«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα σταματήσουμε

Αλήθεια χαίρομαι διότι μάλλον ξεφύγαμε για άλλη μια φορά από την χρεοκοπία. Τρομερό πράγμα μόνο να το σκέπτεσαι!
Ας να μην προσπαθεί κανείς να το δει σαν δικό του σημερινό κατόρθωμα όμως. Τις «κολοτούμπες», εκ των έξω και εκ των έσω, τις απολαύσαμε όλοι μας. Φτάνει όμως με την διαστρέβλωση της αλήθειας, οι «κολοτούμπες» δεν γίνονται «γαλόνια» στους ώμους των «ακροβατών» της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Μερικοί από τους τελευταίους, που τώρα νιώθουν "ανακουφισμένοι", αναρωτιούνται ποιοι είναι αυτοί που δεν ψήφισαν τα μέτρα για τα οποία «αγανακτούσαν» τα ΜΜΕ πριν από την κάθε διαπραγμάτευση, πάντα στο όνομα των "αδυνάμων", με τους οποίους «συμπάσχουν».Σε όλα αυτά συμβαδίζανε με την επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ. και του προέδρου της, ο οποίος τώρα νιώθει «ανακουφισμένος» και "δικαιωμένος" για το «πακέτο» που έφερε στην πραγματικότητα το πρώτο μνημόνιο, το οποίο δεν ήθελε να ψηφίζει καν.
 Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή η σωτήρια συμφωνία ξεκίνησε να στήνεται τον Ιούνιο του 2011,επιβεβαιώθηκε στα βασικά της στοιχεία τον Οκτώβριο του 2011 και οριστικοποιήθηκε -χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, από τον Οκτώβριο, για την Ελλάδα και τους Έλληνες- μόλις χτες! Φυσικά ότι έγινε  είναι η δικαίωση και για τις προσπάθειες του Γ.Α.Παπανδρέου. Εδώ μιλάμε για μια τιτάνια προσπάθεια που έγινε τα τελευταία 2 χρόνια, τότε που ο Παπανδρέου έκανε το γύρο του κόσμου, αγωνιώντας για να ακουστεί έξω η φωνή των Ελλήνων. Να ακουστεί Η ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ και ότι αύριο μπορεί να γίνει παγκόσμιο! Τότε δεν ήθελε κανείς να το παραδεχτεί, ούτε οι Μερκοζί, ούτε ο απλός ο κόσμος, ούτε οι λαοί της Ευρώπης, ούτε καν μερικοί από τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Ειδικά εκεί μερικοί εθελοτυφλούσαν ηθελημένα…το παίξανε κουφοί, άρρωστοι η απλά «επαναστάτες»… όλα όμως τους ήταν περαστικά με μια τοποθέτηση σε ένα υπουργείο της αρέσκειας τους. Καιροσκόποι που πριονίζανε, θέτοντας σε κίνδυνο βουλευτικές η αυτοδιοικητηκές εκλογές, την ίδια την μοίρα της χώρας, αυτοί οι «μεγάλοι» κριτές και επικριτές του Προέδρου, μετά την αξιοποίηση τους σε υπουργεία, γινόταν ξαφνικά οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του μνημονίου. Δεν είναι άλλοι από αυτούς που μετά την μεγάλη συμφωνία της 26-ης Οκτωβρίου 2011, που την είχε πετύχει ο Παπανδρέου, έσπευσαν να ρίξουν πρώτοι τον Πρωθυπουργό, για να σώσουν τους τραπεζίτες. Οι ίδιοι που κατακρίνανε το μνημόνιο1, θέλοντας σαν εξιλαστήριο θύμα τον Γ. Παπανδρέου, ώστε να καλύψουν τα δικά τους ένοχα ίχνη του παρελθόντος. Οι ίδιοι που ψήφισαν μετά το μνημόνιο2, για να παινέψουν για αυτό το κατόρθωμα τον δικό τους (προ πολλού!) εκλεγμένο. Βασικά έθεσαν σε κίνδυνο και καθυστέρησαν την συμφωνία, είτε με αμφισβήτηση της ορθότητας του δημοψηφίσματος (στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία και σαν μεγαλοστελέχη του δημοκρατικότερου κόμματος της Ελλάδος!!!), είτε με δημόσιες προσβολές στα ΜΜΕ εναντίον τον Γ.Α.Π. Με αυτά και άλλα,  πρόσβαλαν εμάς, όλους αυτούς από την βάση, οι οποίοι τον εκλέξαμε και τον εμπιστευόμαστε αγνά, όπως πάντα, χωρίς να περιμένουμε τις δημοσκοπήσεις για να το πράξουμε. Είναι οι ίδιοι που πάντα είχαν καλύψει τους δικούς τους, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να κρίνεις μια ολόκληρη πορεία από μια στιγμή αδυναμίας». Και που θέλουν να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους στην πρώτη μια τέτοια στιγμή κιόλας!! Είναι αυτοί που «ξεχνάνε» ότι κακό προκάλεσαν οι ίδιοι και ότι καλό προσέφεραν άλλοι!!! Είναι οι ίδιοι που τώρα ξέχασαν τα μεγάλα τους λόγια για την "εσωστρέφεια" και την "ενότητα" του κόμματος. Και όλα αυτά με γνώμονα το προσωπικό πολιτικό τους όφελος. 
Μερικά «παπαγαλάκια» (από αυτά που είναι υπόδουλοι των ίδιων συμφερόντων) προσπαθούν με κάθε μέσο να μας κάνουν να σβήσουμε από την μνήμη μας το πως φτάσαμε εδώ. Μια απλή λογική και ένα ορθό κοινό αίσθημα, μας κάνει να αναλογιστούμε ότι σίγουρα δεν θα είχαμε φτάσει στο μνημόνιο, αν ο Παπανδρέου θα ήταν Πρωθυπουργός από το 2004, η έστω από το 2007. Αυτές οι χρονιές ήταν το σταυροδρόμι μας και ο καθένας από μας διάλεξε τότε το μέλλον που του άξιζε. Δυστυχώς, τότε διάλεξαν για μας, αυτοί που τώρα θέλουν να επωφεληθούν αύριο! Αλλά ΔΕΝ ξεχνάμε! Διότι τώρα ξέρουμε ότι αυτό το αύριο το κρατάμε σήμερα ΕΜΕΙΣ στα χέρια μας. Και επειδή τώρα υπάρχει μονό ένας ευθύς και καθαρός δρόμος προς τα εμπρός, ξέρουμε πια ότι αυτόν τον δρόμο μπορούν να τον ακολουθήσουν χωρίς περιστροφές, μόνο ευθύς και καθαροί άνθρωποι! Για αυτό εμείς, τα απλά μέλη και φίλοι της βάσης, δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίξουμε τον Γιώργο Παπανδρέου σαν Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Στους άλλους, στους συνήθως ύποπτους, τους λέμε ένα απλό: δεν είμαστε εδώ να σας γκρεμίσουμε (αυτό το καταφέρνετε μια χάρα και  μόνοι σας).  Είμαστε εδώ για ένα απλό λόγω: για να φτιάξουμε ένα φωτεινό μέλλον για τα παιδιά μας και το αυτονόητο για την Ελλάδα! Τώρα περισσοτερο από ποτέ να συνεχίζουμε την προσπάθεια!

Υ.Γ. Τοσο πολύ «κόπτονται» μερικοί για το «εθνικό συμφέρον» έτσι ώστε (παρά τα παμπολλα μέτρα που πρέπει να φέρουμε εις πέρα σε ένα μήνα) το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι εκλογές, τόσο για Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και τις εθνικές. Η ειρωνία είναι ότι θα ακολουθήσουν τον μονόδρομο του μνημονίου και τους όρους για τους οποίους δεσμευτήκανε, έτσι και αλλιώς. Και σε αυτή την περίπτωση γιατί να μην έχουμε ένα γνήσιο τεχνοκράτη σαν τον Παπαδήμο, παρά έναν από τους «κολοτούμπες» που θέλουν την «καρέκλα» του, χωρίς να προσφέρουν άξια τίποτα σε αυτήν και στην χώρα??!!!

Απο Ελεύθερη φωνή

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Γεώργιος Α. Παπανδρέου: Δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε

ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Η κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, απόφαση του Eurogroup, προστίθεται σε μια σειρά σημαντικών αποφάσεων, που συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προώθηση μεγάλων αλλαγών στη χώρα.
Αποτελεί μία ακόμη αναγκαία προϋπόθεση, που μπορεί να εγγυηθεί ότι, οι θυσίες των Ελλήνων, όχι μόνο δεν πάνε χαμένες, αλλά πιάνουν τόπο.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου, γιατί με την θετική για τη χώρα μας απόφαση, δικαιώνονται οι μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε, για να πείσουμε τους εταίρους μας να καταλήξουν στις αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.
Η απόφαση, ωστόσο, έχει και τη δική της αυτοτελή και ιδιαίτερα μεγάλη και ιστορική σημασία.
Η χώρα αποφεύγει την χρεοκοπία.
Ανοίγει ο δρόμος για την διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.
Με μια οικονομία που θα στηρίζεται σε δυνατές βάσεις, δεν θα παράγει ελλείμματα και χρέη, αλλά υπεραξίες, πλεόνασμα, θέσεις εργασίας.
Σηματοδοτείται η συμφωνία για το PSI, που πέραν της τεράστιας μείωσης του βάρους από το χρέος, συμβάλλει στην εξοικονόμηση αρκετών δις ευρώ κάθε χρόνο, λόγω της μείωσης των ετήσιων απαιτήσεων για την ικανοποίηση των υποχρεώσεών μας προς τους δανειστές μας.
Με τους πόρους αυτούς, μπορούμε τώρα πια να συγκροτήσουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό.
Αισθάνομαι την ανάγκη, απευθυνόμενος προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να τους ζητήσω, παρά το μεγάλο τίμημα, να συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε, να μην αφήσουμε στη μέση την προσπάθεια.
Είμαι βέβαιος, πως τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι στο χέρι μας να οδηγηθούμε με ασφάλεια σε ένα καλύτερο αύριο.
Να χτυπήσουμε την αδικία και την ανομία, τις ανισότητες και την αυθαιρεσία μιας παρασιτικής οικονομίας, που σπατάλησε τον δημόσιο πλούτο.
Να οικοδομήσουμε ένα αναπτυξιακό πρότυπο, που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Στον Έλληνα, στις δυνατότητές του, στις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου.
Ο αγώνας που δίνουμε εμείς, οι Έλληνες, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να αλλάξουν και οι κρατούσες σήμερα αντιλήψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι αγώνας για περισσότερη δημοκρατία, για ρύθμιση και μεγαλύτερο έλεγχο των αγορών.
Τώρα πια, ακούγονται όλο και περισσότερο οι φωνές εκείνες, που κατανοούν όλα όσα υπερασπιζόμασταν και προτείναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την πρώτη στιγμή της κρίσης.
Οι δικές μας προσπάθειες και η συνεχής ενεργός παρουσία μας στα κέντρα των αποφάσεων, αποτελούν τον πλέον ασφαλή τρόπο για να βρεθούν οι ευρωπαϊκές δομές πιο κοντά στους Ευρωπαίους πολίτες και δίπλα στους Έλληνες που προσπαθούν σκληρά.
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, από τις διεθνείς επαφές μου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι πολλοί πια εκείνοι που τώρα ομολογούν και υπερασπίζονται δημοσίως το δίκαιο των απόψεων και των προτάσεών μας.
Αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να την φέρουμε σε πέρας.
Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επιμονή.

Απο pasok.gr

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Λίγα σταράτα λόγια για κολοτούμπες και λεονταρισμοί…


Κάποιοι (συνδικαλιστές) λένε ότι δεν είναι «όργανα της τρόικας» και κάποιοι άλλοι (Ν.Δ.) ότι «διαπραγματεύονται σκληρά» με την τρόικα. Αυτά που ΔΕΝ μας λένε είναι ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο ότι σήμερα βρίσκεται αναγκαστικά η τρόικα στην  Ελλάδα.
Από τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. κατάλαβα ότι κάνει «σκληρές διαπραγματεύσεις για τον απλό τον κόσμο». Από τις πράξεις του όμως, εμπέδωσα ότι ο «απλός ο κόσμος» για αυτόν είναι οι έχοντες και κατέχοντες που έχουν την πολυτέλεια να έχουν επικουρικές συντάξεις. (Όπως καταλαβαίνω οι μεγαλοδικηγόροι, δικαστές, μεγαλογιατροί, κτλπ.) Αυτές οι συντάξεις ας μείνουν ανέπαφες, έστω εις βάρος των κύριων συντάξεων, εκεί οπού βασίζονται οι μη έχοντες για την επιβίωση τους… Με αποκορύφωμα την χθεσινοβραδινή δήλωση του, οπού, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας ζήτησε να του δώσουμε την δυνατότητα να συνεχίζει αυτή την πολιτικάντικη «συνταγή» για τον «απλό κόσμο» από το εφαλτήριο των εκλογών. Και αν θα πω ότι σε αντίθετη όψη ο ΓΑΠ πάλεψε για τις κυρίες συντάξεις, θα μας πείτε πάλι ότι «αυτά τα 2 χρόνια όμως ήταν καταστροφικά»… «Ξεχνώντας» ότι η πραγματική καταστροφή για τον τόπο ήταν η πολιτική που ασκήθηκε ΠΡΙΝ από αυτά τα τελευταία 2 χρόνια!!!  Από το θέατρο του παραλόγου που βλέπουμε αυτές τις ημέρες, πάλι θα το πω: ευτυχώς που είχαμε επιτελούς τον Παπανδρέου και δεν χρεοκοπήσαμε!!! Ο κ. Σαμαράς μας είπε ακόμα ότι είναι η «πρώτη φορά» που καλέστηκε για να διαπραγματευτεί. Μήπως νομίζει ότι έχουμε σαν λαός μια σφοδρή μορφή Αλτσχαιμερ και εκτός από τα 5 μισή χρόνια της κυβέρνησης Ν.Δ., ξεχάσαμε και ότι τα τελευταία 2 χρόνια αρνήθηκε να συνεργαστεί, (παρόλο που ο Παπανδρέου σαν Πρωθυπουργός τον κάλεσε πολλές φορές να συνεργαστεί για το καλό της Ελλάδας); Ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να ήταν τόσο πολύ απορροφημένος με το να βρει τα ψεγάδια της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έτσι ώστε ξέχασε ότι ένας πολιτικός έχει το εθνικό χρέος να υπηρετεί πρώτα την πατρίδα και όχι να κάνει μια στείρα αντιπολίτευση, ειδικά τέτοιες δύσκολες στιγμές; Λέμε τώρα -με το «φτωχό» μας μυαλό… χαιρετάμε πάντως αυτή την μεγάλη και ουσιαστική στροφή που κάνει οκ. Σαμαράς., εμείς οι απλοί όντως άνθρωποι, γιατί αλλιώς θα είχαμε αναγκαστεί να ζητάμε τους μισθούς και τις συντάξεις από αυτούς που δεν θέλουν να υπογραφούν για να πάρουμε την δόση. Αν υποθέσουμε τώρα ότι το κάνουν μόνο και μόνο για μια μελλοντική υπουργική «καρέκλα», αλίμονο τους!! Σε οποιοδήποτε κόμμα και αν ανήκουν αυτοί!!!
Και μια που μιλάμε για την δόση, θα κάνω μια ερώτηση και για αυτούς που ισχυρίζουν ότι θα πρέπει να πούμε ένα στεγνό «Όχι». Ας συμφωνήσω μαζί σας, είναι εύκολο, δείχνει με μια πρώτη επιφανειακή ματιά- «ηρωισμό»… αλλά μήπως πιο σωστά, δείχνει επιπολαιότητα, για να το πω κομψά; Διότι κύριοι, θα σας ξαναρωτήσω ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? Μήπως με τα «ρόπαλα της πάλης»? Και με τι θα τους ζεστάνουμε? Μήπως με τις «καρέκλες» σας? Ας τελειώσουν επιτέλους οι κολοτούμπες, οι λαϊκισμοί και λεονταρισμοί και δείτε πιο σοβαρά και υπεύθυνα την πολιτική και την συνέχεια μας σε αυτή την γη! Αν θέλετε να πείτε ΟΧΙ -δικαίωμα σας, αλλά εγώ και άλλοι (που δεν έχουμε υπέρογκες καταθέσεις έως καθόλου στις τράπεζες) θέλουμε να ξέρουμε αν θα μας πληρώσετε εσείς τους μισθούς και τις συντάξεις, (έστω και μειωμένες) για να φάμε. Θα το πω ξεκάθαρα. Ναι , ξέρω ότι τα νέα μέτρα που μας ζητάνε είναι δύσκολα. Όμως απαιτώ για όποιον δεν θέλει να τα ψηφίζει να μας δώσει άλλη ρεαλιστική λύση και όχι μόνο κούφια λόγια και μια στείρα άρνηση!!! Όσο για ποσό πολύ «αντίσταση» κάνουν στην δεξιά πολιτική της Ευρώπης τα αριστερά κόμματα, πήρα μια ιδέα τώρα, όταν πέρασε απαρατήρητη για αυτά η είδηση ότι η Χάγη δεν δικαίωσε τα θύματα του Δίστομου, έτσι ώστε να μην πληρώσει αποζημιώσεις η Γερμανία. Ούτε λέξη τα δυο κόμματα της αριστεράς. ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ… Πώς να είχανε κάνει και μια διαδήλωση για αυτό το λόγω όμως??? Έτσι βρε αδελφέ, για να λέμε ότι θα την κάνουν επιτέλους για το σωστό λόγω και για μια ενδεχόμενη λύση…η τουλάχιστον για να μας δείξουν ότι δεν είναι οι πραγματικοί «νάνοι της πολιτικής»… Αντί για αυτό, όπως πάντα, τα κόμματα της αριστεράς και δεξιάς, ενωμένα, ζητάνε εκλογές εδώ και τώρα. Εκεί το μυαλό τους και όχι στην λύση και στην μεγάλη αδικία προς τα θύματα των ναζί. Αν οι εκλογές θα ήταν λύση για μας, κύριοι, να είστε σίγουροι ότι θα το είχαμε δει. Αλλά μάλλον στην μεγάλη βιασύνη μερικών προς σε καινούργιες υποτιθέμενες «θέσεις», ξεχνάνε ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχουν και μνήμη και λογική. Προσέξτε να μην το δείτε στις κάλπες που ζητάτε με τόσο πάθος!  
Μια που είμαι ένας από τους απλούς πολίτες, σαν συμπέρασμα θα σας πω απλά ότι οι πολιτικάντες σκέπτονται τις καινούργιες εκλογές και οι πολιτικοί τις τύχες του κόσμου και το μέλλον του τόπου. Με αυτή την έννοια, μάλλον ανάμεσα μας είναι πιο πολλοί πραγματικοί πολιτικοί από ότι στην Βουλή. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Υ.Γ. Κύριοι της Ν.Δ.: σε μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα ανέκτησε το μισό της ανταγωνιστικότητάς της, ενώ στα τελευταία 5 μισή χρόνια της τελευταίας κυβέρνησης της ΝΔ, έχουμε κάνει άλλα 140 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη σαν χώρα, τα οποία πρέπει να τα πληρώσουμε τώρα εμείς… Σας πληροφορούμε ότι δεν έχουμε καμιά διάθεση να πληρώσουμε εκ νέου άλλα χρέη και για τα ίδια αίτια!!! Φτάνει ως εδώ!!