελλάδα, έχετε χάσει τον έλεγχο. Και προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας από Νέα Δημοκρατία σε Καθόλου Δημοκρατία… Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα "πρεπε να το ονομάσετε «No Democracy» (Μη Δημοκρατία)». «Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα στους δρόμους της Αθήνας και θα πανηγυρίζουν. Δεν έχει, βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά γιατί... ήταν επιτυχία».

Βεβαίως ότι μερικοί άρχισαν να κατακρίνουν τον ίδιο τον Φάρατζ ως μη- ευρωπαϊστής και συντηρητικός... σήμερα όμως; ( Περιέργως, αν και δηλώνει συντηρητικός, έχει τις ίδιες απόψεις με αρκετούς που δηλώνουν αριστερούς…) Η μεγάλη μου έκπληξη είναι ότι οι επικριτές του (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΜΩΣ...) τώρα στο fb και στα blogs είναι ακριβώς αυτοί που ακολούθησαν έναν Τζημέρο (ο οποίος συμφωνεί με την ΧΑ και ΝΔ σε ότι αφορά τους μετανάστες), έναν Σκυλακάκη, η έναν Στέφανο Μάνο- ακριβώς όμως την στιγμή που αυτός επέκρινε τον Γιώργο Παπανδρέου για το Δημοψήφισμα... έναν Μόσιαλο, έναν Λοβέρδο, (όπως και άλλοι ως αυτούς) όταν έλεγαν να φτιάξουν κόμμα μαζί με την Ν.Δ... γυρίζοντας μετά (μερικοί από αυτούς) στα "πάτρια εδάφη" ενός ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο πρόεδρο, μίας και είχαν προνοήσει να μην τα βάζουν ποτέ ανοιχτά με αυτόν... περιμένοντας τώρα μια ανούσια "ελιά", ως πραγματικοί και γνήσια τέκνα του Σημίτη, τον οποίο πρεσβεύουν στην ουσία έως και τώρα... Για αυτό και την έμμεση στήριξη τους στον Σαμαρά και στην δεξιά. Αυτά για τα «παιδιά» που, με «αρχές και αξίες» μας ζάλισαν με τις δεξιές -και συντηρητικές στην πράξη- τους αποκλίσεις έως τώρα, με μοναδικό γνώμονα την πολιτική επιβίωση τους.

Τώρα αποκαλύπτεται επίσης και η συμπεριφορά άλλων τέτοιων, οι οποίοι δήλωσαν πριν λίγο ότι ασπάζουν ξαφνικά «αρχές και αξίες» τις οποίες δεν στήριξαν έως τώρα, μια που βλέπουν το ψεύτο "οικοδόμημα" του Ευαγγέλου Βενιζέλου (τον οποίο στήριξαν κρυφά η φανερά έως σήμερα, όπως αποδεικνύεται) να καταρρέει, καταδικασμένη από την κοινωνία.

Όλοι αυτοί είναι οι πρώτοι που ΤΩΡΑ για πρώτη φορά “σηκώνουν τον λίθο” εναντίον ενός δηλωμένος αντί ευρωπαϊστής, αλλά όμως μεμονωμένα, ακριβώς την στιγμή που ο Φαρατζ ενισχύει τον Παπανδρέου στην απόφαση του δημοψηφίσματος και κατηγορεί τον "κωλοτούμπα" Σαμαρά ως ψεύτη και κλέφτη του θεσμού της ελληνικής πρωθυπουργίας. Οι κατήγοροι του Φαρατζ επίσης, χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα που επέβαλαν διάφοροι δημοσιογράφοι από τα κανάλια των τηλεοράσεων, για να καταδικάζουν τα λόγια του Φαρατζ και να στηρίξουν τον Σαμαρά, «ως αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού», όπως υποστηρίζουν.
Έστω και αν δεν συμφωνώ με την πολιτική στάση του Φαράτζ στο γενικό σύνολο της, δεν μπορώ να μην επισημαίνω τον λόγο που απευθύνθηκε χθες στον Σαμαρά και στο δεξιό του κόμμα.
Δεν μπορώ να μην ξαναγράφω την δική μου άποψη περί της ονομασίας ενός κόμματος, που περιλαμβάνει την λέξη «Δημοκρατία»… λάθος, από την στιγμή που αυτό το κόμμα εναντιώθηκε στο Δημοψήφισμα, στην Άμεση Δημοκρατία, στην πραγματική έκφραση της φωνής του λαού. Όπως και για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ταυτίζοντας σήμερα τις εκλογές με το δημοψήφισμα, ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ…

 Επείδη δεν μασάω τα λόγια μου όπως πάντα, ρωτώ σήμερα και πάλι: όταν ο Παπανδρέου λοιδορήθηκε από τους Μερκοζι όταν ήθελε να δίνει δημοκρατικά φωνή και πραγματική έκφραση της θέλησης του λαού μας, γιατί οι ίδιοι δημοσιογράφοι γέλαγαν ικανοποιημένοι από την έκβαση και κοροϊδέψανε από τις τηλεοράσεις την τιτάνια και μοναδική προσπάθεια του Παπανδρέου;;; Ο Παπανδρέου δεν ήταν εκλεγμένος Πρωθυπουργός και αντιπρόσωπος της Ελλάδας τότε;;;... όπως υποστηρίζουν τώρα οι ίδιοι για τον Σαμαρά... Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που σήμερα στηρίζουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, την πολιτική "κωλοτούμπα" των Ζαππείων, τον σφετεριστή του ανώτερου θεσμού της ελληνικής πρωθυπουργίας. Και μερικοί οι οποίοι απέδειξαν αποκλίσεις -που νόμιζαν σημαντικές για την πολιτική τους πορεία-  εδώ και 2 χρόνια, (όταν δεν ρέει το ζεστό μισθό των διαφορών δημοσιών οργανισμών και γραφείων, μάλλον), χρησιμοποιούν ΑΚΡΙΒΩΣ το επιχείρημα της «εκπροσώπησης» του ελληνικού λαού από τον Σαμαρά;;; Μερικοί μάλιστα χτυπάνε τον Άγγλο βουλευτή (τον οποίο μερικοί έως τώρα θαύμαζαν γραπτώς ανά διαστήματα…) με «επιχειρήματα» βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού, η και… των παλιών αποικιών της Αγγλίας… Επισημαίνω την μεγάλη επικινδυνότητα της εξομοίωσης μεμονωμένων προσώπων με λαούς και χώρες… όπως και τέτοια «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν μερικοί οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό διατυμπανίζουν ΞΑΦΝΙΚΑ ότι "υπηρετούν σοσιαλιστικές και δημοκρατικές αρχές και αξίες". Ύποπτοι καιροί, ύποπτα άτομα…

Για άλλη μια φορά… είμαστε υπέρ της Ευρώπης των λαών και όχι των αγορών, είμαστε υπέρ της Ευρώπης του πραγματικού προόδου μιας κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι μιας Ευρώπης του συντηρητισμού και του κέρδους μεμονωμένης κάστας ατόμων.

Για αυτή την Ευρώπη των λαών παλεύουμε ακλόνητα, με φωτεινό παράδειγμα και με μπροστάρη τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Ο πρώτος που μίλησε για την αναγκαιότητα της πολιτικής της πραγματικής αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μοναδικός Έλληνας Πολιτικός που μάχεται έμπρακτα και αδιάκοπα υπέρ των λαών, ενωμένοι υπεράνω των αγορών.

Υ.Γ. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι άλλη θα ήταν η πορεία της Ενωμένης Ευρώπης αν τώρα θα ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Γιώργος Παπανδρέου και τώρα θα ήταν στην προεδρία της Ευρώπης. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό ακριβώς προσπάθησαν να αποφεύγουν όλοι οι πραγματικά συντηρητικοί που τον έριξαν και βοήθησαν έναν ανεύθυνο και ανεπαρκής πολιτικός, όπως ο Σαμαράς, να ανέβει στην «καρέκλα» του πρωθυπουργού. Εξακολουθώ να θεωρώ όλους αυτούς προδότες και πολιτικοί αποστάτες, όπως και προδότες της σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης, από την στιγμή μάλιστα που αποσκοπούσαν οι ίδιοι στις «καρέκλες» της ηγεσίας και των θεσμών του ΠΑΣΟΚ. Εξακολουθώ να θεωρώ ανύπαρκτους όλους που πάνε “οπού ο άνεμος φυσάει”, για προσωπικό τους όφελος η βόλεμα  ΚΑΙ ΜΟΝΟ για αυτό, όπως αυτοί η ίδιοι που πάνε ως ουρά της δεξιάς και προσωπικά του Σαμαρά, παραδομένοι άνευ όρων στην συντηρητική πολιτική.

Αυτά, όπως πάντα απλά και σταράτα.

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Καλή Χρονιά!


Μια επίκαιρη ευχή: Το 2014 να είναι η χρονιά εισόδου στην πραγματική Δημοκρατία, οπού η δύναμη των αποφάσεων θα την έχουμε μόνο εμείς οι πολλοί! Power to the people λοιπόν, με όλη την δύναμη της ψυχής που ποτέ, ποτέ, μα ποτέ δεν τα βάζει κάτω, διότι οι ήρωες παλεύουν σαν τους Έλληνες! 

Από την Ελλάδα με αγάπη για όλο τον κόσμο…


Την έχει η ψυχή μου τη φωτιά
τους φόβους όλους καίει μοναδικά
τα βήματά μου κάνω ως το Θεό
κι αν πέσω εγώ ξανά θα σηκωθώ


Το κεφάλι ψηλά και τα χέρια ανοιχτά!