«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Σόιμπλε: Τρία «όχι» στην Αθήνα... και «να καίνε»


 «Nein» σε τρίτο πακέτο βοήθειας, ούτε σκέψη για επιμήκυνση, κανένα νέο «κούρεμα»: Σε αυτά τα τρία «μεγάλα όχι» συμπυκνώνονται οι δηλώσεις... για την Ελλάδα που έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το βράδυ της Παρασκευής μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο.
«Με το δεύτερο πακέτο βοήθειας φτάσαμε στα όρια του οικονομικά δυνατού» είπε. «Θλίβομαι όταν ακούω για τρίτο πακέτο, για επιμήκυνση δύο, τριών ή τεσσάρων ετών ή για άλλες διευκολύνσεις. Πιστεύετε ότι έτσι θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών στην Καλιφόρνια ή άλλού;».

Το δεύτερο πακέτο, πρόσθεσε, είναι ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών και το γεγονός ότι η εφαρμογή του συνοδεύεται από φαινόμενα ύφεσης δεν είναι καθοριστικής σημασίας.

«Η αξία του δεν μπορεί να αποδειχθεί μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» είπε. «Εξάλλου, κάθε βαθιά προσαρμογή της οικονομίας οδηγεί αναπόφευκτα σε ύφεση - σε κρίση προσαρμογής».

Το ίδιο πακέτο, τόνισε, ήταν εξαιρετικά φιλόδοξο και εκπονήθηκε μέσα σε εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η εγκατάλειψή του θα ήταν πιστοποιητικό αποτυχίας. Ούτε αυτό το πρόγραμμα θα λήξει λοιπόν, ούτε θα αρχίσει άλλο. «Δεν θέλω να συμμετάσχω σε σπέκουλες» είπε. «Αυτό αναστατώνει τις αγορές και προκαλεί ζημιά κυρίως στους Ελληνες».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εξήρε επανειλημμένως τις «θυσίες» του ελληνικού λαού μην ξεχνώντας ταυτόχρονα να στηλιτεύσει εκείνους που, αν και προνομιούχοι, αρνούνται να συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια σωτηρίας καταφεύγοντας στη φοροδιαφυγή και στη φοροκλοπή.

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική σε όσους Ελληνες αρνούνται τις ευθύνες τους και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους - αντίδραση, που κατά τα άλλα, όπως είπε, δεν είναι καθόλου άγνωστη στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι λόγοι για την ελληνική μιζέρια, σημείωσε, είναι σε πρώτη γραμμή εσωτερικοί. Σε αυτούς ανήκει και η λανθασμένη εκμετάλλευση των χαμηλών τόκων, που επέτρεψε η εισαγωγή του ευρώ - με αποτέλεσμα μια καλπάζουσα υπερχρέωση. «Δεν φταίει η Ευρώπη γι' αυτό» είπε. «Και γι' αυτό και για όλα τα άλλα, πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό πληθυσμό».

Ο κ. Σόιμπλε δεν παρέλειψε να εξάρει τις προσπάθειες των ελλήνων αξιωματούχων, αναφερόμενος ονομαστικά στους πρώην υπουργούς οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Είχα καλές εμπειρίες μαζί τους και είμαι πεπεισμένος για τις αγαθές προθέσεις τους» είπε. «Ομως εκείνο που μετρά τελικά είναι τα οικονομικά δεδομένα. Πάνω σε αυτά θα πρέπει να ληφθούν οι πολιτικές αποφάσεις». Και αυτά τα δεδομένα, πρόσθεσε, είναι κάθε άλλο παρά καλά, επειδή οι Ελληνες δεν τηρούν επαρκώς τις δεσμεύσεις τους - θέτοντας έτσι υπό ερώτημα την τύχη τους στη νομισματική ένωση.

Αν ο κ.Σόιμπλε εννοούσε πραγματικά αυτά που έλεγε, δεν είναι εντελώς σαφές. Οι δηλώσεις του έρχονται πάντως σε κατάφωρη αντίθεση με το «ναι» που λέει τις τελευταίες εβδομάδες το Βερολίνο στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Κοίτα ποιος μιλάει για «ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ» τους …


Γερμανία: Το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του


Απορρίπτει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών το ενδεχόμενο να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό μεταξύ των δύο χωρών. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι έπειτα από πολλές δεκάδες χρόνια, το θέμα των αποζημιώσεων έχει χάσει το νόημά του», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στην καθιερωμένη κυβερνητική ενημέρωση. «Για εμάς, δεν τίθεται το θέμα αυτό και θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν γνωρίζω για καμία σχετική συζήτηση, καμία επαφή μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας» για το θέμα, πρόσθεσε. «Η Γερμανία έχει αναλάβει την ευθύνη για το παρελθόν της. Το κάναμε πάντα στη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών και αποδείξαμε με διάφορους τρόπους ότι λαμβάνουμε το παρελθόν αυτό σοβαρά υπόψη μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας: «Το ίδιο ισχύει και για τη ναζιστική κατοχή της Ελλάδας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». 
newsnow

Στρος Καν: "Να δώσει η Γερμανία τα κέρδη της από τα ομόλογα στις χώρες του νότου!"


Ούτε οι πλέον αιρετικοί οικονομικοί αναλυτές δεν έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα να προτείνουν αυτό που δήλωσε δημοσίως ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ- Ντομινίκ Στρος Καν. Ο οποίος, από το βήμα του Φόρουμ Ευρωπαϊκής Στρατηγικής της Γιάλτας, πρότεινε στη Γερμανία να κάνει μια "κίνηση αλληλεγγύης προς τον ευρωπαϊκό Νότο." Μια κίνηση που συνίσταται μεν στο να δώσει κι άλλα λεφτά, αλλά αυτή τη φορά από τα κέρδη της.

«Tο αντικειμενικό πρόβλημα εντοπίζεται στη χαοτική διαφορά ανάμεσα στα.ομόλογα των οικονομικά ισχυρών χωρών, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας και των οικονομικά αδύναμων κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Ή, πολύ πρόσφατα, της Ισπανίας και ενδεχομένως της Ιταλίας», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του.

«Αφού η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί τη θέσπιση και κυκλοφορία ευρωομολόγου, που θα αποτελούσε την πλέον αποτελεσματική και απάντηση στην κρίση, θα πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος της διαφοράς των ομολόγων, υπέρ των αδύναμων κρατών. Κάτι που θα πρέπει να πράξει και η Γαλλία» ανέφερε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Για να καταλήξει λέγοντας πως κάτι τέτοιο «θα ήταν η απόδειξη μιας πραγματικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης Βορρά και Νότου, κάτι που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση»!

Αν μη τι άλλο, ο Στρος-Καν είναι συνεπής. Είναι αυτό μια απόδειξη για Το σχέδιο που “γκρέμισε” τον Στρος-Καν; Περισσότερα ΕΔΩ


Αν εμπιστευθεί κανείς τα δημοσιεύματα του γερμανικού -και όχι του ελληνικού επί παραδείγματι- Τύπου, θα διαπιστώσει ότι η Γερμανία αποκομίζει σημαντικό οικονομικό όφελος από την ενίσχυση που παρέχει στη χώρα μας, ενώ το συνολικό κέρδος του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της κρίσης, βάσει ορισμένων αναλύσεων αγγίζει ακόμη και τα 68 δισ. ευρώ τα τελευταία 3,5 χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε Μιχελάκη, τα «πρόβατα» ξυπνάνε!!!!!




Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μιχελάκης προσπαθεί να ρίχνει λάσπη πάλι στον Γ. Α. Παπανδρέου, ειδικά για το σχέδιο νόμου «Περιστολής Δημοσίων Δαπανών».

 Και βέβαια κ. Μιχελακη, για την ΝΔ είναι όντως «παράδειγμα προς αποφυγήν» (όπως λέτε) ο Γ.Α. Παπανδρέου… σωστά παροτρύνετε τους όμοιους σας –από την δική σας οπτική γωνία = του κόμματος που έκλεισε νύχτα την Βουλή το 2009, προς αποφυγή και παραγραφή ευθυνών τηςκυβέρνησης Καραμανλή!!!
Μιλάτε κ. Μιχελακη για την μη-αξιοποίηση των ολυμπιακών κτηρίων… Να το πείτε στην κυβέρνηση Καραμανλη και στο κόμμα σας!!! Έχετε το θράσος και μιλάτε για την «εκτεταμένη διαφθορά, αλόγιστη σπατάλη, η ασύδοτη κομματοκρατία»!! Ποιος??? Ο εκπρόσωπος κόμματος της ΝΔ που πήγε το δημόσιο χρέος της χώρας με 170 δισεκατομμύρια παραπάνω μέσα σε 5μιση χρόνια διακυβέρνησης!! Πως??? Ακριβώς με διογκωμένες σπατάλες σε διάφορα υπουργεία, ακριβώς με διορισμοί από το παράθυρο με «γαλάζιες συνεντεύξεις», με μπλοκακι, κτλπ… ας θυμηθούμε τα 45 Σκάνδαλα της ΝΔ !
Όταν μιλάτε για τις «ρυθμίσεις που βάζουν τέλος σε χρόνιες παθογένειες» να το πείτε στον νυν σας αρχηγό κόμματος, κ. Σαμαράς, που σαν αρχηγός αντιπολίτευσης πολέμησε λυσσαλέα αυτές τις ρυθμίσεις που ΤΩΡΑ τις κρίνετε «επιτακτικά αναγκαίες». Αν είναι τόσο πολύ σημαντικές για την βιωσιμότητα της Ελλάδας στο Ευρώ, γιατί καθυστερήσατε 11 μήνες αυτές τις ρυθμίσεις μετά το ΡΙΞΙΜΟ του εκλεγμένου Πρωθυπουργού το Νοέμβρη 2011??? Για την Πρωθυπουργική καρέκλα, την οποία την κέρδισε «ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς»!!!  Ο λαός έχει ένα ρητό κομμένο και ραμμένο για την περίπτωση : “Φωνάζει ο κλέφτης”, κύριε Μιχελάκη!!! Και εκτός τις κορόνες του «τσάμπα μάγκα», ο «κλέφτης»κάνει και κολοτούμπες… Ελλάδα, Έλληνες… ψηλά γράμματα… αρκεί να έχετε τα ΜΜΕ με την μεριά σας όταν ρίχνετε λάσπη και προσπαθείτε να δημιουργήσετε εξιλαστήρια θύματα για τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!!! Τα ίδια ΜΜΕ που επί 2 χρόνια θεώρησαν «επικίνδυνες» τις ρυθμίσεις που τώρα διαλαλούν ότι είναι «αναγκαίες» και ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «δίνει έναν αγώνα δρόμου»- που η ίδια καθυστέρησε όταν ήταν αντιπολίτευση!!!!!
Ναι, σας μπερδεύει ένας Παπανδρέου έντιμος, που αγωνίστηκε (και συνεχίζει να το κάνει!!!!!) για την καταπολέμηση της διαφθοράς και των παθογενειών δεκαετιών που μας έφεραν στο γκρεμό. Τον φοβάστε ακόμα και σαν «επισκέπτης» βουλευτής, όπως τον ονομάζετε!!! Γιατί θα υπάρξει μέτρο σύγκρισης με την ανυπαρξία των άλλων ΒΟΛΕΥΤΩΝ που βολεύτηκαν σε μια «καρέκλα»! Και ο Παπανδρέου ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ «ΚΑΡΕΚΛΑ»!!!!! Η ποιότητα δεν μετριέται ποσοτικά, κ. Μιχελάκη!!! Αυτό το ξέρουν οι ξένοι (που τον εκτιμούν τον Παπανδρέου ακριβώς για τις Αξίες του- σαν Άνθρωπος και- σαν Πολιτικός που ΔΕΝ φυγομάχησε!!!) καλυτέρα από αυτούς που αρπάζουν ψήφους ανάλογα με τα κιλά της όποιας «μαριονέτας» βάζουν τα συμφέροντα σαν υποψήφιο… Και για αυτό- ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ- προσπαθείτε να διασκεδάσετε τις εντυπώσεις, κ. Μιχελάκη, για αυτό φάσκετε και αντιφάσκετε εσείς- στην ομιλία σας και το κόμμα σας με στις πράξεις του !!!!

Δίχως εκτίμηση (γιατί η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι ακριβά δώρα και κερδίζονται μόνο από μεγάλους Ανθρώπους!!!!!), μια μικρή απάντηση από την
             Βάση του Ελληνικού Λαού, που ζει και ονειρεύεται Σοσιαλιστικά μια Ελλάδα που αγαπάμε σε μια Ευρώπη που θέλουμε! Μια Ελλάδα για όλους αυτούς που όντως την αγαπάνε στην πράξη!

Υ.Γ. Την καλύτερη εξήγηση αυτού του φόβου στο πρόσωπο του Παπανδρέου, των οργανωμένων συμφερόντων της χώρας (και όχι μόνο), την έδωσε ο αρχηγός της Ν.Δ. στην ΔΕΘ… ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας. Και πως μπορούσε άλλωστε να το κάνει, όταν αυτά τα οργανωμένα συμφέροντα έριξαν εκλεγμένο Πρωθυπουργό, επειδή μόνο Αυτός ήθελε την Δημοκρατία να ασκείται από τον λαό, με την μορφή του δημοψηφίσματος??? Την στιγμή μάλιστα που ο πόλεμος του Παπανδρέου με αυτά τα συμφέροντα βρισκότανε σε αποκορύφωση.

Φωτογραφία






Μην βασίζεστε λοιπόν κ. Μιχελάκη ούτε στην «μνήμη της κατσαρίδας» που νομίζετε ότι έχουν όλα τα «πρόβατα» που προσπαθείτε να τους βάζετε παρωπίδες… και ούτε στο πλύσιμο εγκεφάλου που μας κάνουν τα άλλα τσιράκια των συμφερόντων στα ΜΜΕ. 
Υπάρχουν ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ εδώ κάτω που έστω και αν θα φάνε πέτρες, ΔΕΝ βασίζονται σε οργανωμένες «ελεημοσύνες» αλλά μόνο στην κρίση μας και σε πλήρη ΔΙΚΑΙΩΣΗ του ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ!!!!! Να το μεταφέρετε και στον κ. Σαμαρά τώρα, όταν ψάχνει για «μεσάζοντες» για τον Θεό, εκεί στο όποιο «Βατικανό». Όπως και τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ λόγια :  «Ο έχων δύο χιτώνες ας δίνει τον έναν» !!! Και ΟΧΙ την σκόνη από αυτά σαν ελεημοσύνη!!

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το σχέδιο που “γκρέμισε” τον Στρος-Καν


Περίπου έναν χρόνο μετά το Καστελόριζο και το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου την άνοιξη του 2010, με το οποίο ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωνε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Βερολίνο.
Ήταν η 15η Μαϊου του 2011, και ο DSK σκόπευε να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να της παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καίριας αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης η οποία, με επίκεντρο την Ελλάδα, είχε αρχίσει ήδη να διαχέεται παντού.
Ο Γάλλος πολιτικός, έχοντας ήδη διατελέσει κάποια χρόνια στο τιμόνι του ΔΝΤ, είχε πλήρη και σφαιρική εικόνα της πραγματικότητας. Και των εξελίξεων που έρχονταν. Επιθυμούσε λοιπόν να «τελειώνει» με την κρίση της ευρωζώνης, ώστε να αφοσιωθεί στη συνέχεια στην προεκλογική εκστρατεία του για την κατάληψη του Ελιζέ, και την επικράτησή του στις εκλογές του 2012 απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί. Με τη διάσωση της ευρωζώνης να αποτελεί την προφανή κορωνίδα της ρητορικής την οποία θα διατύπωνε, για να πείσει τους Γάλλους.
Όλα θυμόμαστε τα γεγονότα που ακολούθησαν. Ο Στρος-Καν δεν πέταξε ποτέ για το Βερολίνο. Συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μιας καμαριέρας του Sofitel, διαπομπεύτηκε, έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και φυσιολογικά απομακρύνθηκε από την ηγεσία του ΔΝΤ. Εκεί όπου τον διαδέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, εκ των πολιτικών συμμάχων του Νικολά Σαρκοζί στον χώρο της γαλλικής Κεντροδεξιάς.
Η συνέχεια αναφορικά με την Ελλάδα και την κρίση της ευρωζώνης, είναι επίσης γνωστή: Η Αθήνα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, υποχρεώθηκε να προσφύγει και σε δεύτερο Μνημόνιο, η ευρωζώνη φλερτάρει διαρκώς με την κατάρρευση, και οι παγκόσμιες οικονομίες αδυνατούν να αποκρούσουν τις αυτονόητες, βλαβερές επιπτώσεις από την αδυναμία της «παιδικής χαράς» της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, να δρομολογήσει τις δέουσες πολιτικές επιλογές.
Από τότε, γύρω από τη συνάντηση Στρος-Καν και Μέρκελ, που δεν έγινε ποτέ, έχει υφανθεί ένας ιστός σεναρίων, στα όρια της σημειολογίας. Τι ήθελε να προτείνει ο Γάλλος πολιτικός στη Γερμανίδα Καγκελάριο. Και πόσο εύκολο θα ήταν για το Βερολίνο να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση, χωρίς να εκτεθεί η επιθυμία της Μέρκελ να κερδίσει η Γερμανία όσο το δυνατόν περισσότερα από τη… δυστυχία του ευρωπαϊκού Νότου;
Μια γεύση της προσέγγισης Στρος-Καν, έδωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής αυτής της θλιβερής ιστορίας. Ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε στο Συνέδριο της Γιάλτας, και δεν είχε κανέναν δισταγμό να παρουσιάσει μια «άλλη συνταγή» για την έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση. Μια «συνταγή» εξαιρετικά… δύσπεπτη κυρίως για τη Γερμανία.
Σύμφωνα λοιπόν με την οπτική θεώρηση των πραγμάτων από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, το αντικειμενικό πρόβλημα εντοπίζεται στη χαώδη διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στα ομόλογα των οικονομικά ισχυρών χωρών, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, και των οικονομικά αδύναμων κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Ή, πολύ πρόσφατα, της Ισπανίας και ενδεχομένως της Ιταλίας.
Η πρόταση Στρος-Καν είναι ξεκάθαρη: Από τη στιγμή που η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί τη θέσπιση και κυκλοφορία ευρωομολόγου, που πιθανότατα θα αποτελούσε την πλέον αποτελεσματική και ηχηρή απάντηση στην κρίση, θα πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος της διαφοράς των ομολόγων, υπέρ των αδύναμων κρατών. Κάτι που θα πρέπει να πράξουν ακόμη η Γαλλία, αλλά και οι άλλες ισχυρές χώρες.
Σύμφωνα με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, η παραπάνω στρατηγική προσέγγιση από τον πλούσιο Βορρά, δεν εδράζεται μονάχα στην αρχή και την επιδίωξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης έναντι του… αναξιοπαθούντος Νότου. Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης συνολικά για την ευρωζώνη και ευρύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να προκύψει μια ανεξέλεγκτη έκρηξη αγανάκτησης των κοινωνιών του Νότου.
Και αν συμβεί αυτό, το τσουνάμι θα παρασύρει στο πέρασμά του και τις ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης. Ειδικά έναν χρόνο πριν από τις γερμανικές εκλογές, ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν εφιαλτικό για την Άνγκελα Μέρκελ. Και ο Στρος-Καν το ήξερε. Από… τότε, στο Sofitel.
πηγή
Αν μη τι άλλο, ο Στρος-Καν είναι συνεπήςΠερισσότερα ΕΔΩ.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Reuters. Η κυβέρνηση Σαμαρά πουλάει μια απο τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ευρώπη.


