«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Οι φίλοι...

Ενας άνδρας, το άλογο και ο σκύλος του περπατούσαν σε ένα δάσος. Καθώς περνούσαν κάτω από ένα δένδρο έπεσε ένας κεραυνός και τους έκανε στάχτη! Ομως ο άνδρας δεν κατάλαβε ότι είχε εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο και συνέχισε την πορεία του με τα δύο του ζώα. Κάποιες φορές περνάει κάποιος χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι νεκροί την καινούργια κατάσταση. Ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς και ανέβαιναν σε ένα λόφο. Ο ήλιος ήταν πολύ δυνατός και αυτοί ίδρωναν και διψούσαν. Σε μια στροφή του δρόμου είδαν μια πανέμορφη μαρμάρινη πύλη, που οδηγούσε σε μια πλατεία στρωμένη με πλάκες από χρυσάφι. Ο διαβάτης κατευθύνθηκε προς τον άνθρωπο που φύλαγε την είσοδο.
- «Καλημέρα»
- «Καλημέρα», απάντησε ο φύλακας.
- «Πώς λέγεται αυτό το τόσο όμορφο μέρος;».
- «Αυτός είναι ο παράδεισος».
- «Τι καλά που φτάσαμε στον παράδεισο, γιατί διψάμε».
- «Μπορείτε, κύριε, να μπείτε και να πιείτε όσο νερό θέλετε», είπε ο φύλακας και του έδειξε την πηγή.
- «Το άλογο και ο σκύλος μου διψούν επίσης».
- «Λυπάμαι πολύ», είπε ο φύλακας, «αλλά εδώ απαγορεύεται η είσοδος στα ζώα».
Ο άνδρας αρνήθηκε με μεγάλη δυσκολία, μια και διψούσε πολύ, αλλά δεν ήθελε να πιει μόνο αυτός. Ευχαρίστησε τον φύλακα και συνέχισε την πορεία του.
Αφού περπάτησαν για αρκετή ώρα στην ανηφοριά, εξαντλημένοι πλέον και οι τρεις έφτασαν σε ένα άλλο μέρος, η είσοδος του οποίου ξεχώριζε από μια παλιά πόρτα περικυκλωμένη από δέντρα. Στη σκιά ενός δέντρου καθόταν ένας άνδρας και είχε το κεφάλι του καλυμμένο με ένα καπέλο. Μάλλον κοιμόταν.
- «Καλημέρα», είπε ο διαβάτης. Ο άνδρας έγνεψε ως απάντηση με το κεφάλι του.
- «Διψάμε πολύ το άλογό μου, ο σκύλος μου κι εγώ».
- «Υπάρχει πηγή ανάμεσα σε εκείνα τα βράχια», είπε ο άνδρας δείχνοντας το μέρος. Μπορείτε να πιείτε όσο νερό θέλετε.
Ο άνδρας, το άλογο και ο σκύλος του πήγαν στην πηγή και έσβησαν τη δίψα τους. Ο διαβάτης γύρισε πίσω να ευχαριστήσει τον άνδρα.
- «Μπορείτε να ξανάρθετε όποτε θέλετε», του απάντησε εκείνος.
- «Επί τη ευκαιρία, πώς ονομάζεται αυτό το μέρος;», ρώτησε ο άνδρας.
- «Παράδεισος».
- «Παράδεισος; Μα ο φύλακας της μαρμάρινης εισόδου μού είπε ότι εκείνο το μέρος ήταν ο παράδεισος».
- «Εκείνο δεν ήταν ο παράδεισος, αλλά η κόλαση», απάντησε ο φύλακας. Ο διαβάτης έμεινε σαστισμένος.
- «Θα έπρεπε να τους απαγορεύσετε να χρησιμοποιούν το όνομά σας. Αυτή η λάθος πληροφορία μπορεί να προξενήσει μεγάλο μπέρδεμα», είπε ο διαβάτης.
- «Σε καμία περίπτωση», αντέτεινε ο άνδρας, «στην πραγματικότητα μας κάνουν μεγάλη χάρη, διότι εκεί παραμένουν όλοι όσοι είναι ικανοί να εγκαταλείψουν τους καλύτερους φίλους τους..

Πάουλο Kοέλο

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

10/05/2011 - Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας

1. Kαλά νεα. νοικοκυρέματος συνέχεια… - με στοιχεία 2. SOS προς Συγγρού: «επανεκκίνηση»; έλεος πια. βρείτε κάτι άλλο. και η αντιγραφή έχει τα όρια της... - Μετά το "Κόμμα Αξιών", το "Αλλάζουμε, για να Αλλάξουμε την Ελλάδα" και την "επανάσταση του αυτονόητου", τώρα "επανεκκίνηση". - γιατί όχι «επανίδρυση» όπως το 2004; αφού ίδιοι είστε.ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.
ΑΘΗΝΑ, 10 ΜΑΪΟΥ 2011ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣΚΑΛΑ ΝΕΑ! ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ1. Το 2010, σε σχέση με το 2009, καταφέραμε να μειώσουμε κατά 2 δισ. ευρώ τις λειτουργικές και καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου, τις δαπάνες δηλαδή για τηλέφωνα, ρεύμα, αυτοκίνητα, αμειβόμενες Επιτροπές.

- Δύο ολόκληρα δισεκατομμύρια ευρώ. Για παράδειγμα μόνο στο Υπουργείο Εσωτερικών, και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή υπαλλήλων γραφείων υπουργών και Γενικών Γραμματέων σε διοικητικά συμβούλια και αμοιβόμενες επιτροπές, το 2010 δαπανήθηκαν 0 ευρώ (!) έναντι 33.911 ευρώ που είχαν δαπανηθεί το 2009, ποσοστό μείωσης 100%.

2. Έτσι να συνεχίσουμε. Και συνεχίζουμε.Αυτοδιοίκηση

Στο πλαίσιο της επανάστασης του «Καλλικράτη» καταργήθηκαν:

- 6 κρατικές Περιφέρειες

- 63 νομαρχίες και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β' βαθμού

- 709 Δήμοι και Κοινότητες

- 4.000 (τέσσερις χιλιάδες) Δημοτικές Επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ

- 9.450 αμοιβόμενες θέσεις αιρετών της Αυτοδιοίκησης

- 30.000 οργανικές θέσεις στο Β' βαθμό αυτοδιοίκησης

- 40.000 θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια Δημοτικών Επιχειρήσεων και ΝΠΔΔΔΕΚΟ

Σημαντική μείωση ζημιών στο Α' τρίμηνο 2011, κατά 43% (278 εκ. ευρώ), παρουσιάζουν 16 Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί, σε σύγκριση με Α' τρίμηνο του 2010. Επίσης:

- Το σύνολο των εξόδων
τους το Α΄ τρίμηνο 2011 σε σχέση με το Α' τρίμηνο 2010 παρουσιάζει μείωση κατά 295,7 εκ. €, δηλαδή 30%.Κρατικά αυτοκίνητα

- Σήμερα, κυκλοφορούν 107 λιγότερα κρατικά αυτοκίνητα (172 από 279) ενώ οι δαπάνες για επισκευές και συντήρησή τους μειώθηκαν από 156.311,14 ευρώ το 2009 σε 47.684,53 ευρώ το 2010, ποσοστό μείωσης 69,5%

SOS ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ: «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...


ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ «ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ» ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 2004;1. Τον Μάρτιο του 2005, στο ΠΑΣΟΚ μιλήσαμε για «το Κίνημα και την Ελλάδα των αξιών». Από εκεί προέκυψε και το «δέντρο» με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ..

- Τον Μάρτιο του 2010, ο Α. Σαμαράς μίλησε για τη Ν.Δ. ως «κόμμα αξιών». Όταν επισημάνθηκε η αντιγραφή, το εγκατέλειψαν.

2. Το Μάρτιο του 2005 κεντρικό σύνθημα στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

- Τον Ιούνιο του 2010 ο Α. Σαμαράς άρχισε να επαναλαμβάνει «αλλάζουμε πρώτα εμείς, για να αλλάξουμε την Ελλάδα». Όταν επισημάνθηκε η αντιγραφή, το εγκατέλειψαν.

Δείτε εδώ και γελάστε το σχετικό σποτ της Ν.Δ.: http://www.youtube.com/watch?v=TMbEeebWFQU

3. Στα τέλη Οκτωβρίου 2009, στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και ανέλυσε την ανάγκη «επανάστασης του αυτονόητου» στην Ελλάδα. Περιττό να πούμε πόσες φορές μίλησε έκτοτε για την «επανάσταση του αυτονόητου».

- Στο συνέδριο της Ν.Δ., τον Ιούνιο του 2010, ο Α. Σαμαράς μίλησε για την «επανάσταση του αυτονόητου». Είπαν μάλιστα ότι πρώτοι αυτοί χρησιμοποίησαν τον όρο. Όταν κατάλαβαν την αντιγραφή, τον εγκατέλειψαν.

4. Τώρα πληροφορούμαστε ότι βασική έννοια στο λεγόμενο «Ζάππειο ΙΙ» της Ν.Δ. θα είναι η «Επανεκκίνηση».

- Πληροφορούμε τη Ν.Δ. ότι ο όρος «Επανεκκίνηση» χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Γιώργο Παπανδρέου στην ομιλία του προεκλογικά στη ΔΕΘ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2009. Περιττό να πούμε πόσες φορές μίλησε και μιλήσαμε έκτοτε για την «επανεκκίνηση» της οικονομίας και της χώρας.

- Πληροφορούμε επίσης τη Ν.Δ. ότι η «επανεκκίνηση» της χώρας ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2009 όταν σταμάτησε ο κατήφορος της χώρας προς τον όλεθρο.

5. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στη Ν.Δ. να «εμπνευστούν» μέχρι μεθαύριο κάτι άλλο, αν όντως αυτή είναι η «έμπνευσή» τους, για να μην αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν την επαύριο. Και γιατί και η γελοία αντιγραφή έχει τα όρια της...

- Γιατί δεν μιλάνε για «Επανίδρυση»; «Πολιτική Αλλαγή»; «Νέα Διακυβέρνηση»; Και όλα αυτά τα ωραία που έλεγαν το 2004; Αφού ίδιοι κι απαράλλαχτοι είναι...

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.

Απάντηση του κ. Πρωθυπουργού στον κ. Καρατσαφέρη και στον κ. Τσίπρα

"Καπηλεύεστε τον πόνο. Τσάμπα ρητορική. Αρνείστε να δείτε αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα. Ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.

Δεν πρόκειται να τα βάλω κάτω. Θα δώσω την μάχη ΟΧΙ για τον εαυτό μου. Εγώ δεν έχω σημασία. Έχει σημασία η χώρα. Έχει σημασία η μάχη για το δίκιο στην χώρα. Που είναι και βάση για να σωθούμε οριστικά. Την μάχη να δώσουμε για να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Που είναι και βάση να πορευτούμε χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς επιτηρήσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται να αποφασίζουμε αυτή την στιγμή όλοι μαζί να αλλάξουμε."

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

ΠΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ;

ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΟΥΣ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥΣ» ΕΠΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
1. Για να σατιρίσουμε λίγο την κατάσταση που ζούμε, είναι πραγματικά αστείο αυτοί που έγλυφαν επί 6 χρόνια τον «καταλληλότερο», ενώ αυτός και η κυβέρνησή του κατέστρεφαν τη χώρα, τώρα να έχουν μεταβληθεί στα χειρότερα τσιράκια του Χαλκείου Τύπου της Συγγρού, αναπαράγοντας τις χειρότερες αθλιότητές του.

- Μιλάμε για όλους αυτούς που σήμερα θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπήρχε και κανένα σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα όταν έφυγε η Ν.Δ. και ότι σώνει και καλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήθελε να φέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, λες και υπάρχει ένας Έλληνας που θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο.

2. Υπενθυμίζουμε λοιπόν για ακόμη μία φορά σε όλους αυτούς που αφού κατέστρεψαν τη χώρα, τώρα παριστάνουν τους ανήξερους, ότι χάρις στις ενέργειες και τη διορατικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, όταν η Ελλάδα κινδύνευσε με χρεοκοπία, είχε ήδη δημιουργηθεί από το μηδέν Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης με τη συμμετοχή, στο μεγαλύτερο ποσοστό, όχι του ΔΝΤ, αλλά των κρατών μελών της Ε.Ε.
Μηχανισμός που εξασφάλισε στη χώρα το πρωτοφανές δάνειο των 110 δισ. για να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος.

- Ο Γιώργος Παπανδρέου, η Κυβέρνησή του και το ΠΑΣΟΚ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, χτύπησαν κάθε πόρτα, για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία. Και την αποφύγαμε. Χρεοκοπία στην οποία είχε οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή.


- Αυτά είναι τα δεδομένα. Και αυτά τα δεδομένα δεν θα τα θολώσει καμία προπαγάνδα. Ούτε αυτή που φοράει το μανδύα της σάτιρας.

- Εξάλλου, τα γελοία αυτά σενάρια δεν αντέχουν ούτε σε στοιχειώδη κρίση κοινής λογικής: αν πρόθεσή μας ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ, τι περιμέναμε και δεν το κάναμε αμέσως; Όλοι οι Έλληνες θυμούνται πολύ καλά πως ο αγώνας που δώσαμε ήταν ακριβώς για να μην βρεθούμε μόνο με το ΔΝΤ αλλά για να στηθεί Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης. Και αυτό καταφέραμε.

3. Υπογραμμίζουμε επίσης, για ακόμη μία φορά, σε κάθε έναν που ουσιαστικά αμφισβητεί τον πατριωτισμό αυτού του Κινήματος, ότι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως επανειλημμένα έχει υπενθυμίσει από τότε, είχε αναφερθεί από το Δεκέμβριο του 2009 στις επαφές του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και το ακριβές περιεχόμενό τους. Όλα καθαρά και πάνω στο τραπέζι:

α) Στις 11/12/2009, σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες:

- «Εγώ έχω επαφές και με τον Στρος Καν, αλλά επαφές για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».

- Δείτε εδώ το απόσπασμα

β) Στις 11/2/2010, πάλι σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες:

- «Πρώτα απ' όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε θέματα τεχνικής φύσης και, βεβαίως, έχει συνδράμει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς αυτή την κατεύθυνση.

- Σε παρόμοιες κρίσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτός Ευρωζώνης έχει δείξει την τεχνογνωσία του, την οποία και έχουμε ζητήσει για να μας συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

- Δεν έχει αυτή την τεχνογνωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση σε παρόμοιες κρίσεις. Δεν έχει την τεχνογνωσία η Ευρωζώνη σε παρόμοιες κρίσεις. Είναι σημαντική λοιπόν αυτή η τεχνογνωσία, όπως το να βοηθήσει π.χ. στις διοικητικές αλλαγές, ώστε να μπορούμε να έχουμε μία πιο διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία και εφαρμογή του προϋπολογισμού μας. Παίρνω απλώς ένα παράδειγμα.

- Με αυτή τη λογική βεβαίως, εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι και χρήσιμη αυτή η συνεργασία μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

- Δείτε εδώ το απόσπασμα.

γ) Και επίσης πάλι από τη συνέντευξη του στις 11/2/2010 στις Βρυξέλλες:

«Πρώτα απ' όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Καν την αρωγή του σε τεχνική βοήθεια. Άρα, λοιπόν, είναι η Ελλάδα η οποία έχει ζητήσει αυτή την τεχνική υποστήριξη. Δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη, δηλαδή την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ».

- Δείτε εδώ το απόσπασμα

4. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτών των επαφών ήταν η συνάντηση στην Αθήνα, στις 13 Ιανουαρίου 2010 της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του Υπουργείου:

- «Έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ζήτησε τη συνδρομή του ΔΝΤ σε τεχνικά θέματα. Ειδικότερα, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής βοήθειας του ΔΝΤ σε θέματα φορολογικής πολιτικής, φορολογικής διοίκησης, όπως και σε συστήματα κατάρτισης προϋπολογισμού, συστήματα ελέγχου και αξιολόγησης δημοσίων δαπανών».

5. Στις 4 Μαρτίου 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους διακινούν και υπονοούν αθλιότητες αναφορικά με τον πατριωτισμό μας:

- «Μόνο προδότη δεν με είπαν, επειδή συζήτησα, λένε, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Επειδή έψαχνα λεφτά για τη χώρα μου. Τότε που δίναμε μάχη για να βρούμε λύση, για να μη ζήσουμε τη χρεοκοπία. Ποιος θα τα πλήρωνε; Ο κ. Καραμανλής; Ο κ. Σαμαράς; Ο κ. Αλογοσκούφης; Ο κ. Ρουσόπουλος; Ο κ. Βουλγαράκης;

- Φυσικά, για την πατρίδα μίλησα και θα μιλώ με τους πάντες, με κάθε αρμόδιο ανά την υφήλιο, με κάθε έναν που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Και αυτό έκανα και αυτό κάνω. Με τραπεζίτες, με διακεκριμένους οικονομολόγους, με αρχηγούς κρατών εντός και εκτός Ευρώπης, με επικεφαλής όλων των διεθνών Οργανισμών.

- Διότι ο δρόμος, και είναι μακρύς, αλλά θα είναι και μακρύτερος, αν δεν κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που έχουμε στη διάθεσή μας. Όχι, η δική μας Κυβέρνηση και το δικό μας Κίνημα δεν είναι μαθημένο να σταυρώνει τα χέρια, όπως έκαναν άλλοι, σε άλλες, κρίσιμες διαπραγματεύσεις. Δεν είμαστε μαθημένοι να αφήνουμε τα πράγματα στη μοίρα τους. Δεν είμαστε μαθημένοι να ψάχνουμε άλλοθι για την αδράνειά μας».


- Δείτε εδώ το απόσπασμα.

6. Συμπέρασμα - μήνυμα προς Συγγρού και τους Λαζόπουλούς της: Εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και σώσαμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Εσείς τι κάνατε;


- Τον πατριωτισμό του Κινήματός μας δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς. Πόσο μάλλον όσοι οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και μετά λιποτάκτησαν και όσοι έγλυφαν τους «καταλληλότερους» επί 6 χρόνια, ενώ κατέστρεφαν τη χώρα.

Αλλάζουμε βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, την Ελλάδα.

Αλλάζουμε βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, την Ελλάδα. Προχωράμε. Δεν σταματάμε, δεν γυρνάμε με τίποτα πίσω. Θα ήταν καταστροφή. - Απογραφή 2004: Όλοι μίλησαν στη Συγγρού. Εκτός από τον αρχηγό της Ν.Δ. - Το Ζάππειο ΙΙ της Νέας Ν.Δ. ξεκίνησε!

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ, ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΣΩ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΤΡΙΕΤΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


1. Πολλές φορές και για πολλές δεκαετίες ακούμε για «σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής». Χθες, αυτά που ανακοινώθηκαν, δεν ήταν σαν τις άλλες φορές. Γιατί για πρώτη φορά παρουσιάστηκε από ελληνική κυβέρνηση τόσο ολοκληρωμένο, συγκεκριμένο και συγκροτημένο, τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με ποσοτικοποιημένους στόχους...

- Με στόχο να μπει τέλος επιτέλους σε αυτό το έγκλημα κατά της κοινωνίας και της χώρας.

- Με την, για πρώτη επίσης φορά, πλήρη και θεσμοθετημένη συνεργασία 4 υπουργείων.

- Με ποσοτικό στόχο τα 11,8 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την τριετία 2011 - 2013.

Διαβάστε εδώ όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

2. Μετά από συστηματική και οργανωμένη δουλειά μηνών, για πρώτη φορά - στην κυριολεξία - του σύγχρονου ελληνικού κράτους έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να γνωρίζουμε με αδιαμφισβήτητο τρόπο τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και από τα στοιχεία αυτά να συνάγεται το συμπέρασμα ότι όχι μόνο δεν υφίσταται υποχρηματοδότηση των δήμων αλλά απεναντίας ότι με την προοδευτική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη συντελείται ένα καθημερινό νοικοκυριό με τη βοήθεια των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

- Μάθαμε ότι ήδη με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων έχουν καταργηθεί-συγχωνευθεί 4.000 Νομικά Πρόσωπα και επιχειρήσεις. Όπως επίσης όλοι οι δήμοι της χώρας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Δι@ύγεια.

- Μάθαμε ότι ο Καλλικράτης εξοικονόμησε 900 εκατομμύρια ευρώ το 2010, γιατί με τις συνενώσεις που έχει προβλέψει τόσο στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στα Νομικά τους Πρόσωπα εξασφαλίζει τη δυνατότητα οικονομιών κλίμακας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των μεγάλων δυνατοτήτων εξορθολογισμού από το χώρο του προσωπικού: στη Ρόδο πριν τις συνενώσεις είχαμε 11 Δήμους που παραπονούντο για την έλλειψη προσωπικού και ζητούσαν νέες προσλήψεις για να την αντιμετωπίσουν. Σήμερα ο Δήμος Ρόδου με τα Νομικά του Πρόσωπα φτάνει σχεδόν τις 2.500 εργαζομένους και όχι μόνο δεν χρειάζεται προσωπικό αλλά ζητά να καλύψει τις ανάγκες άλλων φορέων του Δημοσίου στη Ρόδο που υποφέρουν από υποστελέχωση.

Διαβάστε εδώ όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

3. Έτσι αλλάζει η Ελλάδα. Βήμα βήμα. Προχωράμε. Δεν σταματάμε. Γιατί αν σταματήσουμε, καταστρεφόμαστε. Θα γυρίσουμε πίσω σε αυτά που γλυτώσαμε πριν ένα χρόνο. Και δεν γυρίζουμε με τίποτα πίσω.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2004: ΟΛΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ. ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2009. ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


1. Είδαμε το μπάχαλο με την δήθεν «αυτοκριτική» της Ν.Δ. για την απογραφή του 2004. Όλοι μίλησαν. Όλοι.

- Εκτός από τους συνήθεις ύποπτους: τον πρώην Πρωθυπουργό, και τον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

- Και αν ο πρώτος δεν μιλάει γενικώς ο δεύτερος γιατί σιωπά;

2. Σήμερα λοιπόν αποκαλύφθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το εξής: Μπορεί τώρα ο κ. Σαμαράς να παριστάνει μέσα από διαρροές ότι αντιτίθεται στην απογραφή του 2004, αλλά ήταν ο ίδιος που το 2009 χρησιμοποιούσε το αποτέλεσμα της απογραφής του 2004 για να πει πόσο καλά τα έκανε η Ν.Δ. στην οικονομία.

- Ναι. Χρησιμοποιούσε και διαφήμιζε το αποτέλεσμα της απογραφής του 2004 που σήμερα καταγγέλλει.

3. Το απόσπασμα είναι από ομιλία του κ. Σαμαρά, υπουργός Πολιτισμού τότε της κυβέρνησης Καραμανλή, στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 18 Μαΐου 2009 - προσοχή: 2009, τέσσερα χρόνια μετά την απογραφή:

- «Η ΝΔ θωράκισε τα τελευταία χρόνια την Ελληνική οικονομία. Κι όταν ενέσκηψε η παγκόσμια κρίση, τη βρήκε πολύ πιο ανθεκτική. Το 2004 το έλλειμμα στην Ελλάδα ήταν πάνω από 7% του ΑΕΠ, ενώ όλες οι άλλες χώρες είχαν ελλείμματα μικρότερα του 1%. Σήμερα, μέσα στην διεθνή κρίση και εξ αιτίας της, το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται γύρω στο 4 - 4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 ως 13%! Φανταστείτε: σήμερα, μέσα στην κρίση, η Ελλάδα έχασε λιγότερο έδαφος απ' ότι οι εταίροι της. ΗΝέα Δημοκρατία, πράγματι, θωράκισε την Ελληνική οικονομία. Κι αυτό φάνηκε όταν προέκυψε η διεθνής κρίση».

- Δείτε εδώ και το σχετικό βίντεο.

4. Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται σε έλλειμμα 7% το 2004 - που ήταν και το αποτέλεσμα της «εγκληματικής» απογραφής, χρησιμοποιεί το νούμερο αυτό για να δείξει πόσο καλά πορεύτηκε η Ν.Δ. στη οικονομία.

- Και ρωτάμε: Αν η απογραφή του 2004 ήταν -και πράγματι ήταν- «εγκληματική» αυτός που χρησιμοποιεί και διαφημίζει τα αποτελέσματά της, τι είναι; Πώς πρέπει να χαρακτηριστεί;

- Και πώς πρέπει να χαρακτηριστεί αυτός που το 2009 χρησιμοποιούσε το αποτέλεσμα της απογραφής και τώρα την καταγγέλλει;

- Και πώς πρέπει να χαρακτηριστεί ο υπουργός που το Μάιο του 2009 μιλούσε για έλλειμμα 4 με 4,5% το 2009, πέφτοντας περίπου 25 δισεκατομμύρια έξω;

- Και πώς πρέπει να χαρακτηριστεί ο υπουργός που το Μάιο του 2009 «η Νέα Δημοκρατία, πράγματι, θωράκισε την Ελληνική οικονομία»!

5. Το απόλυτο συμπέρασμα είναι ένα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.


- Κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν υποτίθεται κάνουν την αυτοκριτική τους.

- Κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για αυτά που τραβάει σήμερα η Ελλάδα πληρώνοντας τα δικά τους σπασμένα.

- Κοροϊδεύουν τον κόσμο όταν αφού δημιούργησαν το πρόβλημα και λιποτάχτησαν, σήμερα υποκρίνονται ότι έχουν τη λύση.

6. Κηρύττουν τη μιζέρια και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Υπευθυνότητα μηδέν. Σοβαρότητα ανύπαρκτη. Και ούτε μία συγγνώμη.

ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Ν.Δ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ: Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΕΑ Ν.Δ. ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ - ΝΑΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ - ΤΟ 40ΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!...ΝΕΟ ΗΘΟΣ: ΤΑ «ΓΑΛΛΙΚΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ»...


1. Η Ν.Δ. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταψηφίσει την διάταξη που πρότεινε η κυβέρνηση - ανταποκρινόμενη σε ένα θεμελιώδες αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και στο πλαίσιο του σχεδίου για την ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη - για την θεσμοθέτηση της εβδομαδιαίας εργασίας 40 ωρών στη δημόσιο, όπως στον ιδιωτικό τομέα!

2. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και πρωτοκλασσάτο στέλεχος της Ν.Δ., «στόλιζε» συνάδελφό του στη Βουλή με πρωτοφανή - ακόμα και για το χειρότερο καταγώγιο - κοσμητικά επίθετα σε άπταιστη «γαλλική», επειδή τόλμησε να του μιλήσει.

- Ο κύριος αυτός είναι ακόμα στη θέση του. Γιατί προφανώς θεωρούν στη Συγγρού ότι η παρουσία του στην Προεδρία του Ινστιτούτου περιποιεί τιμή στο όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή...

3. Μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να πούμε ότι τα αποκαλυπτήρια του «Ζάππειο ΙΙ» της νέας Ν.Δ. ξεκίνησαν. Το μενού διαθέτει και νέες προοδευτικές εξαγγελίες και νέο ήθος.

Υ.Γ. Το κτίριο, τι τους φταίει;

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Γίνε εσύ η αλλαγή που ψάχνεις να βρεις στον κόσμο

Κοιτάζω με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στην Ανατολή, εκεί όπου συνάνθρωποι μας δεν θέλουν το παλιό, εκεί οπού θέλουν να πάνε μπροστά με όλο τους το είναι. Για αυτούς, για ένα αληθινό μέλλον των παιδιών τους, για την ίδια την ζωή.
Ζω εδώ χαώδης καταστάσεις, όπου μια μερίδα ανθρώπων θέλει πάσης θυσίας να μείνει κολλημένη στο παρελθόν, να γυρίζουμε πάντα και παντού σε «κεντημένα» κακός εννοούμενα μιας μικρής ομάδας. Μικρή, αλλά δυστυχώς με πολλά προνόμια μέχρι τώρα, με προσβάσεις στο δημόσιο λόγω, ικανή για εκβιασμούς και πλύσιμο εγκεφάλου, κ.α. Από την άλλη ένα μεγάλο μέρος του κόσμου ο οποίος περιμένει βουβός, προσμένει την Αλλαγή, σε αυτή την Αλλαγή που νιώθουν ότι είναι η σωστή για το μέλλον, αλλά απλά περιμένει. Μήπως και τώρα θα μπορέσει κάποιος με ένα «μαγικό ραβδί» να κάνει ένα, μόνο ένα μικρό ρουσφετάκι, μόνο για αυτούς… Ακούμε κούφια λόγια δικηγόρων και οικονομολόγων, που περνάνε από τα παράθυρα τηλεοράσεων, για να βρούνε άλλα κοροΐδα στην ουρά στα γραφεία τους, για μια «χρυσή» συμβουλή που θα γεμίσει τις τσέπες τους και τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Και ούτε ένας από μας δεν αναρωτιέται αν φταίμε και εμείς για το «τώρα» που ζούμε… Αν με αυτό το αιώνιο: «Θα βολευτεί και το παιδί μας, όπως το κάναμε και εμείς», με το να ψηφίζουμε και να γινόμαστε μέλη κομμάτων μόνο για προσωπικά οφέλη, να κάνουμε «συνδικαλισμό» μόνο για να είναι εφαλτήριο στην προσωπική μας εξέλιξη, και πολλά άλλα, δεν είμαστε υπεύθυνοι για τίποτα, αν είμαστε οι αιώνιοι «αθώοι» της υπόθεσης. Και αναρωτιέμαι αν για άλλη μια φορά θα ακούσουμε τα διάφορα παπαγαλάκια του παρελθόντος, η αν θα βουλώσουμε επιτέλους τα αυτιά μας και θα ανοίξουμε τις καρδιές και τα μυαλά μας, έτσι ώστε να γινόμαστε ικανοί να «βλέπουμε» το αυτονόητο. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τον κακό μας εαυτό και να δώσουμε ένα αληθινό μέλλον στα παιδιά μας.
Μου φαίνεται τόσο απλό. Όλοι το ξέρουμε και δεν είναι ανάγκη πια να το κρύψουμε. Η Αλλαγή πρέπει και μπορεί να γίνει μόνο από μέσα μας!

«Γίνε εσύ η αλλαγή που ψάχνεις να βρεις στον κόσμο».
Mahatma Gandhi

Μόνον έτσι θα εγγυηθούμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη και δικαιότερη από τη σημερινή.

Μήνυμα Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου για την εργατική πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά συμβολίζει τον αγώνα για αλλαγή. Τον αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και τελικά, την αναγνώριση της αξίας κάθε ανθρώπου, που εργάζεται και προσφέρει καθημερινά ένα σημαντικό μέρος από τη ζωή του στη συλλογική λειτουργία της κοινωνίας μας. Διότι αυτό το νόημα έχει η εργασία.

Κάποτε όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητα.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια αγώνων, που δόθηκαν με αίμα, ώστε ο σημερινός εργαζόμενος να έχει δικαιώματα, να απολαμβάνει ένα μέρισμα από τον δικό του κόπο, από τη δική του δημιουργικότητα.

Η φετινή επέτειος της Πρωτομαγιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση, που απειλεί το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία, πλήττει το επίπεδο ζωής κάθε οικογένειας, κάθε πολίτη, ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν τίποτα έτοιμο και δεδομένο, αλλά αγωνίζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν και για τους ίδιους και για τα παιδιά τους μία καλύτερη ζωή.

Από την κρίση δεν θα βγούμε παρά αντιμετωπίζοντας με τόλμη τις χρόνιες παθογένειες που κατέστησαν τη χώρα μας ευάλωτη την ώρα που ξεσπούσε η διεθνής οικονομική κρίση: την αδιαφάνεια, την ελλιπή εφαρμογή των ίδιων κανόνων για όλους, την ασθενή βάση της οικονομίας, τη σπατάλη, τον παρασιτισμό, τη διασπάθιση του δημοσίου πλούτου.

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, δεν απειλούνται από την έλλειψη δικαιωμάτων που στα χαρτιά υπάρχουν, αλλά κυρίως από την έλλειψη εκείνων των κοινωνικών, των κρατικών και των οικονομικών δομών, που θα διασφαλίζουν για όλους τη δυνατότητα της ουσιαστικής άσκησης των δικαιωμάτων αυτών.

Γι’ αυτό και ο αγώνας που δίνουμε σήμερα όλοι μαζί είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν που κάποτε έδωσαν οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους.

Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην πατρίδα μας. Τον τρόπο που λειτουργεί το Κράτος, τις δομές της οικονομίας μας, το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Μόνον έτσι θα εγγυηθούμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη και δικαιότερη από τη σημερινή.

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Τα εύκολα και ωραία λόγια δεν δίνουν λύσεις. Απλώς, ανακυκλώνουν ή μεταφέρουν τα προβλήματα στο μέλλον, και πρακτικά τα καθιστούν βρόγχο για όλους τους πολίτες.

Σήμερα δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να πάμε μπροστά.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία στο μέλλον.

Δουλεύοντας όλοι μαζί, στηρίζοντας τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας για να σταθεί και πάλι στα πόδια της, θα τα καταφέρουμε και θα χτίσουμε μια πατρίδα, όπου κάθε πολίτης, κάθε εργαζόμενος, όχι μόνον θα έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά θα μπορεί στην πράξη να δημιουργήσει, να αναπτύξει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς την προσωπικότητά του, θα έχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεται, ώστε να είναι ανεξάρτητος άνθρωπος και πολίτης, που διαμορφώνει ο ίδιος το μέλλον του με τη δουλειά του, με τη συμμετοχή του.

Ο δικός μας αγώνας σήμερα, είναι αγώνας για να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Είναι αγώνας για την συλλογική και προσωπική μας αξιοπρέπεια.