«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

Μαζί σου, για μια Ελλάδα με Αγάπη για τον Άνθρωπο!
Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Χαλκίδα

Είμαστε εγγυητές της ελπίδας

21.09.2008

«Δεν είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την αλλαγή του πολιτικού κλίματος, αλλά για να εγγυηθούμε την ελπίδα και να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν» για να καταδείξουμε ότι «η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και της ελπίδας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του Κινήματος, στη Χαλκίδα. Ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε το σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος, με αιχμή την δέσμη των επτά μέτρων για την αναδιανομή του εισοδήματος, επισημαίνοντας ότι «η αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν θα στηριχθεί σε επικοινωνιακές και προεκλογικές υποσχέσεις , αλλά θα οικοδομεί σε γερές βάσεις μέσα από ένα σχέδιο ρεαλιστικό, αποτελεσματικό, σύγχρονο και προοδευτικό». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βγάζει την Ελλάδα στο σφυρί» και επεσήμανε ότι «τα υπουργικά συμβούλια εύκολα ανασχηματίζονται αλλά οι νοοτροπίες μένουν ίδιες».

Αποσπάσματα απo την

ΟΜΙΛΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


"Σήμερα η Χαλκίδα λέει ναι στο σχέδιό μας, που παρουσιάσαμε και την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Η Χαλκίδα, η Εύβοια λέει ναι στο όραμα και την ελπίδα. Το μήνυμά σας απόψε από την Χαλκίδα, απευθύνεται σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα.

Kαι το μήνυμα απόψε είναι ένα:

Δεν είμαστε καταδικασμένοι, υπάρχουν επιλογές, μπορούμε ως Έλληνες να βρούμε ξανά την αισιοδοξία, την ανάπτυξη, την ελπίδα, τη σιγουριά.

Είμαστε εδώ στη Χαλκίδα, στην Εύβοια, εκπροσωπώντας όλους τους Έλληνες που βλέπουν στην πρότασή μας ξανά τον ήλιο, την ελπίδα για το αύριο.

Είμαστε εδώ και λέμε:

Ως εδώ, φτάνει πια!

Σήμερα, οι Έλληνες βιώνουμε μια βαθιά κρίση. Μια Πολιτεία που δεν σχεδιάζει, που δεν νοιάζεται.

Και να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο που έχει ανάγκη ο κόσμος και ο τόπος.


Δικό μας όραμα και διαχρονική μας υπόσχεση, είναι να εγγυηθούμε το δικαίωμα κάθε Έλληνα σε μια ανθρώπινη κοινωνία.

Και αυτή, φίλες και φίλοι, είναι και η διαφορά μας με τη συντήρηση. Δικός τους θεός, η εξουσία. Δικός μας, ο άνθρωπος.

Από το όραμά μας πηγάζει και το σχέδιό μας. Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Το σχέδιό μας έχει τέσσερις ξεκάθαρες και άμεσες προτεραιότητες.

Πρώτον, την στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος.

Δεύτερον, την αποκατάσταση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Τρίτον, την ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο, μέσα από μία νέα αντίληψη, την «πράσινη ανάπτυξη».

Τέταρτον, το δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος, που προστατεύει τα δικαιώματα του πολίτη.

...


Μια πρώτη αρχή: διαφάνεια παντού.

Δεύτερον. Αξιοκρατία παντού.

Τρίτον. Έλεγχος και αξιολόγηση παντού, σε όλο το δημόσιο τομέα, ξεκινώντας από την κυβέρνηση.

Και τέλος, αποκέντρωση, πραγματική βιώσιμη αποκέντρωση, με ένα ισχυρό, αλλά επιτελικό κράτος, όχι ένα υδροκέφαλο κράτος.

...

Και βέβαια, φίλες και φίλοι, είμαι εδώ για να πω και κάτι που όλοι μας ξέρουμε: Δεν αρκεί η δύναμη του ενός. Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Και απόψε, ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, με ομοψυχία, με εμπιστοσύνη.

Είμαι και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το πρώτο βήμα. Θα κάνουμε και τα υπόλοιπα βήματα, όλοι μαζί."


Θα βρείτε ολόκληρη την ομιλία στο:

http://www.pasok.gr/portal/gr//66731/7/7/1/showdoc.html

και

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1359&rf=1307755822&m=11352&rm=10383903&l=2


Είμαστε δίπλα σου, Πρόεδρε, όπως πάντα! Έτοιμοι να ιδρύσουμε μαζί τα όνειρα! Έτοιμοι για το μεγάλο Όραμα!

Κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον μας και των παιδιών μας!
Δηλώνουμε Παρών!

Μαζί σου, για μια Ελλάδα με Αγάπη για τον Άνθρωπο!

Καιρός να γυρίσουμε σελίδα!


Επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο και μετά πατήστε κλικ για μεγέθυνση.

http://www.pasok.gr/portal/gr/000F4240/Data/PAS12large.jpg

Φτάνει πια!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ!


Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

Μαζί σου, Πρόεδρε, όπως πάντα


Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στην Χαλκίδα
19.09.2008

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μιλήσει σήμερα, Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Χαλκίδα (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»).

Μάλλον θα μπορέσουμε να τον παρακολουθήσουμε ζωντανά στο NET!

Συνιστώ να διαβάζετε και το:

ΑΡΘΡΟ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

"ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ"

Κραταιοί κολοσσοί, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί καταρρέουν. Παλιές βεβαιότητες και μύθοι εξατμίζονται ως δια μαγείας. Bear Stearns, Lehman Brothers, AIG, Morgan Stanley, ονόματα κύρους κατέρρευσαν ή βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Και κάθε μέρα που περνά δημιουργεί όλο και πιο έντονα την ανάγκη για πολιτικές αποφάσεις που θέτουν νέους κανόνες στις αγορές και προστατεύουν τους πολίτες. Την ανάγκη να γίνει πιο σαφής - σε αντιδιαστολή με τη λογική της αχαλίνωτης αγοράς - η προοδευτική απάντηση.

…….

Χρηματοπιστωτικά επενδυτικά κεφάλαια, ακόμα και ασφαλιστικά ταμεία, αγοράζουν και πωλούν ελεύθερα, χωρίς κανέναν πλέον περιορισμό, συμβόλαια, τίτλους και δομημένα προϊόντα σε αυτές τις αγορές με την ευλογία των ρυθμιστικών αρχών που μέχρι προ ολίγου διαβεβαίωναν ότι η απορρύθμιση αυτή αποφέρει μόνο οφέλη και σταθεροποιεί τις αγορές.

Όπως και στη περίπτωση των στεγαστικών δανείων, έτσι και στις αγορές πρώτων υλών και τροφίμων, τα αποτελέσματα της πλήρους απορρύθμισης υπήρξαν καταστροφικά. Η απορρύθμιση αυτή, όπου και αν έγινε, χωρίς να συνοδευτεί από κανόνες και ελέγχους, οδήγησε σε ασύδοτα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Η κερδοσκοπία, ο καπιταλισμός του ακραίου τζόγου, εκτόξευσε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις τιμές στα ύψη, με ολέθρια αποτελέσματα για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με διεθνείς εκτιμήσεις, για κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης της τιμής των τροφίμων, 16 εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι οδηγούνται στην πείνα.

Το συμπέρασμα είναι σαφές. Η άκρατη ασυδοσία των οργανισμών στις αγορές αυτές -λόγω της έλλειψης ενός πλαισίου ρυθμιστικού και εποπτείας- οδήγησε σε κερδοσκοπικά κέρδη από τη μία ενώ παράλληλα καθιστούσε την παγκόσμια οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη και ασταθή. Η αστάθεια αργά ή γρήγορα εξελίσσεται σε κρίση, θύματα της οποίας είναι πρωτίστως οι φτωχότεροι πολίτες.

……..

Το κόστος της κρίσης επιμερίζεται με το πιο άδικο τρόπο. Οι απλοί πολίτες βλέπουν το εισόδημά τους να διακυβεύεται. Ως φορολογούμενοι, βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για τη διάσωση οικονομικών κολοσσών, υπό το φόβο των ακόμη δυσμενέστερων επιπτώσεων που θα είχε μια ενδεχόμενη κατάρρευσή τους.

Είναι σαφές πως αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τι προτείνει η νεοσυντήρηση: Μιλά για ελευθερία αλλά υποδαυλίζει την εξάρτηση του πολίτη. Πίσω από το ιδεολόγημα της ελευθερίας των αγορών κρύφτηκαν οι πιο επικίνδυνες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Πίσω από το δόγμα της ελεύθερης αγοράς υποκρύπτεται ο ουσιαστικός στόχος της νεοσυντήρησης. Αυτός είναι η με κάθε τρόπο συγκέντρωση κέρδους-πλούτου και εξουσίας.

Και η κυβέρνηση, αυτή των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ, θερίζει τις θύελλες της πολιτικής της. Οι οργανισμοί αυτοί που χθες δογματικά προωθούσαν την λογική της κυριαρχίας της ελεύθερης -ή μάλλον- αχαλίνωτης αγοράς, σήμερα υποκριτικά απαιτούν την διάσωσή τους μέσα από την κρατική πια παρέμβαση.

Τι σημαίνει; Μετανοούν; Υιοθετούν νέες πολιτικές; Κατάλαβαν τα λάθη τους; Πιστεύω πως όχι. Χωρίς αιδώ, αναζητούν την προστασία του κράτους για να προστατεύσουν τα προνόμιά τους. Οι χθεσινοί θιασώτες της άκρατης ελευθερίας των αγορών, γίνονται ακραίοι κρατιστές. Κρατικοποιούν τις ζημιές και τα χρέη, αφού πρώτα έχουν ιδιωτικοποιήσει τα κέρδη.

Και η χώρα μας; Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει -δυστυχώς- αντιληφθεί σχεδόν τίποτα. Δεν είδε την κρίση να έρχεται. Όταν η διεθνής κρίση ήταν πια σε πλήρη εξέλιξη, μας διαβεβαίωνε πως η ελληνική οικονομία δεν κινδυνεύει καθώς είναι «θωρακισμένη». Μερικούς μήνες αργότερα, όταν έγινε πασιφανής η πλήρης αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ισχυρίστηκε το ακριβώς αντίθετο: για όλα τα δεινά της ελληνικής οικονομίας φταίει η διεθνής κρίση.

Οι αντιφάσεις αυτές συνιστούν τον ορισμό της ανευθυνότητας και της ανειλικρίνειας. Αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και προκαλούν σύγχυση στην αγορά. Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως η πολιτική της άκρατης ασυδοσίας των αγορών και των ακραίων ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει είναι πια τελείως ξεπερασμένη και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Ελλάδας και των πολιτών.

Η νέα ρύθμιση των αγορών για την πάταξη της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας γίνεται πλέον το κυρίαρχο αίτημα όχι μόνο προοδευτικών και σοσιαλιστικών κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, αλλά και των ίδιων των θεσμικών επενδυτών στις επιμέρους αγορές, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται μέσα σε λίγες ημέρες και την αγορά να αποσταθεροποιείται.

Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο για ένα κόσμο πιο σταθερό και πιο δίκαιο, πετυχαίνοντας τον περιορισμό των κινδύνων που προκαλεί η άκρατη ελευθερία του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

http://www.pasok.gr/portal/gr/3/66714/7/7/1/showdoc.html

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ


18/9/2008

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ και μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει η νέα δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, που ξεκίνησε μία μέρα μετά τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ και δίνει προβάδισμα 1,8 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ. Σταθερά χαμηλό παραμένει το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων, καθιστώντας πολύ δύσκολη την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας.

Στην πρόθεση ψήφου:
ΠΑΣΟΚ 27,9%
ΝΔ 26,1%
ΣΥΡΙΖΑ 8,3% (μονοψήφιο μετά από μεγάλο διάστημα)
ΚΚΕ 6,6%
ΛΑΟΣ 5 %
Οικολόγοι 2,1%
ΛΕΥΚΟ 5,5% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 15.9% .

Συγκριτικά με την τελευταία δημοσκοπική έρευνα το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει πτώση μίας μονάδας και το ΠΑΣΟΚ άνοδο κατά 1,5%.

Στην παράσταση νίκης, εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ, με ποσοστό 37,6% σαφώς χαμηλότερο από προηγούμενες μετρήσεις και ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 27,8%.


Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, προηγείται το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου ξεκινώντας από τους δείκτες ικανοποίησης.

Στο 17,4% καταποντίζονται οι θετικές κρίσεις για την κυβέρνηση, ενώ οι αρνητικές βρίσκονται στο 81%, με τις αντίστοιχες κρίσεις για το ΠΑΣΟΚ να είναι κατά 24,5% θετικές και κατά 71% αρνητικές. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση έχει θετικές κρίσεις περισσότερες από το ΝΔ.

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες και τις λιγότερες αρνητικές.

Αρκετά ενδιαφέρων είναι και ο βαθμός αποδοχής των δύο αρχηγών εντός της κομματικής τους βάσης με το ΠΑΣΟΚ να δείχνει πως έχει ξεπεράσει τις εσωκομματικές «διαφοροποιήσεις», συγκεντρώνοντας το 73,2% των ψηφοφόρων του στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου. Οι θετικές κρίσεις του Κ. Καραμανλή εντός του κόμματός του είναι 50,5% και οι αρνητικές 30,3%.

Όσον αφορά του υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, η κα Παπαρήγα συγκεντρώνει 26,2% θετικές κρίσεις και 58,7% αρνητικές, ο Α. Τσίπρας 42,5% θετικές και 42,5% αρνητικές, με τα ποσοστά για το Γ. Καρατζαφέρη να είναι 25,3% και 61,6% αντίστοιχα.

Τα δημοσκοπικά αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις ομιλίες Καραμανλή και Παπανδρέου στη ΔΕΘ, κάτι που φαίνεται και από την ερώτηση:

«Ο πρωθυπουργός κάλυψε πολιτικά το Γ. Βουλγαράκη. Έπράξε σωστά ή λάθος», στη οποία το 63,7% απάντησε αρνητικά και το 17,6% θετικά.

Μία ακόμα ανατροπή αποτελεί το ότι ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί πλέον ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Η ερώτηση συνιστά έμμεσο δείκτη κυβερνητικής αξιοπιστίας.

Απαντώντας άμεσα πλέον στη σχετική ερώτηση το 34,2% θεωρεί το Γ. Παπανδρέου καλύτερο για πρωθυπουργό με τον Κ. Καραμανλή να έρχεται δεύτερος με 30,7%.

http://greece.flash.gr//soon/2008/9/18/41026id/

«Μία ακόμα ανατροπή αποτελεί το ότι ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί πλέον ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας άμεσα πλέον στη σχετική ερώτηση το 34,2% θεωρεί το Γ. Παπανδρέου καλύτερο για πρωθυπουργό με τον Κ. Καραμανλή να έρχεται δεύτερος με 30,7%.»

Δεν αμφέβαλα ούτε μια στιγμή! Πάντα είχα εμπιστοσύνη! Θυμάμαι τον Γιάννη Ραγκούση σε μια προηγούμενη δήλωση: « Θα δώσουμε τον αγώνα μας και θα τον κερδίσουμε, γιατί είναι ένα ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ!»

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ!

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

Γράμμα από τον Οδυσσέα Ελύτη, σήμερα στην γιορτή της Αγάπης

...Και αυτός αλήθεια που ήμουνα

Ο πολλούς αιώνες πριν
Ο ακόμη χλωρός μες στη φωτιά
Ο άκοπος απ' τον ουρανό
ίδια η μνήμη γινάμενη παρόν

"Εντολή σου, είπε, αυτός ο κόσμος
και γραμμένος μες στα σπλάχνα σου είναι
Διάβασε και προσπάθησε
και πολέμησε" είπε
"Ο καθείς με τα όπλα του" είπε

Και αυτός αλήθεια που ήμουνα.
Ο πολλούς αιώνες πριν.
Ο ακόμη χλωρός μες στη φωτιά.
Ο άκοπος απ' τον ουρανό.
Πέρασε μέσα μου Έγινε
αυτός που είμαι.

Μετά από ένα μικρό και περαστικό πρόβλημα υγείας (και όχι μόνο τότε), σκέφτεσαι με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, όλους αυτούς που η ζωή τους όλη ήτανε αφιερωμένη για ένα δίκαιο σκοπό. Αυτοί που έβαλαν μπροστά από το δικό τους καλό, το καλό όλων, μεγάλα ονόματα αποθανόντων, που πέρασαν στην ιστορία και ονόματα αυτών που μείνανε και μας διδάξουν μαθήματα θάρρους και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό ο Πρόεδρος των Νεφροπαθών, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολλοί, πολιτικοί που λειτουργούν και εδώ, στο ακριτικό μας νησί, όπως σε ολόκληρη την χώρα, δίπλα μας, για μας. Σας ευχαριστούμε!

Τους αφιερώνω ένα στίχο από τον δικό μας Οδυσσέα Ελύτη:

« Χαρά στους που 'ναι οι Δυνατοί γι' αυτούς δεν έχει «εγώ» κι «εσύ».

Και μια που μου έμειναν τα τελευταία λόγια της Μαριλίζας Ξενογιανακοπούλου, από την ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, σε μια κατάμεστη αίθουσα:

Tη νύχτα που είναι μόνο νύχτα δεν την ξέρω πια

Ένα και δυό: τη μοίρα μας δεν θα την πει κανένας

Ένα και δυό: τη μοίρα του ήλιου θα την πούμε εμείς.

Θα ήθελα να καταγράφω εδώ ένα απίστευτο ενθουσιασμό του απλού κόσμου που πλημμύρισε το χώρο καθώς και ένα ευχαριστώ από το λεσβιακό λαό, που φιλάει Θερμοπύλες, εδώ, στην άκρη της Ελλάδος!

Εκεί που ελπίζει ο κόσμος.

Εκεί που ο άνθρωπος δε θέλει

παρά να 'ναι ο άνθρωπος

Μόνος του και χωρίς καμιά Ειμαρμένη!

Ιδού εγώ λοιπόν

ο πλασμένος για τις μικρές Κόρες και τα νησιά του Αιγαίου

ο εραστής του σκιρτήματος των ζαρκαδιών

και μύστης των φύλλων της ελιάς

Ο ηλιοπότης και ακριδοκτόνος

Ιδού εγώ καταντικρύ

του μελανού φορέματος των αποφασισμένων

Μοίρα των αθώων, πάλι μόνη, να σε στα Στενά!

Μοίρα τω αθώων, είσαι η δική μου η Μοίρα!

Συντρόφισσα, μας εμψύχωσες, μας μίλησες στις καρδιές μας με αλήθεια και ανθρωπιά! Ναι, είπες το αυτονόητο που το ξέρουμε όλοι: ότι μας χωρίζει σαν άνθρωποι δεν μπορεί να μας χωρίζει σαν σοσιαλιστές και δημοκράτες. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να σηκώσουμε τον Ήλιο!

Σήμερα είναι η γιορτή της Αγάπης, της Πίστης, της Σοφίας και της Ελιάς (Ολίβιας). Γιορτάζω μαζί με τους Πολλούς άλλους την Πίστη ότι εμείς κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον μας, την Σοφία ότι μπορούμε να το κάνουμε πράξη και να διδάξουμε στα παιδιά μας την Αγάπη για τον συνάνθρωπο, για την ζωή και για τις αληθινές αξίες της.

Ναι, ξέρουμε ότι από εδώ, από την ευλογημένη χώρα του Ήλιου και της Ελιάς, μπορεί να ξαναχτίζουμε το Όνειρο.

Τι πιο κατάλληλο από τους στίχους του Ελύτη:

Ώ έλα μαζί μου να ιδρύσουμε τα όνειρα

Το πως περνούμε τις μέρες και τις νύχτες μας
Ένας θεός το ξέρει.
Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν
Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
Φίλε μου, όσοι δεν ένιωσαν ποτέ, με τί
Σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
Χτίζουμε, ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

10 Λεπτά αναπνοής για την ΓΗ!!!

Πήρα σήμερα αυτό το μήνυμα από ένα καλό σύντροφο. Μου φαίνεται καλή ιδέα.

Αμαλία, προώθησε το και εσύ! Ο.Κ.?

10 Λεπτά αναπνοής για την ΓΗ!!! .................................................................

Σκοταδι στον κοσμο: Στις
17 Σεπ του 2008
απο 21:50 εως 22:00 ας σβήσουμε όλα τα φώτα, ολες τις ηλεκτρικες συσκευες,μας δώσουμε την ευκαιρία στον πλανητη μας να μπορέσει να «αναπνεύσει».

Εαν η συμμετοχή ειναι μαζική, η εξοικονομηση ενεργειας μπορεί να ειναι τεράστια.
Μονο 10 λεπτα, για να δούμε τι θα μπορούσε να συμβεί!
Ναι, θα είμαστε για λίγα λεπτά στο σκοτάδι μόνο με το φώς ενός κεριού να μας φωτίζει μόνο με την αναπνοή μας και την ανάσα που δίνουμε στον πλανήτη μας.
Θυμηθειτε οτι η δύναμη είναι στην ενότητα μας ίσως με την συνδρομή του Internet να μπορέσουμε να το κάνουμε ακόμα πιο μεγάλο!
Πείτε το στους φίλους σας σε όποια χώρα κι αν μένουν.Προωθήστε αυτό το μηνύμα.