«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η “ελιά” μαράθηκε νωρίς…


Εκτός που δεν καταλαβαίνει ΚΑΝΕΙΣ εις ονόματος ποιου εξαφανισμένου «κέντρου» και ποιας «αριστεράς» μιλάνε οι 59… οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να κυνηγήσουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ καριέρες… εκτός από κρατικοδίαιτους πρώην γενικούς γραμματείς σε υπουργεία και πρώην εκσυγχρονιστές υπουργούς των siemens… εκτός των ηθοποιών –σκηνοθετών, προστατευμένοι των καναλαρχών και συγγραφέων προστατευμένοι από εκδοτικούς οίκους, ορκισμένοι και επιβραβευμένοι βενιζελικοί… ανάμεσα τους υπογραφεί και ο θεράπων γιατρός του κοιλιακού άλγους του Ευ. Βενιζέλου, κοιλιακό άλγος που έτυχε επί των ημερών του δημοψηφίσματος και του πραξικοπήματος των υπαρχηγών του Σημίτη … ο ίδιος γιατρός που ΜΕΤΑ διορίστηκε σαν πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ από τον σημερινό πρόεδρο του πασοκ.
ΣΗΜΕΡΑ μια συγγραφεύς ανάμεσα τους, στην περιοδεία της στα «ενημερωτικά» μέσα του ΔΟΛ, ζητάει να μην «καπελώνεται» το όνομα της από δαύτους που την τοποθέτησαν ανάμεσα στους 59 της «ελιάς»…
Αν μη τι άλλο, αμφισβητώ την νοημοσύνη τους και αναρωτιέμαι εκ νέου … πόσα κατώτερα μυαλά και πουλημένες καρδιές προωθούνται σε ανώτερες καριέρες, τώρα και πολιτικές,,, πόσες εξαγοράσιμες καριέρες χτισμένες πάνω σε πληρωμένα (με τον ένα η με τον άλλο τρόπο) πτυχία και έργα θέλει αυτό το βρόμικο σύστημα να μας κάνει να καταπιούμε σαν «αξίες»- «προσωπικότητες» και μάλιστα…«αριστερές»…
Υ.Γ. Αν μη τι άλλο, μην εμπαίζετε άλλο την νοημοσύνη μας και την ελεύθερη μας κριτική σκέψη: ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΕΙ.

Αναρωτιέμαι… Που ήταν όλοι αυτοί τοποθετημένοι όταν τα παπαγαλάκια της γαλαζοπράσινης διαπλοκής έλεγαν το 2007 στα πεζοδρόμια και στα καφενεία, «να δώσουμε την δεύτερη ευκαιρία στον Καραμανλή για να ολοκληρώσει το έργο του», προετοιμάζοντας στην ουσία το Ζάππειο του Ευ. Βενιζέλου?? Που ήταν αυτοί όταν η κυβέρνηση Γεωργίου Α.Παπανδρέου διαπραγματευόταν σκληρά έτσι ώστε να μην πάψουμε να έχουμε μισθοί και συντάξεις μέσα σε μια νύχτα... σε ποια «λευκή απεργία» δίχως άλλη ουσία παρά το επόμενο πολιτικό πραξικόπημα?? Γιατί δεν λένε «κιχ» αυτά τα «προοδευτικά αριστερά μυαλά» όταν η σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου καταργεί την διαύγεια, τον Καλλικράτη, επαναφέρει το ρουσφέτι σαν απλό δωράκι και πολλά άλλα που μας πάνε πίσω δεκαετίες?? Μπορεί να είχαν στηρίξει μόνο την κατάληψη θέσεων σε καίριους οργανισμούς για εύκολο ροκάνισμα και στενό μαρκάρισμα, πολιτικές θέσεις οπού έπρεπε να υπάρχει πρώτα η βούληση για την υλοποίηση των στόχων (σκέπτομαι έναν Γιάννη Διώτη, μια Ζωή Γεωργαντά κα) οι οποίοι έδειξαν στην πορεία ποιο ήταν το πραγματικό τους στόχο.Φαίνεται ότι το σύστημα που βοήθησε να εισχωρήσουν ύπουλα τα συντηρητικά μυαλά στα κεντροαριστερά έως και στα αριστερά κόμματα, έτσι ώστε να αφήσει στο περιθώριο τους πραγματικούς προοδευτικούς, τώρα έχει πάρει θράσος εντελώς και στην απελπισία του, ψάχνει για άλλο ελεγχόμενο της δεκανίκι, φτιάχνοντας από αρχή «κινήσεις» με  απόλυτα υπάκουα τσιράκια, με απόλυτο προσωπικό συμφέρον. Κολαούζοι της συντηρητικής δεξιάς βαφτισμένοι με "αριστερό" όνομα, στην προσπάθεια τους για να "θολώσουν τα νερά", για μια άλλη φορά.

 Μην μπερδεύουμε τις προσωπικές καριέρες με … κοινωνικούς αγώνες. Χορτάσαμε από τους «αριστερούς» με «δεξιές τσέπες». Πραγματική προσωπικότητα και μάλιστα αριστερή είναι η γριά που, από την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ, πληρωμένη με 50 χρόνια και βάλε σκληρής δουλειάς, δίνει για το φαγητό των παιδιών της διπλανής άνεργης μητέρας. Τέτοιοι άνθρωποι, ξεχασμένοι από τις διαφημίσεις των ΜΜΕ δίνουν αληθινά τον δικό τους αγώνα για την κοινωνία, μάλιστα με το παραπάνω σε σύγκριση με τις δικές τους δυνατότητες. Αυτοί οι Άνθρωποι είναι πραγματικά αριστεροί και αληθινές προσωπικότητες.

Λέω ΟΧΙ στις αξιοποιημένες αναξιότητες και ΝΑΙ στις αναξιοποίητες Αξίες! Γιατί οι αληθινές Αξίες είναι πάντα και πάνω απ’όλα Ανθρώπινες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: