«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Αν εμπνέει ο ηγέτης τα πάντα γίνονται!


Δεν έλαβε ούτε μία αρνητική ψήφο στο Κέιπ Τάουν!


Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επανεξελέγη πανηγυρικά, χωρίς να λάβει ούτε μία αρνητική ψήφο στην ψηφοφορία!

Αν εμπνέει ο ηγέτης τα πάντα γίνονται!


Λίγο νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο ΓιώργοςΠαπανδρέου τόνισε –από προσωπική πείρα, όπως είπε- ότι η πολιτική βούληση απουσιάζει τόσο από την Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, για να προχωρήσει σε προοδευτικές αλλαγές. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος πάλεψε για αλλαγή και πως η αδράνεια συνεχίζει να σακατεύει την παγκόσμια οικονομία.

«Είδα τον ιδεολογικό δογματισμό, τις λανθασμένες υποθέσεις και τα ειδικά συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν οι συντηρητικές δυνάμεις», υποστήριξε, ενώ επίσης σημείωσε ότι «μια ολιγαρχία μερικών τραπεζιτών είναι σήμερα πιο ισχυρή από εκλεγμένες κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς ή ακόμα και κράτη-έθνη».

Επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια, σε μια υπερσυντηρητική Ευρώπη, βρήκε συμπαράσταση από τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, οι οποίες κατανόησαν ότι ο αγώνας του ως πρωθυπουργού δεν ήταν για να επιβάλει την ύφεση ως σκοπό, αλλά ότι αυτή ήταν περισσότερο «μια δύσκολη αναγκαιότητα, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, ώστε να δοθεί χρόνος και ελπίδα προκειμένου η Ελλάδα να κάνει βαθύτερες, αναγκαίες αλλαγές».

«Καθώς μια εθνική τραγωδία ξεπρόβαλε, πάλεψα για το λαό μου, μαζί με αυτόν. Απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, παραμείναμε ζωντανοί και περήφανοι», είπε για να υπογραμμίσει ότι οι αξίες που πρεσβεύει η Σοσιαλιστική Διεθνής μπορούν να επικρατήσουν και ότι με αυτές μπορούν να δημιουργηθούν, όχι μόνο στην Ελλάδα, βιώσιμες και δίκαιες κοινωνίες.

Δεν παρέλειψε ακόμη να υπογραμμίσει ότι το παιχνίδι «απόδοσης ευθυνών» του ενός προς τον άλλο στην Ευρώπη είναι επικίνδυνο, υπονομεύει τη δημοκρατία, καλλιεργώντας εθνικισμό και φασισμό και πως, ενώ ο καθένας ευθύνεται για την κατάσταση στη χώρα του, η προκατάληψη αποκρύπτει τα πραγματικά ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά την διακυβέρνηση της Ελλάδας από τον ίδιο, είπε ότι εφαρμόστηκαν σε τρία χρόνια περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιαδήποτε άλλη εξελιγμένη χώρα και πως «εμείς οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα κληρονομήσαμε τεράστιο έλλειμμα και χρέος από τη Δεξιά».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι ο λόγος που η προοδευτική εναλλακτική πρόταση δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει παγκόσμια παρά τη σκληρότερη κρίση του καπιταλισμού από τη Μεγάλη Ύφεση, είναι ότι πολύ πιο δύσκολα εφαρμόζονται αυτές οι αλλαγές σε εθνικό επίπεδο σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και πρότεινε συνεργασία και συντονισμό. «Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος φτιάχνει τους κανόνες της αγοράς και ποιοι επωφελούνται από αυτούς», αναρωτήθηκε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι η φοροδιαφυγή και η μετακίνηση κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους αποτελεί ληστεία εις βάρος των πολιτών και τόνισε ότι η Ελλάδα υποφέρει από αυτή την πρακτική και πως, εάν αυτό μόνο, είχε αντιμετωπιστεί δεν θα χρειαζόταν πακέτο διάσωσης.

Πρόσθεσε δε ότι παρά τις εκκλήσεις του προς την Ευρώπη, του G8, τους G20 και το τραπεζικό σύστημα, δεν έχουν κάνει τίποτα για να το αλλάξουν.

«Χρειαζόμαστε σωστές ρυθμίσεις της αγοράς και παγκόσμια διακυβέρνηση που θα προωθήσει νέο μοντέλο βιώσιμης, υγιούς ανάπτυξης», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, παραπέμποντας στις προτάσεις που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς η Σοσιαλιστική Διεθνής, ενώ τόνισε ότι η σημερινή δημοκρατική πρόκληση είναι η  ενδυνάμωση των πολιτών μέσω αναδιανομής δύναμης, γνώσης και δυνατοτήτων.

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ!!!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ !!!!!

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Ανάδρομος Βαγγέλης...


mind the gap
    

            του Δημήτρη Χαντζόπουλου
               Μιλάμε όμως πολύ ανάδρομος!

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Άκου Ανθρωπάκο!

Άκου Ανθρωπάκο! ~ Βίλχελμ Ράϊχ (απόσπασμα)

"Ξέρεις, Ανθρωπάκο, πως θα ένιωθε ένας αητός άμα έκλωθε αυγά μιας κότας; Αρχικά ο αητός νομίζει ότι θα κλωσσήσει μικρά αετόπουλα που θα μεγαλώσουν. Μα εκείνο που βγαίνει από τα αυγά δεν είναι παρά μικρά κοτόπουλα. Απελπισμένος ο αητός εξακολουθεί να ελπίζει πως τα κοτόπουλα θα γίνουν αητοί. Μα που τέτοιο πράμμα! Τελικά δε βγαίνουν παρά κότες που κακαρίζουν. Όταν ο αητός διαπιστώνει κάτι τέτοιο βρίσκεται στο δίλημμα αν πρέπει να καταβροχθίσει όλα τα κοτόπουλα και τις κότες που κακαρίζουν. Μα συγκρατείται. Κι' ό,τι τον κάνει να συγκρατηθεί είναι μια μικρή ελπίδα· πως ανάμεσα στα τόσα κοτόπουλα, μπορεί κάποτε να βρεθεί ένα αητόπουλο, ικανό σαν εκείνον τον ίδιο, ένα αητόπουλο που από την ψηλή φωληά του θ' ατενίζει μακριά κόσμους καινούριους, σκέψεις καινούριες, καινούρια σχήματα ζωής. Μόνο αυτή η ανεπαίσθητη ελπίδα κρατάει το λυπημένο, τον αποξενωμένο αητό από την απόφασή του να φάει όλα τα κοτόπουλα και όλες τις κότες που κακαρίζουν, και που δεν βλέπουν ότι τα κλωσσάει ένας αητός, δεν καταλαβαίνουν ότι ζούνε σ' ένα ψηλό, απόμακρο βράχο, μακριά από τις υγρές και σκοτεινές κοιλάδες. Δεν ατενίζουν την απόσταση, όπως κάνει ο απομονωμένος αητός. Μόνο καταβροχθίζουν και καταβροχθίζουν, όλο καταβροχθίζουν ό,τι φέρνει ο αητός στη φωλιά.
Οι κότες και τα κοτόπουλα άφησαν τον αητό να τα ζεστάνει κάτω από τα μεγάλα και δυνατά του φτερά όταν απ' όξω κροτάλιζε η βροχή και αναβροντούσαν οι καταιγίδες που 'κείνος άντεχε δίχως καμμιά προστασία. Όταν τα πράμματα γίνονταν σκληρότερα, του πέταγαν μικρές μυτερές πέτρες από κάποια ενέδρα για να τον χτυπήσουν και να τον πληγώσουν. Όταν ο αητός αντιλήφθηκε την κακοήθεια ετούτη, πρώτη του αντίδραση ήταν να τα ξεσχίσει σε χίλια κομμάτια. Μα το ξανασκέφτηκε κι' άρχισε να τα λυπάται. Κάποτε, έλπισε, θα βρισκόταν - έπρεπε να βρεθεί - ανάμεσα στα τόσα κοντόφθαλμα κοτόπουλα που κακάριζαν και καταβρόχθιζαν ό,τι έλαχε μπροστά τους, ένας μικρός αητός σαν τον ίδιο του τον εαυτό.
Ο μοναχός αητός μέχρι σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα. Κι' εξακολουθεί να κλωσσάει κοτόπουλα.
Δεν θέλεις να γίνεις αητός, Ανθρωπάκο. Γιαυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αητούς κι' έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεά σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αητούς, τους αητούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και ν'ασαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπειριά σιτάρι. Σ' έμαθαν και να ορύεσαι "Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!". Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι' ακόμη φοβάσαι τους αητούς που κλωσσάνε τα κοτόπουλά σου."

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Ποιός φοβάται τον Γιώργο Παπανδρέου;Σε μπαράζ διασποράς ψευδών ειδήσεων έχουν επιδοθεί συγκεκριμένα έντυπα τις τελευταίες μέρες, εξαναγκάζοντας το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να προβεί σε σειρά διαψεύσεων. Εμείς δεν θα σχολιάσουμε επι της ουσίας, τα ψευδή δημοσιεύματα, ο Γιώργος Παπανδρέουγνωρίζει και υπερασπίζεται τον εαυτό του. Θα σχολιάσουμε όμως, την "ανάγκη" κάποιων να "κατασκευάζουν" μια πραγματικότητα και να ρίχνουν λάσπη στον πρώην πρωθυπουργό.

 Ποιόν ενοχλεί ο Γιώργος Παπανδρέου; Ο μόνος πρωθυπουργός που παρέδωσε το αξίωμά του, προκειμένου να "διευκολύνει" εξελίξεις και να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Επέλεξε τον μοναχικό δρόμο της ανάληψης των ευθυνών και της υποστήριξης του έργου του. Ασχολείται ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με όλα τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα και προσπαθεί, ιδιαίτερα, να προβάλει την ιδιαιτερότητα της ελληνικής κρίσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιδωρήθηκε και αμφισβητήθηκε αλλά παραμένει ακλόνητος στην υπεράσπιση των θέσεων και των αρχών του.

 Ήδη, μεγάλο μέρος της συνομωσιολογίας των ημερών του περασμένου Οκτώβρη-Νοέμβρη έχει καταρριφθεί, από τις εξελίξεις. Το Δημοψήφισμα ακούγεται όλο και πιο σωστή πρόταση, το Μνημόνιο φαίνεται ότι δεν ήταν από μόνο του το πρόβλημα. Αυτό είναι βέβαιο, ότι δεν θα αρέσει σε όσους συμβιβασμένοι με τη διαπλοκή και τα "κατεστημένα" συμφέροντα επιθυμούν να ανατρέψουν κάθε προσπαθεια μεταρρυθμιστική στη χώρα.

 Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε στη Βουλή και θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει "πεισματικά" τις μεταρρυθμισεις, μη αποδεχόμενος πισωγυρίσματα, γιατί γνωρίζει ότι αυτά θα υποβαθμίσουν την χώρα και θα την θέσουν στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτό είναι που φοβούνται; Ομως, τις πολιτικές επιλογές κάποιου, αν διαφωνείς, τις πολεμάς και τις απορρίπτεις με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ρυπαρά δημοσιεύματα στοχεύοντας γκεμπελικά στην μείωση της προσωπικότητας του. Αυτοί που καταφεύγουν σε αυτές τις πρακτικές αποδεικνύουν την ένδοια των πολιτικών θέσεων- επιχειρημάτων τους.
Περισσοτερα…

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτήθηκε γιατί θα πρέπει ν’ αλλάξει ένας νόμος ο οποίος ψηφίστηκε από τα τέσσερα-πέμπτα της βουλής απαντώντας απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας: ''επειδή σας πίεσαν οι πρυτάνεις'', ενώ χαρακτήρισε πλήγμα για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες την αλλαγή του νόμου για τα πανεπιστήμια. "Αν φοβόμαστε τόσο να αγγιξουμε τα προνόμια και τις εξουσίες ενος καθηγητικου κατεστημένου, τί να πούμε για τις εξουσίες ισχυρότερων! Όπως των τραπεζιτών ή των μεγάλων φοροφυγαδων!"
Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου εξήγησε πως ''η ανάδειξη του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης'' θα αποτελούσε ισχυρό χαρτί για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθούν τα οριζόντια μέτρα και τόνισε ότι ''πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε βούληση να σπάσουμε αυγά προκειμένου να γίνει η Ελλάδα βιώσιμη χωρίς δανεισμούς. Εσείς δείξατε το αντίθετο και αυτό υπονομεύει την διαπραγματευτική μας θέση''.