«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Τα οικονομικά κέντρα πήραν το πάνω χέρι, τέλειωσαν με τον κομμουνισμό και τώρα τελειώνουν και με τον σοσιαλισμό»- Ο Ανδρέας και οι “κατασκευασμένοι”

Με τίτλο «Ο Ανδρέας και οι “κατασκευασμένοι”», ο Τηλέμαχος Χυτήρης γράφει στα Νέα πως τον Ιούνιο του 1995, ακριβώς ένα χρόνο πριν από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, βρισκόντουσαν στις Κάννες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο τότε υπουργός παρατήρησε ότι όταν μιλούσαν οι πρωθυπουργοί, οι συνάδελφοί τους δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία αλλά όταν πήρε τον λόγο ο Ανδρέας Παπανδρέου όλοι σιώπησαν για να τον ακούσουν. Πώς ερμήνευσε αυτή τη στάση ο ίδιος ο Παπανδρέου; «Μην αυταπατάσαι, δεν ακούν τι λέω, παρακολουθούν πόσο αντέχω ακόμα. Όλα τελειώσανε». Και συμπλήρωσε με χαμόγελο.«Είμαι ο τελευταίος των Μοϊκανών».


Οταν το ίδιο βράδυ ο Τηλέμαχος Χυτήρης του ζήτησε να του εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε, ο Ανδρέας Παπανδρέου του είπε: « Αλλάζουν όλα. Τα οικονομικά κέντρα πήραν το πάνω χέρι, τέλειωσαν με τον κομμουνισμό και τώρα τελειώνουν και με τον σοσιαλισμό». Οταν ο Χυτήρης τον ρώτησε πώς θα αντιδράσουν σε αυτό οι πολιτικοί, ο Παπανδρέου απάντησε « Ποιοι πολιτικοί; Αυτοί δεν θα υπάρχουν. Θα είναι κατασκευασμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: