«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Η μετάλλαξη ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!


Και ΑΝ είναι αλήθεια, ας είμαστε προσεκτικοί στις συμφωνίες κυρίων και στις αληθινές προθέσεις. Διότι αν η «ρήξη» δεν πέτυχε από έξω, θα προσπαθήσουν να παρουσιάζουν σαν «ρήξη» από μέσα, αυτό που στην ουσία θα είναι στήριγμα του καινούργιου και νέου «πουλέν» αυτών που θέλουν να έχουν τον έλεγχο με το ζόρι εδώ και 15 χρόνια. Η μετάλλαξη με οποιοδήποτε κόστος, δηλαδή, αντί για Αληθινή Αλλαγή… Ίδωμεν.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ......

Λένε τα "παπαγαλάκια" :«Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει εκλογές ή δημοψήφισμα πριν  το πρώτο Μνημόνιο,  αλλά δεν ήθελε»
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Δεν υπήρχε κανένα απολύτως χρονικό περιθώριο ούτε για εκλογές ούτε για δημοψήφισμα μπροστά στην αδήριτη εθνική ανάγκη να αποφευχθεί το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεωκοπίας το Μάιο του 2010. Πολύ απλά, δεν θα προλαβαίναμε να στήσουμε τον Μηχανισμό, πριν χρεοκοπήσουμε. Για το αν υπήρχε χρόνος είτε για εκλογές είτε για δημοψήφισμα αρκεί να υπενθυμιστεί ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: χωρίς εκλογές ή δημοψήφισμα, η εκταμίευση της πρώτης δόσης του Μηχανισμού Στήριξης στην Ελλάδα, μετά από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης (Ε.Ε. και ΔΝΤ), ολοκληρώθηκε μόλις στις 18 Μαΐου 2010 το μεσημέρι. Λίγες μόνο ώρες πριν τη λήξη του ομολόγου των 8,5 δισ. στις 19 Μαΐου 2010 που, χωρίς την εκταμίευση θα σήμαινε την βίαιη χρεωκοπία της χώρας. Η κυβέρνηση είχε τη νωπή λαϊκή εντολή των εκλογών του Οκτωβρίου 2009. Η διαχείριση της ελληνικής κατάστασης άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου, λόγω της αναβλητικότητας της Ε.Ε. και των επίμονων επιθέσεων των διεθνών αγορών, από τις αρχές Μαρτίου 2010. Δεδομένου ότι στα μέσα Μαΐου η χώρα θα αντιμετώπιζε αξεπέραστο πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της από τη στιγμή που τα spreads δανεισμού από τις αγορές καθίσταντο κάθε μέρα και πιο απαγορευτικά, αυτό σήμαινε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στη διάθεσή της μόνο δύο μήνες για να πείσει την Ε.Ε. να δημιουργήσει μηχανισμό στήριξης που θα κάλυπτε το τεράστιο πρόβλημα δανειοδότησης του ελληνικού χρέους. Το γεγονός ότι αυτό τελικά επετεύχθη και στήθηκε σε χρόνο χωρίς ιστορικό προηγούμενο για τα δεδομένα της Ε.Ε. ο Μηχανισμός Στήριξης που εξασφάλισε στην Ελλάδα το ιλιγγιώδες ποσό των 110 δισ. και μάλιστα σε μία συντηρητικοκρατούμενη Ε.Ε. που στην αρχή δεν ήθελε να δώσει ούτε σεντ, συνιστά ιστορική και σωτήρια για τη χώρα ελληνική επιτυχία. Προκήρυξη εκλογών ή διενέργεια δημοψηφίσματος θα συνεπαγόταν εκείνη τη στιγμή απαγορευτική απώλεια τεράστιου - και εξαιρετικά πολύτιμου - διαπραγματευτικού χρόνου. 33
34. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑΓια να γίνει δημοψήφισμα, χρειαζόταν τότε (το 2010) ψήφιση εφαρμοστικού της σχετικής συνταγματικής διάταξης νόμου. Χρειαζόταν δηλαδή ακόμη περισσότερος χρόνος. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011. Για αυτό και τον Οκτώβριο του 2011 ο Γ. Παπανδρέου είχε τη δυνατότητα να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.Θα ήταν πολιτικά πολύ βολική για την κυβέρνηση Παπανδρέου η προκήρυξη εκλογών, ή η προκήρυξη δημοψηφίσματος ή ακόμα και η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου με 180 ψήφους. Αλλά το ρίσκο ήταν εθνικά απαγορευτικό: και κανείς δεν δικαιούται να παίζει τις τύχες της χώρας στα ζάρια. Για να γίνουν τα δύο πρώτα χρειαζόταν χρόνος που δεν υπήρχε. Και για να γίνει το τρίτο χρειαζόταν υπεύθυνη αντιπολίτευση. Που και αυτή δεν υπήρχε – κανείς, απολύτως κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα υπήρχαν αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα στήριζαν το πρώτο Μνημόνιο για να ψηφιστεί με 180 ψήφους.Άλλωστε, οι στενότεροι συνεργάτες του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν αποκαλύψει ότι ο κ. Σαμαράς είχε αποφασίσει να μην το ψηφίσει αρκετές μέρες πριν τη ψηφοφορία: «μας το ανακοίνωσε 3 μέρες πριν, μας είπε να το κρατήσουμε για να μην βγει στον τύπο και αρχίσει να γίνεται αυτή η σπέκουλα» (βλ. Χρ. Λαζαρίδης, από 33’30’’ στο ακόλουθο βίντεο: http://folders.skai.gr/main/theme?id=305&locale=el) Και πάλι: κανείς δεν δικαιούται και για κανένα λόγο να παίζει τις τύχες της χώρας στα ζάρια.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

πηγή

Μια απάντηση για τις «κωλοτούμπες» που «ψάχνουν ψήλους στα άχυρα», ειδικά τώρα που ήρθε η Δικαίωση

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΈΛΛΗΝΕΣ!!!


Ότι έσωσε την χώρα ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, είναι ορατό και στον τελευταίο ψευτοαριστερό του σύριζα, στον τελευταίο παλαιό δεξιό του Καμμένου, στον τελευταίο φασίστα της χ.α., σε όλα τα άβουλα και ανίκανα όντα τις τρικομματικής κυβέρνησης.
 Το παιχνίδι λάσπης εναντίον του, που παίζεται από τα μίντια, καθοδηγείται από το γνωστό συνγκρότημα τύπου, επειδή δεν ενέδωσε στις πιέσεις, για δανεισμό του συγκροτήματος από τις τράπεζες. Το ξέρουν όμως όλοι.
Νικητής στο τέλος και δικαιωμένος από το λαό, θα είναι ο Παπανδρέου! Οι υπόλοιποι, στα μελανά χρώματα της ιστορίας.
Και σας ρωτώ Έλληνες : ως πότε τα πρωινά σας θα έχουν την ταυτότητα του Παπαδάκη, Οικονομέα, Καμπουράκη, κτλπ, ως πότε η απογευματινή σας ψυχαγωγία θα «δίνετε» με την «φίρμα» Ευαγγελάτος… ως πότε το βραδινό σας δείπνο θα το «μαγειρεύουν» οι σεφ Τρέμη- Πρετεντέρης??? Μέχρι πότε τα σαββατοκύριακα σας θα καλημερίζονται από τους Χασαπόπουλο- Αναγνωστάκη, Αυτιά, κοκ ???

Όλοι τους σε εντεταλμένη υπηρεσία με στόχο και σκοπό τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, τα οποία  ταΐζουν τους "δημοσιογράφους"- δημοσιοσχεσίτες -τσιράκια της διαφθοράς.
Φυσικά και δεν πρέπει να είναι αυτοί η ζωή και η κρίση σας!!! Δεν θέλω να πιστεύω πώς δεν είστε αυτόβουλα όντα! Για αυτό λοιπόν, πρέπει κάποια στιγμή ΟΛΟΙ ΣΑΣ να κάνετε μια καινούργια αρχή για τους εαυτούς σας, για τα παιδιά σας, για την Ελλάδα και τον ελληνισμό! Επιτέλους ξυπνάτε! ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ. ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Βαλτέ το δικό σας μυαλό να δουλέψει! Πρέπει να σταματήσει το να «μπορούν» οι άλλοι για εσάς!!!   

Αποδείχτηκε ατράνταχτα!

Αποδείχτηκε ατράνταχτα : Οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ σκέπτονται τις επόμενες γενιές και οι πολιτικάντες τις επόμενες εκλογές. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!


Διάγγελμα Γιώργου Παπανδρέου 10/6/2011 από allthewebnews

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΉ επιβεβαίωση


Με τα γεγονότα της Κύπρου συνέβη ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΉ επιβεβαίωση ότι ο ...”προδότης” ΓΑΠ το 2010 με τα μνημόνια που έφτιαξε (ως κορυφαίος διαπραγματευτής!!!) από το μηδέν (Το Μάαστριχτ δε προέβλεπε διάσωση κρατών από τις άλλες χώρες) κράτησε ζωντανή την πατρίδα έστω και στην ΜΕΘ. Η ανικανότητα των ψηφοθήρων κλόουν της τρικομματικής φέρνει ΑΜΕΣΑ νέα δυσβάστακτα μέτρα . Πρέπει γρήγορα να ξαναπαίξουν με τα ΜΜΕ τους το χιλιοπαιγμένο αντί-Παπανδρεικό σενάριο , γιατί ο ...λαουτζίκος σαν να αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η Σαμαρική ...”ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ” έφερε τρις χειρότερο μνημόνιο (όπως προχτές ο Αναστασιάδης) και ούτε το Τσίπρικο ...PLAN b υπάρχει (όπως το αρχικό ΟΧΙ Κύπρου).

ΓΙΑΤΙ, δημοσχεσίτες με την διαφθορά;;;


Οι υπάλληλοι της διαφθοράς ξεκίνησαν την εργολαβία τους, με το που είδαν Δικαίωση. Βρε, ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΜΟΡΑΣ, δημοσιογράφοι- δημοσχεσίτες με την διαφθορά… παρά να ασχοληθείτε με εκείνον που ζήτησε τις λίστες και έδωσε εντολή για οικονομικό έλεγχο, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ, ΚΑΘΑΡΑ Η ΜΗ…;;; Μήπως διότι είναι ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ;;; Μήπως διότι είναι αυτοί που έδωσαν εντολή να ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ;;; ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ- ΜΑΤΑΙΑ- ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;;; Υ.Γ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ «ΒΟΜΒΕΣ»= ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ«ΕΙΔΗΣΕΙΣ», ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ “ΤΙΝΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ” ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ;;; ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΥΣΙΜΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΤΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!!!!!!!! ΣΕ ΜΑΣ ΟΙ «ΨΕΚΑΣΜΟΙ» ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ!!!!!!!!!!!!

Αυτή την Ελλάδα πρέπει ν’ αλλάξουμε


«…Και να πω και κάτι άλλο, γιατί είναι πολύ εύκολο να δικάζει κανείς προθέσεις. Εγώ δεν το κάνω ποτέ στη ζωή μου και σέβομαι την καλή προαίρεση κάθε βουλευτή και κάθε πολίτη αυτής της χώρας και θέλω και εσείς αυτό να το σεβαστείτε, διότι ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας, θα ήθελε να βγαίνει με τον δίσκο για να μαζεύει λεφτά από άλλες χώρες; Και να τα ακούει κι από πάνω, να ακούει τα σχολιανά του;

Κανένας δεν το θέλει, και σίγουρα ούτε εγώ. Αλλά, αγαπητέ κ. Τσίπρα, εγώ δεν το κάνω για την πάρτη μου, το κάνω για την Ελλάδα, το κάνω για τον συνταξιούχο, το κάνω για τον εργαζόμενο, το κάνω για τη μικρομεσαία επιχείρηση, το κάνω για τον καταθέτη, το κάνω για τη νέα γενιά.

Σήμερα, πονάμε όλοι και θα πονάμε αυτά τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας, τα δυο-τρία δύσκολα χρόνια. Αλλά θα ήταν πολύ πιο δύσκολα, αν δεν έτρεχα κι αν δεν τρέχαμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα.

Θέλω να μου πείτε, αγαπητοί συνάδελφοι, με ειλικρίνεια κάποια στιγμή, γιατί το έθεσα και στους αρχηγούς των κομμάτων: Θέλετε ή όχι τα χρήματα αυτά;

Πέστε μου, πέστε το κ. Τσίπρα, τα θέλετε ή όχι; Πολύ καθαρά, όχι μισόλογα, θέλετε να τα διεκδικήσω αυτά τα λεφτά ή όχι;

Αν μου πείτε, «άντε φτύσε τους» – τα λέω πολύ-πολύ λαϊκά – αλλά όλοι να το πούνε, όλοι μας να το πούμε εδώ, στη Βουλή, να το κάνω. Ξέρετε, πολλές φορές κι εγώ το ίδιο αισθάνομαι, ανθρώπινα λέω, «άει στο καλό με αυτούς που έχουμε πάνω στα κεφάλια μας».

Αλλά αυτή είναι υπεύθυνη στάση; Θα ήταν πολύ εύκολο να πω αυτό και να κάνω τον ήρωα και να αισθανθώ προς στιγμήν εθνική ανάταση.

Ξέρετε ποια θα ήταν η επόμενη μέρα όμως; Ποια εθνική ανάταση θα αισθανόμασταν την επόμενη μέρα, που θα φεύγαμε από το ευρώ; Που δεν θα είχαμε να πληρώσουμε; Ξέρετε ότι το έλλειμμά μας σήμερα, όχι χθες, σήμερα είναι όσο ολόκληρη η μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Πολύ εύκολα, λοιπόν, λέτε να φύγουμε, και να τους πούμε να φύγουν. Την επόμενη ημέρα όμως, δεν θα είχαμε να πληρώσουμε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους μαζί. Αυτή θα ήταν η εθνική στάση, η πατριωτική στάση, κ. Τσίπρα;»

Και βέβαια, θα είχαμε χάσει μαζί με αυτό και τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε επιτέλους αυτόν τον τόπο, με τις λιγότερο επώδυνες διαδικασίες, διότι αυτές οι επώδυνες διαδικασίες είναι πολύ λιγότερο επώδυνες από ό,τι θα ήταν εάν είχαμε καταστραφεί.

Θέλω να θυμίσω τι συνέβη στην πατρίδα μας, όταν χάθηκε η λογική, όταν χάθηκε το μέτρο, όταν επικράτησε όχι δημοκρατικά ο λαός, αλλά όταν έγινε ο όχλος εργαλείο.

Εγώ είμαι υπέρ και των διαμαρτυριών και κατανοώ τη γνήσια αγανάκτηση πάρα πολλών πολιτών. Προσοχή όμως, στο ποιος προσπαθεί αυτό να το ποδηγετήσει, ώστε ο κόσμος που διαδηλώνει να γίνει εργαλείο στα χέρια κάποιων, πουλώντας εύκολα και ευχάριστα λόγια, για να δημιουργήσει διχασμό.

Σκεφθείτε, τι έγινε στην ιστορία, όταν αυτό συνέβη και μοιραστήκαμε στα δύο. Να θυμίσω την τύχη της Ελλάδας, όταν παραδοσιακές πολιτικές φατρίες της εποχής, μαζί με προύχοντες, τους προνομιούχους δηλαδή της εποχής της τουρκοκρατίας και τους πλοιοκτήτες, έφτασαν να δολοφονήσουν τον Καποδίστρια, επειδή έφτιαχνε κράτος, επειδή καταργούσε προνόμια, επειδή αποκαθιστούσε την κοινωνική δικαιοσύνη, επειδή έκανε μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, επειδή έβαλε φόρους;

Να σας θυμίσω τι έγινε όταν ο Τρικούπης μίλησε για τη χρεοκοπία; Όταν προσπάθησε να βάλει τάξη στη χώρα, όταν μίλησε για την ανάγκη δανεισμού από το εξωτερικό; Και τότε, υπήρχαν δήθεν φιλολαϊκές πολιτικές δυνάμεις που πρωτοστατούσαν στον λαϊκισμό και αρνήθηκαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ξέρουμε το αποτέλεσμα.

Να θυμίσω την τύχη της Ελλάδας το ΄20, όταν κάποιοι πάλι ξεσήκωσαν το λαό εναντίον της συμμαχίας του Βενιζέλου με τους Ευρωπαίους και φώναζαν «οίκαδε», όταν έριξαν την Κυβέρνηση και έπεισαν τους πολίτες ότι τα δύσκολα πρέπει να τελειώσουν; Όταν επικράτησαν και πάλι τα εύκολα λόγια και οι ευχάριστες υποσχέσεις;

Να θυμίσω τι ακολούθησε, όταν η Ελλάδα χωρίστηκε στον εμφύλιο, ή όταν ήρθαν σωτήρες με τον νέο διχασμό μετά το ΄65, που υπονόμευσαν τη Δημοκρατία;

Κύριε Τσίπρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρκεί να διαβάσουμε την ιστορία μας, για να δούμε πολύ καθαρά, πόσο έβλαψε τη χώρα και πόσα χρόνια την πήγε πίσω, κάθε φορά που επικράτησε η έλλειψη ψυχραιμίας, η έλλειψη καθαρής ματιάς, τα ωραία και στρογγυλεμένα λόγια, ο λαϊκισμός, οι αφορισμοί.

Οι αφορισμοί, από τους οποίους, δυστυχώς, η παραδοσιακή Αριστερά δεν έχει ξεφύγει ακόμα. Μια παράταξη, μια παράδοση, που θα έπρεπε να είναι κριτική στη σκέψη, αλλά χρησιμοποιείτε αφορισμούς αντί της λογικής. Ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος, η Ελλάδα πρέπει να αντέξει, μπορεί να αντέξει, για να αλλάξει και να αλλάξει και δημοκρατικά.

Αν από την άλλη, πρέπει να διεκδικήσω αυτά τα χρήματα, πρέπει αυτή η Κυβέρνηση να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα – και τα διεκδικούμε κάθε τρίμηνο – αν νομίζετε λοιπόν ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά – και διαπραγματευόμαστε κάθε φορά σκληρά για τους καλύτερους δυνατούς όρους – τότε πρέπει να είμαστε συνεπείς στη μείωση του ελλείμματος και στις μεγάλες αλλαγές.

Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι ευχάριστο, το μνημόνιο δεν είναι ευχάριστο, το φάρμακο δεν είναι ευχάριστο και η θεραπεία θέλει και αφοσίωση και συνέπεια.

Μην φανταστείτε ότι δεν αντιλαμβάνομαι ότι οι συμπολίτες μας περνούν δύσκολες στιγμές. Το ξέρω, είμαι δίπλα τους, όσο πιο πολύ μπορώ. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που περνάνε και οικογενειάρχες και μισθωτοί και άνεργοι και συνταξιούχοι. Όλοι όσοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται κι έχουν δύσβατο δρόμο μπροστά τους, αγωνιούν για το μέλλον, για τα παιδιά τους. Αλλά γι’ αυτούς παλεύουμε, κ. Τσίπρα.

Σήμερα η κοινωνία μας πληρώνει τα λάθη και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Κάτι στο οποίο εσείς ποτέ δεν αναφέρεστε. Σαν να ξεκίνησε η ιστορία του σύμπαντος τον Οκτώβρη του 2009.

Θα περάσουμε από μια αναπόφευκτη δοκιμασία και πρέπει να κάνουμε κάθε τι για να μην πληρώσουν εκείνοι ή να πληρώσουν λιγότερο εκείνοι που πράγματι δεν έχουν ευθύνες, όπως είναι η νέα γενιά, για τις αμαρτίες και τα λάθη που άλλοι διέπραξαν.

Αυτές οι αγωνίες είναι δικαιολογημένες και η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Αλλά κάτι όμως υπάρχει που μας έφερε εδώ. Και δεν είναι ούτε το μνημόνιο, ούτε το μεσοπρόθεσμο, ούτε η αύξηση των φόρων. Είναι οι αμαρτίες, τα λάθη, το πολιτικό σύστημα που πρέπει ν’ αλλάξει – και αυτό πολεμάμε, που πρέπει να διώξουμε μακριά.

Αυτή την Ελλάδα πρέπει ν’ αλλάξουμε, για να μην χρειαζόμαστε καμία επιτήρηση, καμία δουλεία πάνω από το κεφάλι μας. Αυτό είναι το πατριωτικό καθήκον και αυτό το πατριωτικό καθήκον εγώ, και η Παράταξή μου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπηρετούμε».
«Δεύτερο ζήτημα, η φοροδιαφυγή. Έχετε λάθος, κ. Τσίπρα. Εγώ πήγα, ήταν επίσης και ο Υπουργός Οικονομικών, στο αντίστοιχο επίπεδο Υπουργών, στην Πρωθυπουργό της Ελβετίας και έθεσα το θέμα. Ήμουν στην Ελβετία, κ. Τσίπρα, στο Νταβός, και έκανα επί τούτου ξεχωριστή συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Ελβετίας – δεν φαίνεται να διαβάζετε όλα τα δελτία, διαβάστε τα δελτία – και έθεσα αυτό το θέμα, ως καίριο θέμα.
Και είμαστε σε μία διαπραγμάτευση με τους Ελβετούς, όπως και η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες, ώστε να φορολογηθούν οι καταθέσεις και οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία με ένα ειδικό σύστημα. Και, βεβαίως, ξέρετε ότι υπάρχει δυσκολία για την άρση απορρήτου, αλλά και αυτό μπορεί να γίνει.
Αλλά, τουλάχιστον, υπάρχει ένα σύστημα φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων. Θέλει, όμως, διαπραγμάτευση για ένα χρονικό διάστημα. Είμαστε σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Πράγματι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το έχω θέσει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι απαράδεκτο και άδικο, πολύ άδικο, οι τράπεζες οι οποίες ζητούν να τους επιστρέψουμε τα δάνειά τους από τον φόρο του Ελληνικού λαού, να μετατρέπονται σε φορολογικούς παραδείσους για Έλληνες που φοροδιαφεύγουν και να μπορούν να ξεφεύγουν.
Σε αυτό συμφωνώ και κάνουμε αγώνα. Το έχω θέσει και στον κ. Γιούνκερ, το έχω θέσει και στο υψηλότατο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και είμαι θετικός. Βεβαίως, είμαι θετικός επί του πρακτικού, διότι δεν έχω δει την πρόταση του Κον Μπετίτ, το είπα και στο Υπουργικό Συμβούλιο, χθες.»
Γεώργιος Α. Παπανδρέου Ιούνιος 2011

Μάνα


Όλο δόξα και πείνα είσαι, κακομοίρα Ελλάδα. Από την φτέρνα ως την κορφή όλο ψυχή. Δεν πρέπει να χαθείς, όχι, δε θα σε αφήσουμε εμείς να χαθείς, μάνα!
Νίκος Καζαντζάκης

Η Δικαίωση


"Προτιμώ να πάρω το πολιτικό κόστος και να χάσουμε όλοι κάτι, παρά να χάσουμε όλοι τα πάντα. Θα κάνω ότι απαιτείται για να σταθούμε όρθιοι.
Δίνουμε την καθοριστική μάχη. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας βάλει σε θανάσιμο κίνδυνο κατάρρευσης."
Γεώργιος Α. Παπανδρέου (Σεπτέμβριος 2011)

Τετ-α-κε...


Αυτή δεν είναι στροφή προς δεξιά, είναι ένα ολοκάθαρο τετ-α-κε προς τα δεξιά… Συμβουλή : οι επιβάτες να έχουν γερά τις ζώνες δεμένες! Συμπονώ αυτούς που πήγαν στο συριζα διότι ήθελαν να πάνε πιο “αριστερά”… η σκέψη μου δίπλα σας. Κουράγιο!!!

Αλλη μια δικαίωση


Όλα αυτά που έγιναν στην Κύπρο αποτελούν μια δικαίωση για την τότε Κυβέρνηση της Ελλάδος του 2009 – 2011, για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που ολομόναχη τράβηξε ένα πολύ δύσκολο δρόμο, ένα δρόμο όμως υπεύθυνο και σοβαρό και ναι, μέχρι στιγμής δικαιώνεται.
Και δικαιώνεται, όχι γιατί δεν υπάρχει κόσμος που υποφέρει , αλλά δικαιώνεται γιατί βλέπουμε ποιες θα μπορούσαν να είναι άλλες λύσεις...
Υ.Γ :
Νο1 ) Σκεφτείτε πότε και υπό ποιες συνθήκες κατάφερε και λειτούργησε εκείνη η Κυβέρνηση, τι απέφευγε και τι κατάφερε..
Νο2) Σκεφτείτε την Κύπρο των 5.8 δις και την Ελλάδα των 130 δις χρέος + 30 δις Έλλειμμα κοντά. Οι αριθμοί είναι ασύλληπτοι. Όπως και ο Μηχανισμός Στήριξης που κατάφερε να κάνει εκείνη η Κυβέρνηση κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες...

Μεταφορά από το fb όταν το έγραψα στις 20 Μαρτίου:
"Μια ερώτηση γεννιέται απλά- πως και οι πρώην κομουνιστές της Ρωσίας βρίσκουν ανοιχτό πεδίο συνομιλιών πάντα με της δεξιές κυβερνήσεις… Μάλλον αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Gazprom -και στενός συνεργάτης του Πούτιν- διαπραγματέυει με τον Χατζηδάκη και τον Σαμαρά την αγορά των ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ. Το ενδιαφέρον της Gazprom για τη ΔΕΠΑ εντάσσεται στα γεωστρατηγικά σχέδια της Ρωσίας για αποκλεισμό της δυνατότητας μεταφοράς αερίου μη ρωσικής προέλευσης στη μεγάλη αγορά της Ευρώπης και στην ενίσχυση της θέσης της, με πρόσβαση στην Μεσόγειο και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που αποκτά νέα δυναμική μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Οι Ρώσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ν. Κρήτη. Ο δεύτερος όμιλος που εκδηλώνει ενδιαφέρον είναι ρωσικών συμφερόντων, επίσης. Σε κάθε περίπτωση οι γεωπολιτικές προεκτάσεις που συνοδεύουν το φάκελο «αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ» είναι μεγάλες. Το ίδιο μεγάλες όπως και το «περήφανο ΟΧΙ» της κυπριακής βουλής, που προστάτεψε έτσι τα ρωσικά συμφέροντα…
Υ.Γ. Απλές σκέψεις, περιμένοντας το σχέδιο Β των κυπριών, με το οποίο τα λεφτά των ασφαλιστικών δημόσιων ταμείων θα ενισχύσουν τις κυπριακές τράπεζες και τις μεγάλες αδικαιολόγητες καταθέσεις ειδικά… Ίδωμεν."

περισσότερα

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Πόσο γελοίοι είστε ρε διαπλεκομένοι δημοσιογράφοι?...


Όταν ο Παπανδρέου εξήγγειλε το δημοψήφισμα ήταν “ανεύθυνος” γιατί ταράχτηκαν οι αγορές και έπεσαν τα χρηματιστήρια....Σήμερα οι Κύπριοι είναι “ήρωες” γιατί αψήφησαν τις αγορές και έριξαν τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο....
Πόσο γελοίοι είστε ρε διαπλεκομένοι δημοσιογράφοι?... μαζί με τα αφεντικά σας και τα κέρδη τους...

Παπανδρέου : Το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ

Putin και Gazprom

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Καλή Σαρακοστή Ελλάδα!


εμείς στην καρδιά δεν έχουμε χαρταετούς... έχουμε αετούς αληθινούς που πετάνε σ΄όλους τους καιρούς...
( Και κάτι γλάρους φιλικούς , εδώ στο Αιγαίο...)

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Καθημερινά δικαιώνεται!!!

Τώρα καταλαβαίνουν πολλοί τι γλύτωσε η Ελλάδα το 2010…
Γ. Παπανδρέου, Βουλή, ομιλία για την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, 6/5/2010:
«Και δεν άκουσα και δεν έχει ακούσει κανένας εναλλακτική λύση -πολύ θα το θέλαμε. Πέστε, εξηγήστε τι θα συμβεί, αν χρεοκοπήσει η χώρα, αν κηρύξει στάση πληρωμών. Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις, που όλοι κοπτόμαστε κατά τα άλλα; Τι θα γίνει, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, με ένα κράτος, που δεν μπορεί να δώσει τίποτα; Τι θα γίνει με τις καταθέσεις των κόπων του ελληνικού λαού, σε μια οικονομία που θα καταρρεύσει;»

Ο Σαμαράς δεν τον στήριξε – καταψήφισε με περισσή σιγουριά το νομοσχέδιο εκείνο το βράδυ.
Ο Τσίπρας τον κατηγόρησε για “επικοινωνιακή και οικονομική τρομοκρατία”. Τα ίδια και η Παπαρήγα.
 Γενικά, ουδείς είχε αντιληφθεί το διακύβευμα. Ουδείς είχε αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η Ελλάδα. Αντίθετα, και εκείνο το βράδυ και μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 τον κατηγορούσαν ότι τρομοκρατούσε με παραμύθια τον κόσμο για να περάσει σκληρά μέτρα. Αυτό έλεγαν εν χορώ, επί μήνες, όλοι: κόμματα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια, πρωϊνάδικα, καθηγητάδες, οι πάντες.
Το πόσο “παραμύθια” ήταν όλα αυτά, όλα αυτά που γλυτώσαμε από το 2010 μέχρι σήμερα – με βαρύ κόστος, αλλά τα γλυτώσαμε χάρη στον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του – φαίνεται τώρα στην περίπτωση της Κύπρου.Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!!!


«Ανεξαρτήτως ηλικίας ας επιμένουμε στο ΗΘΟΣ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ που είναι οι μόνοι που μπορούν και ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!» Αυτά τα λόγια –ενός ΕΝΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ- πέρασαν ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ απαρατήρητα στο τωρινό συνέδριο του πασοκ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Διότι ο απλός πολίτης δεν ενδιαφέρεται για την ηλικία του πολιτικάντη που εκτελεί εντολές των συμφερόντων τα οποία ξεζούμισαν την χώρα και ολόκληρο τον κόσμο αρκετά χρόνια τώρα!!!!! Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΗΘΟΣ, ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ!!!!! Η αλλαγή προσώπων, παρατρεχάμενοι, η γόνους μεγάλο- επιχειρηματιών η και γαμπροί και νύφες παλιών πολιτικάντων, ΔΕΝ είναι ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ!!! Μάλιστα όταν αντιπροσωπεύεται από εκείνους που επί 9 χρόνια έκαναν λευκή απεργία (εκτός αρεστών προσκειμένων υπουργικών θώκων τους)…  Θυμάμαι μετά από το Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2008, όταν πολλοί παραβρισκόμενοι εκεί μίλαγαν για ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ… και άκουσα τώρα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ οι οποίοι έλεγαν πως : «όλοι έχουμε προσωπικά συμφέροντα»… ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Και πώς να το αντιληφθεί ο νους και η καρδιά αλλιώς, αφού  η εκλογή αρεστών και όχι σοσιαλιστικών άξιων(!!!!!!) γίνεται με εξαγορά της όποιας νεολαίας στα μπουζούκια και όχι μόνο…. Όταν η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ τα βλέπει ΟΛΑ ΑΥΤΑ και ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ από αυτό το ΒΡΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και από όποια πολιτικάντικη συμπεριφορά ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!!!!! Την ίδια στιγμή που –ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΤΥΧΑΙΟ- η παγκόσμια ολιγαρχία και η παγκοσμιοποίηση των αγορών- Η ΔΕΞΙΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΣΑΝ ΣΤΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, πανικοβλημένη στην ολοένα και πιο καθαρή θεά μιας ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ (ΣΥΝ)ΑΝΘΡΩΠΟ, προσπαθεί σε ολόκληρο το πλανήτη (!!!), να αντικαταστήσει τους πραγματικούς ηθικούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, με ανθρώπινα σκιάχτρα- μαριονέτες, ανεξαρτήτως ηλικίας,  έτοιμα, για ένα επιπλέον προνόμιο, το να εκτελούν εντολές… Όταν ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ μας παρουσιάζουν ΔΗΘΕΝ «επαναστάτες», που είχαν ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ» στα ΜΜΕ, τα οποία τους προβάλουν ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ… Ακόμα μια φορά το έχω ξαναπεί πως δεν χρειαζόμαστε οπωσδήποτε «νέα και άφθαρτα πρόσωπα» με έτοιμα τα «κουταλοπίρουνα» τους για το «μεγάλο τραπέζι και φαγοπότι» και «εις υγειάν των κοροΐδων», αλλά ΑΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, …και όχι μια σάπια πνοή θανάτου από νέα στόματα… Αλλά ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ αυτό το παλιό και φθαρμένο βρόμικο σύστημα ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΝΕΑ «ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ»… ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Το τωρινό πασοκ απέδειξε ότι είναι αυτό που προωθήθηκε από το 1996 να είναι- ένα μεγάλο «συνεργείο», με πολλούς μηχανισμούς και μηχανουργίες, το οποίο τώρα θέλει να ανταλλάξει τα παλιά φθαρμένα «αγροτικά αυτοκίνητα» με «σκουτεράκια» μικρού κυβισμού και σύντομης ζωής και θέλει να αφήσει απ’ έξω τα δυνατά «οχήματα» πάντως καιρού και εδάφους. Έτσι ώστε να μην ακουστεί η φωνή της πλειοψηφίας του κόσμου. ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΝΕΑ ΛΟΙΠΟΝ : ΑΥΤΑ ΤΑ «ΟΧΗΜΑΤΑ» ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!!!!!!!!! ΤΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΔΕΝ ΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΠΟΤΕ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ! ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΓΩΝΙΑ, ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ «ΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ»! Λοιπόν, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ που ηρθατε να πείτε την «δικιά σας αλήθεια», να ξέρετε ότι ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΠΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ! ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΟΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ! ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΙΣΩ!
Ill be back.
«Εάν κάποιος πιστεύει ότι η αγάπη και η ειρήνη είναι κλισέ, που τα αφήσαμε πίσω στη δεκαετία του '60, αυτό είναι πρόβλημά του. Αγάπη και Ειρήνη είναι αιώνιες αξίες.» Τζόν Λέννον
 «Η σύγχρονη κοινωνία είναι θεμελιωδώς άφρων. Η επανάσταση δε σηµαίνει χείµαρρους αίµατος, την κατάληψη των Χειµερινών Ανακτόρων κοκ. Η επανάσταση σηµαίνει τον ριζικό μετασχηµατισµό των θεσµών της κοινωνίας. Με αυτή την έννοια, φυσικά είµαι επαναστάτης.» Κορνήλιος Καστοριάδης

Κάρμεν-Λουκία Γλιγλή

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Γ. Παπανδρέου: «Σπάμε 15 μύθους»

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ (ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ)Μεγάλη προβολή δόθηκε στην "ομιλία" της νεαρής  "επαναστάτριας " που βρήκε τον σωστό τρόπο να κερδίζει τα λεπτά της δημοσιότητας. Η Ταλεγόν καλεσμένη σε Διημερίδα Διαλόγου με τίτλο: "έξοδος από την κρίση, η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας", που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής στον πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΙΔΑ», και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη συμμαχίας των χωρών του Νότου της Ε.Ε., είπε ότι ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, έπρεπε να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο στον Σαρκοζί (!), κάνοντας παράλληλα και την χειρονομία, με τους παραβρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και τους δημοσιογράφους να αναπαράγουν την είδηση συγκλονισμένοι...

¨Όλοι αυτοί που χειροκρότησαν - όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που παραληρούν με το εύρημα, ήταν υπέρ του δημοψηφίσματος; Ή είχαν όλοι μαζί πέσει να κατασπαράξουν τον "τρελό" Παπανδρέου που κοντραρίστηκε με τους ευρωπαίους ηγέτες και μας οδηγεί στον γκρεμό; Για του λόγου το αληθές σας θυμίζουμε τις επίσημες αντιδράσεις των κομμάτων....δεν προσθέσαμε του Τύπου... αυτές είναι για διδακτορική διατριβή....
Από τη μεριά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη.
 Που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του Ελληνικού λαού;
 Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη»!
 Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της.
Αντί να ψάξει για τρόπους να βγούμε από το αδιέξοδο, κάνει τον έσχατο εκβιασμό στον Ελληνικό λαό.
Αφού δεν μπόρεσε να κάνει συνένοχό του τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθεί να κάνει συνένοχό του ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.
Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Και τώρα αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα. Και διακινδυνεύει τα πάντα.
Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει.
Λύση υπάρχει:
Εκλογές τώρα! Είναι το καλύτερο και ασφαλέστερο «δημοψήφισμα».
Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή για τη δημοκρατία και καταστροφή για τη χώρα».

Το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προέβη στην εξής δήλωση:

Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα. Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού. Ο εκβιασμός δεν θα περάσει.
Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση.
Το δημοψήφισμα πρόκειται να διεξαχθεί με έναν αντιδραστικό νόμο και βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους.
Εκλογές τώρα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να τις επιβάλλουν και να τις υποδεχθούν με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Με τη δράση και την ψήφο τους να καταφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων.

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το επισφράγισμα μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται πως θέλει να την σφραγίσει με ένα εξ ίσου τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα. Όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης, ας τολμήσει να ψηφίσουν οι βουλευτές του πίσω από παραβάν και τότε θα διαπιστώσει την πολιτική του γύμνια.
Καληνύχτα κύριε Παπανδρέου.»

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Έχω την αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και βγάζει από το μανίκι έναν υποτιθέμενο άσσο και το γνωρίζαμε καιρό και δεν ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι έγκριτες πηγές γνώριζαν και εσείς το έχετε γράψει ότι υπήρχε αυτή η ύστατη σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού του για να αποφύγει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι πρόκειται για ένα τρικ το οποίο έχει σαν απώτερο στόχο να κερδίσει ο πρωθυπουργός λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία.
Πρόκειται για ένα τρικ το οποίο έχει σαν στόχο να αποφύγει ο κ. Παπανδρέου την άστατη πτώση. Να αποφύγει δηλαδή το να πάει άμεσα σε εκλογές και να βρεθεί μπροστά στην οργή του λαού και ιδίως του κόσμου τον ψήφισε πριν από δυο χρόνια και του έδωσε 44% και να πάρει ένα ιστορικά χαμηλό και εξευτελιστικό ποσοστό για τον ίδιο και για το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο αείμνηστος Α.Παπανδρέου.
Αυτή η υπεκφυγή συνοδεύεται και από μια απόπειρα ανασυγκρότησης του μετώπου, του μπλόκ του μνημονίου. Δηλαδή, αντί να πάει σε εκλογές ως ΠΑΣΟΚ και να πάρει κάτω από 20%, όπως λένε όλες οι δημοσκοπήσεις. Θέλει ενδεχομένως να πάει σε μια αναμέτρηση, αν τα καταφέρει και φτάσει έως εκεί γιατί την τοποθετεί κάποια στιγμή το Γενάρη, όπου δεν θα υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ, αλλά θα υπάρχει το νέο κόμμα που μας κυβερνά και είναι το κόμμα του μνημονίου. Θέλει δηλαδή να συσπειρώσει σε αυτό το μνημονιακό μπλοκ και άλλες δυνάμεις.
Το κρίσιμο ερώτημα που θέτω ρητορικά είναι το εξής. Ας υποθέσουμε ότι πηγαίνουμε τελικά σε δημοψήφισμα. Και ας υποθέσουμε ότι ακόμα και σε εκβιαστικά διλλήματα εκφράζει ο λαός μας την οργή του απέναντι σε αυτές τις επιλογές που τον έχουν οδηγήσει σε μια κόλαση. Διότι το Γενάρη θα έχουμε νέο μισθολόγιο, θα έχουμε πάνω από 30.000 στην εφεδρεία, θα έχουμε 25% ανεργία, 40% ανεργία στους νέους, χαράτσια δεξιά και αριστερά. Το πιο πιθανό λοιπόν που αν συμβεί αυτό εμείς θα το επιδιώξουμε είναι να υπάρξει μια συντριπτική υπεροχή του ΟΧΙ στην υποτέλεια και στη μιζέρια. Τι θα κάνει μετά; Θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός και να κυβερνά τη χώρα μια κυβέρνηση μειοψηφίας ή θα παραιτηθεί; Αυτό δεν μας το είπε. Εάν πρόκειται να συνεχίσει τότε πρόκειται για κάποιον ο οποίος είναι επικίνδυνα γαντζωμένος στην εξουσία. Αν πρόκειται όμως να παραιτηθεί τότε γιατί δεν οδηγεί από τώρα τη χώρα στον πιο δημοκρατικά οργανωμένο τρόπο έκφρασης της λαϊκής βούλησης και είναι οι εκλογές;
Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι αν επιχειρήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να θέσει τέτοια διλλήματα, η πραγματική και όχι η υποθετική πτώχευση θα επισυμβεί πολύ πριν φτάσουμε στην κάλπη. Μόνο και μόνο με την πιθανότητα να τεθεί αυτό το δίλλημα και να πάρει απάντηση αρνητική. Άρα, αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ζαριά όχι για τον πρωθυπουργό, αλλά για τη χώρα. Αν πρόκειται για μια απόπειρα οχυρωματικών έργων και ανασυγκρότησης του μπλοκ του μνημονίου, τότε ούτως ή άλλως έχει κοντά ποδάρια. Αν πρόκειται για μια προσπάθεια φυγής χωρίς την άστατη πρόσκρουση στην εκλογική διαδικασία του ίδιου του πρωθυπουργού, τότε δεν αφορά τη χώρα. Αφορά τον ίδιο και καλύτερο θα ήταν για όλους μας να το προγραμματίσει αυτό με τον πιο οργανωμένο τρόπο. Να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα στη λαϊκή ετυμηγορία. Υπάρχουν συνταγματικές διαδικασίες που το προβλέπουν τις οποίες και ζήτησα σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν εμείς τους πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην πολιτική της λιτότητας και διεκδικήσουμε μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και διεκδικήσουμε πολιτική ενίσχυσης των δημόσιων επενδύσεων για να βγούμε στην ανάπτυξη, τότε η επιλογή τους είναι ή να μας αφήσουν στον καιάδα και να κινδυνεύσουν και να πέσουν και αυτοί και να καταστραφούν ή να υποστούν ότι έχουν μια χώρα και ένα λαό που δεν προχωρά εθελόδουλα στην καταστροφή, διότι κανείς λαός δεν θέλει να αυτοκτονήσει. Και ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να το κάνουμε αυτό δεν είναι τα δημοψηφισματικά τρικ, αλλά αν εκεί καταλήξουμε, εμείς θα σηκώσουμε το γάντι. Έχω την αίσθηση όμως ότι δεν είναι στόχος να καταλήξει εκεί ο πρωθυπουργός και είναι άλλος ο στόχος του. Αν όμως θέλουμε να μιλήσουμε για την πραγματική λύση δημοκρατίας και διασφάλισης του Συντάγματος και της εθνικής μας κυριαρχίας και λαϊκής ανεξαρτησίας είναι η οργανωμένη προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα με απλή αναλογική, ώστε να προκύψουν μετά κυβερνήσεις στη βάση προγραμμάτων και λέμε ότι η διέξοδος για τη χώρα είναι ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, πρόεβη στην ακόλουθη παρέμβαση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Ας εγκαταληφθούν οι ψευδώνυμες επιλογές και ας προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Είναι η πιο έντιμη λύση έτσι όπως είναι η κατάσταση.
Το δημοψήφισμα είναι μια αρνητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης διότι δεν παρατίθενται όλα τα ερωτήματα. Το ερώτημα ναι ή όχι στη δανειακή σύμβαση συναρτάται με όλα τα ζητήματα που είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα. Με βάση και το Σύνταγμα τίθεται το ζήτημα αν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Για μια ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια για να διασώσει το μέλλον το δικό του και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτή τη μικροκομματική στόχευση θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και τις επόμενες γενιές της. Είναι καλύτερα αντί να ζητήσουμε από το λαό να πει τι «δεν θέλει», να ζητήσουμε να επιλέξει τι θέλει μέσα από εθνικές εκλογές».

Ο επικεφαλής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Γ. Δημαράς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Οι « αναγγελίες» περί δημοψηφισμάτων με το οποιοδήποτε περιεχόμενο και αν έχουν - στην συγκεκριμένη- χρονική συγκυρία, είναι άλλοθι για αυτούς, οι οποίοι επιθυμούν μόνο την καρέκλα της εξουσίας.

Ο Παπανδρέου έμεινε ΜΟΝΟΣ και επέμεινε δημοκρατικά στην άμεση επιλογή του ελληνικού λαού κατι για το οποίο τον μέμφονται και τον λοιδωρούν ως σήμερα, οι χειροκροτητες της "νεαρης επαναστάτριας".
Τι υποστηρίζει ακόμα ο Παπανδρέου:
"Καθώς κάνουμε τα επόμενα βήματα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πρέπει να δώσουμε 'ιδιοκτησία' γι' αυτή τη διαδικασία στους λαούς. Πολιτικές που επιβάλλονται στους πολίτες χωρίς την ενεργή συγκατάθεσή του είναι καταδικασμένες να αποτύχουν", ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του σε  εκδήλωση του Berggruen Institute, στο Βερολίνο, σημεία από την οποία δημοσιεύθηκε και σε άρθρο στην Huffington Post, με τον τίτλο "Η πολιτική του φόβου".
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Παπανδρέου υπερασπίστηκε την απόφαση που είχε λάβει για δημοψήφισμα, αναφέροντας: "Η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας.  Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του", τόνισε.
Επιπλέον, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι "δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. ('Αλλωστε, ήδη το έχουν κάνει)", για να προσθέσει πως  πρέπει αναθεωρηθεί το πώς οι εκπρόσωποί μας στην Ένωση εκλέγονται και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι  ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, ότι θα μπορούσαν να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας, καθώς επίσης και να υπάρχουν μορφές αμεσότερης συμμετοχής του πολίτης και να αξιοποιηθούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.
Ο Παπανδρέου είναι πολιτικός και μιλά πολιτικά και όχι με όρους ...πεζοδρομίου...δεν χρειάστηκε να υψώσει δάκτυλο...ύψωσε το πολιτικό του ανάστημα ....

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Μηνυμα του Γ. Παπανδρέου για την Ημέρα της ΓυναίκαςΟι δημοκρατικές κατακτήσεις και η ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαιτέρως τους τελευταίους δύο αιώνες, παρά το γεγονός ότι έχουν συμβάλλει αισθητά στην βελτίωση της θέσης των ανδρών και των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο, εντούτοις δεν κατάφεραν να άρουν τις ανισότητες που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, ούτε και να αλλάξουν όπως θα έπρεπε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.
Οι ανισότητες διευρύνονται, παρά τις θετικές μεταβολές που παρατηρούνται στο πεδίο οργάνωσης της κοινής μας ζωής, αλλά και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, όπως βεβαίως και της καθημερινότητας.
Οι γυναίκες υφίστανται πολλαπλάσιες επιπτώσεις από τη διεύρυνση των ανισοτήτων, ενώ η βία εναντίον τους, αποτελεί φαινόμενο ανησυχητικό και εντεινόμενο όχι μόνο σε κοινωνίες που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερες δοξασίες -φυλετικές και θρησκευτικές- αλλά και σε αυτές που χαρακτηρίζονται ανεπτυγμένες.
Με αυτά τα δεδομένα, η σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, δεν αποτελεί απλώς μια ευκαιρία προβληματισμού, αλλά δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας.
Καμία κοινωνία δεν μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον χωρίς την ισότιμη από κάθε άποψη θέση της γυναίκας.
Ο ανθρώπινος πολιτισμός δεν μπορεί να προχωρήσει με εξαιρέσεις και εκπτώσεις.
Πολύ περισσότερο που αυτήν την περίοδο, η ανθρωπότητα βιώνει μια μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία πλήττει ιδιαιτέρως τις γυναίκες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα καταγράφουν ποσοστό ανεργίας μεγαλύτερο του 30%, ενώ στην Ευρώπη οι απολαβές τους είναι κατά μέσο όρο 16% χαμηλότερες από αυτές των ανδρών.
Την ίδια ώρα, η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στερώντας τις κοινωνίες από πολύτιμες δυνάμεις αλλά και από την ευαισθησία που έχουμε ανάγκη.
Σε πρόσφατο κοινό μας άρθρο με την Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διενούς Γυναικών, Ouafa Hajji, αναφέραμε μεταξύ άλλων:
“Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θα βιαστεί ή θα χτυπηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής της. Σε μερικές χώρες, περισσότερες από 7 στις 10 γυναίκες, θα χτυπηθούν, θα βιαστούν, θα κακοποιηθούν ή θα ακρωτηριαστούν. Συχνά, τα θύματα τέτοιου είδους κακοποίησης αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες -απαξιώνονται, κακοποιούνται, εξοστρακίζονται, φυλακίζονται και εκτελούνται- την ώρα που οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι. Εκατομμύρια γυναικών υποφέρουν αλλά οι ιστορίες τους δεν λέγονται ποτέ.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο άγριος ομαδικός βιασμός και η δολοφονία μιας 23χρονης γυναίκας στην Ινδία -δύο μήνες μετά τον πυροβολισμό της 14χρονης Malala Yousafzai επειδή υποστήριζε το δικαίωμα στην εκπαίδευση- προκάλεσε δημόσιες διαμαρτυρίες μεγάλης κλίμακας.
Αυτή η κατακραυγή θα πρέπει να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός παγκόσμιου κινήματος για να άρει το πέπλο της σιωπής που σκεπάζει τη βία κατά των γυναικών -η οποία συχνά αρχίζει από το σπίτι- και προστατεύει τους δράστες.
Εν τω μεταξύ, ένα μεγάλο ποσοστό προνομιούχων γυναικών, θεωρούν τον φεμινισμό ξεπερασμένο. Αλλά οι διακρίσεις μεταξύ των φύλων, συνεχίζουν να αγκαλιάζουν όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Οι γυναίκες λαμβάνουν ίση αμοιβή και ίσες ευκαιρίες σε ελάχιστες χώρες.
Ο φεμινισμός έχει καθοριστικό ρόλο στον 21ο αιώνα. Η Διευθύντρια της Ένωσης Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών, Michelle Bachelet, έχει τονίσει πως «η βία κατά των γυναικών είναι μια απειλή για τη δημοκρατία, ένας φραγμός για μια διαρκή ειρήνη, ένα βάρος για τις εθνικές οικονομίες και μια φρικτή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»
Οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν να προωθούν τα δικαιώματα των γυναικών μέσω της νομοθεσίας, ενώ η κοινωνία των πολιτών πρέπει να προωθήσει μια αλλαγή νοοτροπίας που απορρίπτει την περιθωριοποίηση ή την κακομεταχείριση των γυναικών. Μόνο αν επιτραπεί στις γυναίκες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, θα εξασφαλίσουν οι χώρες οικονομική και κοινωνική πρόοδο.
Οι ηγέτες διεθνώς πρέπει να δεσμευτούν ότι θα υιοθετήσουν πολιτικές και θα αφιερώσουν τους απαραίτητους πόρους προκειμένου να σταματήσουν οι διάχυτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις γυναίκες.
Αλλά αν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να θεσπιστεί νομοθεσία που θα επιβάλλεται αποτελεσματικά, οι υποσχέσεις δεν θα έχουν κανένα νόημα.
Παρά το γεγονός ότι 187 χώρες έχουν υπογράψει από το 1979 Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, οι στατιστικές δείχνουν μικρή πρόοδο.
Η αλλαγή είναι δυνατή αλλά απαιτεί συλλογική δράση από τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν συμπεριφορές που οδηγούν στη βία, την καταπίεση και την ανισότητα.
Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία.”
Στη Ελλάδα, είναι γεγονός ότι τις τελευταίες τρείς δεκαετίες έχουν γίνει σημαντικά βήματα τόσο στο πεδίο του Οικογενειακού Δικαίου, όσο και σε αυτό της θέσης και του ρόλου της γυναίκας στην καθημερινή ζωή, κοινωνική, οικονομική, πολιτική.
Ωστόσο, οι ανισότητες και τα φαινόμενα που παρατηρούνται διεθνώς, όπως και αυτό της βίας εναντίον των γυναικών, έχουν και εδώ την καταγραφή τους, έστω και αν συσκοτίζονται από ένα πέπλο σιωπής ή αποκρύπτονται πίσω από φαινομενικά “αθώες” εξηγήσεις ή υποκριτικές θεωρήσεις.
Η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται ένα άλμα προς τα εμπρός στον τομέα των δικαιωμάτων της γυναίκας.
Απαιτείται βούληση, τόλμη και θάρρος.
Και δράση παντού. Με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θεσμικές παρεμβάσεις, καινοτόμες διαδικασίες. Στην οικογένεια, το σχολείο, τη δουλειά, την κοινωνία των πολιτών, την πολιτική, τα κόμματα.

Ψυχή βαθιά: Ψάξε αυτές που αξίζουν!


Δυστυχώς βλέπεις συχνά πολλούς έξυπνους άντρες με ηλίθιες γυναίκες, αλλά ευτυχώς ποτέ μια έξυπνη γυναίκα με ηλίθιο άντρα.


Μερικες γυναίκες είναι ικανές απ' το μηδέν να κάνουν το παν.

Χρόνια μας πολλά!


Ανάμεσα στις σκέψεις που με βασάνιζαν ειδικά τις τελευταίες μέρες, όπως έτρεχαν τα γεγονότα δίπλα μου, ανάμεσα στην πρώτη μέρα που άκουσα φιλοφρονήσεις για την εμφάνιση μου και την επόμενη που με ρώτησαν τι έπαθα, μια που πρήστηκα από αλλεργία, ανάμεσα στα πρέπει και στα μη, αποφάσισα και πάλι να ακολουθήσω την καρδιά μου και το πνεύμα μου. Σήμερα λοιπόν γιορτάζω, όχι όπως όλες οι γυναίκες, αλλά βασικά την αποφασιστικότητα στο να συνεχίζω τον δρόμο που με επέλεξε να πάρω την πρώτη αναπνοή σε αυτή την ζωή και την δύναμη που με κάνει να συνεχίζω. Χρόνια μας πολλά λοιπόν, να μην ξεχνάμε να δείχνουμε την αγάπη που έχουμε απεριόριστα μέσα μας εμείς οι γυναίκες, αυτή που κάνει την γη να γυρίσει!
«Υπάρχει μια γυναίκα στην αρχή κάθε μεγαλουργήματος.» Ονορέ Ντε Μπαλζάκ

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΕΔΩ Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑ ΔΥΝΑΤΑ!


Σοκαρισμένο ακόμα το σύστημα από την αποθέωση Παπανδρέου…
Τέσσερις ολόκληρες μέρες έχουν περάσει από την αποθέωση του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα να συνέλθει το σύστημα από το σοκ.
Ακόμα και σήμερα περισπούδαστοι κονδυλοφόροι και σχολιαστές σκορπάνε απλόχερα το γέλιο με την αμηχανία τους απέναντι στα γεγονότα του Σαββάτου.
Αδυνατούν να χωνέψουν αυτό που έγινε.
Και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έγινε. Τις μοναδικές σκηνές αποθέωσης του Παπανδρέου, αλλά και ψυχικής ανάτασης όλου του Συνεδρίου όταν ο Γιώργος εισήλθε στο στάδιο.
Αλλά πώς να το χωνέψουν;
Τόση χολή, τόσα ψέματα, τόσα πάνελ, τόσα πρωτοσέλιδα, τόσες εργατοώρες παραγωγής λάσπης, τόσα χρόνια, για να πείσουν τον κόσμο να μισήσει τον Παπανδρέου, είναι δυνατόν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τον χειροκροτάνε ακόμα;
Και επειδή δεν το χωνεύουν, βρίζουν.
Βρίζουν τους απλούς συνέδρους που αγκάλιασαν τον Γιώργο: «αμετανόητοι», «στημένοι», «κλάκα», «ανεγκέφαλοι» κλπ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα καθυβρίζει και υποτιμά τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, δημοσιογράφοι υποστήριζαν στην τηλεόραση ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, χρειάζονται «ψυχιατρική υποστήριξη».
Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
H καρδιά δεν “στήνεται”,  ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.

Ήμουνα κι εγώ εκεί κύριε Βενιζέλε όχι ως κακλαδόρος αλλά ως σύνεδρος


Ήμουνα κι εγώ εκεί κύριε Βενιζέλε όχι ως κακλαδόρος αλλά ως σύνεδρος όπως ήταν κι οι περισσότεροι. Στο συνέδριο ακούστηκαν πολλά, απόψεις, ιδέες,προτάσεις,κριτικές. Το Σάββατο γύρω στις 19.00 φάνηκε στο κατώφλι της αίθουσα ο Γιώργος Παπανδρέου. Άρχισαν να ακούγονται χειροκροτήματα και συνθήματα από το μεγαλύτερο μέρος του συνέδρων. Αυθόρμητα ένιωσα την ανάγκη να σηκωθώ κι εγώ από την καρέκλα μου και να φωνάξω δυνατά και να χειροκροτήσω έναν άνθρωπο, ο οποίος φορτώθηκε στην πλάτη του αμαρτίες 30 χρόνων χωρίς να έχει αυτός την ευθύνη, έναν άνθρωπο που αν κι έχει περάσει ένας χρόνος από την πραξικοπηματική ανατροπή του συνεχίζει να λοιδορείται και να διασύρεται από το μιντιακό κατεστημένο.Όχι κύριε Βενιζέλε η πλειοψηφία των συνέδρων δεν αποτελεί στημένους κακλαδόρους! Οι σύνεδροι έβγαλαν από μέσα τους αυτό που αισθάνονται εδώ και ένα χρόνο.Μάλλον εσείς δεν έχετε θέση μέσα στο κίνημα, μάλλον ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ προτιμάει τον Παπανδρέου κι όχι εσάς και το κυριότερο δεν νομιμοποιεί την πραξικοπηματική ανατροπή του από την πρωθυπουργία.

Ο Αναγνώστης