«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!


Ένα έχω να παραδεχτώ: όλοι οι δεξιοί είναι ενωμένοι, παρά τις τεράστιες γκάφες του Αντωνάκη… Δεν ακούγεται από τους βουλευτές τους ούτε ένα “κιχ”…
Ενώ επί Πρωθυπουργίας Γεωργίου Α. Παπανδρέου, όταν προσπάθησε πραγματικά για την πρόοδο- και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο- πέσανε πάνω του οι πολιτικοί κανίβαλοι, τους οποίους τώρα ήδη τους τρέχουν τα σάλια για τον μελλοντικό ανασχηματισμό, στηρίζοντας τα αστήριχτα του μονόφθαλμου. Βαγγέλα, σου παρουσιάστηκε η τελευταία ευκαιρία να “πεθάνεις” ξεντρόπιαστα (η πιο λίγο ξεδιάντροπα). Δεν την πήρες… Αντί για αυτό, μας τραβάς και εμάς στον κατήφορο για μια χούφτα «καρέκλες»...
Μια που το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πρώτα απ΄όλα η ιδέα της προσφοράς στην πρόοδο της κοινωνίας, που όλοι εμείς οι σοσιαλιστές την επιλέγουμε συνειδητά σαν τρόπο ζωής, πάνω από οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον, δεν μας εκφράζει (τουλάχιστον εμάς στην βάση αδίψαστη για "καρέκλες" δίχως ουσία αυτής της προσφοράς) μια ηγεσία που προσκυνάει έναν δεξιό και βαθιά αντί- δημοκρατικό πρωθυπουργό, επικίνδυνο για την πορεία της χώρας. Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων τις τελευταίες ημέρες, όλο και πιο πολύ σας δείχνουν δημόσια, ότι είστε αυτοί που ρίξατε στην ουσία τον Παπανδρέου. Εμείς, ακόμα εδώ, σας ρωτάμε λοιπόν: αφού ρίξατε έναν Σοσιαλιστή και Δημοκράτη Πρωθυπουργό με πρόφαση το Δημοψήφισμα και αφού στηρίζετε έναν δεξιό και αντί- δημοκρατικό πρωθυπουργό, πώς να συνεχίζουμε εμείς να σας αναγνωρίζουμε σαν ηγεσία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος??? Πως συνεχίζετε να μας αντιπροσωπεύετε?? Στο όνομα ποιας Δημοκρατίας και ποιου Σοσιαλισμού???
Το Κίνημα που έφτιαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου βασίζεται στο συμβόλαιο του με το λαό. Αυτό το συμβόλαιο δεν το σεβαστήκατε!
Το Κίνημα μας ανήκει. Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!

18/06/2013

Υ.Γ. Η απόσταση μεταξύ βάσης και της σημερινής ηγεσίας έχει γίνει χαοτική.
Η στάση σας παραμένει αμετανόητη. Το πιστεύω μας παραμένει ακλόνητοκαι πιο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ από ποτέ!
Μην προσπαθείτε να εμπαίζετε την νοημοσύνη μας και άλλο, μέσω των πληρωμένων (με τον ένα η με τον άλλο τρόπο) παπαγάλων σας, οι οποίοι βρίσκονται παντού…
Άλλο να βάζεις την πατρίδα πάνω από οποιοδήποτε θώκο… και άλλο να την αφήσεις έρμαιο διαφόρων συμφερόντων, για μια χούφτα «καρέκλες». Άλλο να ζητήσεις να πληρώσουν και οι μεγάλο-τραπεζίτες το μερίδιο τους προς την πατρίδα…και άλλο να ταΐζεις τους τραπεζίτες (μέσω καναλιών που έχουν στην ιδιοκτησίατους) για να έχουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος και μεγαλύτερη τράπεζα. Άλλο να θέλειςνα πληρώσουν αυτοί που έχουν κότερα και ακίνητα αδήλωτα στο εξωτερικό, για να μην κοπούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις του κοσμάκηκαι άλλο να κόβειςμισθούς και συντάξεις έως που δεν παίρνει άλλο, για να μην πληρώσουν τα μεγάλα λαμόγια. Άλλο να ζητάς λίστες μεγάλο- φοροφυγάδων από το εξωτερικό και να μην προλάβεις να τους φορολογήσεις όλους, επειδή σε διώχνουν κακήν- κακώςκαι άλλο να ρίχνεις εκείνον που τους εναντιώθηκε, έτσι ώστε να μην βάλεις τους μεγάλο- φοροφυγάδες ναπληρώνουν επί 2 χρόνια τώρα. Άλλο να σε βρίζουν επί χρόνια καθημερινά τα κανάλια τηλεοράσεων και οι εφημερίδες, επειδή κόβεις τις επιχορηγήσεις στους εφοπλιστές-τραπεζίτες -ιδιοκτήτες τουςκαι άλλο να σε λιβανίζουν επειδή δίνεις τις επιχορηγήσεις και τα θαλασσοδάνεια στην τσέπη ιδιοκτητών τους, που και σαν τραπεζίτες που είναι, αγοράζουν και άλλες τράπεζες, κάνοντας μας «περήφανοι σαν Έλληνες», όπως μας κάνουν πλύσιμο εγκεφάλου καθημερινώς τα τσιράκια τους, οι «αντικειμενικοί» πληρωμένοι δημοσιογράφοι. Άλλο να λες και να δείχνεις που υπάρχουν τα  λεφτά -και να τα παίρνεις από αυτούς που φοροδιαφεύγουν,η που τα έκλεψαν αποδεδειγμένα με τον ένα η με τον άλλο τρόποκαι άλλο να λες ότι δεν υπάρχουν λεφτά και να τα ζητήσεις από τους φτωχούς, έτσι ώστε να μην πληρώνουνοι πλούσιοι. Άλλο να είσαι πιστός στην αλήθεια και ας να σε λιθοβολούν τα λαμόγια,κλέβοντας σου την εξουσία, έτσι ώστε για να μην έχεις την δυνατότητα να τους αντιστέκεσαι και άλλο να ψεύδεσαι ασύστολα μένοντας πιστό λαμόγιο, παίρνοντας με δόλο την εξουσία ώστε να εξυπηρετήσεις τα μεγάλα λαμόγια. Άλλο να προσφέρεις στην κοινωνίακαι άλλο να προσφέρεις την ίδια την κοινωνία ως θυσία στο βωμό των συμφερόντων.  Άλλο να καθαρίζεις την βρομιάκαι άλλο να την υπερασπίζεσαι, παρουσιάζοντας το μαύρο- άσπρο με βρόμικες τακτικές.Άλλο να θέλεις το Φως για όλουςκαι άλλο να θέλεις το σκοτάδι ώστε να σε παρακαλούν, έστω για ένα κεράκι, οι τυφλοί.
Άλλο να είσαι σοσιαλιστής και δημοκράτης για την πραγματική πρόοδοτης κοινωνίας, άλλο να πολεμάς τα κακώς- κείμενα και άλλο να μας γυρίζεις δεκαετίες πίσω σε αυτά, κρατώντας μια δανειζόμενη «σοσιαλιστική» ταμπέλα που δεν σε αντιπροσωπεύειούτε σαν προσωπική ιδεολογία, ούτε σαν τρόπο ζωής.
Άλλο τι είπε ο ιδρυτής του σοσιαλιστικού κινήματος πριν 20 χρόνιακαι άλλο να εκμεταλλεύεσαι ΚΑΙ άλλο τα ΤΟΤΕ λεγόμενα του- διότι αν θα ζούσε τώρα,θα ήσασταν οι πρώτοι που θα είχε διαγράψει και εκείνος ο πρώτος που θα είχε διαλύσει αυτό το βρόμικο μόρφωμα, για να επικρατήσει το καθαρό.

Εμείς γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε σοσιαλιστές. Εσείς είδατε φως και μπήκατε για το προσωπικό σας όφελος ΚΑΙ  ΜΟΝΟ, παραμένοντας δεξιοί.
Εμείς ήμαστε πολλοί και εσείς λίγοι, όπως και οι μέρες σας στην πολιτική. Εμείς πορευόμαστε με την αλήθεια της ψυχής μας και εσείς προσαρμόζετε την «δική σας αλήθεια» στο οποιαδήποτε ψέμα σας παραγγέλνουν τα αφεντικά σας.Εμείς θέλουμε την πραγματική αλλαγή για την πρόοδο όλης της κοινωνίας και εσείς προσπαθείτε για την μετάλλαξη προς μια κέντρο- δεξιά που θα εξυπηρετήσει τους λίγους.
Κρατήστε λοιπόν την όποια υλική σφραγίδα (προς το παρόν...)… δεν μας χρειάζεται. Διότι αυτό που σφραγίζει ΑΛΗΘΙΝΑ το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι η καθαρή μας ψυχή και τα όνειρα μας για μια κοινωνία για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Και αυτή η ψυχή ΔΕΝ σας ανήκει. Διότι εμείς ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!!! Μας ανήκει!!! Όπως μας ανήκουν και αυτά τα όνειρα!!
Και το μέλλον μας ανήκει, διότι το μέλλον ανήκει σε αυτούςπου πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους! Εσείς δεν υπάρχετε- απλά- παρά μόνο σαν σύντομος εφιάλτης που δεν θα θέλουμε να τον θυμόμαστε. Ποτέ!

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ σας το ξαναλέω: Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, εγώ κρατάω την ουσία κι ‘έτσι πορεύομαι:

22/06/2013

Κάρμεν- Λουκία Γλιγλή.

Απλό και καθαρό μέλος του πραγματικού Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: