«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Το μυαλό είναι ο στόχος… Το νου σου λοιπόν!

(Τι είδα την εβδομάδα που πέρασε…)

Είδα να συμφωνεί το ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ σε ότι οι εκλογές αποτελούν… δημοψήφισμα. Και η ειρωνεία είναι πως: σε αυτό συμφώνησαν ακριβώς οι ίδιοι που διαφώνησαν με το δημοψήφισμα. Προς τι λοιπόν η προηγούμενη διαφωνία τους με τον Παπανδρέου σε ότι αφορά το δημοψήφισμα;;; Διαφωνήσατε με το να αποφασίζουμε εμείς για μας:;; Τότε γιατί να σας θέλουμε κύριοι:;; Για να αποφασίζετε εσείς αντί για μας;;; Εκτός από άκρως προσβλητικό εκ μέρος σας απέναντι ολοκλήρου του Ελληνικού λαού, είναι και εντελώς ψεύτικο να μας ζητήστε το Μάιο τον ψήφο. Δηλαδή για να καταλάβω καλύτερα, μερικοί είναι… δημοκράτες και μας… υπερασπίζουν ώστε να ακουστεί η… θέληση μας ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ώστε το υπόλοιπο χρόνο να αποφασίζουν αυτοί και τα… υψηλά κέντρα αποφάσεων (μεγάλα η μικρά συμφέροντα) για μας χωρίς εμάς… «Δημοκρατία» παλιάς κοπής δηλαδή, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα ΤΟΥΣ και όχι ΜΑΣ. Ας εκλεχθούν τότε ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, χωρίς τον ψήφο μας: Το καλύτερο δημοψήφισμα μας προς αυτούς.

Μετά από χρόνια έντονης δράσης όλης της πολιτικής και επιχειρηματικής μαφίας της ελληνικής διαπλοκής, αμέσως μετά που όλο «τυχαίος» μόλις το κατεστημένο άκουσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στην Ελλάδα, καλεσμένος από τους Έλληνες αποφοίτους του Χάρβαρντ, μια ολόκληρη κίτρινης επιχείρηση λάσπης στήθηκε εναντίον του. Είδα με έκπληξη να ψάξουν και να βρούνε «καρφίτσα στα άχυρα» και μάλιστα από 15 χρόνια πριν. Ανάμεσα σε 7000 -ΕΦΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ -ΜΚΟ στην Ελλάδα, ΜΙΑ- 1- στην θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών μπορεί να μην είχε παρουσιάσει όλα τα παραστατικά. Μάλιστα…
Εκτός που η δουλειά ενός Υπουργού Εξωτερικών δεν είναι να ελέγξει την κάθε ΜΚΟ από τις χιλιάδες, ας θυμηθούμε όμως λίγο και συγκυρίες της τότε περιόδου. Μετά από ένα παραλίγο θερμότατο επεισόδιο στα Ίμια, μετά από την κατάδοση του Οτσαλάν, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου παίρνει μια ακόμη «καυτή πατάτα» στα χέρια του: το δύσκολο ΤΟΤΕ έργο του Υπουργείου Εξωτερικών σε μια έντονη γενικά εποχή, όπως και σε μια γειτονιά ταλανιζόμενη από πολέμους. Το πώς κατορθώνει η κάθε διπλωματική υπηρεσία μιας χώρας να υπηρετήσει τα κρατικά συμφέροντα, να κρατήσει την ειρήνη έτσι ώστε οι πολίτες της να είναι ασφαλείς, είναι πολλές φορές διπλωματικό απόρρητο. Πράγμα που το ξέρει πολύ καλά τόσο το πρώην «κορίτσι με το μπλε ταγιέρ της Νέας Δημοκρατίας» (η οποία κατά τα άλλα και παρόλες τις “δίκαιες” τις φωνές ως “τηλεοπτικός μαϊντανός” που κατάντησε μετά από τα 5 χρόνια της κυβέρνησης του Καραμανλή- τζούνιορ, όταν η μόνη “αντιπολίτευση” που έκανε η ίδια ως … αριστερή, ήταν να πλέκει το εγκώμιο του πρώην της συμφοιτητή και φίλου, δηλαδή του Κωστάκι… σήμερα η Κανέλη δεν θέλει να αποκαλύψει με τίποτα τα μυστικά κοντύλια από το εξωτερικό –και όχι μόνο- του καινούργιου της κόμματος, του ΚΚΕ),  όσο και όλοι οι πολιτικάντες της χώρας μας, όσο λίγο και αν είναι το μυαλό τους. Άρα σε αυτό που υστερούν ως μυαλό κερδίζουν στην κακία…
Αυτό που σίγουρα ξέρω προσωπικά, όπως ξέρουμε όλοι μας που μένουμε σε ακριτικές περιοχές ειδικά δίπλα στην Τουρκία, είναι ότι κάθε χρόνο από τότε και μετά, ολοένα και πιο λίγα πολεμικά αεροπλάνα περνάνε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφαλιά μας στα καλά καθούμενα, σε αντίθεση με το παρελθόν που οι παραβιάσεις ήταν καθημερινότητα, τότε όταν πουλάγαμε τσαμπουκά και φθηνό προεκλογικό εντυπωσιασμό. Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες από την Τουρκία έρχονται σήμερα και σώζουν τις δοκιμασμένες ελληνικές επιχειρήσεις στα νησιά μας, αφήνοντας τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Αυτά εν ολίγης.

