«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στην Ελλάδα για άλλη μια φορά “φωνάζει ο κλεφτής”...

36 ΔΙΣεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά λεφτά που δεν υπήρχαν ξοδεύτηκαν σε ένα μόνο χρόνο το 2009 με εντολή του Αντώνη Σαμαρά ως υπουργό πολιτισμού της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ χαρίστηκαν μόλις πριν λίγο από την κυβέρνηση Σαμαρά σε κανάλια τηλεοράσεων. Αλλά σήμερα τα ΜΜΕ αποφάσισαν να δούμε μόνο 9 εκατομμύρια, μάλιστα προερχόμενα και από ευρωπαϊκά κοντύλια, αν και το τελευταίο «ξέχασαν» να το πληροφορήσουν.


Χθες ο «μεγάλος αγωνιστής» για την «διαφάνεια» στον τόπο μας, ο Γιάννης Πρετεντέρης (μαζί με το «κορίτσι του Κωνσταντίνου Καραμανλή» ως προσκεκλημένη), όπως πάντα πρωτοστατεί στην εργολαβία του μεγάλου καναλιού, οπού σήμερα το πρωί την σκυτάλη την είχε πάρει ο ίδιος ο Ψυχάρης ως βουλευτής της ΝΔ και μεγαλομέτοχος του καναλιού. Βεβαίως ότι σήμερα συνέχισαν την επίθεση και οι επίσης μεγάλοι παπαγάλοι της διαπλοκής άλλων καναλιών, με προσκεκλημένους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι φώναξαν περί «διαφάνειας» και του «μυθικού ποσού» των 9 εκατομμυρίων, μην ολοκληρώνοντας όμως ότι ήταν προερχόμενα και από ευρωπαϊκά κοινοτικά κονδύλια, τα οποία προβλέπουν ακριβώς τέτοιες ενέργειες.

Έχει σημασία ότι μόλις μια μέρα πριν ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γ. Ελενόπουλος, με δηλώσεις του έδειξε ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος οφείλεται στην διετή διακυβέρνηση Παπανδρέου, καλώντας όλους να μην αμφισβητούν τα επιτεύγματα της περιόδου 2010-2011. Αυτή η παρέμβαση είχε προκαλέσει ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου και στην μεγάλη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας να εμφανίζει το πρόεδρο της ως  τον «αρχιτέκτονα της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Αν μάλιστα συμπεριλάβουμε και την ομιλία την οποία θα δώσειο π. Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο την πέμπτη, απαντώντας στο κάλεσμα των Ελλήνων αποφοίτων του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, όλα οδηγούν σε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια επίθεσης εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, ενορχηστρωμένη από τα “πλοκάμια” του γιγαντιαίου “χταποδιού” της ελληνικής διαπλοκής συμφερόντων- πολιτικής συντήρησης.
Τόσο πολύ τον φοβούνται.

Όσο μας αφορά όλους εμάς τους πολλούς, αν κόπτεστε τόσο περί… διαφάνειας, κύριοι της ΝΔ, καλά θα κάνετε να μας δείξετε που πήγαν τα 200 ΔΙΣεκατομμύρια ευρώ των ημερών που ήσασταν εσείς κυβέρνηση, βεβαίως και σε κάθε υπουργείο απ‘όπου περάσατε, μιας και αυτά τα ΔΙΣεκατομμύρια μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση και στην αναξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στις άλλες χώρες και αγορές, με τα γνωστά αποτελέσματα. Αλλιώς θα σας λεμέ απλά ότι στην Ελλάδα για άλλη μια φορά “φωνάζει ο κλεφτής”...

Όπως άλλωστε επισημαίνει με την ανακοίνωση του σήμερα και το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, οπού μετά που υπενθυμίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εκείνος που προσπάθησε να βάλει τάξη στα ΜΚΟ, μας δείχνει ότι:

“Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω.

Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται.


Αν κάτι δεν μπορούν να αποδεχθούν, είναι ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή - ηλεκτρονική διακυβέρνηση.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: