«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Ομοβροντία αγωγών από τη κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου κατά στελεχών του ΣΔΟΕ, εκδοτών, δημοσιογράφων«Ηρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου. Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. οσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν εκπονήσουν. Αυτό δήλωσε η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου η οποία προχώρησε σήμερα στην κατάθεση σειράς αγωγών για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα Λαγκάρντ.

Η κυρία Παπανδρέου στρέφεται κατά όσων, όπως υποστηρίζει την ενέπλεξαν, χωρίς καμία έρευνα, χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καμία διασταύρωση πληροφοριών ως όφειλαν στην υπόθεση της λίστας Lagarde και του περιβόητου λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων, διασύροντας διεθνώς την προσωπικότητά της και το επώνυμό της.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου στρέφεται νομικά εναντίον:

Του Στυλιανού Στασινόπουλου, Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ,
του Ευαγγέλου Καραμάνου Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ
και του Νικολάου Λέκκα, Διευθυντή Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Ελέγχου Κ.Υ. ΣΔΟΕ.
Του «ΔΟΛ», του Σταύρου Ψυχάρη, εκδότη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», και της Ιωάννας Παπαδάκου, δημοσιογράφου της εφημερίδας.
Της εταιρείας που εκδίδει το Πρώτο Θέμα, του Θέμου Αναστασιάδη, εκδότη της εφημερίδας και των Χρήστου Μπόκα και Γεωργίου Δημητρομανωλάκη, δημοσιογράφων της εφημερίδας.
Της εταιρείας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.», του Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία» και «κυριακάτικη δημοκρατία» του Ανδρέα Καψαμπέλη, διευθυντή σύνταξης των εφημερίδων και του Γ. Λυκουρέντζου, δημοσιογράφου των δύο εφημερίδων.
Με την αγωγή της η κυρία Παπανδρέου ζητά αποζημίωση 200.000 ευρώ από κάθε εναγόμενο και προσωποκράτηση 6 μηνών για τους τρεις εκδότες των εφημερίδων.

Τι υποστηρίζει στο σκεπτικό της αγωγής της

Τη σύσκεψη του ΣΔΟΕ στις 2/10/2012 στην οποία ο κ. Λέκκας φέρεται να έχει δηλώσει πως "άκουσε" ότι δικαιούχος του λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων στη λίστα Lagarde είναι η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου. Την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλου, στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη – Μουζακίτη, στις 3/10/3012 όπου ο κ. Στασινόπουλος καταθέτει το τι είπε ο κ. Λέκκας στη σύσκεψη του ΣΔΟΕ ότι είχε "ακούσει". Την παρόμοια κατάθεση του κ. Καραμάνου. Την απουσία οποιασδήποτε σχετικής αναφοράς στην κατάθεση του κ. Λέκκα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς ότι είχε αναφερθεί σε οποιοδήποτε όνομα στη σύσκεψη. Τα γνωστά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων "ΒΗΜΑ της Κυριακής" και "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" στις 2/12/2012 με τα δημοσιεύματα που την παρουσίαζαν ως εμπλεκόμενη στη λίστα Λαγκαρντ και δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης των 550 εκατομυρίων δολαρίων. Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Κυριακής" στις 10 και 12/2/2013 που επαναλαμβάνουν το μύθο εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα στις 2/12/2012, η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου υπενθυμίζει ότι υπέβαλε αίτηση προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη και έλαβε νόμιμα αντίγραφα των καταθέσεών των κ.Στασινόπουλου, κ. Καραμάνου και κ. Λέκκα. Από τα αντίγραφα των καταθέσεων αποδεικνύονται τα εξής:

1. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και τα άλλα δύο εναγόμενα μεγαλοστελέχη του, όταν έδωσαν κατάθεση στους Πεπόνη - Μουζακίτη παραδέχονται ότι δεν είχαν λάβει γνώση καμίας λίστας συνεπώς δεν γνώριζαν εάν το όνομά της κ. Παπανδρέου περιλαμβανόταν όντως στη λίστα.

2. Οι κ. Στασινόπουλος και κ. Καραμάνος καταθέτουν πως "άκουσαν" τον κ. Λέκκα να λέει στη σύσκεψη στο ΣΔΟΕ πως είχε "ακούσει" ότι πίσω από το λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Ο δε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλος, αντί να ρωτήσει τον κ. Λέκκα από πού προέρχεται αυτή η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο έκρινε που θα τους οδηγούσε σε κάποιο στοιχείο και στον πραγματικό δικαιούχο της κατάθεσης, είπε στην κατάθεσή του στους κ.κ. Πεπόνη – Μουζακίτη το εξής για τον κ. Λέκκα: «Εγώ κάνοντας τον αφελή του είπα δε λες το όνομα να μας φύγει η περιέργεια; Και ο κ. Λέκκας ανέφερε το όνομα Μαργαρίτα Παπανδρέου». Και από αυτήν την ερωταπάντηση που έγινε κατάθεση στον κ. Πεπόνη και που μόνο σε συζητήσεις φίλων σε χώρους αναψυχής απαντάται, κατασκευάστηκε από τους υπεύθυνους των εναγόμενων εφημερίδων ότι η κα Παπανδρέου ήταν δικαιούχος αμύθητου ποσού και περιλαμβανόταν στη λίστα Lagarde!

Αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου για τους κυρίους Στασινόπουλο, Καραμάνο και Λέκκα:

«Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ , ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλος, και οι Διευθυντές κ.κ. Καραμάνος και Λέκκας, με τους εναγόμενους υπεύθυνους σύνταξης και δημοσίευσης των εφημερίδων, με πρόθεση να πλήξουν εμένα και την οικογένειά μου, παρουσιάζοντας μας ως εμπλεκόμενους σε αδιαφανείς παράνομες οικονομικές συναλλαγές που μας αποφέρουν έσοδα μυθικών ποσών, με παρουσίασαν άνευ καμίας έρευνας ή διασταύρωσης στοιχείων ως όφειλαν, ως δικαιούχο κατάθεσης του ως άνω ποσού, κατά τρόπο που να φαίνεται ότι αυτό αποτελούσε στοιχείο έρευνας του ΣΔΟΕ, ώστε να μην αφήσουν καμία αμφιβολία στο αναγνωστικό κοινό ότι είμαι δικαιούχος μιας κατάθεσης τεράστιου ποσού και ότι εμπλέκομαι σε αξιόποινες ατιμωτικές πράξεις οικονομικών συναλλαγών με διάθεση μαύρου χρήματος, εφόσον ουδέποτε θα μπορούσα να διαθέτω ένα τέτοιο ποσόν σε οποιοδήποτε νόμισμα, εκτός εάν είχα αναπτύξει έκνομες δραστηριότητες με αδιαφανείς πόρους και εισοδήματα».

«Σε αυτές τις αναφορές απάντησε με διάψευσή του ο κ. Λέκκας, πλην όμως όλα τα δημοσιεύματα φέρονται να τον «δείχνουν» ως υπεύθυνο της ψευδούς διάδοσης και ότι τον επικαλούνται οι κύριοι Στασινόπουλος και Καραμάνος. Οι κύριοι Στασινόπουλος και Καραμάνος ουδέποτε διέψευσαν τα όσα τους αποδιδόντουσαν στα δημοσιεύματα αυτά, αντίθετα στα επίδικα δημοσιεύματα, ο πρώτος των εναγομένων φέρεται να δηλώνει ότι εμμένει στην άποψή του ότι εμπλέκομαι στη «λίστα Lagarde». Mετά τη δημοσίευση των επιδίκων δημοσιευμάτων ενώ ανέγνωσαν τα δημοσιεύματα και αντελήφθησαν ότι συκοφαντούμαι αναίτια με τις φερόμενες καταθέσεις τους, καθόσον οι καταθέσεις τους αφορούσαν ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΟΧΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, δεν έσπευσαν να διαψεύσουν την είδηση και να δηλώσουν δημόσια ότι οι καταθέσεις τους αυτές, που έγιναν στις αρχές Οκτωβρίου 2012 αφορούσαν χρονικο διάστημα για το οποίο δεν είχαν δει τη λίστα και ότι αυτό που κατέθεσαν ήταν ένα άκουσμα που μετέφερε στην σύσκεψη της 2-10-2012 ο κ. Λέκκας, ότι δηλαδή συμπεριλαμβανόταν το δικό μου όνομα στη λίστα και ότι όταν εν τω μεταξύ είδαν τη λίστα αυτό το «άκουσμα» δεν ευσταθούσε. Αντιθέτως οι κύριοι Στασινόπουλος και Λέκκας άφησαν από τις 2-12-2012 να αιωρείται ότι δήθεν κρύβομαι πίσω από μία κατάθεση μυθικού ποσού και δήθεν έχει προκύψει από έρευνα του ΣΔΟΕ, προκειμένου να διασυρθώ εντός και εκτός Ελληνικής Επικράτειας, ως εμπλεκόμενη σε διαδρομές μαύρου χρήματος.

Οι κύριοι Στασινόπουλος, Καραμάνος και Λέκκας, προφανώς για λόγους αήθους μικροπολιτικής και για να θίξουν και να προσβάλουν όχι μόνο εμένα αλλά όλη την οικογένεια μου, με τις ως άνω αλληλοαναιρούμενες καταθέσεις, προϊόν ενός υποβολιμιαίου ως εκ της διαψεύσεώς του ακούσματος, που φέρεται να μετέφερε στην σύσκεψη της 2-10 -2012 ο κ. Λέκκας, χωρίς τότε άπαντες να έχουν δει ουδεμία λίστα όπως οι ίδιοι κατέθεσαν, πυροδότησαν όλα τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος μου...»

Εξίσου σφοδρό είναι το κατηγορώ που εξαπολύει η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου εναντίον των 3 εφημερίδων:

«Οι συντάκτες των επίδικων δημοσιευμάτων, έχοντας τύποις και ουσία εξ επαγγέλματος τις υποχρεώσεις τηρήσεως της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως ελέγχου της αληθείας των στοιχείων που επικαλούνται, διασταυρώσεως αυτών, του σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, αντικειμενικότητας των ειδήσεων ή πληροφοριών και αποφυγής κάθε κειμένου που θα προσέβαλε βάναυσα κα αναίτια την προσωπικότητα μου, την τιμή και την υπόληψή μου, κατά τη δημοσίευση των κειμένων τους που με αφορούσαν αποκλειστικά, ουδέποτε διασταύρωσαν την είδηση και ουδέποτε απευθύνθηκαν πριν τη δημοσίευση σε εμένα για να με ρωτήσουν περί της επίμαχης κατάθεσης. Αυτό βεβαίως δεν έγινε διότι η πρόθεσή τους ήταν να διαχυθούν συκοφαντικές και ατιμωτικές ειδήσεις εις βάρος μου και να παρουσιαστώ ως τελούσα βαρύτατες αξιόποινες πράξεις».

«Διέδωσαν, με τα επίδικα δημοσιεύματα, σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας ψευδείς και δυσφημιστικές ειδήσεις εις βάρος μου, ωθούμενοι από το ταπεινό κίνητρο της αύξησης της κυκλοφορίας των φύλλων τους και εν γένει της αγοραστικής τους δύναμης, καθώς και λόγους παρασιτικής πολιτικής μέσω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια είδηση θα αποτελέσει τεράστιο σκάνδαλο, εφόσον αφορούσε πασίγνωστο πρόσωπο της χώρας μας, σύζυγο και μητέρα πρωθυπουργών της χώρας. Γνώριζαν οι εναγόμενοι την ακαριαία αναπαραγωγή των ως άνω επιδίκων συκοφαντικών ειδήσεων εις βάρος μου εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, όπως και έγινε δημιουργώντας την πεποίθηση στην ελληνική κοινωνία και εκτός αυτής ότι δήθεν η οικογένειά μας είναι άτιμη, με επίορκους, που πλούτισαν και διαθέτουν τεράστια ποσά και τα εξάγουν σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Μια απλή ανάγνωση των σχολίων των αναγνωστών που ακολουθούν τα επίδικα δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των ιδίων εφημερίδων, το αποδεικνύει περίτρανα. Οι δε τίτλοι που χρησιμοποιήθηκαν, για παράδειγμα «Καταθέσεις φωτιά» - «Το ΣΔΟΕ "μαδάει" τη Μαργαρίτα» - «Εμπλέκουν την Μαργαρίτα στη λίστα Λαγκάρντ» - "Κατονομάζουν τη μητέρα του κ. Γ. Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ", είχαν στόχο να προκαταλάβουν τον αναγνώστη, ότι δήθεν έγινε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη και αποκαλύφθηκε ότι ο μεγαλοφοροφυγάς ήμουν εγώ και μάλιστα ότι η πληροφορία αυτή βγήκε από τα στόματα υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του ΣΔΟΕ»

«Οι εναγόμενοι με πρόθεση να πλήξουν εμένα, τον υιό μου Γιώργο Παπανδρέου και όλη την οικογένειά μου, παρουσιάζοντας μας ως εμπλεκόμενους σε αδιαφανείς παράνομες οικονομικές συναλλαγές που μας αποφέρουν έσοδα μυθικών ποσών με παρουσίασαν ως δικαιούχο κατάθεσης του ως άνω ποσού κατά τρόπο που να φαίνεται ότι αυτό αποτελούσε στοιχείο έρευνας του ΣΔΟΕ, ώστε να μην αφήσουν καμία αμφιβολία στο αναγνωστικό κοινό ότι είμαι δικαιούχος μιας κατάθεσης τεράστιου ποσού και ότι εμπλέκομαι σε αξιόποινες ατιμωτικές πράξεις οικονομικών συναλλαγών με διάθεση μαύρου χρήματος, εφόσον ουδέποτε θα μπορούσα να διαθέτω ένα τέτοιο ποσόν σε οποιοδήποτε νόμισμα, εκτός εάν είχα αναπτύξει έκνομες δραστηριότητες με αδιαφανείς πόρους και εισοδήματα».

«Προκειμένου λοιπόν να επιτύχουν τη συκοφαντική είδηση και να αναπαραχθεί αμέσως εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας, πράγμα το οποίο γνώριζαν, εφόσον η είδηση αφορούσε την οικογένεια Παπανδρέου, παρουσίασαν στο επίδικο δημοσίευμα το περιεχόμενο των καταθέσεων των υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΔΟΕ, ως αποκαλυπτική είδηση ότι δήθεν είμαι δικαιούχος αυτής της κατάθεσης με στοιχεία των καταθέσεων του ΣΔΟΕ, αποκρύπτουν ότι τότε τα στελέχη του ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ Ο κ. ΛΕΚΚΑΣ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ότι υπήρχε το όνομά μου στη λίστα που κυκλοφορούσε αλλά εν τέλει όλοι διαψεύστηκαν. Το αναγνωστικό κοινό, κατά τον τρόπο που παρουσιάστηκαν τα ως άνω δημοσιεύματα, παρότι δεν υπήρχε το όνομά μου στη λίστα, έμεινε με τη βέβαιη εντύπωση ότι ήμουν εγώ η δικαιούχος της κατάθεσης των 550.000.000 δολαρίων. Και βεβαίως όταν κατασκευάζεται κατά τέτοιο τρόπο μια είδηση με δήθεν στοιχεία από το ΣΔΟΕ δεν αφήνεται καμία αμφιβολία στο αναγνωστικό κοινό ότι είμαι δικαιούχος του αμύθητου ποσού των 550.000.000 δολαρίων και έχω διαπράξει βαρύτατο οικονομικό έγκλημα».

Για να μην ξεχνάμε !!! 1
Για να μην ξεχνάμε !!!

'Oπως και αυτά τα λόγια καρδιάς του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :Αυτό, όμως, έλειπε από  τη χώρα μας. Έλειπε αυτά τα δύο δύσκολα  χρόνια, τα πιο δύσκολα των τελευταίων δεκαετιών. Αυτή τη στιγμή της εθνικής κρίσης, έλειπε αυτή η στήριξη, με κάποιες εξαιρέσεις, ομολογώ, αλλά έλειπε.
Γι’ αυτό, δεν μπορούσα παρά να υποχρεωθώ να προτείνω το δημοψήφισμα. Διότι εάν δεν αναλαμβάνει  ο πολιτικός κόσμος τις ευθύνες  του, πρέπει να πηγαίνει κανείς και να ρωτά απευθείας τον Ελληνικό λαό. Για άμεση απόφαση, όχι για να μοιράσουμε διαφορετικά τις καρέκλες. Να πάρει θέση και να αποφασίσει ο λαός.
Πιστεύω και εμπιστεύομαι τον Ελληνικό λαό. Και για πρώτη  φορά μετά το δημοψήφισμα για τη μοναρχία, έχουμε μια Κυβέρνηση, ένα Υπουργικό Συμβούλιο, έναν Πρωθυπουργό, που αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Ελληνικό λαό, να πάρει άμεσα την απόφαση για το μέλλον, σε ένα τόσο καίριο και ζωτικό ζήτημα, όπως η δανειακή σύμβαση, οι αποφάσεις που αφορούν στο υπέρογκο χρέος, αλλά και οι διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα. Αποφάσεις, που είναι καθοριστικές για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.
Γι’ αυτές τις αποφάσεις, δεν θα θέταμε στο δημοψήφισμα  τη συμμετοχή μας στο ευρώ, όπως έχει ειπωθεί και διαψευστεί, και  προ καιρού, αλλά και σήμερα και  χθες, που είχαμε ξανά αυτή την κουβέντα, όπως και στις αρχές του καλοκαιριού. Το δημοψήφισμα θα έθετε το ζήτημα της δανειακής σύμβασης, της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Με τη θετική του έκφραση, το δημοψήφισμα θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλα τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.
Μια απάντηση της Αντιπολίτευσης σ’ αυτή την πρόταση, θα μπορούσε να ήταν η στήριξη του «ναι» στο  δημοψήφισμα.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, περίμενα ότι θα υπήρχε ευρύτερη στήριξη, για όλους αυτούς τους λόγους. Πολλοί με ρωτούν, «μα σας μείωσαν κατά 50% το χρέος και υπάρχει αρνητική αντίδραση γι’ αυτό;». Διότι ειπώθηκε ότι αυτό είναι τραγικό, ότι είναι καταστροφή. Για κάποιους, πιθανώς. Όχι για τον Ελληνικό λαό, πάντως. Όχι για τον Ελληνικό λαό. Για κάποιους, οι οποίοι πράγματι έχουν συμφέροντα, πιθανώς ναι.
Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλαμε την ευρύτερη συμμετοχή  και στήριξη. Και επειδή ήταν σωστή  και ευεργετική απόφαση, αλλά και  επειδή είναι φρόνιμο και αποτελεσματικό να συμμετέχουν στην εφαρμογή και στήριξη αυτών των νέων πολιτικών της χώρας, όσες περισσότερες δυνάμεις μπορούν.
Αντιθέτως, αυτό το οποίο  εισπράξαμε όλοι, η Κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική  μας Ομάδα, από τα υπεύθυνα κόμματα, ήταν από άρνηση μέχρι και ύβρεις. Εάν είχε υπάρξει μια ξεκάθαρη θέση στήριξης από κόμματα της Αντιπολίτευσης, από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν θα είχα κανένα λόγο να προτείνω ως ύστατη λύση το δημοψήφισμα.
Το δημοψήφισμα, το πρότεινα ακριβώς για να εγγυηθώ την  πορεία της χώρας μας στο ευρώ, εμπιστευόμενος εν τέλει το ένστικτο και τη σοφία του Ελληνικού λαού, πολύ περισσότερο από το λεγόμενο «πολιτικό κατεστημένο».
Δεν απέκλεισα κανένα θέμα από τη συζήτηση, θέλω να είμαι  πολύ καθαρός και πολύ ειλικρινής. Ούτε τη δική μου θέση. Και δεν  είμαι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα. Αυτό το έχω πει και το αποδεικνύω καθημερινά, για το πολιτικό κόστος που εγώ προσωπικά φορτώνομαι, για ένα θέμα που δεν δημιούργησα εγώ, αλλά δεν με ενδιαφέρει.
Εγώ είμαι έτοιμος  και έχω πει ότι δεν με ενδιαφέρει ούτε να επανεκλεγώ. Εμένα, με ενδιαφέρει να σώσουμε την πατρίδα. Να το ξέρει αυτό ο κόσμος.

Να χτυπηθούμε με κάθε κατεστημένο, είτε ήταν απέναντί μας, είτε βρισκόταν ακόμα και στα δικά μας σπλάχνα, με την ελπίδα όχι  να κατατροπώσουμε, αλλά να μεταμορφώσουμε συνειδήσεις, νοοτροπίες και πρακτικές. Όλα αυτά, που μας είχαν πληγώσει ως Έλληνες και Ελληνίδες.
Όπως είπα, όμως, δεν  αρκεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα  και πλειοψηφία. Αυτός ο άθλος  χρειάζεται μια έντιμη και ευρύτατη στήριξη. Και αυτή μπορούσε να επιτευχθεί με δύο τρόπους:
Ο ένας τρόπος ήταν το δημοψήφισμα, η βούληση του Ελληνικού λαού, που βεβαίως θα είχε το δικαίωμα και να απορρίψει αυτό το πρόγραμμα, αυτή τη διαδρομή, με τις όποιες γνωστές συνέπειες, αλλά θα ήταν μια γνήσια δημοκρατική λαϊκή επιλογή – «ναι» ή «όχι».
Προσωπικά, θεωρώ ότι  ήταν σίγουρο το «ναι». Γιατί; Γιατί πιστεύω βαθιά, ότι είναι προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού αυτό το πακέτο αποφάσεων. Και γιατί πιστεύω βαθιά, ότι ο Ελληνικός λαός ξέρει να κρίνει αυτό που είναι καλύτερο για τον ίδιο. Θα ήταν λυτρωτικό και για τον ίδιο να αποφασίσει εκείνος, όχι εμείς, ούτε οι εταίροι μας.
Ένα σχόλιο. Είναι περίεργο που όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, παρά τις πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις, ήταν απέναντι. Μιλούσαν για «τυχοδιωκτισμό». Η προσφυγή στην άμεση Δημοκρατία, λοιπόν, μια συνταγματική πρόβλεψη της Δημοκρατίας μας, θεωρείται από κάποιους τυχοδιωκτισμός.
Τι φοβόντουσαν; Αν φοβόντουσαν  ότι θα απέρριπτε ο λαός τη συμφωνία, τότε θα έπρεπε οι ίδιοι να θέλουν να την ψηφίσουν στη Βουλή. Κάτι που  δεν δήλωναν, όμως, τουλάχιστον μέχρι  χθες. Αν αυτή ήταν η θέση τους, δηλαδή θετική, τότε γιατί να μην στηρίξουμε ακόμα και από κοινού το «ναι», σε μια μεγαλειώδη για την Ελλάδα και την Ευρώπη απόφαση Δημοκρατίας.
Από την άλλη, αν φοβόντουσαν  κάποιοι ότι θα υπερψηφιζόταν  η συμφωνία από το λαό, τότε φοβόντουσαν, απλά επειδή δεν θα μπορούσαν να εκπροσωπούν τις λαϊκές δυνάμεις, ενάντια σ’ αυτή την «κατοχική συμφωνία» – όπως την χαρακτηρίζουν – γιατί πολύ απλά θα είχε εκφραστεί ο Ελληνικός λαός κυρίαρχα, δημοκρατικά, ελεύθερα.
Τι φοβόντουσαν, λοιπόν; Ότι θα έχαναν τη διαμεσολάβησή τους, το προνόμιο να λένε ότι εκφράζουν οι ίδιοι την πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού.
Και ενώ μας κατηγορούσαν, ότι εμείς ακούμε τα κελεύσματα των  ξένων, μόλις πήραμε αυτή τη δημοκρατική  απόφαση, που συντάραξε την Ευρώπη και τις αγορές, μια απόφαση που έλεγε ευθέως στις αγορές, «ακούστε, υπάρχει και ο Ελληνικός λαός, που τελικά πρέπει να αποφασίσει», πολλοί από τη Δεξιά και από την Αριστερά, μας κατακεραύνωναν, ότι ενοχλήσαμε τους εταίρους μας και έπεσαν και τα Χρηματιστήρια!
Περισσεύει, λοιπόν, η υποκρισία, κύριοι συνάδελφοι.
Πρέπει επίσης να πούμε, επιτέλους, και πρέπει και το G-20 να πει επιτέλους, «ναι, υπάρχουν οι αγορές, αλλά πρώτα απ’ όλα υπάρχουν οι λαοί».
Αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο εμείς πρέπει να περάσουμε.

Επίσης και :

Θα μιλήσω για τη συνεργασία, αλλά πρώτα θέλω να πω λίγα λόγια για μια τρίτη εναλλακτική που έχει συζητηθεί, την προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Σαμαράς ζητά το ταχύτερο δυνατό εκλογές και, ως έκπτωση, δέχεται μια μεταβατική κυβέρνηση, περιορισμένης εντολής, το πολύ για 6 εβδομάδες.
Όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, θέλω με ειλικρίνεια να πω ότι, αυτή τη στιγμή, οι εκλογές δεν ισοδυναμούν  απλώς με καταστροφή, αλλά δεν μπορούν  να γίνουν, ή δεν θα έπρεπε να γίνουν, για πολύ πρακτικούς λόγους συμφέροντος  του Ελληνικού λαού και της  πατρίδας.
Αν πηγαίναμε σε εκλογές  άμεσα, χωρίς να διασφαλίσουμε την  εφαρμογή της συμφωνίας στη χώρα  μας, η 6η δόση των 8 δις ευρώ θα ήταν στον αέρα, όλη η δέσμη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το νέο πρόγραμμα στήριξης των 130 δις θα ήταν στον αέρα, διότι η υποχρέωσή μας είναι να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας και να καταρτιστεί το νέο πρόγραμμα στήριξης.
Όλα αυτά που  πρέπει να κάνουμε, ξεκινώντας  άμεσα τις διαπραγματεύσεις για  τη μείωση του δημοσίου χρέους  κατά 100 δις ευρώ, θα ήταν στον αέρα. Η στήριξη του τραπεζικού συστήματος, που απαιτεί άλλα 35 δις ευρώ, θα ήταν στον αέρα. Το ίδιο και η επόμενη δόση, η 7η δόση, που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία δεν έχει ύψος 8 δις ευρώ, έχει ύψος 80 δις ευρώ, γιατί αυτές θα είναι οι ταμειακές μας ανάγκες – τα 30 δις για να στηριχθούν οι Τράπεζες με την επανακεφαλαιοποίησή τους, τα 30 δις προκειμένου να μπορέσουμε να οργανώσουμε το λεγόμενο «PSI», την ιδιωτική συμμετοχή, και να κερδίσουμε 100 δις ευρώ, και άλλα 20 δις ευρώ για τις ταμειακές ανάγκες.
Τέλος, θα έκλεινε και  η Βουλή για πολλές εβδομάδες, μέχρι να γίνουν οι εκλογές και  μέχρι να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση, είτε υπήρχε αυτοδυναμία, είτε βρισκόταν ένα συμμαχικό  σχήμα.
Με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην μπορούμε να ψηφίσουμε αυτά που πρέπει για να εφαρμοστεί η συμφωνία, αλλά να μην μπορεί καν να καταρτιστεί και να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2012, για να συνεχιστεί η λειτουργία της χώρας.
Ξέρει ο κ. Σαμαράς, η  Νέα Δημοκρατία ότι, αν δεν γίνουν όλα αυτά, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δεν θα κερδίσουμε – το τονίζω αυτό, δεν θα κερδίσουμε – τη μείωση των τόκων για το 2012, κατά 5 δις ευρώ. Θυμίζω ότι τα 5 δις ευρώ είναι σχεδόν όλο το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσαμε. Ποιος θα πληρώσει αυτούς τους τόκους των 5 δις; Οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Αντί για αυτό ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ...


Συμπέρασμα :
-Mερικοί πολιτικάντeς δεν είχαν εμπιστοσύνη και δεν ήθελαν να αφήσουν τον λαό να εκφραστεί ελεύθερα.
-Απλά, ο σκοπός ήταν να μοιραστούν διαφορετικά οι καρέκλες
-Χάσαμε χρόνο, χάσαμε χρήμα, χάσαμε το ύψους της δόσης και τα πληρώνουμε μόνο εμείς οι απλοί Έλληνες.

Ομολογημένος είχαμε έναν από τους μεγαλύτερους –διεθνός αναγνωρισμένος- στοχαστές, που κράτησε, όπως αναγνωρίζουν ΟΛΟΙ, την Ελλάδα όρθια στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολίτευσης, το καλύτερο που μπορούσαμε να έχουμε στην χειρότερη μας στιγμή και τώρα έχουμε τις κωλοτουμπες, τα τσιράκια αυτών που κατεβάζουν και ανεβάζουν κυβερνήσεις, των καναλαρχών- τραπεζιτών- εφοπλιστών. (Μέσα- έξω της κυβέρνησης). Αυτοί πότε θα πληρώσουν το μερίδιο τους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???

Οργή Παπανδρέου σε Βενιζέλο για χαλκευμένες διαρροές τι λέει ανακοίνωση του


Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι:
 Tο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.
Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν “μαύρη τρύπα” τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.
Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.
Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.
Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.
πηγή

Παπανδρέου: Απαράδεκτη εξέλιξη η αποπομπή του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια


Γραπτή ανακοίνωση όπου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αποπομπή του Ηλία Κικίλια από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 
«Απαράδεκτη εξέλιξη» χαρακτηρίζει την αποπομπή του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι επιχειρείται να επανέλθουν «οι πρακτικές και οι πολιτικές που μετατρέπουν ξανά τον Οργανισμό σε εργαλείο πελατειακών συναλλαγών».


Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου:

Ο ΟΑΕΔ, κατά το παρελθόν, είναι γνωστό, ότι αποτέλεσε μηχανισμό προαγωγής του πελατειακού κράτους.
Χώρο συναλλαγής μεταξύ πολιτείας και νέων κυρίως ανθρώπων, που ζητούσαν το αυτονόητο, να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην εργασία.
Στόχος αυτής της πελατειακής αντίληψης και πρακτικής του κράτους, ήταν να εξαναγκαστούν πολίτες να καταφύγουν στην κομματική εξάρτηση και αυτό, για προφανείς μικροκομματικούς στόχους.
Η φιλοσοφία και η πρακτική της εξάρτησης του πολίτη, αντί της στήριξης και απελευθέρωσης των δυνατοτήτων του, όχι μόνο οδήγησε στη σπατάλη πολύτιμων δημόσιων και ανθρώπινων πόρων, αλλά διαμόρφωσε και τις σημερινές συνθήκες εξάρτησης της Ελλάδας από την βοήθεια τρίτων, αντί της ανάπτυξης των δικών της δυνάμεων.
Το πελατειακό κράτος αποτελεί πηγή και αιτία δεινών που πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες και μάλιστα, πολύ ακριβά.
Την προηγούμενη περίοδο, επιχειρήσαμε να προσδώσουμε αξιοπιστία στον Οργανισμό, να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες και ιδιαιτέρως τους νέους, ώστε και την αξιοπρέπειά τους να περιφρουρήσουμε και τους στόχους του Οργανισμού να αποκαταστήσουμε και να διαφυλάξουμε.
Ενός Οργανισμού, που με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα, αλλά και χάρη στις εγνωσμένες δυνατότητες της ηγεσίας του, επιχειρήσαμε να καταστήσουμε χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο, και για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την ανάπτυξη.
Πολύ περισσότερο, που η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, η ύφεση και το περιβάλλον της κρίσης που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, επέβαλαν -και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε- να διαμορφώσουμε αξιόπιστα μέσα αντιμετώπισης ενός προβλήματος που αγγίζει κάθε Ελληνική οικογένεια.
Δυστυχώς, τώρα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη εξέλιξη.
Επιχειρείται, με την αποπομπή του Διοικητή του ΟΑΕΔ, να επανέλθουν πρακτικές και πολιτικές που μετατρέπουν ξανά τον ΟΑΕΔ σε εργαλείο πελατειακών συναλλαγών.
Έτσι όμως, αντί οι Έλληνες και η χώρα να προχωρήσουν προς το μέλλον, αναγκάζονται να επιστρέψουν στο παρελθόν, και μάλιστα, να υποστούν με τον χειρότερο τρόπο τις πρακτικές που μας οδήγησαν μια ανάσα από την καταστροφή.
Οι έννοιες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας, είναι έννοιες αντίθετες με το πελατειακό κράτος, ενώ και η εφαρμογή τους, δεν απαιτεί δημοσιονομικό κόστος. Αντίθετα, νοικοκυρεύει το δημόσιο και οφελείται ο πολίτης.
Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι επιπτώσεις από την κρίση, αλλά και καθημερινά στη δημόσια ζωή και στη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων, αυτές οι αρχές θα έπρεπε να εμπεδώνονται.
Αυτό απαιτεί, αυτονοήτως, πολιτική βούληση. Βούληση να συγκρουστούμε με το παρελθόν, με ουσιαστικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.
Η απόφαση της Κυβέρνησης, δεν συνάδει με την αναγκαία από κάθε άποψη βούληση για σύγκρουση με ένα παρελθόν που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού.

O Γεωργίου Α. Παπανδρέου, όπου βρεθεί και όπου σταθεί , μιλά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως και για την Αχαΐα και μάλιστα, με πάθοςΣτην Πάτρα θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων ενώ στην ατζέντα του περιλαμβάνεται και συνάντηση με την Επιτροπή Πόλης (Δημήτρης Αϊβαλής, Νίκος Τζανάκος, Χρήστος Πατούχας) για το θέμα του παραλιακού μετώπου.
Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει το thebest.gr, από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επικοινωνήσει για το θέμα του λιμανιού της Πάτρας με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο στη συνέχεια έστειλε και προσωπική επιστολή, εκθέτοντας όλα τα επιχειρήματα για την αυτονόητη απόδοση του κεντρικού παραλιακού μετώπου στον Δήμο Πατρέων.

Την ίδια είδηση την αναπαράγει και η iefimerida με ένα όμως εντελώς αλλοιωμένο τρόπο… Λοιπόν, επειδή στην iefimerida διακρίνω για άλλη μια φορά, μια δόση σαρκασμού προς το πρόσωπο του Γεωργίου Α. Παπανδρέου (αρχίζοντας κιόλας από τον τίτλο του άρθρου), προσθέτω μερικές πιο παλιές δημοσιεύσεις στα media, οι οποίες αποδεικνύουν ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου βρεθεί και όπου σταθεί , μιλά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως και για την Αχαΐα και μάλιστα, με πάθος.
Σύντροφοι εκεί στην iefimerida, η ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη! Φαίνεται όμως ότι κάποιοι συνεχίζουν το ίδιο «τροπάριο» που είχαν ακολουθήσει χρόνια τώρα…

Δείτε πιο κάτω μερικές από τις παλιότερες σωστές ειδήσεις:


Στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός όχι λίγες φορές το τελευταίο διάστημα ανέλαβε πρωτοβουλίες για θέματα της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας χωρίς να προχωρεί σε σχετικές ανακοινώσεις ή σε… τυμπανοκρουσίες.
Χαρακτηριστικά, ανεφέρθη στο thebest.gr, ότι ο κ. Παπανδρέου παρενέβη για δύο νευραλγικής σημασίας θέματα που αφορούν την περιοχή μας: Το κεντρικό παραλιακό μέτωπο της Πάτρας και τους αυτοκινητοδρόμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε για το θέμα του λιμανιού της Πάτρας με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο στη συνέχεια έστειλε και προσωπική επιστολή, εκθέτοντας όλα τα επιχειρήματα για την αυτονόητη απόδοση του κεντρικού παραλιακού μετώπου στον Δήμο Πατρέων.
Τις ίδιες μέρες επικοινώνησε και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάννες Χαν, στον οποίο επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεση επανεκκίνηση των έργων κατασκευής της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου στις ομιλίες του στο εξωτερικό αναφέρεται συχνά στην Αχαΐα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της ιστοσελίδας i-reporter.
Γράφει η ιστοσελίδα: 
«Για μια ακόμη φορά διαβάσαμε διάφορα σχόλια με αφορμή τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
Και θυμηθήκαμε ότι, πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τα ταξίδια, τις συναντήσεις, τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό. Από επαινετικά σχόλια για ένα Έλληνα που προσκαλείται από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, μέχρι λογικές αντιρρήσεις αλλά και απίστευτες κακοήθειες, ακόμη και χυδαιότητες.
Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι τι ακριβώς λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου κι αν μιλάει. Και το σημειώνουμε, γιατί παρακολουθώντας, και από επαγγελματικό καθήκον, όλες αυτές τις δραστηριότητες του πρώην πρωθυπουργού, μας έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι, εκτός από αυτά που πρέπει να γίνουν στην ΕΕ για την κρίση αλλά και για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο, σχεδόν παντού, μιλά για την Ελλάδα και τους Έλληνες και μάλιστα, με πάθος.
Αν υπάρχουν 2-3 πράγματα που επαναλαμβάνει σε κάθε ομιλία του, αυτά είναι τα επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες θυσίες που έχουμε κάνει όλοι εμείς οι Έλληνες, το πόσο αξίζουμε τον σεβασμό και την στήριξη των εταίρων μας αλλά και της διεθνούς κοινότητας.
Υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η κυβέρνησή του.
Δεν χάνει ευκαιρία να αναδείξει τις μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα και το απαράμιλλο φυσικό της περιβάλλον, όνειρο για κάθε επισκέπτη.
Αλλά δεν μένει σε αυτά.
Συχνές είναι οι αναφορές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αχαΐα, το Καλέντζι και τα Καλάβρυτα, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα και την ομορφιά τους, παντού - είτε στο Oregon της Αμερικής μπροστά σε 2000 κόσμο πριν δύο εβδομάδες είτε στην Κοπεγχάγη, μπροστά σε 1500 στελέχη επιχειρήσεων από όλες τις σκανδιναβικές χώρες».

Πηγήi- insider

Για μια ακόμη φορά γράφηκαν διάφορα σχόλια με αφορμή τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
Όλο αυτό το διάστημα πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τα ταξίδια, τις συναντήσεις, τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις του πρώην πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Από επαινετικά σχόλια για ένα Έλληνα που προσκαλείται από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, μέχρι λογικές αντιρρήσεις αλλά και απίστευτες κακοήθειες, ακόμη και χυδαιότητες.
Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν πολλοί, και κυρίως οι επικριτές του, είναι τι ακριβώς λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου κι αν μιλάει. Παρακολουθώντας και από επαγγελματικό καθήκον, όλες αυτές τις δραστηριότητες του πρώην πρωθυπουργού, αυτό που έχει κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι, εκτός από αυτά που πρέπει να γίνουν στην ΕΕ για την κρίση αλλά και για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο, σχεδόν παντού, μιλά για την Ελλάδα και τους Έλληνες και μάλιστα, με πάθος.
Αν υπάρχουν 2-3 πράγματα που επαναλαμβάνει σε κάθε ομιλία του, αυτά είναι τα επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες θυσίες που έχουν κάνει όλοι οι Έλληνες, το πόσο αξίζουν τον σεβασμό και την στήριξη των εταίρων αλλά και της διεθνούς κοινότητας.
Υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη να συνεχιστούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε η κυβέρνησή του.
Δεν χάνει ευκαιρία να αναδείξει τις μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα και το απαράμιλλο φυσικό της περιβάλλον, όνειρο για κάθε επισκέπτη. Αλλά δεν μένει σε αυτά.
Συχνές είναι οι αναφορές του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αχαΐα, το Καλέντζι και τα Καλάβρυτα, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα και την ομορφιά τους, παντού - είτε στο Oregon της Αμερικής μπροστά σε 2000 κόσμο πριν δύο εβδομάδες είτε στην Κοπεγχάγη, μπροστά σε 1500 στελέχη επιχειρήσεων από όλες τις σκανδιναβικές χώρες.H ομάδας των 75 :Πρέπει ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ να βγεί μπροστά και να στηρίξει την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου


Πρέπει ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ να βγεί μπροστά και να στηρίξει την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, που επιτρέπει στον Σαμαρά και τον...Βενιζέλο να...κομπορρημονούν με τόση αλαζονία πως μας...σώζουν...
Οτιδήποτε γίνεται σήμερα είναι αποτέλεσμα των μέτρων που λήφθηκαν το 2010 και το 2011, όταν ο Παπανδρέου πήρε στα χέρια του τη χειροβομβίδα από τον...λακίσαντα Καραμανλή και προτίμησε την προσωπική του θυσία από το να την αφήσει να εκραγεί σε βάρος του ελληνικού λαού... που θα οδηγείτο στην ολοσχερή πτώχευση...!!
Η άποψη αυτή επικράτησε στην συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σήμερα...στη συγκέντρωση της ομάδας των 75...!!
Πολλοί αναφέρθηκαν, χαρακτηριστικά, στον καταστροφέα της Ελλάδας, τον Κώστα Καραμανλή, που τα διέλυσε όλα σε μιά πενταετία και χαίρει πλήρους προστασίας, τόσο από τα στελέχη της ΝΔ όσο και από τα...τσοντοκάναλα και τον τύπο...!!
Σε αντίθεση με τον Παπανδρέου, που τον σφυροκοπούν, άδικα, ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...

ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ. = ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Τι μου θυμίζει?


Διαβαστε ΕΔΩ. Τι μου θυμίζει? 


Μα τι άλλο, παρά μόνο τον Έλληνα Πρωθυπουργό που ΡΙΧΤΗΚΕ από το αξίωμα του, όταν είπε στους τραπεζίτες να συμμετέχουν στα βάρη, έτσι ώστε να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. (Αν θυμάστε, οι ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες είχαν το μεγαλύτερο κέρδος σε όλο το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης τουλάχιστον, και στις 2 θητείες του Καραμανλή.) Σε σχέση με το άρθρο που επισυνάπτω, θυμίζω ότι στις ΗΠΑ υποχρεωτικά μένουν οι Πρόεδροι για μια θητεία, δηλαδή για τουλάχιστον 4 χρόνια. Όπως λέει το πολύ ενδιαφέρον άρθρο, εκεί βρίσκουν άλλες λύσεις…

Κίνηση 75 : ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ... Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιρρίπτουν ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου!


Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση διργάνωσε σήμερα η «Κίνηση των 75» του ΠΑΣΟΚ, σε κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Οι ίδιοι παρέδωσαν περίπου 450 φακέλους με εντυπο υλικο στα χέρια όσων πήγαν στην εκδήλωση που περιείχε κείμενο με τίτλο οι 15 μύθοι και περιλαμβάνει 15 αλήθειες στα 15 ψέμματα οπως λένε τς κυβέρνησης , αλλα και το τι έφταιξε και έπεσε οπως λένε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.Περισσότερα από 450 στελέχη, από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στην συζήτηση που κράτησε πάνω από 6 ώρες.
Εισηγήσεις στην συνεδρίαση έκαναν ο Παντελής Οικονόμου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ο Παντελής Οικονόμου κάλεσε σε συμμετοχή, εκτιμώντας ότι με καθαρότητα, αγωνιστικότητα και συνεργασίες, την επόμενη ημέρα η «Κίνηση των 75» θα είναι πανταχού παρούσα και έτοιμη.
Ο ομιλητής εξήγησε γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με το κύριο Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία», αποδίδοντάς τους την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Εξήγησε επίσης γιατί «δεν μπορούμε να είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνοντας το κενό πρότασης και τις παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αναφέρθηκε επίσης στις διαρροές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα υπεύθυνα όργανα όλων των κομμάτων οφείλουν έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τότε που άρχισε η χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι σήμερα και όχι διαρροές, μέσω κύκλων, υπονομεύοντας έτσι την εμπιστοσύνη του λαού στους θεσμούς.
Ο ομιλητής επισήμανε ακόμα ότι, έως και το δράμα της Κύπρου έγινε αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και επιπόλαιων δηλώσεων και εκτίμησε ότι όσοι παίζουν τέτοια μικρά παιχνίδια, το μόνο που καταφέρνουν είναι η απαξίωση της Δημοκρατίας.
Εκτίμησε ότι, εφ όσον έτσι έχουν τα πράγματα, είναι ανάγκη να ξανανέβει η δημοκρατική παράταξη, ώστε να μπορέσει να ξανανέβει ο λαός και η χώρα μας. «Θα δώσουμε εμείς τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε και δεν δίνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί, απλώς, δεν τις έχουν» είπε.

Τέλος, ο ομιλητής ξεκαθάρισε ότι Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης σημαίνει τέσσερις φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις:
-Πρώτη η Δημόσια Διοίκηση
-Δεύτερη το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
-Τρίτη το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
-Τέταρτη η απονομή της Δικαιοσύνης.
Οριοθέτησε το περίγραμμα αυτών των τομών και επισήμανε την ανάγκη επεξεργασίας εναλλακτικών σχεδίων εφαρμογής τους.

Ο Παντελής Οικονόμου έκλεισε επαναλαμβάνοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη την μεγάλη δημοκρατική παράταξη και η παράταξη κινήσεις, όπως η «Κίνηση των 75».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατά την ομιλία του κατηγόρησε τη ΝΔ χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη που επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου.
Επίσης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποκτήσει ξανα την αίγλη και την περηφάνια του παρελθόντος.
 Και πρόσθεσε:

«Το συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες μας καθώς δεν υπήρξε καμία απόφαση και την ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία δεν την έχουμε εμείς, αλλα όσοι είχαν την ευθύνη στην ηγεσία του κόμματος που οδήγησαν το πασοκ σε τέτοιο συνέδριο. Θελουμε το πασοκ κεντροαριστερό να δίνουμε λύσεις στους πολίτες. Δεν είμαστε κόμμα μεσα στο κόμμα αλλα πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτικη δράση οπως πίστεψε και τη έκανε πράξη ο Ανδρεας Παπανδρέου. Προστασία της πολιτικής απο τους αεριτζήδες που επιχειρούν να κυριαρχήσουν στην πολιτική.
Αυτοί ειναι οι λόγοι που συναντούμαστε και παλι για την αναγέννηση του πασοκ και της δημοκρατικής παράταξης. Ο αγώνας αυτός μπορει να αποκτήσει περιεχόμενο μεσα απο καθαρές πράξεις.
Αν δεν υπήρχε το μεγαλο πάρτι της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν θα είμασταν αναγκασμένοι να μπούμε στο μηχανισμο στήριξης. Επιλέξαμε τη διάσωση της χώρας γνωρίζοντας τα μετρα που θα ληφθούν , αναμετρηθηκαμε με την συνείδηση μας , ζητήσαμε θυσίες του κόσμου τις οποίες αναγνωρίζουμε.
Ζητήσαμε κανόνες για τους τραπεζίτες, ότι επιδεικνύει σήμερα ο Σαμαρας ειναι νόμοι της κυβέρνησης μας. Θα ξεχάσουμε τον κ, Σαμαρά που έλεγε ότι θα μηδενίσει το χρέος σε ενα χρόνο, θα ξεχάσουμε την σκληρη αντιπολίτευση που τελικά προσχώρησε για να συμμετέχει στη κυβέρνηση Παπαδήμου και τα γελοία Ζάππεια δίνοντας ψεύτικες ελπίδες του κόσμου και σήμερα με αυτή την απάτη να εχει τη δεδηλωμένη».
Στη συνέχεια ο Μιχάλης Καρχιμάκης , επεσήμανε ότι καλούν τον ελληνικό λαό να κάνει και άλλες θυσίες για να προστατέψουν τους τραπεζίτες η κυβέρνηση. "Η κυβέρνηση μετατρέπει το σχέδιο σωτηρίας των Τραπεζών, που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, σε σχέδιο σωτηρίας και προστασίας της προσωπικής περιουσίας των Τραπεζιτών". «Είναι αυτή η αλλαγή πολιτικής που στοχεύει στη διάσωση και το ανεξέλεγκτο των Τραπεζιτών και όχι του Τραπεζικού Συστήματος, μια από τις αιτίες που υπάρχει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά. «Ειναι η κύρια αιτία που ανατράπηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όταν η δική μας κυβέρνηση θέλησε να βάλει τέρμα σε αυτη την ασυδοσία.
Δεν αποδόθηκαν ευθύνες για το που πήγαν τα λεφτα ειναι πολλα τα 50 δις που πληρώνει ο λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στην περίπτωση των τραπεζιτών κεντρικός υπεύθυνος για αυτα ειναι ο κεντρικός τραπεζίτης ο κ. Προβόπουλος. Εχει επιφέρει πολλα προβλήματα στην οικονομία και σε βάρος των πολιτών.
Εμείς δεν είμαστε σχολιαστές της πολιτικής επικαιρότητας γι αυτο και οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πως πρέπει να βαδίζουμε απο εδω και πέρα. Πρέπει να λέμε πως φτάσαμε εδω γι αυτο και ειναι απαράδεκτο το να αφήνουμε τη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν αλλα περιθώρια για βοναπαρτισμους και λόγους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικου συστήματος.
Η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορει να συνεχιστεί χωρις όρους. Πρέπει να αγωνιστούμε για διαφάνεια , στη δικαιοσύνη που ειναι μεσα στην κρίση αναπτυξιακός παράγων αν λειτουργούσε ταχύτητα.
Να παροτρύνουμε την ηγεσία του κόμματος να συγκρουστεί με όλα αυτα. Χωρις δισταγμό με το παρασητικο κεφάλαιο και που πλουτίζουν αεριτζήδικα.
Να στηρίξουμε τη νέα γενιά που πνίγεται σε κάθε δημιουργική προσπάθεια. Να συγκρουστούμε με την αδιαφάνεια των θεσμών, να στηρίξουμε τους έντιμος δικαστές».

Στην συνέχεια ακολούθησε πλούσιος διάλογος από τους συμμετέχοντες:

Ο Γρηγόρης Νιώτης, στην παρέμβαση του, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Επαναλαμβάνω την θέση που ανέπτυξα στο Συνέδριο, ότι διαφωνώ με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και με την επικείμενη συμμετοχή με πολιτικά στελέχη. Αντ΄αυτού θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση από όρους, θέτοντας δηλαδή «πράσινες γραμμές» άμεσσης υλοποίησης από την κυβέρνηση, όπως:
- επείγον πρόγραμμα στήριξης της κοινωνικής απασχόλησης των ανέργων
- ειδικό πρόγραμμα κάλυψης βασικών αναγκών σίτισης και στέγασης για τους νεόπτωχους
- για τους νέους εκτός αγοράς εργασίας να υπάρξουν προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας
- προγραμμα ανακατανομής φορολογικών βαρών με πάταξη της φοροκλοπής 15 δις από τον ΦΠΑ.»

Ο Μανόλης Στρατάκης ανέφερε:
« α) Η εκδήλωση είναι επιτυχημένη. Η «Κίνηση των 75» πρέπει να αποτελέσει «δεξαμενή σκέψης», ώστε να συμβάλλουμε να γίνει το «σημερινό κόμμα ΠΑΣΟΚ» πάλι «Κίνημα». Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο Κόμμα., αλλά θέλουμε να συνεισφέρουμε με προτάσεις και σκέψεις σε ένα νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ, όταν οι απόψεις μας γίνουν πλειοψηφικές τόσο στα κομματικά μέλη όσο και στην κοινωνία.
β) Επειδή οι κρίσεις θα επαναλάμβάνονται, ίσως με άλλο προσωπείο, ώστε να επιτυγχάνεται η συσσώρευση κεφαλαίου σε πολύ λίγα άτομα, πρέπει να προχωρήσουμε σε θεσμικές παρεμβάσεις με πλειοψηφική δυναμική τόσο στο Νότο όσο και στον Βορρά της Ευρώπης, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αποτροπής αυτών των κρίσεων

γ) Προτείνω στην «Κίνηση των 75» να υπάρξει συγκεκριμένη θεματολογία, ώστε αξιοποιώντας τις  νέες τεχνολογίες, να υπάρξουν επεξεργασμένες προτάσεις για το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία».
Ο Σήφης Βαλυρακης αναφερθηκε στα ζητηματα του πολιτικου συστηματος και ειπε πως “Δεν έχω καμία επαφη με το αποστεωμένο φάντασμα του ΠΑΣΟΚ και δεν είμαι έτοιμος να ακολουθήσω οποιαδήποτε ηγεσία” .
Ο Σήφης Βαλυράκης , μίλησε για ανατροπή , για υπέρβαση, για νέα αρχή, που σημαίνει ότι θα αναμετρηθούμε με την ολιγαρχία. Για αυτο και θα πρέπει να ξαναστήσουμε το μαγαζι μας. Υπάρχει ελπιδα! ελάτε να στήσουμε, σύντροφοι, ξανα την ελπίδα».

Η Άσπα Παπαηλιού, μιλώντας, είπε τα εξής:
« 1) Η θεωρία των δύο άκρων (Χρυσή Αυγή – ΣΥΡΙΖΑ) είναι μια αντιδραστική επικίνδυνη θεωρία. Είναι λάθος να την ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε προγραμματικές διαφορές. Γι αυτές πρέπει να συγκρουστούμε.
2) Η κεντροαριστερά δεν χτίζεται με κινήσεις κορυφής, ούτε με προεκλογικές συμπράξεις επιβίωσης. Δεν προκύπτει με συγκόλληση κινήσεων ή προσωποπαγών ομάδων μικρής επιρροής. Η ισχυρή κεντροαριστερά προϋποθέτει ισχυρό ΠΑΣΟΚ και χτίζεται μέσα στην κοινωνία. Με συμπόρευση των δημοκρατικών πολιτών, για συγκρούσεις και αλλαγές με προοδευτικό περιεχόμενο.
3) Το Συνέδριο δεν είχε ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο. Ούτε ομόφωνες αποφάσεις υπήρξαν. Η λογική των μηχανισμών και των αποκλεισμών δεν λύνουν το πολιτικό προβλημα. Στο Συνέδριο απλώς ξεκίνησε ο διάλογος για το ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα συμβάλλουμε για να έχει συνεχεια.
4) Η περίοδος της κρίσης οδηγεί στη  μετάβαση σε μία περίοδο αλλαγών. Χρειάζονται πρωτοβουλίες για αλλαγή στην Ευρώπη, για να προκύψει μια νέα Ευρωπαίκή Συνθήκη της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Χρειάζονται αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αλλαγές που αφορούν στο πολιτικό σύστημα, στο κράτος, στη Διοίκηση, στα ΜΜΕ, στη διαπλοκή, στη φοροδιαφυγή. Στην δημιουργία ενός νέου καταναλωτικού προτύπου για την χώρα.
5) Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για συνολική επαναξέταση και αναθεώρηση της πολιτικής που ασκείται τα τελευταία χρόνια. Εχουμε ήδη αρκετή εμπειρία και δυνατότητα αξιολόγησης. Για κάθε καινουργιο μέτρο, να ενεργοποιείται άμεσα η ρήτρα ύφεσης και ανεργίας. Να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις ή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων»

Ο Θόδωρος Τσίκας, στην ομιλία του τόνισε:
«-Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παραμείνει κόμμα μεταρρυθμίσεων. Οι μεγάλες αλλαγές και τομές υπήρξαν πάντα στον γενετικό κώδικα του. Έτσι κατόρθωσε να ηγεμονεύσει πολιτικά. Δεν μπορεί να γίνει κόμμα της στασιμότητας, ούτε της υπεράσπισης των κακώς εννοουμένων «κεκτημένων». Αυτόν τον ρόλο παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, συσπειρώνοντας δυνάμεις αδράνειας, μέσα στην ελληνική κοινωνία.
-Η βασική επιλογή της πολιτικής της προηγούμενης τριετίας ήταν σωστή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που η Παράταξη μας έσωσε την χώρα από την καταστροφή και την έξοδο από το ευρώ. Η περίπτωση της Κύπρου έδειξε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, όπως προπαγάνδιζε η λαϊκιστική Δεξιά και η ανεύθυνη Αριστερά.
-Είναι μεγάλης και κρίσιμης σημασίας η αναδυγκρότηση όλου του χώρου ανάμεσα στην Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε να πάρουμε επείγουσες πρωτοβουλίες. Ολόκληρος ο χώρος του συγχρονου Κέντρου, της ευρωπαϊστικής Κεντροαριστεράς και της υπεύθυνης Αριστεράς, πρεπει επειγόντως να ανασυνταχθεί μέσα από διοάλογο και κοινές πρωτοβουλίες. Απαιτείται ηθική, οργραμματική και αξιακή επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
-Μέσα στην κυβέρνηση πρέπει να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις, στις οποίες να φαίνεται η διακριτή συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανεύθυνο, δεν μπορεί να αδιαφορεί για την πορεία της χώρας και την διακυβέρνηση της.
-Μεσα απο το χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας να συναψουμε συμμαχίες για την επιτάχυνση της πολιτικής ενοποιησης της Ευρώπης σε ομοσπονδιακή κατεύθυνση».
Στο τέλος της εκδήλωσης αποφασιστηκαν οι επόμενες πρωτοβουλίες της «Κίνησης των 75», ως θεματικές εκδηλώσεις: η μία με αντικείμενο «φορολογία-ανακατανομή φορολογικών βαρών» και η άλλη για το «πρόβλημα των υψηλών τιμών στα είδη ευρείας κατανάλωσης-προτάσεις για την επίλυση του».

Οπως το τονίστηκε απο τους ομιλητές η διαδικασία θα συνεχιστεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με στρογγυλά τραπέζια διαλόγου.

πηγή


Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Μια προσωπική απάντηση σε αυτούς που λένε ότι η χούντα ΔΕΝ πέθανε το ‘73


Το να εμποδίζεις την άμεση δημοκρατία, μάλιστα μετά αποστασίας, είναι μια μορφή του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» στην πράξη, της ολιγαρχίας και των υπηρετών της, έστω και αν δεν ειπώθηκε λεκτικά... το να συνεχίζεις να φλομώσεις στα ψέματα (μαζί με όλα τα γεμπελιστικά μέσα  «ενημέρωσης» και με τα τσιράκια που έβαλες σαν «σωτήρες» σε όλα τα κόμματα) αυτούς που τους απαγόρεψες να εκφράζονται ελεύθερα μέσο δημοψηφίσματος, είναι η συνέχεια της πραγματικής χούντας που κρατάει την Ελλάδα πίσω, επί περίπου μία 10-ετία (έστω με διάλλειμα 2 ετών γενναίας προσπάθειας της κυβέρνησης Παπανδρέου εναντίον σας).

Μία που αρνείται να μην σκέπτεται

«Ανεξάρτητοι» έλληνες με όραμα : Για μια Ελλάδα… ΚΑΜΜΕΝΗ γη


Τι θυμήθηκα σήμερα…Η αιτία που ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ φεύγει από εκπομπή και δεν θέλει να απαντήσει, είναι διότι στην συνέχεια ο Άδωνης (Μπουμπούκος) τον καίει μιλώντας για την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» ΕΛΛΗΝΩΝ από το 1991 ΜΕ τον Γιώργο Γεωργαλά, στο παρελθόν ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό (με αρμοδιότητα τα θέματα τύπου) ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ. (Υπενθυμίζω ότι ο Καμμένος βγαίνει βουλευτής από το 1993 για 20 συνεχόμενα χρόνια, δηλαδή για όσο διαρκεί η φερόμενη συνεργασία). Ο έτσι λεγόμενος «θεωρητικός της επταετίας», Γ. Γεωργαλάς, κατήγγειλε τον Καμμένο για μην πληρωμή του για την συγγραφή των βιβλίων του προέδρου των «ανεξαρτήτων» ελλήνων… η «μελέτη για τη σημερινή κρίση» που φέρεται -σύμφωνα με τις καταγγελίες- να παρέδωσε ο Γεωργαλάς στον κ. Καμμένο, θεωρείται πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή του προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Να ένα τρανό παράδειγμα για το ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ", κατασκευασμένοι από τους καναλάρχες δήθεν «σωτήρες» του έθνους... Δείτε εδώ πως ο μεγάλος… δημοκράτης καμμένος δεν αντέχει τον διάλογο… διότι δεν έχει απαντήσεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ…
Για του λόγου το αληθές, δείτε ολόκληρο το συγκεκριμένο βίντεο οπού ψεύδεται και αποφεύγει τις απαντήσεις για άλλη μια φορά ο Καμμένος :

Εδώ ακόμα ένα βίντεο που δείχνει πως «ανεξάρτητος» καμμένος πολιτικός, προερχόμενος από “παρθενογέννηση, ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, σαν ένας από τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΗΘΕΝ «ΣΩΤΗΡΑΣ», ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ  ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ- ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ- ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, , οι οποίοι στήριξαν και την κυβέρνηση Καραμανλή που ξεζούμισε την χώρα, κυβέρνηση οπού και ο «ανεξάρτητος» Καμμένος διετέλεσε υπουργός…ναυτιλίας... και βγάλτε συμπεράσματα για το πραγματικό σκοπό των «ανεξαρτήτων» ελλήνων… δίχως παιδεία, δίχως υγεία, για τα οποία δεν έχουν χρόνο η πρόγραμμα, όπως παραδέχεται ο πρόεδρος τους :

Υ.Γ. Αλήθεια, εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ είστε τόσο περήφανοι για αυτή την συνεργασία με τον Καμμένο (που μόνο ανεξάρτητος δεν είναι!!!);;; Και πως θα την ονομάζετε… συνεργασία με «όραμα» : Για μια Ελλάδα… ΚΑΜΜΕΝΗ γη... ; Φαίνεται ότι τελικά το “κάρβουνο” ενώνει όλα τα άκρα. Αλλά τελικά αυτό που καταφέρατε είναι να καταντήσατε το κόμμα σας “ψησταριά”… Και αυτό που ψήνεται είναι ο ελληνικός λαός και το μέλλον μας. ΝΤΡΟΠΗ.Απάντηση Γιώργου Παπανδρέου στα δημοσιεύματα της... Μανωλάδας


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μέχρι τώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεχόταν και δέχεται επιθέσεις επειδή σε όλη του τη ζωή παλεύει και για τα δικαιώματα των μεταναστών.
Αυτή τη στάση συνεχίζει να κρατά παλεύοντας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου χωρίς διακρίσεις.
Για αυτή του τη στάση μπήκε στο στόχαστρο κάθε οπισθοδρομικής δύναμης, ιδιαίτερα δε, επειδή επί των ημερών της κυβέρνησής του νομοθετήθηκε ένα σωστό -και προοδευτικότερο- πλαίσιο, για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας.
Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέδειξε και αναδεικνύει πάντα και διεθνώς, τις δυνατότητες των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. Προϊόντων που βασίζονται στο μεράκι και στις δυνατότητες των Ελλήνων καλλιεργητών, στον σεβασμό του περιβάλλοντος και πάνω απ' όλα του ανθρώπινου δυναμικού. Προϊόντων που βασίζονται σε αξίες ελληνικές, αξίες οικουμενικές. Πιστεύοντας ότι, η Ελλάδα έχει μέλλον μόνο εάν ταυτιστούν τα προϊόντα της με τη λέξη "αξία". Δηλαδή, το αντίθετο των όσων συνέβησαν στη Μανωλάδα, που θίγουν το φιλότιμο κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη.
Είναι, λοιπόν, και υποκριτική και αστεία η προσπάθεια αρθρογράφων της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του ΕΘΝΟΥΣ να επιχειρούν να συνδέσουν ανόμια ζητήματα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "αποθεώνει" την βάναυση κακομεταχείριση μεταναστών!
Θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη σοβαρότητα, αλλά και την αυτοπροστασία αυτών των εφημερίδων.
Αθήνα, 21 Απριλίου 2013

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Μαρτυρίες 21ης Απριλίου- Η σύλληψη του Ανδρέα Παπανδρέου

Μα πάνω απ’ όλα ελπίζω ότι ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ!


Ελπίζω να θυμάστε τους δυο ανθρώπους από το Πακιστάν που έδωσαν την ζωή τους για να σώσουν τις ζωές Ελλήνων... 
να θυμόμαστε το «ξένο»κορίτσι από τα Βαλκάνια που βιάστηκε βάναυσα από τους συμμαθητές επιφανών οικογενειών της τοπικής κοινωνίας, η οποία κοινωνία περιέθαλψε τους… θύτες… 
να θυμόμαστε την πονεμένη γυναίκα από Βουλγαρία που τις έριξαν βιτριόλι μέσα στο στόμα διότι υπερασπίστηκε τις άλλες Έλληνιδες εργάτριες σε συνεργεία καθαρισμού, με προσωπική θυσία… 
να θυμόμαστε το αλβανάκι μιας φτωχής οικογένειας που βρίσκοντας ένα πορτοφόλι γεμάτο λεφτά, το παρέδωσε στην αστυνομία και δεν πήρε ούτε ένα ευχαριστώ από τον Έλληνα κάτοχο του… 
να θυμόμαστε την γιατρό Ελληνίδα, ερευνήτρια από την Αυστραλία την οποία την έδιωξαν οι μεγαλογιατροί της Ελλάδας, και τώρα διαπρέπει στο εξωτερικό… εκείνη που είπε με απίστευτη πίκρα: ΟΧΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ. Να θυμόμαστε πως την κορόιδεψαν διότι σαν τρίτη γενιά Ελλήνων στο εξωτερικό, μίλαγε «σπαστά» ελληνικά, παρά να της πούμε ένα μεγάλο μπράβο για όλα! 
Ελπίζω να θυμόμαστε την όποια Μανωλάδα και την σιωπή της κάθε κοινωνίας… 
Ελπίζω να θυμόμαστε τους ψεύτες αδρά πληρωμένους δημοσιογράφους, που από τα παράθυρα τηλεοράσεων έλεγαν επί χρόνια τσιτάτα μίσους για συνανθρώπους μας και που τώρα αναρωτιούνται αν μας αρέσει η εικόνα που προβάλαμε στο εξωτερικό, θέλοντας για άλλη μια φορά να επιβάλουν την ΣΙΩΠΗ… και να κρύβουν τα σκουπίδια που εκπροσωπούν, πίσω από την κουρτίνα… 
ελπίζω να θυμόμαστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι οι μεγάλοι προγονοί μας στην Αρχαία Ελλάδα (για την οποία όλοι είμαστε περήφανοι και προσπαθούμε να την πουλήσουμε σαν ΔΙΚΟ ΜΑΣ πολιτισμό) αγκάλιαζαν τον κάθε καλό ξένο σαν Έλληνα, και αποκύρρηξαν τον κάθε κακό Έλληνα, ο οποίος κακός Έλληνας για αυτούς ήταν χειρότερος από βάρβαρο. 
Ελπίζω να θυμόμαστε όταν πάμε να προσευχηθούμε στον Θεό, ότι η Αγάπη είναι μια, ανεξάρτητα αν της προσάπτουμε διαφορετικά ονόματα. Να θυμόμαστε ότι οι υποκριτές που απέχουν στην πράξη τους από τον Λόγο… αυτοί οι υποκριτές φαίνονται από μακριά και σίγουρα ΔΕΝ είναι «πτωχοί του πνεύματος»… 
Μα πάνω απ’ όλα ελπίζω  ότι ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΡΑΝΟ! 

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Δήλωση και δράσεις του Προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, Γεώργιος Α. Παπανδρέου


Με την ιδιότητα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου ζητά από από ΟΗΕ και G20 να τεθούν κανόνες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής, η οποία κλέβει από τις οικονομίες των κρατών τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και κάνει έκκληση σε ΟΗΕ και G20 να βάλουν τέλος στους φορολογικούς παραδείσους.
Παράλληλα υποστηρίζει από την πλευρά της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την πρόταση για τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού που θα θέσει παγκόσμια πρότυπα, θα διεθνοποιήσει την επιβολή τους και θα εξαλείψει τους φορολογικούς παραδείσους.
Ολοκληρη του την δηλωση :

“Η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει επανειλημμένα ζητήσει διεθνείς κανόνες για την πρόληψη της φοροδιαφυγής, η οποία κλέβει από τις οικονομίες μας τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Η πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα για αυτό το φαινόμενο, αποτελεί ηχηρή επιβεβαίωση της θέσης μας.

Από το 2008, η Σοσιαλιστική Διεθνής δημιούργησε μια Επιτροπή για την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία υπογράμμισε την έλλειψη αποτελεσματικών διεθνών ρυθμίσεων και εφαρμοστικών μηχανισμών για την αναχαίτιση της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής.

Το τραπεζικό απόρρητο, τα κέντρα offshore και οι φορολογικοί παράδεισοι, ληστεύουν από τις εθνικές οικονομίες κεφάλαια ζωτικής σημασίας για την κοινωνική ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό το κλιμακούμενο πρόβλημα έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της ανισότητας στις κοινωνίες μας, με τον παγκόσμιο πλούτο να συγκεντρώνεται πλέον στα χέρια μιας μικρής μειοψηφίας. Αυτό έχει υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς η πολιτική καθίσταται όμηρος ισχυρών οικονομικών λόμπι.

Οι χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα δραστικής δημοσιονομικής εξυγίανσης τιμωρούνται περαιτέρω, καθώς το βάρος της προσαρμογής πέφτει αναμφισβήτητα και άδικα στις ασθενέστερες και πιο ευάλωτες ομάδες, που δεν μπορούν να αποφύγουν την καταβολή των φόρων τους.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής απαιτεί άμεση δράση από διεθνείς θεσμούς, όπως ο ΟΗΕ και το G20, για να δημιουργηθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα βάλει τέλος στην φοροδιαφυγή. Αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να περιλαμβάνει κίνητρα και κανόνες για την αποτελεσματική δράση ενάντια στους φορολογικούς παραδείσους και για την αποτελεσματικότερη εποπτεία των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και των αγορών παραγώγων.

Η Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την παγκόσμια οικονομική κρίση, έχει προτείνει τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού που θα θέσει παγκόσμια πρότυπα, θα διεθνοποιήσει την επιβολή τους και θα εξαλείψει τους φορολογικούς παραδείσους.

Πρέπει επίσης να εδραιώσουμε και να συντονίσουμε την υιοθέτηση και χρήση καινοτόμων εργαλείων, όπως ένας διεθνής φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Ένας τέτοιος φόρος θα βελτιώσει την διαφάνεια των χρηματοπιστωτικών αγορών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα δίκαιη κατανομή των βαρών και δίκαιη διανομή των παγκόσμιων πόρων. Θα δημιουργήσει νέα φορολογικά έσοδα, προκειμένου να αντικατασταθεί η παραδοσιακή φορολόγηση του κεφαλαίου και των μετοχών, η οποία έχει υπονομευθεί από την κακή ρύθμιση της παγκοσμιοποίησης.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι προτάσεις της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχουν ήδη εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και από την Αργεντινή, την Βραζιλία και την Νότια Αφρική. Υποστηρίζουμε την έκκληση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το θέμα αυτό θα βρίσκεται στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Μάΐο.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αναφερθεί σε αυτό το θέμα και στο παρελθόν, η Σοσιαλιστική Διεθνής αναμένει πλέον αποφασιστική δράση, και όχι απλώς δηλώσεις καλών προθέσεων.

Το G20 πρέπει επίσης να αναλάβει πιο τολμηρή δράση, πιέζοντας για την εφαρμογή αποτελεσματικών δράσεων κατά των φορολογικών παραδείσων. To G20 έχει ήδη καλέσει όλες τις χώρες να συμμορφωθούν με τα διεθνή πρότυπα φορολογικής διαφάνειας και συμφώνησε σε μέτρα κατά των χωρών που δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια. Αλλά υπάρχει ακόμα κενό αποφασιστικών δράσεων και απτών αποτελεσμάτων.

Η ευθυγράμμιση της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας με τις αξίες και τις αρχές μιας δημοκρατικής και δίκαιης κοινωνίας αποτελεί βασική πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα στον 21ο αιώνα. Το διεθνές σύστημα διακυβέρνησης έχει την ευθύνη για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και τη διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης για όλους. Η πάταξη της φοροδιαφυγής διεθνώς είναι ένα κρίσιμο βήμα για το σκοπό αυτό.”

Σημερα, Παρασκευή και το Σάββατο, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου επισκεπτεται την Ρουμανια.. Ο κ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση  του πρωθυπουργού και προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα (Victor Ponta).
Ο π.Πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο του Κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται τις ίδιες ημέρες στο Βουκουρέστι.
Η ομιλία του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το βράδυ, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα παρακαθήσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας και αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Τίτους Κορλατεάν (Titus Corlăţean).


Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Για την καραμέλα του «πιστού» κομματάρχη που μένει και για την πιπίλα του «ιδεολόγου» που έφυγε…


Τελευταία βρίσκομαι ανάμεσα στην σκύλα και στην Χάρυβδη, όπως και αρκετοί από εμάς.... «Ναι, εδώ μένουν μόνο αυτοί που ξέρουν να δίνουν. Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο όταν βυθίζεται» λένε οι μεν… «Όχι, εσείς που μείνατε ακόμα δεν καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει πια ιδεολογία να στηρίζετε» λένε οι δεν. Ανάμεσα σε όλους ένα άρρωστο παιχνίδι του «εγώ είμαι πιο πολύ με αυτόν η με τον άλλον, εγώ είμαι… ταμπέλα, εγώ είμαι… ιδεολόγος, κτλπ. Που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόση τρέλα υπάρχει στον κόσμο, όταν μάλιστα πάνω από το μισό της κοινωνίας γυρίζει τις πλάτες της σε όλους αυτούς που φωνάζουν εις ονόματος της…
Σε ότι με αφορά, εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι Άνθρωπος είναι αυτός που προσπαθεί για τον διπλανό του όπως προσπαθεί και για τον εαυτό του. Επίσης ότι Πολιτικό ον είναι αυτός που θέλει να πάει την κοινωνία μπροστά, να αλλάξει αρρωστημένες νοοτροπίες που την σάπιζαν έως τώρα, που βάζει το καλό της πατρίδας και του λαού του πάνω από τον οποιοδήποτε θώκο. Για αυτό και δεν έχω ανάγκη ούτε να αλλάξω ταμπέλες (τα οποία βασικά δεν μου χρειάζονται για να είμαι αυτή που είμαι), ούτε να αποδεικνύω την ιδεολογία μου, από την στιγμή που την κάνω πράξη και δεν μένω στα λόγια. Όταν μένω όμως σε ένα κόμμα, απαιτώ από τα όργανα να έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά, τουλάχιστον. Μια τοπική συγκέντρωση με ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων, οπού οι περισσότεροι ήταν αυτοί που έκαναν λευκή απεργία επί 9 χρόνια η και πολύ έντονη και αβάσιμη κριτική -μέσα η έξω από το κόμμα- αποδεικνύει τρανταχτά ότι στο κόμμα δεν έμειναν οι αγνοί μόνο, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν συγκεκριμένοι κύκλοι. Και μάλιστα όταν αρκετοί από αυτούς είναι γνωστοί «οικονομικά καταφερτζήδες» (για να το πω κομψά…) κατά τόπους. Όταν μάλιστα τους λες ότι με τέτοια παραδείγματα δεν τραβάς κόσμο, παρά μόνο στα χαρτιά, σου απαντάνε ένα «θεσμικά να απευθύνεστε κυρία μου. Και αν δεν σας αρέσει σήκω φύγε!» Θα συνεχίζω να θέλω το καλό της παράταξης και να κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, θέλουν η όχι μερικοί. Όπως κάνω και όταν ρωτάω γιατί η ηγεσία του κόμματος – η οποία μπορεί να περάσει όποιο νόμο θέλει στην κυβέρνηση (απόδειξη αυτό που προετοιμάζεται αυτές τις ημέρες… και που ουσιαστικά θα μας διχάζει ακόμα περισσότερο), δεν ρωτάει τουλάχιστον πως και σταμάτησαν τόσες καλές μεταρρυθμίσεις που η ίδια πέτυχε όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Πως και έκλεισε το πρόγραμμα «διαύγεια» οπού μπορούσαμε εμείς οι πολίτες, να δούμε στο διαδίκτυο και όχι μόνο, τι ποσά και που τα ξοδεύει ο κάθε δήμαρχος, περιφερειάρχης η υπουργός, δίχως ούτε καν μια επίσημη ερώτηση στην βουλή εκ μέρος μας; Πως και αφήνει μια κραυγαλέα πράξη όπως το «φακελάκι» να γίνει από ποινικά δικάσιμο- ούτε καν πλημμέλημα, διότι ο καινούργιος νόμος που πέρασε τώρα το βάφτισε απλά «εκδήλωση ευγνωμοσύνης»;  Ξεχάσαμε ξαφνικά τους εκατοντάδες γιατρούς που βρεθήκανε με τεράστιες αδικαιολόγητες περιουσίες, κοκ… η μήπως αυτό βολεύει και τους βουλευτές; Η πως και επιτρέπουν να διώχνουν 25 000 δημοσίους υπαλλήλους, όταν μάλιστα θα αντικαταστούν με τον ίδιο αριθμό; Προς τι ο λόγος;;; Και για ποια «αξιοκρατικά κριτήρια» μιλάμε, όταν μάλιστα στο παρελθόν μας τα «αποδείκνυαν» με «γαλάζιες συνεντεύξεις» η με καταγγελίες στην βουλή για χρηματικές δωροδοκίες έναντι θέσεων στο δημόσιο; Γιατί δεν ρωτάει η ηγεσία του κόμματος για ποιο λόγο καταργήθηκε ο νόμος περί ιθαγένειας (ειδικά για ανθρώπους που την μόνη γλώσσα που ξέρουν είναι η ελληνική), γιατί μας χωρίζει σε 2 και 3 κατηγορίες ανθρώπων, με τα σημερινά αποτελέσματα της Μανωλάδας, οπού ο κάθε «ελληναράς» νομίζει ότι έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους ξένους «δούλους»;
Με όλα αυτά που ρωτάω και με άλλα τόσα, βασικά αναρωτιέμαι προς τι όλη αυτή η πρεμούρα (στο παρελθόν, επί δυο χρόνια που ήμασταν κυβέρνηση) της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όπως και την κριτική  που ασκούσε τότε για … την δήθεν μικρή ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων, όταν βασικά τώρα, επί ενάμιση χρόνο καταργούνται πολλά από αυτά, από μια κυβέρνηση οπού συμμετέχει χωρίς να μιλά; Μάλιστα «ξεχνώντας» ότι πάνω απ’όλα πρέπει να στηρίζουμε την χώρα για να μην γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω, σε όλα αυτά που μας οδήγησαν εδώ και είναι η ρίζα του κακού!
Και θα ρωτήσω από εδώ και πάλι (διότι θεωρώ ότι το μόνο «θεσμικό» που μπορώ να πετύχω στην πραγματική ζωή, είναι να ρωτήσω το καθρέφτη…) πως και αφήνουμε τον κάθε υπουργό της λαίλαπας της κυβέρνησης Καραμανλή να μας κουνάει το δάχτυλο από τηλεοράσεις και να προσπαθεί να μας φορτώσει (μαζί με τον κάθε καναλάρχη) όλα τα στραβά του τόπου σε αυτή την κυβέρνηση που στο κάτω- κάτω, ήσουν μεγάλο υπουργός, αν μη τι άλλο; Την ίδια ερώτηση θα κάνω όμως και προς αυτούς που έφυγαν από το πασοκ και ξαφνικά «ξέχασαν» αυτά που πάλεψαν τουλάχιστον 2 χρόνια πριν το 2009… Λες ότι η πολιτική ζωή του τόπου άρχισε το 2009, λες και τα χρέη έγιναν σε αυτά τα 2 χρόνια (2009-2011) και όχι παλιά, όταν μερικοί από τους ίδιους ήταν μεσ’στα πράγματα…
Έτσι. Και μην μπερδευόμαστε- το ποιοι είναι αρκετοί από αυτούς που μένουν δεν έχει να κάνει με καμιά «αγνότητα» η με «πατριωτισμό κομματικό». Δυστυχώς. Ναι, υπάρχουν και αγνοί, ναι, υπάρχουν και οι άλλοι που περιέγραψα πιο πάνω- οι οικονομικά «καταφερτζήδες» η… τα τοπικά λαμόγια, όπως τους λέει κοινώς ο σοφός λαός. Όπως και τα τσιράκια τους που, επί χρόνια τώρα τους έκαναν το παιχνίδι δίχως να κάνουν ούτε μια ολομέλεια, που φλόμωσαν στα ψέματα και εμάς εδώ κάτω και τα κονέ τους εκεί πάνω… όπως και συνεχίζουν να το κάνουν.
Ούτε «αλλαγή» δεν θεωρείτε τα μελλοντικά «γκρουπ ψυχοθεραπείας» τα οποία βαφτίζονται ως «κομματικές συναντήσεις» από εδώ και μπρος, που μας τα υπόσχονται οι … «καινούργιοι» (γνωστοί παλιοί η τα σπλάχνα τους…)  γεμάτοι περηφάνια και περιφρονώντας την κραυγή απελπισίας και αγανάκτησης των «νεροκουβαλητών»… ουσιαστικά επειδή ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!
Και κάτι άλλο : Κανείς, μα κανείς από τις αδίστακτες κομματικές ύαινες, δεν θα μας πει, η δεν θα να μας προκαλέσει, ούτε δεν θα εκβιάζουν ότι θα φύγουν αν δεν υπάρχει όριο ηλικίας στα όργανα (ειδικά από αυτούς περιμένω σε λίγο να μας ξεχωρίσουν σε μελαχρινούς και ξανθούς…), η και να μας επιβάλει από εδώ και μπρος να φύγουμε, για να το παίζουν μετά οι μόνοι «αγνοί κομματάρχες»,  διότι από εδώ και μπρος θα γυρίσουμε την σελίδα και θα κάνουμε ονοματική γνωστοποίηση για όλα αυτά που κατά τόπους, όλος ο κόσμος τα ξέρει!
Ξηγημένα- μιλημένα!
Μην ξεχνάμε ότι με τέτοια πρόσωπα κατά τόπους, μπορεί να τραβήξανε 900 ψήφους (από τα οποία τα περισσότερα περιπλανώμενα…), αλλά στις ουσιαστικές εθνικές δοκιμασίες λόγω αυτών ακριβώς των προσώπων (!), μας απεχθάνονται και δεν μας πιστεύουν 9 εκατομμύρια κόσμος.

 Υ.Γ. Και κάτι άλλο… για ένα – δυο πρόσωπα που το παίζουν στο fb το παιχνίδι «εγώ είμαι ο πιο… ο άλλος δεν είναι», όταν είσαι όντως αυτό που υποστηρίζεις κάπου ένα χρόνο τώρα (μόνο…), δεν λες (στα 4 αυτιά βέβαια, σαν καλή “σουπιά”)  «μαγκιά και μπράβο στο λαμόγιο», ούτε μάλιστα υποστηρίζεις άλλον στην θέση του προσώπου που ψεύτικα πρεσβεύεις, ούτε δεν προβάλεις συνέχεια τον εαυτό σου και το αρρωστημένο σου «εγώ»!!! Ούτε δεν προσπαθείς να σπείρεις διχόνοια επειδή έχεις τα προσωπικά σου με κάποιους!! (Η επειδή βασικά έχετε διαφορετικά συμφέροντα σε ότι αφορά την … «πίτα») Μπορεί να σε πιστεύουν οι “αγαθοί” (με η χωρίς εισαγωγικά… θα δείξει για όλους!), αλλά όχι οι πραγματικοί! Η αλλιώς, να σας το πω- η βρόμικες ψυχές δεν μπορούν να μιλήσουν για καθαρές συνειδήσεις. Κάποιος πολύ σοφός είπε : «σε λίγο θα σας πάρουν με τις πέτρες»…
Προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα- έξω, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΙΜΑΙ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΕΡΔΙΖΕΙ! ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ!
Και ας να είναι μοναχικός ο δρόμος μου, έστω και αν είναι μια απότομη ανηφόρα, κοίταξα πολύ βαθιά μέσα μου και ξέρω ότι είναι το Δίκαιο και το Αληθινό. Και αυτή την Αλήθεια θα ακολουθήσω! Δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από αυτό!

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Παπανδρέου: Η Ελλάδα χρειάζεται σωστή διακυβέρνηση και συνέχιση μεταρρυθμίσεων

Σε κορυφαία πολιτική εκπομπή του αμερικανικού δικτύου MSNBC μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
- Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθειές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθειές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε.
-  Όπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς.
- Το πρόβλημα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι αμερικάνοι συντηρητικοί, δεν ήταν π.χ. το τεράστιο κοινωνικό κράτος. Ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά του κοινωνικού κράτους, ήταν η σπατάλη και ένας πελατειακός καπιταλισμός. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση. Αυτό ξεκίνησε η κυβέρνησή μου, π.χ. μειώνοντας 30% τις δαπάνες για φάρμακα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
-  Η φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιριών κλέβει χρήματα και πόρους από τον ελληνικό λαό, από τον αμερικανικό λαό, από όλους τους λαούς και πρέπει να ελεγχθεί.
Δείτε εδώ τα βίντεο:
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Ζητάμε την ξεκάθαρη τοποθέτηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο της ηγεσίας)! Απλά, καθαρά και δυνατά!


Αυτό τώρα : «Θα είναι πράγματι χρήσιμο να τον ακούσουν, έστωκαι… ανακρινόμενος», δεν θα ήταν «πετροβολισμός» τόσο από το ζεύγος κασιδιάρη- κωνσταντόπουλου, όσο και … από όσους υποστηρίζουν -με λόγια η με την καταδικαστέα σιωπή τους – τέτοιο σκηνικό???!!!!!!!!!
Θα ήταν χρήσιμο να ακούσουμε όντως αυτά που θέλει ο Παπανδρέου να τα πει σε αυτιά πρόθημα να ακούν με καθαρές ψυχές και όχι μπροστά σε τσιράκια του ψεύδους σε εντεταλμένη υπηρεσία! Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα τα πει ΟΤΑΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ!!!!!!!! Σαν απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ, όπως και χιλιάδες άλλοι, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ξεκάθαρο υπόμνημα που έστειλε!!! Όπως και σε κάθε ενέργεια του!!!
Οι τακτικές του «καρώτο- μαστίγιο» ας τελειώσουν κάποια στιγμή! Μόνο η ξεκάθαρη τοποθέτηση μας κάνει καλό σαν κίνημα, αν θέλουμε να έχει μέλλον! Ξεκάθαρη τοποθέτηση που εμείς, όλοι οι απλοί μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ζητάμε να πάρει τόσο η ηγεσία του, όσο και ο καθένας ξεχωριστά από τους βουλευτές νυν και πρώην, όπως και απο τα νυν μέλη της κεντρικής επιτροπής και τέλος, απο τα προηγούμενα μέλη του πρώην Εθνικού Συμβουλίου!
Απλά, καθαρά και δυνατά! Να φτάσουν τα λόγια τους μέχρι κάτω, στα αυτιά εκείνων στις πλάτες των οποίων έφτιαξαν πολιτικές καριέρες αυτοί που τώρα ξεχνάνε μέχρι και το σύνταγμα της Ελλάδος…


Και πάλι:

Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ θέλω να σου εκφράσω την αγανάκτησή μου για όσα διαδραματίζονται τελευταία  όσο αφορά την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος στην προανακριτική της Βουλής.
Ο Γιώργος A. Παπανδρέου απέστειλε το υπόμνημα του, όπως όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί που έχουν κατά καιρούς κληθεί. Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι η κλήτευση αυτή αποσκοπεί να είναι η επικοινωνιακή συνέχεια της γνωστής σαπουνόπερας που διαδραματίζεται καθημερινά στην επιτροπή και παράλληλα να λειτουργήσει παραπλανητικά για την κοινή γνώμη κρύβοντας τις κυβερνητικές αστοχίες.
Το θέμα όμως είναι ΕΣΥ, ως μέλος της ΚΕ και βουλευτής θα το ΑΝΕΧΤΕΙΣ;

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

TO ΠΑΣΟΚ του Μόντρεαλ κατα Βενιζέλου για τη στάση του στην προανακριτική."Κατώτερη των περιστάσεων η σημερινή ηγεσία"


Ως ενεργά μέλη του ΠΑΣΟΚ τριάντα και κάτι τώρα χρόνια, ως Σοσιαλιστές και ως προοδευτικοί άνθρωποι δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε την στάση της σημερινής Ηγεσίας του Πασοκ για την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που αφορά στην κλήτευση του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του Πασοκ και νυν Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Α. Παπανδρέου να παρουσιαστεί και να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Επιτροπή.

Όντως προκαλεί ερωτηματικά η μη δημόσια τοποθέτηση της σημερινής Ηγεσίας του Πασοκ για το θέμα.

Θα περιμέναμε η σημερινή Ηγεσία του Κινήματος να υπερασπιστεί έναν έντιμο πολιτικό, νυν βουλευτή και πρώην Πρόεδρο του Κινήματος!

Θα περιμέναμε η σημερινή Ηγεσία του Κινήματος να υπερασπιστεί τον Πολιτικό εκείνο που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποφύγει η Χώρα την πτώχευση και τις οδυνηρές συνεπειές της.

Θα περιμέναμε η σημερινή Ηγεσία του Κινήματος να υπενθυμίσει σε όλους και κυρίως στην βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ζήτησε την απαγόρευση εξόδου του Γιώργου Α. Παπανδρέου από την Χώρα, πως ο σύντροφος Γιώργος Α. Παπανδρέου ΔΕΝ είναι κατηγορούμενος, ΔΕΝ είναι υπόδικος, ΔΕΝ είναι καταζητούμενος!

Θα περιμέναμε η Ηγεσία του Κινήματος να υπενθυμίσει σε βουλευτή άλλου Κόμματος που ζήτησε την βίαιη προσαγωγή στην Επιτροπή του σύντροφου Γιώργου Α. Παπανδρέου, πως κάτι τέτοιο είναι:
1ον ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ
και
2ον ο σύντροφος Γιώργος Α. Παπανδρέου ΔΕΝ κατηγορείται για ΤΊΠΟΤΑ!

Θα περιμέναμε η σημερινή Ηγεσία του Κινήματος να προασπίσει τις Δημοκρατικές Διαδικασίες που βάλλονται από αλλοπρόσαλλους πολιτικούς αμφιβόλων προθέσεων!

Θα περιμέναμε η σημερινή Ηγεσία του Κινήματος να καταγγείλει το όλο εγχείρημα ως μια προσπάθεια ευτελισμού και ρεμβασισμού ενάντια στο σύντροφο Γιώργο Α. Παπανδρέου από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτεσης, το ακροδεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και από το ναζιστική ΧΑ!

Θα περιμέναμε η σημερινή Ηγεσία του Κινήματος να υπενθυμίσει σε όλους και κυρίως στα μέλη της εν λόγω Επιτροπής ποιοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε και τι ακριβώς ψάχνει!

Αντί όλων αυτών εκκωφαντική σιωπή! Νεκρική θα λέγαμε....

Μάλλον περιμέναμε πολλά από την σημερινή Ηγεσία του Πασοκ....
Μάλλον είναι κατώτερη των περιστάσεων!

´Ισως το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να στηρίζει, χωρίς λόγο χωρίς κριτική, μία Δεξιά Κυβέρνηση!

Εμείς παρόλα αυτά παραμένουμε σθεναρά, ενεργά μέλη του Κινήματος:
-πιστοί στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη,
-πιστοί στο Αρχές και στο Όραμα του Ιδρυτή του Κινήματος
Ανδρέα Παπανδρέου,
-πιστοί στις αρχές του Σοσιαλισμού και στις Δημοκρατικές Διαδικασίες.

Και αναμένουμε...

Για την Τοπική Οργάνωση Πασοκ Μοντρεάλ
Μέλπη Αρβανίτη
Γραμματέας

Σχολιό μου : Σύντροφοι από το Καναδά, μας εκφράζετε απόλυτα και εμάς εδώ.
 

Τιμή μας πάντα να σε στηρίζουμε!


«Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες.»
Γεώργιος Α. Παπανδρέου

Απόστολος Κακλαμάνης: ντρέπομαι για αυτήν την εικόνα εκπροσώπων του ελληνικού λαού!


Απόστολος Κακλαμάνης για την απόφαση κλήτευσης Παπανδρέου
Είναι έξι μήνες που καταδημαγωγείται ο ελληνικός λαός με την λίστα Lagarde. Με τα δικά τους παιχνίδια διάφοροι της επιτροπής θεωρούν τους Έλληνες αφελής Η λίστα αυτή σταματάει το 2005…πρέπει να ερευνηθεί! Το πρόβλημα μας είναι ότι κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι έκανε εκείνος που και με την πρωτοβουλία και του κόμματος του οποίου ανήκε τότε, αποφάσισε η βουλή να γίνει η επιτροπή την οποία κάνει την εξέταση σήμερα. Ψάχνουμε όποια πρόσωπα μας διευκολύνει… Και μάλιστα ενεργούν σαν εκπρόσωποι κόμματος. Τους ακούω τους ίδιους να το λένε. Αποφασίζαμε ότι δεν θα μπορούν να βγαίνουν στα κανάλια, στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα, διότι είναι ανακριτές! Δεν μπορούν να διασύρουν τον εαυτό τους στο θεσμό που υπηρετούν. Και όμως συνεχίζεται. Και το άκρον άωτον το χθεσινό! Και μου θύμιζε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην δεκαετία του ’80. Τώρα λοιπόν βρήκαμε να φέρουμε σιδηροδέσμιο τον Γιώργος Παπανδρέου για να καταθέσει ως μάρτυρας. Δεν ντρεπόμαστε επιτέλους; Δεν ντρεπόμαστε επιτέλους! Λυπάμαι. Εγώ ντρέπομαι! ντρέπομαι για αυτήν την εικόνα εκπροσώπων του ελληνικού λαού, που παραβιάζουν τα καθήκοντα τους σε βάρος των θεσμών, σε βάρος του κοινοβουλίου. ! Οι καλοκαιρινές επιθεωρήσεις θα έχουν θέματα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο… Το υλικό που στοιχειοθετεί ορισμένα αδικήματα να μας το φέρουν για να προχωρήσει η υπόθεση σε ότι αφορά. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί αυτή η υπόθεση να επικαλύπτει- κάνουμε εμείς το αντίθετο από τι έκαναν οι Κύπριοι δηλαδή- εκείνους που από το 2008 εν όψη της κρίσεως και μετά την έκρηξη της μέχρι και τώρα έχουν βγάλει και «τα έντερα τους» στο εξωτερικό και εμείς εδώ μιλάμε για τις καταθέσεις του ’80 και του 90 στην λίστα Lagarde. Ε, λοιπόν, δεν μπορεί να αντέξει κανείς τόση υποκρισία!