Όσο για το απόλυτο καθεστώς τρομοκρατίας στο οποίο μας κρατάνε τα ελληνικά ΜΜΕ, ειδικά τα δυο μεγάλα συγκροτήματα:
1.- του ΔΟΛ (ειδικά το Mega τους),όπως και
2.οι (πρώην) δημοσιογράφοι του Κουρή,
έχω να ρωτήσω (ως απλός πολίτης που πληρώνει τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν πριν τον Γιώργο Παπανδρέου και συνεχίζουν να τα παίρνουν και τώρα μετά):
 Ποτέ θα μας δείξει το ΣΔΟΕ δημοσίως τις προσωπικές τους περιουσίες, τόσο των ιδιοκτητών ΜΜΕ, όσο και δημοσιογράφων της παραπληροφόρησης;;; Περιουσίες που δεν μπορούμε να τις κάνουμε -εμείς οι έντιμοι- όχι μόνο σε μια ζωή, αλλά ούτε σε πολλές ζωές… περιουσίες που αυτοί τις έχουν χωρίς να ρισκάρουν την ζωή τους για το καλό της χώρας και του λαού, όπως κάνουν διάφοροι μυστικοί διπλωμάτες του κάθε κράτους πάνω στην γη, πολλές φορές δίχως καμιά επίσημη κρατική κάλυψη.

Τα απαίσια παπαγαλάκια της διαπλοκής Χασαπόπουλος- Αναγνωστάκης, πληρωμένοι κοντυλοφόροι ενός μηχανισμού της απόλυτης διαπλοκής και διαφθοράς που είχε θερίσει την χώρα μας από το 1990 και μετά, λειτουργούν ως φθηνοί κωμικοί της κακίας ώρας, συνεχίζοντας από την πρωινή τους δημοσιογραφική τσόντα την εθνική “λαζουπουλιάδα” των τραπεζιτών και εφοπλιστών ιδιοκτητών των ελληνικών ΜΜΕ, στις τσέπες των οποίων υπάρχουν τα δισεκατομμύρια ευρώ που πληρώνουμε εμείς για να τα τσεπώσουν αυτοί. Αλλά επειδή η λανθάνουσα γλώσσα μερικές φορές λέει και καμιά αλήθεια, χθες άκουσα τον Αναγνωστάκη (που προσπάθησε να «πιάσει λαβράκι») να φωνάζει εκνευρισμένος στον κ. Θεοδωράκη- πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ: «Μα επιτέλους, πείτε μας ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΠ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΟΗΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΚΟ;» Ξανά- ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο ΟΗΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ… Για να του απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης: «Σε κάθε χώρα, ο ΟΗΕ ζητάει να πληρώσουνε προς τις ΜΚΟ 0,7 του ΑΕΠ, μια που η χρηματοδότηση προέρχεται σε μεγαλύτερο της μέρος από κοινοτικά ταμεία του εξωτερικού(!!!) και μέσω του έργου στο εξωτερικό των ΜΚΟ ακούγεται και το όνομα της χώρας μας και μεγαλώνει η αξιοπιστία και η υπόληψη μας στο εξωτερικό (!). Εμείς χρηματοδοτήσαμε τα ΜΚΟ από το 1997 (!) μέσω του Υπουργείου Τουρισμού ΒΑΣΙΚΑ, έως το 2003 (!), με σύμπραξη και του Υπουργείου Οικονομικών που έλεγχε τις χρηματοδοτήσεις προς τα ΜΚΟ και μετά την απόφαση ειδικών επιτροπών εμπειρογνωμόνων.» (Έτσι, ξαναδιαβάστε τα αυτά που είπε ο κ. Θεοδωράκης!!!) Ας συνεχίσω όμως την ιστορία της χθεσινής εκπομπής… ενημέρωσης… Κόκκινος και φουντωμένος, ο Αναγνωστάκης του λέει: «Αυτά τα ξέρουμε. Αλλά πείτε μας πόσο του ΑΕΠ δώσατε ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΈΩΣ ΤΟ 2004; Ένα 0,5 πείτε μας, για να το στρογγυλέψουμε.» Για να απαντήσει ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ: «Ποτέ δεν είχαμε δώσει τόσα λεφτά και ας μας το είχε ζητήσει το ΟΗΕ! Ούτε ένα 0,3 δεν μπορώ να πω, ένα 0,2 το πολύ του ΑΕΠ.»
Όταν οι… δημοσιογράφοι των μηχανισμών Σημίτη (Βενιζέλο)-Καραμανλή (Σαμαρά) θα έχουν άλλη φορά καλεσμένους, ας μην τους φωνάξουν «αντικειμενικά» τουλάχιστον… προσδίδονται.
Για τον κ. Δόλλης, ένας δηλωμένος πρώην σημιτικός, μετά δήθεν παπανδρεικος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που κοίταξε να βολέψει τον κ…λο του, ακολουθώντας τον Λοβέρδο, επίσης τότε υφυπουργός εξωτερικών, ο οποίος γυρίζοντας από την επίσημη επίσκεψη στην Λιβύη το 2000, είχε διαδώσει σε όλο το ΥΠΕΞ πόσο πολύ ικανοποιημένοι είναι όλοι εκεί με την συγκεκριμένη ΜΚΟ, την οποία και βράβευσαν για το έργο της εκεί. Πράγμα που «ξέχασε» φαίνεται ο κολλητός του…) Για τον κ. Δόλλης λοιπόν,  έχω να πω ότι είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ενός ανθρώπου που είναι “λίγος”, όσο και “πολλά” να είναι τα πτυχία που έτυχε να πάρει ως γνήσια φυτούκλα με λεφτά.
Όσο για τον Τζαμτζή της ΝΔ που επίσης ήταν καλεσμένος, αναρωτιέμαι τι καφέ πίνει το πρωί για να αντέξει το… μυαλό του, μιας που γιόρταζε (τι άραγε;;;) σε μια ταβέρνα όλη την νύχτα μαζί με τον κολλητό του, τον Κώστα Καραμανλή… μάλλον έτσι εξηγείται πως «ξέχασε» για τα 140 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν επί των υπουργών εξωτερικών της κυβέρνησης του Καραμανλή και θυμόταν μόνο τα περίπου 30 εκατομμύρια από το 2000 έως το 2004, δοσμένα βασικά από το Υπουργείο Τουρισμού, μετά από έλεγχο και του Υπουργείου Οικονομικών, όπως μας είπε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ (γραμματέας όχι μόνο επί της θητείας του Γ.Α.Π.).

Υ.Γ. Χατζηνικολάου πες αλεύρι… ο Κουρής σε γυρεύει… 
"Ένας υπάλληλος, που ήταν για δύο μήνες σε μία θέση, χωρίς αρμοδιότητες πέραν τελετουργικού (τόσο ικανός) φωτογράφησε τον ΓΑΠ." ‪#‎στ@@μας

Υ.Γ. 2 Δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ να ασχοληθεί με τα 39 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (και όχι μόνο εκατομμύρια) ΕΥΡΩ από το κρατικό χρήμα και μόνο (!) που είχε δώσει σε χρηματοδοτήσεις ΜΟΝΟ ΤΟ 2009 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ (δηλαδή μέσα σε 8 μόλις μήνες). Δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ να ασχοληθεί με την χρηματοδότηση με πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ στο ΜΚΟ -για το κόκκινο σκαθάρι- του αδελφού του Σαμαρά, μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αντωνάκης… ούτε με τον τρόπο που πήρε τα λεφτά, μέσω της Περιφερείας Αττικής…

Μια που είπα περιφερειάρχη Αττικής, θυμήθηκα τον φίλο του, προπονητή άρσης βαρών… η ελληνική δικαιοσύνη μπόρεσε να βγάλει ασπροπρόσωπη την ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών (όπως και τους εμπλεκομένους στο σκάνδαλο Siemens, πολιτικά της ίδιας γραμμής), λόγου άγνοιας τους σε ότι αφορά μια παρτίδα βιταμινών από την Κίνα… και σκέφτομαι τι… τύχη μεγάλη είχε ο προστατευόμενος της Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη και τώρα βουλευτής του Βενιζέλου, ο Πύρρος Δήμας: ήταν ο μόνος που δεν είχε πάρει τότε βιταμίνες από αυτή την παραγγελία…

Έτσι όπως  βλέπω τέτοιες… επιτυχίες τις ελληνικής δικαιοσύνης τα τελευταία 2 χρόνια, αναρωτιέμαι αν περιμένω κανένα άλλο αποτέλεσμα σε ότι αφορά την έρευνα για τα θαλασσοδάνεια προς τα ελληνικά ΜΜΕ από τις ελληνικές τράπεζες, οπού οι ίδιοι οι καναλάρχες και οι εκδότες είναι και πάλι ιδιοκτήτες…

Αυτααααααααά…


Καλή εβδομάδα λοιπόν… (τι αλλά «θαύματα» θα δούμε και θα ακούσουμε Θεέ μου; από δαύτους όλα τα περιμένεις, μια που υποβαθμίζουν την νοημοσύνη ενός ολοκλήρου λαού… η μήπως αν ήταν άλλος λαός θα είχε γίνει της… Πλατείας Ανεξαρτησίας…; Λέω Πλατεία Ανεξαρτησίας της Κιέβου και συγκρίνω τους ελευθέρους σκοπευτές του Γιανούκοβιτς με τους δημοσιογράφους των Ελλήνων τραπεζιτών και εφοπλιστών αφεντικών τους… όπως έλεγε η Κατερίνα Γώγου: “Το μυαλό είναι ο στόχος… Το νου σου λοιπόν!”)

Δεν υπάρχουν σχόλια: