«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους.

Να ονειρευτείς το απίθανο όνειρο
Να παλέψεις με τον ανίκητο αντίπαλο
Να αντέξεις με δυσβάσταχτη θλίψη
Να τρέξεις εκεί όπου οι γενναίοι δεν τολμούν να πάνε.
Να επανορθώσεις την ανεπανόρθωτη αδικία
Να είσαι μακραν καλύτερος απο οτι είσαι
Να προσπαθείς όταν τα χέρια σου είναι αποκαμωμένα
Να φτάσεις το άφταστο αστέρι
Αυτή είναι η αποστολή μου,
να ακολουθήσω αυτό το άστρο
Άσχετα απο το πόσο ανέλπιδο,

άσχετα απο το πόσο μακριά.

Έτσι μίλησε ένας καπετάνιος στον Ποσειδώνα, σε μια μεγάλη φουρτούνα: Ω Θεέ! Μπορείς να με σώσεις, αν το θελήσεις. Στο χέρι σου πάλι είναι να μ' αφανίσεις, αν το θελήσεις. Είτε το ένα κάνεις είτε το άλλο, μάθε πως ατάραχα θα κυβερνάω το πλοίο.
η εδώ

Το δόγμα του σοκ


πηγή

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

Το λογικό συμπέρασμα

Παυλόπουλε λεφτά υπήρχαν… το αποδείξατε εσύ και η κυβέρνηση που υπηρέτησες για 5μιση χρόνια, με τα 170 δισεκατομμύρια ευρώ που σπαταλήσατε μοιράζοντας τα στους ημετέρους και φίλους σας. Το πρόβλημα μας είναι ότι τα πληρώνουμε εμείς τώρα και όχι αυτοί…!!! Όπως και άλλο μεγάλο εθνικό πρόβλημα είναι ότι κάποιοι τέτοιοι σαν και σένα εξακολουθούν να έχουν άποψη για τα δρώμενα του τόπου, απόψεις που τις δημοσιεύουν αυτοί που επωφεληθήκαν από την εγκληματική συμπεριφορά σας απέναντι στον ελληνικό λαό!! Την στιγμή που θα έπρεπε να είστε στο περιθώριο της κοινωνίας και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ξεχασμένοι από όλους… για να μην πω δικασμένοι…!!!!!
Υ.Γ. Κύριε Χατζητέτοιε, διαφαίνεται σε ποιους προτιμάς να δίνεις βήμα στα ΜΜΕ που ελέγχεις… όπως και το λογικό συμπέρασμα (της δικής σου προσπάθειας πλύσιμο εγκεφάλου του ελληνικού λαού) είναι ότι πιθανών μοιράζεις τις ίδιες απόψεις και ταυτότητες με αυτούς…! Ταυτότητες που είτε πολιτικά “ιδεολογικές” είτε δημοσιογραφικά “αμερόληπτες” είναι υπόλογες για την οικονομική μας κατάντια! Το έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού συνεχίζεται… Στο χέρι μας είναι να κλείσουμε πια τα βρόμικα στόματα και τα μέσα που τα προάγουν!!

Και πάλι- για ΟΛΑ τα περιπλεκόμενα και διαπλεκόμενα μυαλά : “Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.”!!!!!!!!!!!

Ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται

Ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται.
Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ήρθε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η απόλυτη επιβεβαίωση του περιεχομένου της ανακοίνωσης του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την πρωτοσέλιδη στάση της Realnews εναντίον του και την σκοπιμότητα η οποία ώθησε τους υπευθύνους της εφημερίδας να πράξουν όσα έπραξαν.

Και μάλιστα, από τα χείλη δύο πρώην υπουργών της ΝΔ κατά την περίοδο των κυβερνήσεων του κ. Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι ευθύνονται -εις το ακέραιον ο καθένας- για την πορεία της χώρας προς την χρεοκοπία.

Ο ένας, Υπουργός Εσωτερικών τότε, ευθύνεται μεταξύ άλλων για το κόστος που επέφεραν στο δημόσιο ταμείο εκατοντάδες χιλιάδες διορισμοί μέσα σε μια πενταετία (865.000, οι περισσότερες χωρίς έλεγχο ΑΣΕΠ!). Διορισμοί που γονάτισαν τη χώρα με τραγικά ελλείμματα που οδήγησαν σε ακόμη τραγικότερο χρέος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Ο άλλος, Υπουργός Υγείας τότε, ευθύνεται μεταξύ άλλων για την τερατώδη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία επέφερε στο δημόσιοταμείο κόστος δισεκατομμυρίων Ευρώ (2,4 δισ. η φαρμακευτική δαπάνη το 2004, 5,28 δισ. το 2009!).

Σε αυτούς τους δύο πρώην Υπουργούς κατέφυγε χθες η Real - σίγουρα σιγά σιγά θα βρεθούν κι άλλοι «πρόθυμοι» - προκειμένου να βρει υποστηρικτές στο δημοσίευμά της, μέσω δηλώσεών τους στον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό.

Χρειάζεται κάποια άλλη απόδειξη της χωρίς έμπνευση, όπως αποδεικνύεται, αλλά και χωρίς αιδώ επιχείρησης που στήθηκε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου;

Καμία φαντασία πια. Που είναι οι ειδικοί, που είναι οι καθηγητές που από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου, όπως συνέβαινε για μήνες και χρόνια ολόκληρα, θα μας “πείσουν” για το θεάρεστο έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή και για το πόσο εγκληματίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου;

Μεγάλη προχειρότητα. Ή μήπως να περιμένουμε από Σεπτέμβρη τα νέα -καλύτερα σκηνοθετημένα- επεισόδια του βρώμικου πολέμου;

Ό,τι στήθηκε πάντως μέχρι τώρα, γύρισε μπούμερανγκ για τους κατασκευαστές του. Και τι δεν ζήσαμε, και τι δεν ακούσαμε: «Στημένο το Μνημόνιο», «Φούσκωσε το έλλειμμα»,  «Αρνήθηκε 30-50-80 δισ. που μας έδιναν οι Ρώσοι», «Στη λίστα Lagarde η Μαργαρίτα με 550 εκατομμύρια», «Έβγαλε δισ. ο Αντρίκος με τα CDS» κλπ, κλπ …

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που στήθηκε ο βρώμικος πόλεμος εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου είναι για να διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος της χώρας την περίοδο 2004-2009 και η ευθύνη για αυτά που ζούμε να μετατοπιστεί αποκλειστικά στην μετά το 2009 περίοδο.

Και ο άλλος βασικός λόγος πίσω από τον βρώμικο πόλεμο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσκύνησε ποτέ κανέναν τους. Τόσο απλά. Το πλήρωσε κι αυτό βέβαια, αλλά δεν τους προσκύνησε.


Για αυτό και ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται.


Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου – ΙΑΠ, όπως όλα τα Ιδρύματα και οι συναφείς φορείς δημοσίου ενδιαφέροντος, δεν εξαιρούνται και δεν πρέπει να εξαιρούνται των ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές, όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Το γεγονός ότι, δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η λειτουργία τους αφορά έναν ειδικό σκοπό που συνδέεται με την ιστορία του τόπου, τη γνώση και την έρευνα, όπως και το γεγονός ότι, τα Ιδρύματα αυτού του είδους δεν χρηματοδοτούνται ούτε και επιδοτούνται από το δημόσιο ταμείο, με απόφαση που ελήφθη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ -με σκοπό την έστω και συμβολική συμβολή στην οικονομική κατάσταση του τόπου-, δεν αποτελούν λόγο εξαίρεσης.

Στο πλαίσιο αυτό και μιας σειράς ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ σε Ιδρύματα, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, οι ελεγκτές πραγματοποίησαν έλεγχο και στο ΙΑΠ. Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Η εφημερίδα Realnews, σε σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει το οποίο και προβάλει σαν κεντρικό θέμα στο αυριανό πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου», επέλεξε από το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο ΙΑΠ!

Είναι προφανές ότι, η είδηση που προβάλει, είναι απολύτως σωστή. Πράγματι το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο Ίδρυμα.

Ωστόσο, η εφημερίδα δεν έπραξε όπως όφειλε τα αυτονόητα. Δεν έκανε την έρευνα που επιβάλλει η δεοντολογία προκειμένου να καταγράψει και το αποτέλεσμα του ελέγχου. Δηλαδή, ότι όλα ευρέθησαν εντάξει, ώστε η αλήθεια να είναι παρούσα και ο τίτλος ολόκληρος: Το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο ΙΑΠ και δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

Μια απλή ερώτηση στο ΣΔΟΕ ή στο ΙΑΠ, θα ήταν αρκετή για να λάβει την σωστή απάντηση.

Σκοπός όμως ήταν, μέσα από την απλή παράθεση ενός γεγονότος, να μείνει σκιά.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι, η εφημερίδα θα έχει τους λόγους της, γιατί η δεοντολογία, η γνώση και η εμπειρία των υπευθύνων της, σχετικά με το τι οφείλει να πράττει κάθε Μέσο Ενημέρωσης, δεν είναι στοιχεία άγνωστα σε αυτούς. Το αντίθετο.

Θα μπορούσε κανείς να προβληματιστεί για την σκοπιμότητα αυτής της στάσης.

Χρειάζεται άραγε;

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε κάποιες ακόμη κατά το απώτερο αλλά και το πρόσφατο παρελθόν, οι απαντήσεις προηγούνται του όποιου προβληματισμού.

Στόχος είναι ο Παπανδρέου.

Έτσι κι αλλιώς, αποτελεί γνωστό στοιχείο του βρώμικου πολέμου εναντίον των Παπανδρέου και του Ιδρύματος -επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα από τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, παλαιότερων και νεότερων- πως… για ό,τι έγινε στη χώρα πριν από το 2009 φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου, για ό,τι έγινε μετά το 2009 φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου

Μόνο που μέχρι σήμερα, όλες οι προσπάθειες στοχοποίησης και συκοφάντησης του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν πέσει στο κενό.

Άνθρακες ο θησαυρός.

Υπενθυμίζουμε στους αμετανόητους υποκριτές, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών της κυβέρνησής του έθεσε τις βάσεις, με την διαμόρφωση ενός επαρκούς θετικού πλαισίου, για τον έλεγχο όλων, χωρίς εξαιρέσεις. Σήμερα, αυτό το θεσμικό πλαίσιο δίνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα και εφόσον αυτή η προσπάθεια συνεχιστεί, μπορεί να καταστήσει το φορολογικό σύστημα δικαιότερο και παράλληλα να εμπεδώσει το αίσθημα της δικαιοσύνης, που αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, όπου η διαφάνεια, η ισονομία και το κράτος δικαίου δεν θα αποτελούν είδη ένα ανεπαρκεία

Τέλος, ας γνωρίζουν όσοι επιχειρούν να πλήξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι αν ενδιαφέρονται πραγματικά να βρούν «χέρια λερωμένα», ας ψάξουν αλλού. Άδικα χάνουν τον χρόνο τους.

Το ΙΑΠ, μπορεί να μην έχει πολλούς, αλλά έχει φανερούς οικονομικούς πόρους. Τους φίλους του Ιδρύματος και τα έσοδα που προέρχονται από ορισμένες διαλέξεις του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτές δηλαδή, για τις οποίες επίσης δέχεται επιθέσεις. Προφανώς, για κάποιους, θα ήταν καλύτερα οι πόροι του Ιδρύματος να είναι «κρυφοί», ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να καταστεί όμηρος των επιδειώξεών τους.

Καλό θα ήταν όμως, να μην μιλούν για άλλους κοιτάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Ο βίος, όπως και η ιστορία του καθενός, αλλά και ο πλούτος του, είναι γνωστά. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.


Σημείωση για την αλήθεια και την ιστορία: από την εφημερίδα Realnews, ουδείς επικοινώνησε με οποιονδήποτε από το ΙΑΠ για το συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου, τα όσα αναφέρει η εφημερίδα στο δημοσίευμά της περί προσπαθειών επικοινωνίας με το ΙΑΠ -το αντίθετο συνέβη, αλλά δεν είναι του παρόντος-, περί υπολειτουργίας του, όπως και περί προβλήματος στην ιστοσελίδα του, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Διότι ένα νόμισμα δεν έχει μόνο μια όψη…

Προς αυτούς που χλευάζουν περί «δανεικών και αγύριστων» :
 Το θέμα μας δεν είναι ότι δεν θέλουμε να γυρίσουμε τα δάνεια, αλλά το ΕΘΝΙΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν εσείς, για να τα γυρίσετε τα δάνεια, θέλετε να τα πάρετε από τις άδειες τσέπες και όχι από τις πολύ γεμάτες, οι οποίες επωφελήθηκαν ουσιαστικά από τα δάνεια… έτσι όπως είναι και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ!!! Αλλά που να καταλάβουν μερικοί τις  λέξεις «κοινωνικά» και «δίκαιο»… σαν μπας και τρώγεται…?

Όταν ορθός πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 5 εκατομμύρια ευρώ ένας γιατρός ο οποίος έχει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ στην ιδιοκτησία του ένα κότερο 28 μέτρων, όταν μια μικρή επιχείρηση πρέπει να κόψει απόδειξη και για μισό ευρώ, όταν οι συνταξιούχοι τις χώρας έχουν περικοπές των εσόδων τους του ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο… λογικά ΔΕΝ με συγκινούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσουν αθροιστικά οι 401 Έλληνες εφοπλιστές, σαν βοήθεια στο κράτος. Προτιμώ να πληρώσει ο καθένας αυτά που του ΑΝΑΛΟΓΕΙ και όχι αυτά που έχει ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ (και ΑΝ) να δώσει.

Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής που να μην κάνει μικροπολιτική για προσωπικό συμφέρον. Μια πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών που να έχει την γενναιότητα να τους επιβάλει με νόμο αυτά που πρέπει και όχι να τους καλύπτει, παρουσιάζοντας τους σαν “ήρωες”, όταν μετά από πολλά χρόνια απόλυτου κέρδους, καταδέχονται να δώσουν τα ψίχουλα, επειδή η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο

Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως με την πρόφαση του δημοψηφίσματος, τα τσιράκια εκείνων που… την ίδια στιγμή που είναι μεγάλοι καραβοκύρηδες, λειτουργούν και σαν μεγάλο-μέτοχοι τραπεζών… έριξαν των πρώην Πρωθυπουργό όταν πέτυχε το κούρεμα (το οποίο τώρα το χάσατε…) ακριβώς την στιγμή που έπρεπε να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούσαν μέσω κοινών τραπεζικών μετοχών!

Μια που ακούω πολύ τελευταία για το ότι “φταίνε μόνο εκείνοι που τους ψηφίζουν τους βουλευτές” και γενικά τους πολιτικούς… μήπως έχει έρθει η ώρα τα παπαγαλάκια (οι ίδιοι  διακινητές αυτής της άποψης: ότι δηλαδή “για όλα φταίνε οι άλλοι”) να προτείνουν και να στηρίξουν όχι ασπόνδυλους υποψήφιους, υπηρέτες του συστήματος, αλλά Ανθρώπους με ΗΘΟΣ και με ικανότητα για ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, πραγματικούς υπηρέτες του λαού στην πράξη, πάνω απ’όλα και από όλους!!!

Φταίνε, πρωταρχικά, όλοι οι πολιτικοί χώροι που ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ και ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, στην πλειοψηφία υποψηφίους με λιγότερο ήθος, έως ανύπαρκτο, αλλά με τα περισσότερα «χαρτιά» (αριθμό ψήφων αλληλοσυνδεδεμένο με το επάγγελμα που κάνει το προτεινόμενο πρόσωπο, εκμεταλλευόμενο τις ανάγκες του απλού κοσμάκη, που ολοένα και αυξάνονται).
Διότι ένα νόμισμα δεν έχει μόνο μια όψη…

Μόνο με προτάσεις και στήριξη σωστών Ανθρώπων θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Και όχι όλων των ειδών των “χαρτιών” που κολλάνε σαν ταμπέλα σε βιογραφικά για να αναπληρώνουν την ανυπαρξία ήθους. ΗΘΟΣ το οποίο επιβάλλεται και απαιτείται σαν βασικό συστατικό, αν θέλεις να παράγεις αληθινή ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ώστε να πάει πραγματικά μπροστά ο τόπος!!


Έτσι! Επειδή δεν μ’ αρέσει να μασώ τα λόγια μου η να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου και πάνω απ ‘όλα επιλεγώ απόλυτα να μην κάνω εκπτώσεις στις πραγματικές αρχές και αξίες ζωής, ειδικά σε τόσο καίρια θέματα! Θα συνεχίζω πάντα με σεβασμό προς την μόνη Αλήθεια: της Αγάπης προς τους συνανθρώπους που δίνουν την πραγματική αξία στο δώρο της ζωής. 

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

"Καμπάνα" από το ΣΔΟΕ σε γιατρούς και επιχειρήσεις… περιμένουμε με ανυπομονησία και τις καμπάνες στα πολύ “μεγάλα ψάρια”!

Πρόστιμο ύψους σχεδόν 5 εκ. ευρώ (4.980.000 €) καταλόγισε το ΣΔΟΕ σε ιατρό, στην Κρήτη, για σειρά φορολογικών παραβάσεων που εντόπισε σε έλεγχο του ιδίου και των εταιρειών τις οποίες εκπροσωπεί.

Παράλληλα, κατέσχεσε από τον ίδιο, ιδιωτικό σκάφος 27 μέτρων (θαλαμηγό) γιατί δεν κατέβαλε τις δασμοφορολογικές υποχρεώσεις κατά την εισαγωγή του.

Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο των ελέγχων κατά την θερινή περίοδο των τουριστικών προορισμών πραγματοποίησε, από 15/06/2013 έως 15/07/2013, 1.088 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, εκμετάλλευσης παραλιών και θαλασσίων σπορ, νυχτερινά κέντρα, ενοικιαζόμενες κατοικίες, ξενοδοχεία, καθώς επίσης και σε αδήλωτους εργαζόμενους.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 538 επιχειρήσεις ήσαν παραβάτες και καταλογίσθηκαν 2.473 παραβάσεις.

"Πρωταθλήτρια" η Ρόδος

Τα ηνία της παραβατικότητας εξακολουθεί να κρατά η Ρόδος, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 84,62% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν.

Ακολουθεί η Ζάκυνθος με 80,00%, η Σαντορίνη με 77,14%, η Τήνος με 72,73%, η Πάρος με 68,18%, η Σύρος με 57,89%, η Αίγινα με 37,14%, η Αργολίδα με 45,45%, η Μεσσηνία με 44,44%, η Κορινθία με 40,00%, η Μύκονος με 43,33% και η Χαλκιδική με 37,00%.

Βάσει σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας διεξάγονται έλεγχοι πολυτελών καταλυμάτων σχετικά με την ιδιοκτησία, τις δαπάνες ανέγερσης, την δήλωση της πραγματικής επιφάνειας σε τ. μ., την ύπαρξη δεξαμενών κολύμβησης, καθώς και του πραγματικού τιμήματος ενοικίασης.

Διεξάγονται έλεγχοι σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Παξούς, κλπ. Διαπιστώνεται ότι οι δαπάνες ανέγερσης είναι πολλαπλάσιες από τις δηλωθείσες. Η ρευματοληψία έχει γίνει ως μικρές αγροτικές κατοικίες, και το τίμημα ενοικίασης είναι πολύ χαμηλότερο του πραγματικού ή δεν δηλώνεται ή δηλώνεται φιλοξενία.

Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

Σε 7 περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλώνονταν.

Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

Σε άλλη περίπτωση εντοπίσθηκε ταξιδιωτικό γραφείο και καταλογίσθηκαν 17 παραβάσεις γιατί ενοικίαζε πολυτελείς βίλες μέσω του διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ.


Το ΣΔΟΕ έχει προβεί σε παραλαβή τιμοκαταλόγων επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την χώρα από τις αρχές της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να έχει συγκριτικό αρχείο μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 01/8/2013.

Περιμένουμε με ανυπομονησία και τις καμπάνες στα πολύ “μεγάλα ψάρια”! Τους ξέρετε εσείς (όπως και εμείς) : μεγάλο- τραπεζίτες, μεγάλο- επιχειρηματίες, πρώην και νυν δήμαρχοι, νομάρχοι, περιφερειάρχες, μέλη συμβουλίων τους, μεγάλο εκδότες, καναλάρχες, μεγάλο- δικηγόροι και νομικοί, διαπλεκόμενοι πολιτικοί όλων των μεγεθών, εφοριακούς, διευθυντές, πρώην και νυν πρόεδροι οργανισμών, νοσοκομείων, πολεοδομίας, μέλη ΔΣ δημοσίων οργανισμών… κτλπ, γενικά πολλοί «μεγάλοι»…  Έτσι, για να μην νιώσουμε ότι στην Ελλάδα τα ΜΕΓΑΛΑ λαμόγια κάνουν ότι θέλουν με μια ψεύτικη ταμπέλα του «νόμιμου»-αλλά ΑΝ ελέγχονται σωστά θα βρεθούν με την αληθινή ταμπέλα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ...  και οι έντιμοι πολίτες καταλήγουν να είναι έως και άνεργοι, ανασφάλιστοι και παράνομοι…

Ο εφιάλτης που βιώνουν οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας… 30% έως χθες η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα του 21- ου αιώνα

Την πραγματική κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τον εφιάλτη που βιώνουν οι ανασφάλιστοι πολίτες της χώρας που καταφεύγουν στις υπηρεσίες εθελοντικών ιατρείων για να κάνουν εξετάσεις και να βρουν φάρμακα, περιγράφει το BBC. Η δημοσιογράφος Zeinab Badawi, βρέθηκε και συνομίλησε με ασθενείς, οι οποίοι χωρίς εργασία δεν έχουν ασφάλιση και κατά συνέπεια αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Με πολίτες που δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν τα φάρμακα τους και προσφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στη ζωή αλλά και στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας που διαψεύδουν τον εφιάλτη που ζουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ… ΕΣΕΙΣ...???


Δώστε προσοχή!!! ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ… ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ!!! Πόσα από αυτά τα λαμπρά μυαλά και ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΔΕΝ βάλατε στο περιθώριο σαν κοινωνία, αφού μεγάλωσαν, βαφτίζοντας «έξυπνο» μόνο αυτά τα υπάκουα “μυαλά” και ψυχές που ΔΕΝ εναντιώνονται στο βρόμικο σύστημα και επιτρέποντας οικονομικά ΜΟΝΟ σε αυτά να κάνουν ανώτερες σπουδές για μελλοντικό προορισμό σε θέσεις οπού θα κάνουν πάντα αυτό που υπαγορεύουν άλλοι… είτε με περίεργες επιλεκτικές υποτροφίες, είτε με τα λεφτά των ασπόνδυλων επίσης γονιών τους ???
ΜΟΝΟ αυτοι που μπορουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ... ΑΥΤΑ ΘΕΛΑΜΕ... ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Την ίδια στιγμή ΑΛΛΟ "κεφάλι" τέλειωσε σε ένα από τα βαφτισμένα «καλύτερα» πανεπιστήμια του κόσμου… εκεί οπού άλλη μια, σαν σύζυγο Έλληνα πρωθυπουργού (του Καραμανλή), πηρέ το μεταπτυχιακό της πριν από το πτυχίο… ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!

Τέτοιο «κεφάλι» θέλανε, τέτοιο έχουμε… ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Έγκλημα δίχως τιμωρία…

Κτηνωδία σε βαθμό κακουργήματος διερευνά η Γενική Εισαγγελία που έχει ήδη διατάξει ποινική έρευνα, σε βάρος μάλιστα Αστυνομικού και Αστυνομικίνας, που φέρονται να έσπασαν στο ξύλο Ρουμάνα σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα να επέλθει το μοιραίο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt.com.cy, το περιστατικό φέρεται να εκτυλίχθηκε πριν από λίγους μήνες, σε αστυνομικό σταθμό της πρωτεύουσας, όταν η Ρουμάνα κλήθηκε μετά από κάποια παρεξήγηση στο τμήμα, για εξηγήσεις.

Με την κοιλιά στο στόμα και τις ορμόνες στο κόκκινο, η Ρουμάνα φαίνεται να επέδειξε αντιδραστική συμπεριφορά (λόγω εγκυμοσύνης), και τότε σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομικίνα και ο αστυνομικός την χτύπησαν τόσο άγρια, που μοιραία επήλθε το κακό.

Η Ρουμάνα έσπευσε λίγες ώρες αργότερα στις πρώτες βοήθειες όπου αναγκαστικά απέβαλε το μωρό, ενώ σοκαρισμένη και βαθιά πληγωμένη απομονώθηκε για αρκετές μέρες, μέχρι που βρήκε τη δύναμη και έσπευσε στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων και ισχυρισμών κατά της αστυνομίας, όπου κατήγγειλε τη φρίκη που βίωσε στα χέρια των οργάνων τήρησης της τάξης, παραθέτοντας και αρκετά τεκμήρια, συμπεριλαμβανομένων και των εγγράφων που έλαβε από το νοσοκομείο μετά την αναγκαστική αποβολή του σπλάχνου της.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt.com.cy κάνουν λόγο και για προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης από πλευράς των Αστυνομικών, που καταχώρησαν μάλιστα και υπόθεσης δημόσιας βλάβης κατά της Ρουμάνας, που είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια της δικής τους δικαιοσύνης.


Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι το θέμα δεν έλαβε διαστάσεις, πιθανότατα λόγω της κομματικής ταυτότητας των συγκεκριμένων αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στην υπό διερεύνηση πλέον ποινική υπόθεση, ενώ εύλογα δημιουργείται το ερώτημα, γιατί δεν έχουν ακόμη τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο.

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Σημεία Ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής


Κυρίες και κύριοι βουλευτές

Πριν 6 μήνες συστήσατε με την ψήφο σας μια Προανακριτική Επιτροπή για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες μου για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Και σήμερα έχετε μπροστά σας το πόρισμα αυτής της Επιτροπής που προτείνει την παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες επισείουν πολυετή φυλάκιση.

Τις κατηγορίες αυτές τις αρνούμαι απόλυτα και κατηγορηματικά. Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε παράβαση καθήκοντος.

Σας προτείνουν να συστήσετε Ειδικό Δικαστήριο. Για πρώτη φορά από την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989.

Για το θέμα αυτό. Τη «λίστα Λαγκάρντ». Όχι για άλλα μύρια όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Όχι για όλα τα πραγματικά, τα μεγάλα σκάνδαλα, που έχουν κοστίσει δις στη χώρα. Όχι για τα σκάνδαλα από τα οποία πολιτικοί πλούτισαν.

Αλλά για μία ιστορία μη πρωτοκόλλησης μίας παράνομης λίστας που εγώ έφερα στη χώρα για αξιοποίηση, και αφαίρεσης τριών ονομάτων συγγενών μου που δεν έκανα. Μια υπόθεση από την οποία ούτε εγώ έχω αποκομίσει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, ούτε έχει ζημιωθεί το Δημόσιο.

Η ιστορία λοιπόν επαναλαμβάνεται, μετά από 25 χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Γιατί τι άλλο εκτός από φάρσα – φαρσοκωμωδία – είναι αυτό που έχει εκτυλιχθεί έξι μήνες τώρα;

Δεν μιλώ για τους ατέρμονες καβγάδες ανάμεσα στα μέλη της Προανακριτικής που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον  των ΜΜΕ, χωρίς να κάνουν σοφότερους τους πολίτες ως προς την ουσία της υπόθεσης. Αντίθετα, ευτελίζοντας και συσκοτίζοντας το θέμα.

Μιλώ για την απόλυτα προσχηματική διαδικασία, την προκατάληψη, το προκατασκευασμένο πόρισμα, τις προειλημμένες αποφάσεις.

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής είχε πει στην έναρξη της διαδικασίας απευθυνόμενος στα μέλη: «Ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες, παρακαλώ πάρα πολύ να αποφύγουμε. Δεν πρέπει [...] να εκφέρουμε κρίσεις και περιεχόμενο καταθέσεων ή οτιδήποτε άλλο. Εννοείται ότι θα τηρήσουμε τη μυστικότητα η οποία επιβάλλεται [...] από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, οι διατάξεις του οποίου και εφαρμόζονται.»

Ακολούθησαν πάνω από 100 εμφανίσεις μελών της Επιτροπής στα ΜΜΕ – με τον Πρόεδρό της πρώτο. Εμφανίσεις όπου έγιναν συγκεκριμένες κρίσεις για την υπόθεση. Που προκαταλαμβάνουν ενοχή. Που τινάζουν στον αέρα κάθε πρόσχημα αδιάβλητης, αντικειμενικής διαδικασίας διερεύνησης της αλήθειας.

Κρίσεις που δεν αρμόζουν σε «οιονεί εισαγγελείς», όπως είναι υποτίθεται τα μέλη μίας παρόμοιας επιτροπής. Που παραβιάζουν κάθε δικονομικό κανόνα. Κρίσεις που βέβαια βρίσκει κανείς αφειδώς και στην ίδια τη δικογραφία, και έχουν διατυπωθεί από διαφορετικά μέλη της Επιτροπής. Σταχυολογώ μερικές ενδεικτικές από τα πρακτικά:

«Θα πάει ο Παπακωνσταντίνου για ένα πλημμέλημα και θα γελάει το σύμπαν».

«Δεν θα γλυτώσει κανένας τη χλεύη, αν αυτή η Επιτροπή δεν καταλήξει τουλάχιστον σ’ αυτή την πρόταση που έχει κάνει η Βουλή».

Κρίσεις σαν κι αυτές υπάρχουν πολλές στη δικογραφία – και δεν την έχω διαβάσει ακόμα όλη. Αντίστοιχος ήταν και ο χειρισμός των μαρτύρων. Εκεί μέλη της Επιτροπής – ευτυχώς όχι όλα – άσκησαν συστηματικά πρακτικές εκφοβισμού, ψυχολογικής βίας και απειλών. Για να πουν οι μάρτυρες αυτά που ήθελε η Επιτροπή, όχι αυτά που πραγματικά συνέβησαν. Με απαξιωτικές και ειρωνικές αναφορές σε ανθρώπους, που το μόνο που έκαναν ήταν να έχουν διατελέσει συνεργάτες μου.

Με απαράδεκτα ερωτήματα του τύπου: «σε ποιο κόμμα ανήκετε;» -έλεγχος πολιτικών φρονημάτων από μέλη της Βουλής! Με μέλη της Επιτροπής να εγκαλούν υψηλόβαθμους δημόσιους λειτουργούς που τόλμησαν να δώσουν καταθέσεις που στηρίζουν τα λεγόμενα και τους ισχυρισμούς μου. Ένας και μόνος χαρακτηρισμός αρμόζει στον τρόπο που χειρίστηκε τους μάρτυρες η Επιτροπή: ντροπή.

Όταν ήρθε η στιγμή να κληθώ να δώσω εξηγήσεις, η Επιτροπή προκλητικά μου στέρησε τον ελάχιστο αναγκαίο χρόνο, για να μελετήσω τη δικογραφία.

Μέγεθος δικογραφίας: 20.000 σελίδες. Και γι αυτές μου δόθηκαν αρχικά 7 ημέρες προθεσμία και ύστερα από τις διαμαρτυρίες μου, μου παραχωρήθηκαν άλλες 10 ημέρες. Δηλαδή χρόνος επεξεργασίας: περίπου 1.300 σελίδες την ημέρα! Κανονικός εμπαιγμός, όπως δήλωσα και στην ίδια την Επιτροπή. Για την ενημέρωσή σας, προσθέτω ότι ούτε αυτή τη στιγμή που είμαστε εδώ μου έχει παραδοθεί όλη η δικογραφία.

Κατά διαβολική σύμπτωση, μου επισημάνθηκε ότι για αντίστοιχων σελίδων δικογραφία οι Τουρκικές Αρχές είχαν παράσχει στον Οτσαλάν 17ήμερη προθεσμία. Περιττό να υπενθυμίσω ότι γι αυτήν την παραβίαση η Τουρκία καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτή υπήρξε λοιπόν η σοβαρότητα της Προανακριτικής. Αυτός ήταν ο σεβασμός στα ελάχιστα – στα προφανή – δικαιώματά μου, δικαιώματα του κάθε εγκαλούμενου, που κατοχυρώνουν όλες οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες αλλά και η ελληνική νομοθεσία.

Στη συνέχεια, ήρθε το πόρισμα – για να αποδείξει πέραν κάθε αμφιβολίας πόσο προσχηματική είναι όλη η διαδικασία. Ένα πόρισμα που κάνει επιλεκτική και ακραία μεροληπτική χρήση στοιχείων και μαρτυριών, ενώ παραβλέπει μαρτυρίες και απλώς αγνοεί αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Μνημονεύεται μόνο ό,τι βολεύει στην κατασκευή της ενοχής μου – με απολύτως αστήρικτη και αυθαίρετη εξαγωγή συμπερασμάτων. Ό,τι δεν βολεύει, απλώς δεν αναφέρεται, λογοκρίνεται, δεν τίθεται καν στην κρίση σας, υπόψη σας με ουδετερότητα ως πληροφορία.

Ο πλήρης ευτελισμός της διαδικασίας όμως βρίσκεται αλλού. Βρίσκεται στο απίστευτο γεγονός ότι από τους 7 βουλευτές που υπογράφουν το πόρισμα της πλειοψηφίας, οι 2 δεν μετείχαν καν των εργασιών της Επιτροπής! Ναι, καλά ακούσατε. Το πόρισμα υπογράφουν 2 βουλευτές που συμμετείχαν μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, όταν αντικατέστησαν τα μέλη που υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Δεν έχουν εξετάσει μάρτυρες. Δεν έχουν μετάσχει στη συζήτηση. Τι ακριβώς πρόλαβαν να διαβάσουν από τις 20.000 σελίδες της δικογραφίας; Τι γνωρίζουν από την υπόθεση αυτή όπου έβαλαν την υπογραφή τους, για να στείλουν έναν άνθρωπο στο Ειδικό Δικαστήριο; Η Προανακριτική υποτίθεται πως λειτουργεί με βάση την ποινική δικονομία – και αυτοί απλώς πειθάρχησαν σε κομματικά κελεύσματα! Δύσκολα φαντάζεται κανείς μεγαλύτερη διακωμώδηση του θεσμού.

Σε παρόμοιες υποθέσεις όπου κρίνεται η τύχη ενός ανθρώπου, η διαδικασία είναι και ουσία. Είναι ο σεβασμός στο κράτος δικαίου. Στα στοιχειώδη δικαιώματα του εγκαλούμενου – και όχι του «υπό εκτέλεση» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε εμένα σε μία αποστροφή του λόγου του στην Επιτροπή ο κ. Μαρκογιαννάκης. Γλώσσα λανθάνουσα… Ναι, το είπε και αυτό ο κ. Μαρκογιαννάκης, ότι είμαι «υπό εκτέλεση».

Αντί για μία μυστική διαδικασία προανάκρισης με τα μέλη της Προανακριτικής να λειτουργούν ως «οιονεί εισαγγελείς», διεξήχθη μια απόλυτα διαβλητή, μεροληπτική, προκατειλημμένη και δικονομικά άκυρη διαδικασία. Μία διαδικασία που έδειξε περίτρανα ότι είχε προειλημμένη την απόφαση για παραπομπή. Με άλλα λόγια: τον ένοχο τον είχαμε εξαρχής. Έμενε απλώς να βρούμε τι θα του φορτώσουμε.Κυρίες και κύριοι βουλευτές

Έρχομαι τώρα στην ουσία και στα συμπεράσματα του πορίσματος.

Κατηγορία πρώτη που μου αποδίδεται: απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Ότι δηλαδή ως ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών δήθεν δεν αξιοποίησα την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ». Δήθεν την έκρυψα. Δήθεν δεν την έδωσα για έλεγχο στις αρμόδιες αρχές. Και εξαιτίας αυτού το Δημόσιο ζημιώθηκε με μεγάλα ποσά που θα είχε ήδη εισπράξει. Εδώ ο παραλογισμός σπάει ρεκόρ. Αν δεν ήθελα να αξιοποιήσω τη λίστα, είχα μια πολύ πιο απλή επιλογή: να μην τη ζητήσω καν από τους Γάλλους. Και η ειρωνεία είναι ότι αν δεν την είχα ζητήσει, δεν θα ήμουν σήμερα εδώ να δίνω εξηγήσεις.

Φυσικά, τίποτα από όλα όσα ισχυρίζεται το πόρισμα δεν τεκμηριώνεται από κανένα στοιχείο της δικογραφίας. Αντιθέτως, οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύδονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα γεγονότα. Αλλά, βέβαια, αν διαβάσετε το πόρισμα, αυτά τα στοιχεία δεν θα τα μάθετε ποτέ..

Ας πάρουμε για παράδειγμα το περίφημο ζήτημα της μη πρωτοκόλλησης. Βασική μομφή είναι ότι δεν πρωτοκόλλησα τα στοιχεία από τη Γαλλία. Πουθενά όμως στο πόρισμα δεν θα διαβάσετε τα όσα σχετικά είπε ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Φωκίων Γεωργακόπουλος, στην κατάθεση που έδωσε στην Αντιεισαγγελέα Εφετών κα Ράϊκου. Θα σας τα διαβάσω όμως εγώ.

Λέει: «Κατά την τεσσαρακονταετή υπηρεσία μου, ως δημόσιου λειτουργού, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου περίπτωση κατά την οποία να καταχωρίζεται στο πρωτόκολλο οτιδήποτε άλλο πέραν των εγγράφων. Δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη για την καταχώριση στοιχείων διοικητικών πράξεων ή πληροφοριών που ενσωματώνονται στις σύγχρονες ηλεκτρονικές-τεχνικές μεθόδους, όπως είναι τα CD ή τα usb.»

Αυτή η φράση του δεν υπάρχει στο πόρισμα που έχετε στα χέρια σας. Σας την έχουν αποκρύψει, την άποψη του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αποφάσισαν όχι μόνο να την αγνοήσουν επί της ουσίας, αλλά και να μην τη θέσουν καν υπόψη σας, προς αξιολόγηση. Θεσμικό ατόπημα ασύλληπτου μεγέθους. Το πόρισμα μιλάει για παράβαση καθήκοντος και απόκρυψη. Η απόκρυψη καταθέσεων και η μη αντικειμενική και πλήρης ενημέρωση του Κοινοβουλίου τι ακριβώς είναι;

Καλά το CD, μήπως όμως έπρεπε να πρωτοκολληθεί το συνοδευτικό έγγραφο των Γάλλων, όπως ισχυρίζεται το πόρισμα; Ποιο όμως έγγραφο; Αυτό που δεν έχουν πρωτοκολλήσει ούτε οι Γάλλοι! Ναι, δεν υπάρχει πρωτόκολλο στη συνοδευτική επιστολή των Γάλλων του 2010! Να πρωτοκολλούσα ένα έγγραφο που δεν απευθύνεται σε μένα και πουθενά δεν περιγράφει καν τι μας στέλνουν; Το έγγραφο που γράφει μόνο «Βρείτε συνημμένα τα αιτηθέντα στοιχεία», χωρίς να αναφέρει καν τι είναι; Πουθενά δεν υπάρχουν στην επιστολή των Γάλλων οι λέξεις «Ελβετία», «ελληνικές καταθέσεις», πόσο μάλλον «τράπεζα  HSBC»! Είναι το έγγραφο που μας ζητά να χειριστούμε τα στοιχεία ως «απόρρητα» – και όχι απλά εμπιστευτικά! Ψάξτε στο πόρισμα όσο θέλετε – αυτά δεν θα τα βρείτε. Προφανώς δεν βόλευαν και λογοκρίθηκαν.

Ναι, αλλά – ισχυρίζεται το πόρισμα – η συνοδευτική επιστολή αναφέρει ότι τα στοιχεία μας στέλνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας και της Κοινοτικής Οδηγίας. Και αυτό δήθεν αποδεικνύει ότι τα στοιχεία ήρθαν τελικά επίσημα, «πανηγυρικά», όπως μάλιστα αναφέρει το πόρισμα, και μπορούσε να γίνει νόμιμη χρήση. Και την επιστολή αυτή δήθεν την έκρυψα.

Ούτε αυτά ισχύουν. Καταρχήν, το πόρισμα αποσιωπά πλήρως το γεγονός ότι πρώτος εγώ – τον περασμένο Οκτώβριο – είχα αναφερθεί στην κατάθεσή μου στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην ύπαρξη επιστολής «υπογεγραμμένης από αξιωματούχο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών». Ήταν η ακριβής μου έκφραση αυτή. Άρα, κάθε άλλο παρά έκρυψα την επιστολή.

Και πράγματι η επιστολή των Γάλλων αναφέρεται στη φορολογική σύμβαση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας του 1963 και στην Οδηγία 77/799.

Αλλά όποιος διαβάσει αυτά τα δύο κείμενα, αντιλαμβάνεται ότι κανένα από αυτά δεν αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η διμερής σύμβαση αφορά σε πληροφορίες που έχει κάθε κράτος για συγκεκριμένα πρόσωπα που και τα δύο κράτη έχουν την εξουσία να φορολογήσουν. Η δε Οδηγία αφορά σε πληροφορίες που έχουν κτηθεί από κράτη νομίμως, και όχι από ιδιώτες που υπέκλεπταν. Με λίγα λόγια, και τα δύο κείμενα ρυθμίζουν ζητήματα ροής συγκεκριμένων πληροφοριών που ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα κράτη. Αλλά δεν νομιμοποιούν ούτε ρυθμίζουν πληροφορίες που προήλθαν από παράνομες δράσεις φυσικών προσώπων, και την ανταλλαγή πληροφοριών για τραπεζικές καταθέσεις που έχουν κλαπεί από τρίτη χώρα, εκτός ΕΕ, την Ελβετία εν προκειμένω! Και πώς θα ήταν δυνατόν να ρυθμίζουν ένα τέτοιο πράγμα;!

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι σε μια επιστολή χωρίς πρωτόκολλο και χωρίς περιγραφή των διαβιβαζομένων στοιχείων, η επίκληση των κειμένων αυτών έγινε προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα στη διαβίβαση στοιχείων που όλοι ξέρουν ότι είναι παράνομα; Προκειμένου οι Γάλλοι να μας στείλουν μεν τα στοιχεία, κάνοντας το καθήκον τους προς μία χώρα που ζήτησε βοήθεια, αλλά με τρόπο όμως που να τους εκθέτει όσο γίνεται λιγότερο, που να μη γίνει βούκινο; Γι αυτό εξάλλου ούτε πρωτοκολλούν την επιστολή τους, ούτε περιγράφουν τα στοιχεία που στέλνουν.

Άρα, τα στοιχεία που ήρθαν ήταν παράνομα. Μπορούσαν νομότυπα, νόμιμα να αξιοποιηθούν; Επανέρχομαι στην κατάθεση του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του κ. Γεωργακόπουλου. Ερωτάται ο κ. Γεωργακόπουλος: «Αν σας έλεγα ότι η λίστα Λαγκάρντ αν και ήρθε στα χέρια των Ελληνικών αρχών χωρίς τη συναίνεση της ελβετικής τράπεζας όπου είχαν κατατεθειμένα τα χρήματά τους οι Έλληνες καταθέτες, όμως ήρθε μέσω του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών, θα μου λέγατε ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα για την αξιοποίησή της;»

Απαντά ο Πρόεδρος του ΝΣΚ:  «Ήδη από όσα έχω αναφέρει είναι φανερό ότι ένα προϊόν παρανόμου πράξεως, οποιαδήποτε και αν είναι η προέλευσή του, δηλαδή ακόμα και αν προέρχεται από αλλοδαπή δημόσια υπηρεσία, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεμέλιο νομίμων πράξεων της διοικήσεως». Αυτά λέει ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αλλά αυτά φυσικά στο πόρισμα δεν θα τα διαβάσετε πουθενά.

Ούτε βεβαίως θα διαβάσετε πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Προανακριτικής, ο κ. Μαρκογιαννάκης παραδέχτηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής πως τα στοιχεία αυτά είναι παράνομα! «Αυτά είναι υποκλαπέντα» λέει στα πρακτικά. Και όταν μέλος της Επιτροπής τον εγκαλεί και του λέει «Κύριε Πρόεδρε, μην εκτίθεστε», συμπληρώνει «Μα, τι είναι αυτά που λέτε; Τι δημόσια έγγραφα;» Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής.

Το πρόβλημα αυτό το είχαν και άλλες χώρες. Στη Γαλλία για παράδειγμα το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ακύρωσε το 2011 όλους τους φορολογικούς ελέγχους που είχαν βασιστεί στη «λίστα Φαλσιανί», θεωρώντας ότι τα στοιχεία αυτά είναι παράνομα.

Εγώ παρά ταύτα, ανεξάρτητα από την αυστηρή νομική αξιολόγηση του ζητήματος, κατέβαλα προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθούν τα στοιχεία. Η μη πρωτοκόλληση, η μη αναγνώριση δηλαδή επίσημης κατοχής, δεν σήμαινε για εμένα ότι δεν μπορούσαν να αποτελέσουν έναυσμα έρευνας. Ακριβώς αυτό έκανα, λοιπόν, δίνοντας προς έρευνα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ, κ. Καπελέρη, και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία στον  διάδοχό του, κ. Διώτη.

Κατηγορήθηκα για την «επιλεκτική» χρήση 20 ονομάτων μόνο για τον αρχικό έλεγχο. Είχα πει ότι στα ονόματα αυτά αναλογούσαν οι μισές περίπου καταθέσεις της λίστας. Επιβεβαιώθηκα και σε αυτό – ακόμα και τα 10 μόλις ονόματα που ισχυρίζεται ο κ. Καπελέρης πως του έδωσα από τη δικογραφία προκύπτει ότι αναλογούν σε σχεδόν 1 δις Ευρώ, κάτι λιγότερο από το ήμισυ των συνολικών καταθέσεων. Αλλά βέβαια ούτε αυτό θα το βρείτε στο πόρισμα.

Ισχυρίζεται ο κ. Καπελέρης ότι δεν του έδωσα ρητή εντολή ελέγχου. Σαν να χρειάζεται εντολή, για να κάνει τη δουλειά του το ΣΔΟΕ. Όμως, ακόμα και αυτές οι εντολές δόθηκαν, μάλιστα και σε σύσκεψη ενώπιον άλλων. Αλλά και πώς είναι δυνατόν, όταν με τον πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι δεν δικαιολογούνται συγκεκριμένες καταθέσεις, το ΣΔΟΕ να μην συνεχίζει την έρευνα; O νυν Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος καταθέτει ρητά ότι και από μόνη της η πληροφορία που έδωσα τότε έπρεπε να αποτελέσει έναυσμα ελέγχου. Γιατί αυτή είναι ακριβώς η δουλειά του ΣΔΟΕ!

Ο κ. Διώτης στον οποίον παρέδωσα όλα τα στοιχεία που είχα παραλάβει από τη Γαλλία αφότου αντικατέστησε τον κ. Καπελέρη παραδέχεται ότι του έδωσα τα στοιχεία, για να γίνει έλεγχος – και το λέει όχι μία φορά, αλλά επανειλημμένα. Του λέει μέλος της Επιτροπής σχετικά με το usb: «Άρα, σας το έδωσε για έλεγχο ο κ. Παπακωνσταντίνου». Απαντά: «Για τι άλλο θα μου το έδινε; Για ενθύμιο»; Πράγματι, για τι άλλο; Και γιατί δεν έγινε έλεγχος μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο; Και γι αυτό εγώ φταίω;

Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να κατηγορούμαι για απιστία στο πόρισμα της Επιτροπής; Ζήτησα τα στοιχεία αυτά από την ομόλογό μου κα Λαγκάρντ. Φρόντισα να έρθουν στην Ελλάδα. Έκανα συσκέψεις για τον καλύτερο δυνατό χειρισμό. Εγώ τα έδωσα για έλεγχο! Και κανείς άλλος όπως αποδείχθηκε!

Είναι εντυπωσιακό: στο πόρισμα δεν μου αναγνωρίζεται καν ότι εγώ ζήτησα τη στοιχεία από την κα Λαγκάρντ. Παρά το γεγονός ότι το έχει πει και η ίδια σε συνέντευξη! Προφανώς δεν βολεύει αυτό στην εικόνα που θέλει να δημιουργήσει η Επιτροπή. Γιατί βέβαια δεν στέκει λογικά κάποιος αρχικά να ζητάει παρόμοια στοιχεία και στη συνέχεια να μην τα αξιοποιεί, όταν έρχεται στα χέρια του. Αφού θέλουμε λοιπόν να ισχυριστούμε ότι δεν τα αξιοποίησε, ας κάνουμε τον κόσμο να ξεχάσει ότι με δική του πρωτοβουλία ήρθαν στην Ελλάδα!

Ας ξεχάσουμε επίσης και άλλες μαρτυρίες όπως του κ. Σπινέλλη, τέως ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, ή του κ. Νικολούδη, αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που καταθέτουν ότι είχαν συζητήσεις μαζί μου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των συγκεκριμένων αυτών πληροφοριών. Ή τη σύσκεψη του Ιανουαρίου 2011 με συμμετοχή πολλών στην οποία ζήτησα να πληροφορηθώ για τα ενδεχόμενα – υπαρκτά – νομικά προβλήματα της λίστας και έδωσα εντολές ελέγχου. Πώς ακριβώς έκρυψα τη λίστα; Συζητώντας και αναζητώντας το πώς θα αξιοποιηθεί; Είναι αυτό συμπεριφορά ενός Υπουργού που θέλει να κρύψει τα στοιχεία και να μην τα χρησιμοποιήσει;

Και εν τέλε,ι βλέποντας πως από τότε που έφυγα εγώ από το Υπουργείο έχουν περάσει δύο χρόνια και οι μόνοι στη λίστα που έχουν ελεγχθεί είναι οι συγγενείς μου, διερωτάται κανείς πού στηρίζεται ο ισχυρισμός ότι δήθεν ζημίωσα την Ελλάδα, επειδή δήθεν δεν διέταξα έλεγχο των προσώπων για τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Πόσα ακριβώς χρήματα έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δημοσίου μέχρι σήμερα; Όσο ήμουν εγώ Υπουργός Οικονομικών τα στοιχεία υπήρχαν στην Ελλάδα 9 μήνες. Άλλους τόσους μήνες όσο ήταν Υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος – και άλλους 8 μήνες με τα στοιχεία στην κατοχή του όσο δεν ήταν Υπουργός. Και έχουν περάσει άλλοι 9 μήνες από τότε που ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε εκ νέου το USB και είναι ξανά στη διάθεση του ΣΔΟΕ.  Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί με βάση τις καταθέσεις των Ελλήνων που είναι στη «λίστα Λαγκάρντ»;

Έχει γίνει πολύς λόγος για το «χαμένο CD» των Γάλλων. Λυπάμαι πραγματικά που το CD δεν έχει βρεθεί, έχω αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτό, και έχω ήδη πληρώσει βαρύ τίμημα. Μακάρι να είχε βρεθεί, όπως βρέθηκε και η επιστολή των Γάλλων που αποδεικνύει όσα ισχυριζόμουν. Αν σήμερα υπήρχε το CD, δεν θα άλλαζε η ουσία της υπόθεσης σε σχέση με την αλλοίωση των στοιχείων. Αλλά τα περιθώρια αμφισβήτησης της καλής μου πίστης θα ήταν πολύ μικρότερα. Εμένα έβλαψε το ότι δεν βρέθηκε το CD. Ας θυμηθούμε όμως και την πίεση των γεγονότων της εποχής και ειδικά των ημερών του ανασχηματισμού του Ιουνίου του 2011.

Στο πόρισμα όμως εξυφαίνεται μία ολόκληρη θεωρία ότι το εξαφάνισα επίτηδες, και για να στηριχθεί το συμπέρασμα αυτό χρησιμοποιούνται οι καταθέσεις των μελών της γραμματείας μου, που – υποτίθεται –διαψεύδουν ότι το έδωσα για φύλαξη. Προσέξτε τη μεθόδευση της Επιτροπής. Αντί να ερωτηθεί η γραμματεία μου, αν ποτέ έδωσα εκείνη την εποχή ένα οποιοδήποτε CD για φύλαξη, ώστε ανάλογα να εξειδικευθεί περαιτέρω η ερώτηση τι ήταν αυτό το CD, ερωτώνται «σας έδωσε ποτέ το CD που ήρθε από τη Γαλλία με ονόματα καταθετών ο κ. Παπακωνσταντίνου;». Και η απάντηση είναι προφανώς όχι. Γιατί πολύ απλά, δεν είπα και δεν εγνώριζαν τι περιείχε το χωρίς διακριτικά cd (έτσι ήρθε από τη Γαλλία, χωρίς διακριτικά) που τους έδωσα για φύλαξη. Για άλλη μία φορά, στην Επιτροπή εκμαίευσαν αυτό που ήθελαν, αλλά όχι την αλήθεια.

Ανακεφαλαιώνω: αυτή τη στιγμή καλείστε να παραπέμψετε σε Ειδικό Δικαστήριο εμένα που, όπως και να το κάνουμε, ζήτησα τα στοιχεία, και εξαιτίας μου ήρθαν στην Ελλάδα, εμένα που τα έδωσα για έλεγχο, προκάλεσα συσκέψεις προκειμένου να αξιοποιηθούν, και τα παρέδωσα στον αρμόδιο πριν την αποχώρησή μου.

Και την ίδια στιγμή, αυτός που μαζί με τον κ. Διώτη κυριολεκτικά έθαψαν τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα, επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών. Και ξεπερνάμε το γεγονός – ακόμα και αν δεχτούμε πως πίστευε ότι κατείχε αντίγραφο και το ΣΔΟΕ συνέχιζε την έρευνα – πως σε όλους τους μήνες που ήταν Υπουργός δεν έκανε μία – έστω – ερώτηση για την πρόοδο των ερευνών. Έστω μία! Ή μια σύσκεψη για το θέμα αυτό!

Ave Ceasar! Morituri te salutant! Πόσος παραλογισμός μπορεί πια να χωρέσει σε αυτή την υπόθεση;

Και κάτι τελευταίο εδώ, για το τι πρακτικές εγκαινιάζουμε στην πολιτική ζωή της χώρας. Είδα στο πόρισμα κροκοδείλια δάκρυα για τον κίνδυνο ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Μα αυτό ακριβώς δεν κινδυνεύουμε να κάνουμε εδώ τώρα; Μια πολιτική αντιπαράθεση για το χειρισμό της λίστας να μετατραπεί σε ποινική δίωξη για δήθεν απιστία. Μία κατηγορία που είναι προφανές ότι προστέθηκε την τελευταία στιγμή, επειδή δεν «έβγαινε» στην Επιτροπή η κατηγορία της αλλοίωσης και κάποιοι ανησυχούσαν ότι δεν θα μπορέσουν να μου απαγγείλουν κατηγορίες. Αλλά με αυτήν ανοίγετε και τον ασκό του Αιόλου. Μετατρέπετε σε ποινικό αδίκημα μία πολιτική στάθμιση χειρισμού ενός ευαίσθητου ζητήματος απόρρητων πληροφοριών.

Σε όλη μου την πολιτική διαδρομή αλλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση, έπραξα ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξω το συλλογικό και το δημόσιο συμφέρον. Κατά τη διάρκεια της 20μηνης θητείας μου και σε μια εποχή πρωτοφανούς πίεσης, πήρα σωρεία πρωτοβουλιών κατά της φοροδιαφυγής – όσες δεν έχει πάρει ποτέ Υπουργός στο παρελθόν. Με αποτέλεσμα να έχει σήμερα η χώρα την πιο δρακόντεια νομοθεσία κατά της φοροδιαφυγής που είχε ποτέ.

Το πραγματικό «σκάνδαλο» σε αυτήν την ιστορία είναι η διαρθρωτική αδυναμία που εξακολουθεί να έχει η χώρα μας στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Το είδαμε και τώρα με την ανικανότητα του ΣΔΟΕ να συλλέξει έσοδα από όλες τις λίστες που κυκλοφορούν. Ακόμα και από τις εγχώριες και πρόσφατες και νόμιμες λίστες όπως αυτή της Τράπεζας της Ελλάδος. Και το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε με αναθέματα, ούτε με διώξεις, ούτε με κυνήγι μαγισσών και πολύ περισσότερο ούτε με εξιλαστήριο θύμα εμένα που έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου .

Έρχομαι τώρα στην κατηγορία για τη νόθευση. Ερώτημα: με ποια κοινή λογική θα αφαιρούσα εγώ 3 ονόματα συγγενικών μου προσώπων, όταν:

-       Εάν τα άφηνα μέσα στη λίστα, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα είχαν ποτέ ελεγχθεί, δεδομένων και των ποσών που είχαν οι λογαριασμοί αυτοί, από τους χαμηλότερους στη λίστα.

-       Όταν εκ των υστέρων ανακαλύπτουμε ότι το ένα από τα τρία αυτά πρόσωπα – που δεν έχει καν το δικό μου επίθετο – είχε έναν λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο και μηδενικές κινήσεις! Μηδέν! Γιατί να αφαιρέσω έναν μηδενικό και κλειστό λογαριασμό!;

-       Όταν εγώ τουλάχιστον γνώριζα πολύ καλά ότι τα αυθεντικά στοιχεία ήταν στη Γαλλία και μπορούσαν να ζητηθούν και πάλι ανά πάσα στιγμή και να διαπιστωθεί εάν είχαν αφαιρεθεί ονόματα.

-       Και αν εν πάσει περιπτώσει ήθελα να διαπράξω τέτοια ατιμία,  είναι δυνατόν να αφαιρούσα μόνο τα 3 ονόματα των συγγενών μου σαν να επιδιώκω να ενοχοποιηθώ; Δεν θα ήταν πιο λογικό να αφαιρούσα όχι 3, αλλά 10, 20 ή 100 ονόματα για να θολώσω τα νερά και να μην στραφούν σε εμένα οι υποψίες;

Η ιστορία ότι εγώ αφαίρεσα τα ονόματα δεν στέκει στην κοινή λογική. Ας δούμε όμως λίγο προσεκτικά και τα στοιχεία που επικαλείται το πόρισμα, και ειδικά την πραγματογνωμοσύνη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το πρώτο, και πιο βασικό, είναι το εξής: το usb το οποίο συγκρίνεται με το νέο CD που ήρθε από τη Γαλλία τον Δεκέμβρη του 2012 και από το οποίο προκύπτει ότι λείπουν τα 3 ονόματα των συγγενών μου, δεν είναι το usb που εγώ έδωσα στον κ. Διώτη! Το λέει η πραγματογνωμοσύνη, το παραδέχεται και ο κ. Διώτης. Είναι ένα άλλο usb! Να το ξαναπώ; Όλη η προσπάθεια ενοχοποίησής μου βασίζεται σε ένα ΑΛΛΟ usb και όχι σε αυτό που έδωσα εγώ!

Με λίγα λόγια, το πόρισμα ισχυρίζεται ότι νόθευσα ένα usb που δεν υπάρχει. Και η σε βάρος κατηγορία μου διατυπώνεται με βάση ένα άλλο usb που κατασκευάστηκε κύριος οίδε από ποιόν και σε ποιούς ακριβείς χρόνους. Αλλά για όνομα του Θεού: είναι δυνατόν ποτέ να κατηγορούμε κάποιον για πλαστογραφία χωρίς να του επιδεικνύουμε το πλαστό έγγραφο;

Είναι ποτέ δυνατόν να λέμε σε κάποιον ότι είναι πλαστογράφος, επειδή του επιδεικνύουμε ένα άλλο έγγραφο που έφτιαξε κάποιος άλλος, ισχυριζόμενος ότι είναι αντίγραφο εκείνου του εγγράφου που του παρέδωσε ο φερόμενος ως πλαστογράφος; Ενώ παράλληλα αυτός που εμφανίζει το αντίγραφο, ο οποίος σημειωτέον έχει αποδειχθεί ότι έκανε και άλλα αντίγραφα, διαβεβαιώνει ότι για άγνωστους και ακατανόητους λόγους ο ίδιος κατέστρεψε το έγγραφο που του έδωσε ο φερόμενος ως πλαστογράφος, ζητώντας μάλιστα βοήθεια για την καταστροφή από μία συνεργάτιδά του, η οποία αρνείται ότι του παρέσχε αυτήν την αρωγή; Και τολμούν όλα αυτά να τα φέρουν υπό την κρίση σας; Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Επειδή λοιπόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία της νόθευσης εναντίον μου, το πόρισμα κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να στοιχειοθετήσει την ενοχή μου με εικασίες του είδους «είχε τη δυνατότητα και το κίνητρο, άρα το έκανε »!

Για παράδειγμα: επικαλούνται ότι κάποιος χρήστης με κωδικό όνομα Windows User, που άνοιξε διάφορα αρχεία σε συγκεκριμένες ημερομηνίες – και μετά από τότε που παρέδωσα τα στοιχεία στον κ. Διώτη, είμαι υποτίθεται εγώ, ενώ το κωδικό όνομα Windows User είναι ένα σύνηθες «ανώνυμο» κωδικό όνομα που θα βρείτε σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές. Τέτοια αυθαιρεσία στα συμπεράσματα!

Τι άλλο λέει το πόρισμα; Ότι παρέδωσα τα στοιχεία στον κ. Διώτη τον Ιούλιο του 2011, αφότου είχα αποχωρήσει από το Υπουργείο Οικονομικών. Ποιος όμως επιβεβαιώνει ότι παρέδωσα τα στοιχεία τον Ιούνιο του 2011 πριν αποχωρήσω από το Υπουργείο Οικονομικών.; Ο ίδιος ο κ. Διώτης, 3 φορές. Τον περασμένο Οκτώβριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. O κ. Διώτης πάλι στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα τον Οκτώβριο, αλλά και στην πρώτη του εμφάνιση ενώπιον της Προανακριτικής. Και ξαφνικά, όταν ξανακλήθηκε να καταθέσει, στην 4η κατάθεσή του άλλαξε την ημερομηνία – από Ιούνιο, την έκανε Ιούλιο. Γιατί την άλλαξε;

Ο κ. Διώτης άλλαξε την κατάθεσή του γιατί είχε πλέον αποκαλυφθεί από την πραγματογνωμοσύνη ότι σε αντίθεση με τα όσα είχε πει μέχρι τότε, είχαν γίνει πολλαπλά αντίγραφα του usb, είχε καταστραφεί αυτό που έδωσα εγώ, και προφανώς τα στικάκια κυκλοφορούσαν ευρέως – εντός του ΣΔΟΕ και πιθανότατα και εκτός, με μεγάλες δυνατότητες αλλοίωσης από πολλά πρόσωπα, όχι απαραίτητα από τον ίδιο. Έτσι προσπάθησε να περιορίσει την περίοδο της ανάμειξής του – από δύο μήνες (Ιούνιο που παρέλαβε από εμένα το usb που του έδωσα έως Αύγουστο που παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο κάποιο άλλο usb) – σε δύο ημέρες!

Εύλογη απορία: πώς είναι δυνατόν από τα λεγόμενα του κ. Διώτη που πιάστηκε επανειλημμένα να μην έχει πει την αλήθεια και με τόσες ανασκευές στις καταθέσεις του να επιλέγεται η 4η εκδοχή του ως προς το πότε παρέλαβε εκ μέρους μου τα στοιχεία; Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!  Απάντηση: γιατί αυτό βόλευε το στόχο της δικής μου ενοχοποίησης.  Και γιατί διαφορετικά θα κατέρρεε η ταύτισή μου με το κωδικό όνομα “Windows User” καθώς υπάρχουν ευρήματα με αυτό το όνομα και μετά τον Ιούνιο του 2011 που εγώ παρέδωσα το usb.

Να συνοψίσω: είναι προφανές ότι η όλη ανάγνωση της πραγματογνωμοσύνης στο πόρισμα γίνεται με ένα και μόνο σκεπτικό: μα αφού έχουμε μία ωραία θεωρία ότι την αλλοίωση την έκανε ο Παπακωνσταντίνου, γιατί να αφήσουμε  πραγματικά γεγονότα που την καταρρίπτουν να μπουν στη μέση;

Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο που βγάζει κυριολεκτικά μάτι και το οποίο η Επιτροπή αντιπαρήλθε με μεγάλη ευκολία. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, στον υπολογιστή του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ που εξετάστηκε βρέθηκαν ίχνη τριών φακέλων με τις επωνυμίες: «Greece», «Greece – αντίγραφο», «Greece – Final», που περιείχαν αρχεία της λίστας. Αλλά τι θα πεί «Greece – final» (τελικό); Όλοι ξέρουμε ότι αρχεία με την ονομασία final δημιουργούν οι χρήστες όταν επεξεργάζονται κάποια αρχεία και σώζουν με αυτόν τον τίτλο την τελική επιθυμητή μορφή και περιεχόμενο.

Ποιος και για ποιο λόγο ασχολήθηκε και τι είδους μεταβολές επέφερε στα αρχεία ώστε να κρατήσει το προϊόν της επεξεργασίας του σε αρχείο «Greece – final»; Ποιος έπαιζε και άλλαζε τις λίστες στον υπολογιστή του κ. Διώτη; Αν όχι ο κ. Διώτης (που επανειλημμένα διαβεβαίωσε την Επιτροπή για την έλλειψη ικανότητάς του για τον χειρισμό υπολογιστών), τότε ποιός άλλος; Ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν ήμουν εγώ.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό στοιχείο που παραπέμπει ευθέως σε αλλοίωση –αυταπόδεικτα όχι από εμένα. Και η Επιτροπή το αντιπαρέρχεται και αυτό.  Όπως και το γεγονός ότι υπάρχει και 3ο usb με αρχεία της λίστας που μπήκε και βγήκε από τον υπολογιστή του κ. Διώτη μετά την ημερομηνία που αυτός ισχυρίζεται ότι παρέδωσε τα αρχεία στον κ. Βενιζέλο.

Και επειδή λοιπόν με όλα αυτά, ούτε τραβώντας τα από τα μαλλιά, δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα εκ μέρους μου, η Επιτροπή έψαξε για κίνητρο σε φοροδιαφυγή των συγγενών μου. Και ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του ΣΔΟΕ επί 6 σχεδόν μήνες τους έψαξε, όπως δεν έχει ψαχτεί ποτέ κανένας Έλληνας φορολογούμενος στο παρελθόν. Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει: από τα πάνω από 2000 ονόματα στη λίστα, με δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια καταθέσεις, οι μόνοι που έχουν ψαχτεί μέχρι σήμερα είναι οι συγγενείς μου – και μάλιστα όχι για τα χρήματα που είχαν έξω αλλά για το περιεχόμενο των Ελληνικών λογαριασμών τους. Και με την προσθήκη και 4ου συγγενή μου που δεν ήταν καν στη λίστα.

Όταν άλλαζα το νόμο το 2010 ώστε να μπορεί το ΣΔΟΕ να ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς και όταν διαπιστώσει αμφισβητούμενη αύξηση περιουσίας να πρέπει ο φορολογούμενος να αποδείξει από που προήλθε, δεν μπορούσα να φανταστώ σε τι κατάχρηση εξουσίας από το ΣΔΟΕ κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει. Γιατί τι άλλο είναι ένας έλεγχος που πάει πίσω 17 (!) χρόνια, όπου αθροίζεται αυθαίρετα κάθε κατάθεση σε κάθε λογαριασμό (πχ το 1997!), ακόμα και 100 Ευρώ, και η διαφορά που προκύπτει από το εισόδημα που δηλώθηκε αποκαλείται «αποκρυβέν εισόδημα»; Και δίνεται στον φορολογούμενο μία προθεσμία μερικών ημερών μόνο για να ανατρέξει και να  δικαιολογήσει τραπεζικές κινήσεις 17 ετών; Και όταν προσκομίζει στοιχεία, του λένε «α, δεν γίνεται τώρα, το κλείσαμε το πόρισμα!» Γιατί αυτό ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση – και το λέει και η έκθεση του ΣΔΟΕ αυτό.

Ο καθένας μας κρίνεται αυτοτελώς για τις πράξεις του. Ούτε οι συγγενείς μου μού ζήτησαν να αφαιρέσω τα ονόματά τους από τη λίστα, ούτε εγώ το έκανα. Εάν έχει υπάρξει φοροδιαφυγή προφανώς και πρέπει να γίνουν τα δέοντα. Αλλά όταν αυτό αποδειχτεί πράγματι – και αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια.  Όχι αυτοί που έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν – με ένα σωρό ανακρίβειες – ένα προβληματικό πόρισμα του ΣΔΟΕ πριν καν ολοκληρωθεί με στόχο να επηρεαστεί η κοινή γνώμη Όχι απλώς και μόνο για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις κατηγορίες εναντίον μου σε κακουργηματικές, με τους συγγενείς μου ως «παράπλευρη απώλεια».Κυρίες και κύριοι Βουλευτές

Στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας υπάρχει ένα βασικό και εύλογο ερώτημα: αν όχι εγώ, ποιος; Ποιος άλλος μπορούσε να το έχει κάνει και είχε και κίνητρο να το κάνει;

Απάντηση: πολλοί, και σε πολλές διαφορετικές στιγμές της διαδρομής της λίστας αφότου έφυγε από τα χέρια μου. Στο ΣΔΟΕ. Ή έξω από αυτό. Με, ή χωρίς, πολιτική παρέμβαση.

Από την πραγματογνωμοσύνη και από τις καταθέσεις είναι απολύτως σαφές ότι τα ονόματα μπορούν να έχουν αφαιρεθεί σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο μέχρι τη στιγμή που τον Δεκέμβριο του 2012 γίνεται η σύγκριση με το νέο CD από τη Γαλλία. Τεχνική και επιχειρησιακή δυνατότητα είχαν πολλοί σε όλη αυτή την περίοδο.

Και εν πάσει περιπτώσει να ρωτήσω κάτι: υπάρχει πραγματικά κάποιος που να αμφιβάλει ότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να στήσουν μία παρόμοια ιστορία – είτε στο ΣΔΟΕ, είτε έξω από αυτό;

Τι είναι για παράδειγμα αυτά τα ανοίγματα αρχείων της λίστας που διαπιστώνουν οι εμπειρογνωμοσύνες με κωδικό χρήστη του ΣΔΟΕ στις 2 Οκτωβρίου του 2012; Την ημέρα παράδοσης του USB από τον κ. Βενιζέλο, ενώ ο ΕΓ του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλος, τη μαρτυρία του οποίου δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω, διαβεβαιώνει ότι δεν άνοιξε ο ίδιος τη λίστα;

Και είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί ζητήματα σαν κι αυτό δεν απασχόλησαν την Προανακριτική. Κανείς δεν αναρωτήθηκε: πώς και γιατί ξεκίνησαν από το πουθενά τα πρώτα δημοσιεύματα για τη «λίστα Λαγκάρντ» τον Σεπτέμβριο του 2012; Γιατί ξαφνικά ξεκίνησε μία συζήτηση περί αλλοίωσης και της ανάγκης να ξαναζητήσουμε τα στοιχεία από τη Γαλλία; Πώς μας ήλθε ξαφνικά να αναρωτιόμαστε πολύ νωρίς, αν η λίστα είναι αλλοιωμένη; Γιατί ακριβώς εκείνη τη στιγμή κάποιος φροντίζει να δοθεί στον δημοσιογράφο κ. Βαξεβάνη μία λίστα από την οποία λείπουν τα τρία επίμαχα ονόματα ώστε να δημοσιευτεί;

Μία λίστα που συνοδεύεται και από μία ανώνυμη επιστολή την οποία ο δημοσιογράφος κατέθεσε στην Προανακριτική. Και η οποία λέει μεταξύ άλλων: «Η επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ περιήλθε στα χέρια μου από πολιτικά πρόσωπα…. Ήδη κυκλοφορούν διάφορες ‘πειραγμένες’ λίστες με ονόματα ανθρώπων, πολιτικών, επιχειρηματιών ή απλώς εύπορων ελλήνων, με σκοπό τη σπίλωσή τους, την πρόκληση εντυπώσεων, αλλά και την πολιτική αποσταθεροποίηση». Αυτά λέει η επιστολή που κατέθεσε ο κ. Βαξεβάνης.

Και το κίνητρο που είχαν άλλοι για την αφαίρεση των ονομάτων; Δεν μπορώ να το ξέρω με βεβαιότητα, και δεν συνηθίζω να εκτοξεύω κατηγορίες χωρίς να μπορώ να τις στοιχειοθετήσω – αυτό δηλαδή που έκαναν τόσοι πολλοί εναντίον μου όλους αυτούς τους μήνες. Αλλά και μόνο από τη λυσσαλέα – σε επίπεδο εμμονής – επίθεση εναντίον μου από ορισμένα μέσα είναι απολύτως προφανές ότι ενόχλησα πολλούς επιχειρηματικά και πολιτικά, και πολλοί θα ήθελαν την πολιτική μου εξόντωση. Όπως είμαι σίγουρος ότι ενόχλησα μηχανισμούς στο ΣΔΟΕ την ησυχία των οποίων τάραξα.

Και δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι η αλλοίωση ήρθε ως μάννα εξ ουρανού σε μία πολύ συγκεκριμένη στιγμή, όταν αλλού επικεντρωνόταν η κύρια κριτική για τον χειρισμό της λίστας. Δίνοντας έτσι μία εξαιρετική διέξοδο με τη συγκρότηση σε χρόνο μηδέν – ανοίγοντας τη Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα! – μίας προανακριτικής για τη διερεύνηση αποκλειστικά και μόνο δικών μου ευθυνών. Κανενός άλλου.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν γιατί ακριβώς σας ζητούν να με παραπέμψετε στο Ειδικό Δικαστήριο: Μήπως επειδή δεν πρωτοκόλλησα ένα ηλεκτρονικό αρχείο με παράνομα στοιχεία από το εξωτερικό; Ή μήπως δήθεν δεν ζήτησα να ερευνηθεί η λίστα από το ΣΔΟΕ; Το οποίο ΣΔΟΕ σταμάτησε να ερευνά όταν έπαψα να είμαι υπουργός; Ή μήπως επειδή από το usb που ο κ. Βενιζέλος παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου – να το ξαναπώ: όχι από αυτό που παρέδωσα εγώ! – λείπουν τρία ονόματα συγγενών μου; Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης εναντίον μου;

Ε, όχι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές. Δεν είναι στην πραγματικότητα αυτός ο λόγος που είμαι εδώ σήμερα. Δεν πληρώνω λάθος χειρισμούς για cd και στικάκια. Αρκετά με την υποκρισία. Στοχοποιούμαι γιατί υπήρξα ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο το οποίο «πολλοί εμίσησαν» αλλά σήμερα το υπηρετούν. Πριν τρία χρόνια κάποιοι πήραμε την ευθύνη να μείνει η χώρα όρθια. Χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό και προσωπικό κόστος. Και σήμερα, τρία χρόνια μετά, σήμερα που βρισκόμαστε 2 μνημόνια μετά και λαμβάνονται κι άλλα μέτρα, βολεύει πολύ κάποιος να πληρώσει για το πρώτο μνημόνιο.

Γιατί ορισμένοι νομίζουν ότι αν προσφέρουν στην κοινωνία το θέαμα μιας ανθρωποθυσίας, θα ανακουφιστεί η πίεση σε αυτούς, για όλα όσα οι πολίτες υφίστανται. Θα έχει βρεθεί ο αποδιοπομπαίος τράγος από την κυβέρνηση Παπανδρέου,, για να επικεντρωθεί εκεί το ανάθεμα για όλα τα δεινά του τόπου. Να μην ασχοληθούμε με τους “πριν”, να μην ασχοληθούμε με τους “μετά”.

Όπως κάνουν, συνειδητά και στοχευμένα, και πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως το «Πρώτο Θέμα» του υπόδικου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα εκδότη, που έφτασε στο σημείο να δημοσιεύει το περιεχόμενο του πορίσματος της Προανακριτικής, με τίτλο «Ισόβια για τον Παπακωνσταντίνου» προτού καν αυτό ανακοινωθεί επίσημα.

Όμως αυτή η εναντίον μου λυσσαλέα προσπάθεια έχει κοντά ποδάρια. Ο κόσμος ξέρει ποιοι είναι λαμόγια και ποιοι δεν είναι. Και είναι σε όλους σας γνωστό ότι εγώ δεν έκανα περιουσία με την πολιτική. Σήμερα, έχω μόνο χρέη. Ούτε offshore είχα ή έχω, ούτε λογαριασμούς στην Ελβετία.Κυρίες και κύριοι Βουλευτές

Αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η τελευταία μου τοποθέτηση από αυτό εδώ το βήμα. Και πριν τη σημερινή συζήτηση, πολλοί μου είπαν «δεν έχει σημασία τι θα πεις στη Βουλή. Το έχουν αποφασίσει να σε παραπέμψουν. Άδικα τα λόγια σου».

Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Δεν θέλω να πιστέψω ότι σε παρόμοια ζητήματα όπου κρίνεται το μέλλον και η ελευθερία ενός ανθρώπου, το μικροπολιτικό συμφέρον υπερισχύει της προσωπικής αντίληψης κάθε βουλευτή για τα πραγματικά γεγονότα και της αίσθησης του δικαίου.

Με πολλούς από εσάς, έχουμε βρεθεί απέναντι σε πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Συγκρουστήκαμε, διαφωνήσαμε, ανταλλάξαμε σκληρά λόγια. Δεν αμφιβάλλω ότι ο καθένας από την πλευρά του προσπαθούσε να κάνει το σωστό, όπως το αντιλαμβανόταν. Και ελπίζω να αντιλαμβάνονται περισσότεροι σήμερα ότι η τότε κυβέρνηση που υπηρέτησα δεν είχε σε όλα άδικο. Γιατί πολλοί από εσάς, βρεθήκατε και βρίσκεστε σήμερα στην ίδια δύσκολη θέση, στα ίδια ηθικά και υπαρξιακά διλήμματα που βρεθήκαμε εμείς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα.

Ναι, για όλα τα δεινά της χώρας, δεν φταίω εγώ. Δεν είναι μόνο ότι είναι άδικο να γίνεται προσπάθεια να ξεπλυθούν τα αμαρτήματα πολλών κυβερνήσεων, και των δύο κομμάτων, στην πλάτη μου. Είναι κάτι παραπάνω: είναι ανέντιμο.

Δεν επικαλούμαι τη διαδρομή την οποία έχουμε κάνει μαζί με πολλούς βουλευτές σε αυτή την αίθουσα με τους οποίους ήμασταν κάποτε στον ίδιο πολιτικό χώρο που τόσο άγαρμπα βιάστηκε να με αποκηρύξει. Όλα όσα έχουμε περάσει για να είναι η χώρα εδώ. Επικαλούμαι όμως το γεγονός ότι με ξέρετε. Και ότι αντιλαμβάνεστε πως εδώ έχουμε μία εξόφθαλμη προσπάθεια κατασκευής ενοχής χωρίς στοιχεία. Απλά και μόνο γιατί βολεύει κάποιους πολιτικά.

Απευθύνομαι και στους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς. Όλων των κομμάτων, όλων των αποχρώσεων. Και τους ρωτώ: από πότε η αριστερά συνυπογράφει σε μια πρωτοφανή προσπάθεια εύρεσης εξιλαστήριου θύματος για όλα τα δεινά της χώρας; Σε μία προφανώς στημένη ιστορία; Από πότε εγκατέλειψε το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα; Από πότε σύρεται πίσω από εξόφθαλμες μικροκομματικές κυβερνητικές σκοπιμότητες;

Κυρίες και κύριοι βουλευτές. Το μόνο που ζητώ είναι να αποφασίσετε με βάση τα πραγματικά στοιχεία και την αίσθηση του δικαίου.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Ποιοι θέλουν το ιδιωτικό συμφέρον να παίζει πρωταρχικό ρόλο στην δημόσια υγεία

Άδωνις Γεωργιάδης : Σε ιδιώτες ο έλεγχος της ΥγείαςΙδιώτης θα ελέγχει την αναγκαιότητα των επεμβάσεων και της αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία.
 Αυτό προανήγγειλε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
 Στα χαρτιά είναι και ο σχεδιασμός για τη μετατροπή νοσοκομείων σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.
 Αύριο και μεθαύριο δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω απεργία του προσωπικού τους.

Ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο γεμίζουν τις τσέπες τους και κλέβουν τις δικές μας… Το ιδιωτικό συμφέρον να παίζει πρωταρχικό ρόλο στην δημόσια υγεία, την οποία εμείς πληρώσαμε δεκαετίες τώρα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και που πραγματοποιεί τώρα ο “Μπουμπούκος”… θυμάμαι ότι κάτι τέτοιο ήταν ένας από τους στόχους που παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πολιτική του πλατφόρμα στην προεκλογική του καμπάνια για την διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2007. Ποιοι ήταν οι «σοσιαλιστές» που τον ψήφισαν –αυτόν και τις θέσεις του…? 24% από αυτούς που παρουσιάστηκαν στις τότε κάλπες: προσωπικοί «φίλοι» των φίλων του- προερχόμενοι από πιο δεξιά… όπως και τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που παρέμειναν και τυπικά δίπλα στον ΒΒ, έστω αν άλλες «στελεχάρες» άλλαξαν «πίστη» την τελευταία στιγμή, όταν είδαν την ζυγαριά των δημοσκοπήσεων να γέρνει ολοκληρωτικά- με την πρόθεση ψήφου της βάσης του Κινήματος- υπέρ του Γεωργίου Α. Παπανδρέου. Έτσι… για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που πούλησαν τον ΓΑΠ!!!!! Όπως και τι άλλο θα μας περιμένει με δαύτους…

Υπάρχει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα υπογράψει το πόρισμα του «Πρώτου Αίσχους» κατά Παπακωνσταντίνου;

Στο Υπόμνημα που κατέθεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή, στο οποίο ξεσκίζει με πολύ απλά επιχειρήματα κάθε γελοία κατηγορία εναντίον του, αναφέρει και το εξής συγκλονιστικό για μέλη της Επιτροπής το οποίο δεν διαψεύστηκε από κανέναν:

«…Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Μήπως την ανησυχία μελών της Επιτροπής ότι “ο Παπακωνσταντίνου θα πάει για πλημμέλημα και θα γελάει το Σύμπαν” ή ότι αν η Επιτροπή δεν ανακαλύψει έγκλημα “…θα γίνουμε χλεύη του Λαού !”


Στις 23 Ιουνίου, πριν λήξουν οι εργασίες της Επιτροπής και πριν υποβάλλει Υπόμνημα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, το «Πρώτο Αίσχος», δημοσιεύει το εξής:

«Στο Ειδικό Δικαστήριο με τρία βαρύτατα κακουργήματα θα παραπέμψει η προανακριτική τον πρώην υπουργό…» Είχε έτοιμη μάλιστα και την ποινή: «Το πόρισμα της προανακριτικής βάζει ισόβια τον Παπακωνσταντίνου…»


Σήμερα, δύο εβδομάδες μετά, διαβάζουμε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα ζητήσουν την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για 3 κακουργήματα, ακριβώς αυτά που περιέγραφε το «Πρώτο Αίσχος» πριν δύο εβδομάδες:
«Στο Ειδικό Δικαστήριο για 3 κακουργήματα στέλνουν τον Παπακωνσταντίνου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ»


Καλά, για τη ΝΔ δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Και για τον Βασιλάκη τον Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ επίσης.


Υπάρχει όμως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που θα βάλει την υπογραφή του στο Πόρισμα του «Πρώτου Αίσχους» κατά του Παπακωνσταντίνου;

Λες...???

Μόνος απέναντι σε 10 εκατομμύρια #Παπακωνσταντίνου


Σήμερα αποφασίζεται στη βουλή η τύχη του Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο είναι σχεδόν δεδομένη. Η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών δε γνωρίζει τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Κρατά στη σκέψη -όπως και ο απλός πολίτης- ένα χαμένο CD, το δεδομένο της συγγένειας και σε αυτά τα δύο καθείς προσθέτει και το δικό του προσωπικό λόγο, είτε αυτός λέγεται μνημόνιο, είτε πολιτικές διαφορές, είτε προσωπική αντιπάθεια. Η κομματική γραμμή, σε συνδυασμό με αυτά τα δεδομένα, θα καθορίσουν -δυστυχώς- την ψήφο του.

Για τον ίδιο τον Παπακωνσταντίνου ξεκινά ένας προσωπικός γολγοθάς. Η ποινικοποίηση των πολιτικών του επιλογών και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τον οδηγεί στον κίνδυνο να βρεθεί στη φυλακή. Μάλιστα, βασικοί του κατήγοροι είναι τα πρόσωπα τα οποία έκριναν ότι η συγκεκριμένη λίστα δεν αξιοποιείται καθώς συνιστά προϊόν υποκλοπής. Ο άνθρωπος ο οποίος υπεξαίρεσε τη λίστα και την κράτησε επί 16 μήνες στο συρτάρι του, σήμερα θα ψηφίσει την παραπομπή Παπακωνσταντίνου για 2 κακουργήματα και 1 πλημμέλημα. Ο άνθρωπος ο οποίος πιάστηκε να γυρίζει στην Ευρώπη με βαλίτσα που περιείχε 5,5 εκατομμύρια ευρώ θα γράψει για απόδοση δικαιοσύνης. Ο άνθρωπος που έχει στην κατοχή του 67 ακίνητα θα συντάξει το πόρισμα κατά Παπακωνσταντίνου που μένει στο ενοίκιο. Πολλά είναι τα παραδείγματα που  θα μπορούσα να φέρω στη σουρεάλ δημοκρατία που ζούμε μα τα εύηκοα ώτα είναι είδος προς εξαφάνιση...

Έχοντας μελετήσει όλα τα δεδομένα, αξιολόγησα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει στηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος, με σκοπό να ξεπλυθεί ένα ολόκληρο σύστημα συμφερόντων στις πλάτες του Παπακωνσταντίνου. Κρίθηκε ένοχος πριν καν συσταθεί προανακριτική, διαγράφηκε από το κόμμα του με απόφαση αυτού που κρατούσε τη λίστα στο σπίτι του, το πόρισμα της προανακριτικής δημοσιοποιήθηκε 20 μέρες νωρίτερα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, λοιδωρήθηκε ακόμη για στοιχεία του χαρακτήρα του, δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει σε δημόσιους χώρους καθώς έχει αποτρόπαια στιγματιστεί και σήμερα θα ψηφιστεί η παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο, από αυτούς που στο πρόσωπό του βλέπουν έναν νέο Κοσκωτά.

Ενάντια σε όλα αυτά, αποφάσισα να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις, μέσα από το epikairo, σε δημόσιες συζητήσεις, άρθρα σε εφημερίδες και κάθε άλλο τρόπο. Πολλοί με πλησίασαν και μου είπαν ότι δεν πρέπει να αναμιχθώ σε αυτή την ιστορία διότι λερώνω τ' όνομά μου. Είναι λάθος, μού είπαν, να υποστηρίζω δημόσια έναν άνθρωπο ο οποίος συμβολίζει την κλοπή, την απάτη. Μάλιστα, κάποιοι φίλοι προχώρησαν παρακάτω και με συμβούλεψαν [για το καλό μου θεωρούν ότι το έκαναν, δεν το αμφισβητώ] να απέχω επειδή έχω στρωμένο πολιτικό μέλλον και η ανάμιξή μου έχει μόνο προσωπική φθορά και τίποτα άλλο. Χθες, το απόγευμα συγκρούστηκα και με την ίδια μου την οικογένεια και μάλιστα η μάνα μου, μού είπε εμφατικά ''βάζεις τον Παπακωνσταντίνου πιο πάνω και από μας''. Το βράδυ, ένας παιδικός μου φίλος, σε έναν έντονο διάλογο που είχα με παρέα, στον καφενέ που συχνάζω, μού είπε χαρακτηριστικά ότι σε αυτή την ιστορία ''είσαι μόνος και είμαστε 10 εκατομμύρια''.

Κράτησα τη φράση, ειπωμένη μάλιστα από ένα τελείως απολιτίκ πρόσωπο. Το βράδυ στο σπίτι, ξαπλωμένος, σκεφτόμουν ότι αυτό ακριβώς αισθάνθηκε ο Παπακωνσταντίνου όλη αυτή την περίοδο, ''μόνος απέναντι σε 10 εκατομμύρια''. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω, είναι ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν και άλλοι που αισθάνθηκαν ακριβώς το ίδιο, υποστηρίζοντας τον Παπακωνσταντίνου. Πολλές ήταν οι φορές που γύρισαν το βράδυ σπίτι με απορία αν υποστηρίζουν το σωστό ή αν έχουν γίνει τόσο πολύπλοκα τα αυτονόητα. Άλλες τόσες ήταν οι φορές που μάλωσαν, συγκρούστηκαν, σχολιάστηκαν για το γεγονός ότι υποστηρίζουν έναν *κατάδικο*. Ήταν εκείνες οι στιγμές που αισθάνθηκαν μόνοι απέναντι σε 10 εκατομμύρια Έλληνες.

Κλείνοντας, θέλω να πω είναι ότι αυτό που ο καθένας από μας υποστηρίζει, με το αντίστοιχο ψυχικό κόστος, δεν έχει να κάνει πια με οφέλη, προσωπικές γνωριμίες ή φιλίες αλλά με την αλήθεια. Και αν η αλήθεια έχει κόστος, που σήμερα έχει, προσωπικά είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτό το κόστος απέναντι σε κάθε συμφέρον και πρώτα το δικό μου. Και δε διεκδικώ το αλάθητο, ούτε κατέχω τη μοναδική αλήθεια. Θα μείνω όμως συνεπής στη δική μου αλήθεια. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι μόνος μου.

Και προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που, τράβηξε και θα τραβήξει το δικό του προσωπικό γολγοθά, ένα μονάχα έχω να του πω:

Δεν είναι μόνος απέναντι σε δέκα εκατομμύρια. Είμαστε και μεις εδώ, δίπλα του, ένα τσούρμο μεν, αλλά συνεπείς μέχρι το τέλος -και μαχητές.
πηγή

ΔΕΝ είναι μόνος και ΔΕΝ είναι δέκα εκατομμύρια εναντίων του!!!

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Παπακωνσταντίνου: Δεν μετανιώνω ..δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

Μια συνέντευξη στην Corriere della Sera του πρώην υπουργού οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου  με τίτλο "Περικοπές; Έχουμε κάνει πάρα πολύ γρήγορα" αποκαλύπτει ότι δεν έχει μετανιώσει για τις επιλογές του, αφού διαφορετικά η χώρα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει επειδή "δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε ο από μηχανής θεός, ούτε χρήματα από την Κίνα, την Ρωσία, την Ινδία...Τα μόνα χρήματα τα" παράγει" το κράτος είτε τα δανείζεται από τις αγορές είτε τους εταίρους. Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν" . Αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί από μόνη της. Στο σχέδιο σωτηρίας της συμφώνησαν απόλυτα η ΕΕ και το ΔΝΤ.
 
Όμως, παράλληλα εκφράζει τη λύπη του για επιμέρους αποφάσεις και επιλογές γιατί, όπως υπογραμμίζει «οι περικοπές στον δημόσιο τομέα έπρεπε να τύχουν πιο προσεκτικής εκτίμησης, η φοροδιαφυγή έπρεπε να καταπολεμηθεί πιο έγκαιρα και δεν έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να πεισθεί ο κόσμος ότι οι διάφορες παρεμβάσεις εμπνέονταν από την αρχή της ίσης κατανομής των βαρών».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι «τη στιγμή που καταρτίσθηκε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, η χώρα διέθετε μηδενική αξιοπιστία λόγω του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παρουσιάσει ψευδή στοιχεία σε ό,τι αφορά τις φοροεισπράξεις, το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι Ευρωπαίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα».
Στην ερώτηση του ποια ήταν η πιο δύσκολη πτυχή των διαπραγματεύσεων, ο Παπακωνσταντίνου
απάντησε ότι ήταν όταν χρειάστηκε να πάρουν αποφάσεις που θα άλλαζαν δραματικά τη ζωή των ανθρώπων: να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να αυξήσουν τους φόρους. Και έπρεπε να αποφασίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν ήταν εύκολο να το πράξει δίκαια. Έπρεπε να παρέμβει ακόμα και σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.. "

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί, επίσης, ότι «το όλο σχέδιο πέτυχε διότι επέτρεψε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να μειωθεί το έλλειμμά της», αλλά σημείωσε ότι «είχε λιγότερη επιτυχία σχετικά με τη βαθιά ύφεση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει το μέλλον της Ελλάδας τονίζει ότι «έγινε σημαντική δουλειά, για παράδειγμα, στο θέμα της οικονομικής σταθεροποίησης , αλλά η ύφεση και η ανεργία είναι υψηλότερες απ’ ό,τι θα έπρεπε».

«Χάρη στις διαρθρωτικές αλλαγές θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύτατο» υποστηρίζει ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτηρίζει τους τριαντάρηδες και τους σαραντάρηδες "μια χαμένη γενιά, η οποία δεν καταφέρνει να πεισθεί για το θετικό περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων, αφού βιώνει συνεχώς αρνητικές προσωπικές εμπειρίες.Για να καταλήξει ότι "όταν υπάρχουν μεταβολές αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι ποιος ωφελείται και ποιος είναι σε δύσκολη θέση. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. "


διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη στην εφημερίδα

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Μ. Καρχιμάκης: «Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να είναι παρελθόν»

Ο πρώην γραμματέας και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. 

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την κινητικότητα στο δημόσιο:
«Όταν μιλάμε για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, όταν μιλάμε για την εργασία, δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μιλάμε για απολύσεις. Το θεωρώ κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό παράδοξο. Υπάρχει μια πολιτική αφετηρία, η οποία λέει ότι δεν σε εμπιστεύεται ο κόσμος, όταν βγαίνεις και μιλάς για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, υπεράσπιση της εργασίας κ.λπ. και την ίδια ώρα μιλάς για απολύσεις. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το καλαμπούρι που τροφοδοτείται στη σύγκρουση ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο εργαζόμενος είναι εργαζόμενος, όπου και αν δουλεύει...».

Δημοσιογράφος: Για τον δημόσιο τομέα υπάρχει πάντα η σκιά -άκουσα να τη λέει και σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης-, της συγκρότησης του κομματικού κράτους με τα δύο κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες...

Μ. Καρχιμάκης: «Αυτά να τα πει ο κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση του πατέρα του, που κυβέρνησε την περίοδο '90 – '93 και είχαμε την “γκανγκστεροφαυλοεπέλαση”. Να την θυμηθούμε. Από το 1994 και μετά, ισχύει ο νόμος ΑΣΕΠ, όπου υπήρχαν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες το 1995 έκλεισαν και αυτές. Λοιπόν, αυτά τα περί κομματικών στρατών πρέπει να τελειώνουν, διότι μετά την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993, αρχές του 1994, φέραμε τον νόμο Πεπονή...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Αν θέλει το πολιτικό σύστημα να μεταρρυθμίσει την κατάσταση, πρέπει να συγκρουστεί πρώτα. Και πρέπει να συγκρουστεί με αυτά που νομίζει ο κόσμος ότι φοβάται να συγκρουστεί... Συγκρούεσαι με το τραπεζικό σύστημα, για παράδειγμα; Δεν σε βλέπω να συγκρούεσαι με το τραπεζικό σύστημα. Και τι εννοώ. Δεν εννοώ με κάποια πράγματα τα οποία διαφωνούν μαζί μου κάποιοι και στο κόμμα μου, σε σχέση με την σύγκρουσή μου με τον κεντρικό τραπεζίτη, τον οποίο θεωρώ υπαίτιο μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής, αλλά και ταυτόχρονα της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, με την ομπρέλα προστασίας που έδινε σε διάφορους τραπεζίτες να λεηλατούν τις καταθέσεις των φορολογούμενων Ελλήνων...».

Δημοσιογράφος: Στον κ. Προβόπουλο αναφέρεστε;

Μ. Καρχιμάκης: «Ακριβώς. Μιλάω για έναν νόμο που ψήφισε το κράτος, που μίλησε για την άρση του απορρήτου των καταθέσεων. Ο πολίτης διαπιστώνει ότι το ΣΔΟΕ ζητά -για παράδειγμα-, 5.000 υπόπτους. Απαντούν για τους 124 και επιβάλλονται πρόστιμα για αυτούς 700 εκατομμύρια ευρώ, καθυστερούν για τους υπόλοιπους και τα λεφτά κάνουν φτερά. Σύγκρουση, λοιπόν, με όλα εκείνα  τα τραπεζικά συστήματα, που δεν τηρούν τους νόμους...».

* Για την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου:
«Ήταν αντισυστημικό το ΠαΣοΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Βγήκε ο κ. Παπανδρέου και μίλησε για τις άδειες των μέσων ενημέρωσης στο κράτος, για το τραπεζικό σύστημα, τις κοινές και τις προνομιούχες μετοχές για τον έλεγχο, για να μην υπάρχει αδιαφάνεια στις χορηγήσεις. Μίλησε για σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη, για τις καθυστερήσεις και την αρνησιδικία, για το πόθεν έσχες των δικαστών, που δεν δέχονται να δημοσιοποιηθούν. Βεβαίως  ήταν αντισυστημικά όλα αυτά».

* Για την λίστα Λαγκάρντ:
«Να δεχτώ ότι μπορεί να υπάρχουν ευθύνες. Δεν θα κρίνω το έργο της προανακριτικής επιτροπής. Όμως, 18 μήνες αφού αποκαλύφθηκε το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, μπορεί να μου απαντήσει κανείς, αν αυτά τα ονόματα ελέγχθηκαν; Και στους 18 μήνες που υπάρχουν καθυστερήσεις, μπορεί να μου πει κάποιος αν θα αποδοθούν ευθύνες για την καθυστέρηση;».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ήδη μήνυση του ΣΔΟΕ, χτες, για τις κυρίες Παπακωνσταντίνου...

Μ. Καρχιμάκης: «Εδώ μιλάμε για 2.500 ονόματα. Βεβαίως να ψάξουν και τον κ. Παπακωνσταντίνου και όλα στο φως, αλλά κρίνουμε το 9μηνο και αφήνουμε το 18μηνο; Γιατί δεν βγαίνει να πει η σημερινή κυβέρνηση στον ελληνικό λαό τι έχει γίνει με τα υπόλοιπα ονόματα;
Δώσαμε τεράστια έκταση στη λίστα Λαγκάρντ. Καταρχήν, την λίστα Λαγκάρντ την είχε ο κ. Προβόπουλος. Έχει 150 λίστες Λαγκάρντ στην Τράπεζα Ελλάδας. Γιατί όλα τα λεφτά που βγήκαν, βγήκαν με τραπεζικά εμβάσματα μέσω της Κεντρικής Τράπεζας. Άρα, η Κεντρική Τράπεζα γνωρίζει τα πάντα και τη λίστα Λουξεμβούργου και τη λίστα Λαγκάρντ και των Καναρίων. Όλα τα γνωρίζει. Γιατί λοιπόν η Κεντρική Τράπεζα δεν συνεργάζεται επαρκώς με τις ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή και να βρούμε τους υπόπτους; Ποιος δίνει ομπρέλα προστασίας σε όλα αυτά τα συστήματα; Η Κεντρική Τράπεζα».

* Για την κυβέρνηση:
«Το κόμμα μου πρέπει να προχωρήσει στις συγκρούσεις -τις οποίες έχω καταθέσει κατά καιρούς- και εντός κυβέρνησης και εκτός και οπουδήποτε. Είχα μια συγκεκριμένη άποψη ότι σε αυτή την φάση βεβαίως δεν έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση, αλλά δεν έπρεπε να είναι ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς υπονόμευε την χώρα επί δύο χρόνια, επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, με απίστευτο και ανυπολόγιστο κόστος. Και ο κ. Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ κατέρρευσαν για μέτρα 4 δισ. ευρώ και ο κ. Σαμαράς έχει την αμέριστη υποστήριξη των ΜΜΕ για 15 δισ. ευρώ. Και εν πάση περιπτώσει, πού πήγαν τα Ζάππεια, τα 18,5 δισ. ευρώ εξοικονόμησης πόρων από κωδικούς, οι οποίοι φάνηκε στο τέλος ότι είχαν μόνο 12,5 δισ. ευρώ;
Να τα σταματήσουμε αυτά τα “λεφτά υπάρχουν”, γιατί ο κ. Σαμαράς είπε κάτι πολύ χειρότερο. Ο κ. Παπανδρέου έβαλε προϋποθέσεις στο “λεφτά υπάρχουν”. Ο κ. Σαμαράς είπε “υπάρχουν λεφτά, 18,5 δισ. ευρώ”, που τα βρήκε κωδικό – κωδικό, αλλά οι κωδικοί είχαν 12,5 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι η κατάρρευση προήλθε από την διακυβέρνηση 2004 – 2009, από αυτή την φαυλοδιακυβέρνηση».

Δημοσιογράφος: Συμμερίζεστε την εκτίμηση που λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι παρελθόν;

Μ. Καρχιμάκης: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας ενεργός πολιτικός και κανένας ενεργός πολιτικός δεν μπορεί να είναι παρελθόν από οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Ακόμα και αυτούς που μπορεί να θεωρούμε παρελθόν ή μπορεί να μην είναι ενεργά στην πολιτική ή έχουν αποχωρήσει, πάντα, ίσως με την παρουσία τους να συμβάλλουν σε κάτι».

Για την πορεία του ΠαΣοΚ:

«Στο χέρι μας είναι να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Διότι αν η ψήφος του κόσμου έφυγε και πήγε αλλού, η ψυχή του έμεινε εδώ και πρέπει να ξανακατακτήσουμε την ψυχή του, για να ξαναπάρουμε και την ψήφο του».