Greece revs up privatisation drive to sway troika

ATHENS | Wed Sep 12, 2012

(Reuters) - Greece kickstarted a stalled privatisation drive on Wednesday to appease international lenders, saying it would start the sale of 29 percent of one of its most profitable companies - gambling monopoly OPAP - next week.
Αθήνα,Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου,2012

(Reuters)  Η Ελλάδα ξεκίνησε μια καθυστερημένη κίνηση ιδιωτικοποίησης την Τετάρτη για νακατευνάσει τους διεθνείς δανειστές, λέγοντας ότι θα ξεκινήσει την πώληση του 29 τοις εκατό σε μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της  το μονοπώλιο τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ - την επόμενη εβδομάδα.

Οι επιθεωρητές από την τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  είναι στην Αθήνα για μια επίσκεψη που θα καθορίσει εάν η χώρα παίρνει την κρίσιμη περαιτέρω ενίσχυση στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος διάσωσης.

Οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση έχουν βρεί ήδη εμπόδια,από την Κυριακή που επαναλήφθηκαν. 

Το Κράτος κατέχει το 34% των μετοχών του ΟΠΑΠ,μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργου Αντώνη Σαμαρά στο παρελθόν είχει υπαινιχθεί ότι έβλεπε μία πώληση του ΟΠΑΠ το φθινόπωρο,ως μία "γρήγορη νίκη" στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων,ώστε να δείξει στους δανειστές ότι είναι σοβαρή ως προς την δέσμευσή της για μεταρρύθμιση.
http://uk.reuters.com/article/2012/09/12/uk-greece-idUKBRE88B18420120912
περισσότερα...

Ο Στουρνάρας πιέζει την ΔΕΗ για 50% έκπτωση στην οφειλή Μυτιληναίου!


Ο Στουρνάρας πιέζει την ΔΕΗ για 50% έκπτωση στην οφειλή Μυτιληναίου!

Πολύ καιρό τώρα, διαβάζουμε σε οικονομικές εφημερίδες και ιστότοπους, για το χρέος του Ευάγγελου Μυτιληναίου προς την ΔΕΗ. Ο κος Μυτιληναίος είναι επικεφαλής ενός εξαιρετικά κερδοφόρου Ομίλου, ο οποίος ανακοίνωσε κερδοφορία 99,4 εκατομμύρια ευρώ το 9μηνο του 2011 και πολλές επιχειρήσεις του, συνεργάζονται με την ΔΕΗ.

Το χρέος του επιχειρηματία προς την Δημόσια επιχείρηση έχει ανέλθει στα 140 εκ.ευρώ και ανεβαίνει με ρυθμούς 15 εκ.τον μήνα. Η ΔΕΗ, ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία, απέστειλε τον λογαριασμό στην "Αλουμίνιο Ελλάδας", με την σημείωση οτι αν δεν πληρωθεί, μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, θα σταματήσει η Επιχείρηση να παρέχει ρεύμα.

Και εδώ ξεκινάει το δράμα του κου Μυτιληναίου. Ο οποίος αντί να πάει στο ταμείο, όπως ίσως θα κάναμε εμείς, οι πληβείοι, είχε μια καλύτερη ιδέα. Πήγε, ως άριστος, στον κο Στουρνάρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρξε συνάντηση Μυτιληναίου-Στουρνάρα για το θέμα και ο υπουργός έσκυψε στο θέμα με κατανόηση. Με την κατανόηση που τον διακρίνει.

Έκτοτε ο υπουργός οικονομικών επικοινωνεί συνεχώς με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κο Αρθούρο Ζερβό, απαιτώντας έκπτωση 50% στην οφειλή Μυτιληναίου! Δηλαδή, ένα δώρο 70 εκατομμυρίων ευρώ! Πρός τιμήν του, ο κος Ζερβός αρνείται να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, γεγονός που μπορεί να του στοιχίσει μέχρι και την θέση του προέδρου της ΔΕΗ...

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει μαζέψει "φέσια" από ανεξόφλητους λογαριασμούς, ύψους 1.2 δις ευρω, με ενα ποσοστό μεγαλύτερο του 46% να είναι από εμπορικούς καταναλωτές (καταστήματα και επιχειρήσεις). Το θέμα έχει φτάσει μέχρι την Βουλή, με τα στοιχεία για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του πρώτου εξαμήνου του 2011.

Να μην ξεχάσουμε οτι αυτά τα στοιχεία επικαλείται και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη όταν αποφασίζει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ως την προφανή λύση στο έλλειμα της Επιχείρησης.

Ο κος Στουρνάρας πρέπει να δείξει την ίδια κατανόηση και για τα προβλήματα της ΔΕΗ. Μπορεί να μην είναι πολιτικός (?) αλλά πλέον δεν ανήκει στον επιχειρηματικό κόσμο. Είναι Υπουργός Οικονομικών (όλων) των Ελλήνων και ας μην τον εξέλεξαν οι ίδιοι. Αλλα σίγουρα δεν μπορεί να είναι Υπουργός ΣΕΒ.


Πηγή: 



Την ίδια στιγμή που κλείνουν το ρεύμα σε σπίτια ανάπηρων, φτωχών ανθρώπων, πολύτεκνων, αρρώστων, γέρων, για μηδαμινά ποσά που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ??? Για πια «κίνητρα» μιλάμε για έναν κολοσσό που υπάρχει και είναι κερδοφόρο τόσα χρόνια τώρα??? Χωρίς να πληρώνει την ενέργεια που ξοδεύει?? ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ «ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?? Εις βάρος των άλλων που υποφέρουν, είναι ανεπίτρεπτο!!!
Θα την πληρώσουν αυτές οι οικογένειες?? Θα τους πληρώσουμε όλους αυτούς τους «ευνοημένους» εμείς από τους μισθούς και συντάξεις μας, από τα τιμολόγια της ΔΕΗ που όλο και αυξάνονται για μας???
Τώρα καταλαβαίνεις τι πληρώνεις στο λογαριασμό από τρίτους… Όπως και καταλαβαίνουμε όλοι μας πια, γιατί ο Στουρναρα στήριξε τον Β. Βενιζελο το 2007!!!!! Και καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι ψεύτες και ποιοι είναι πραγματικά με την Ελλάδα και για τους Έλληνες!!!!!! Όπως και ποιοι είναι αυτοί που στηρίζουν μόνο τις δικές τους καταθέσεις (και αυτές στο εξωτερικό).

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ!


Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!!!!!


Που είναι το κίνημα «δεν πληρώνω» βρε παιδιά;;;;; Πήγε περίπατο μαζί με τους «αγανακτισμένους»;;; Που είναι η κάλυψη των διαδηλώσεων από τα ΜΜΕ της χώρας;;; (και η «αγανάκτηση» των πληρωμένων «ανεξαρτήτων» δημοσιογράφων);; Πήγε περίπατο με την εξασφάλιση ρευστότητας για τις τράπεζες (μεταφράζω: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ= ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ= ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ 3 ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ- ΚΛΕΙΔΙΑ… ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΈΦΥΓΕ Ο ΓΑΠ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ…)
Άλλη φορά που αγοράζεις τα γιαούρτια, η τα παίρνεις από τα σκουπίδια, να τα ρίχνεις και πάνω σου Ελληνάρα, γιατί εσύ τους έδωσες δύναμη!!!!! 

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφάνεια και ανάδειξη της αλήθειας


Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι Έλληνες συνεχίζουμε να δίνουμε μια σκληρή μάχη. Μάχη που αρχίσαμε όλοι μαζί, μόλις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, τον Οκτώβριο του 2009.

Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Η πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τούτη την ώρα σε ένα κρίσιμο σημείο.

Είναι η ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν τη θέση μας ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική.

Είναι η ώρα που η χώρα επιχειρεί να υπερασπιστεί τις θυσίες των Ελλήνων και να διαμορφώσει τους όρους μιας βιώσιμης οικονομίας, μιας ασφαλούς πορείας για την Ελληνκή κοινωνία.

Οι θεμελιώδεις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υιοθετούνται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο.

Και η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου, ήταν να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Ελληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο απο το ευρώ.

Κάποιοι εξακολουθούν να επιδιώκουν το αντίθετο. Εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή.

Απέχουν συνειδητά από αυτήν την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα. Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδοια, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών.

Θα αποτύχουν.

Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:

Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Είναι βέβαιο ότι, οι «τιμητές» θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.

Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα.