«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η μεγάλη απάτη με την δήθεν ανακεφαλαιοποίηση των...τραπεζών...!!!


Η μεγάλη απάτη με την δήθεν ανακεφαλαιοποίηση των...τραπεζών...!!!
Δεν χρηματοδοτουνται οι....τραπεζίτες, αλλά το τραπεζικό σύστημα και διασφαλίζονται οι μικροκαταθέτες και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, υποστηρίζουν, με εμφαντικό τρόπο, θα έλεγα με φανατισμό, οι υπέρμαχοι της....μεταφοράς 25 και πλέον δις ευρώ από τη χρηματοδότηση της Ε.Ε και του ΔΝΤ προς τις τράπεζες...!!!
Δηλαδή Σαμαράς και Βενιζέλος και λιγότερο Κουβέλης...!!!
Προς τις τράπεζες που έχουν "ρουφήξει" άλλα 200 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια και θα...τιναχθούν στον αέρα -κατά τους κυβερνώντες-την ίδια στιγμή που αποσιωπάται πως τα αφεντικά των τραπεζών έχουν γεμίσει τις ελβετικές τράπεζες με... διακινούμενο χρήμα...!!!
Προς τις τράπεζες που ως το 2008 είναι ετήσια αύξηση των κερδών κατά...300%...!!!
Προς τις τράπεζες, όπως πχ την Proton Bank, που ο ιδιοκτήτης της μεγαλομέτοχος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης υπεξαίρεσε 750.000.000 ευρώ και τα μοίρασε εδώ και εκεί (Τράγκας, Τριανταφυλλόπυλος, Στάδιο Καραϊσκάκη, Flash, κλπ), ενώ ο τότε υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος έσπευσε να βγάλει από τα δημόσια ταμεία 1 δις ευρώ και να καλύψει το "άνοιγμα" της τράπεζας, δήθεν για να διαφυλαχθούν οι καταθέσεις των πολιτών στην Proton Bank (ξέρετε κανένα εργαζόμενο ή συνταξιούχο που να είχε καταθέσεις στην τράπεζα αυτή..???). Εγώ ξέρω πως οι μόνοι που διαφυλάχθηκαν ήταν τα αφεντικά της Τράπεζας Πειραιώς (Σάλλας, Βαρδινογιάννης κλπ) μεγαλομέτοχοι της Proton Bank...!!!
Προς τις τράπεζες που έχουν ξεζουμίσει τους μικροδανειολήπτες με υπέρογμα επιτόκια, που εκβιάζουν και τρομοκρατούν όσους καθυστερήσουν έστω και μια δόση, που λειτουργούν ως οικονομική αστυνομία απειλώντας με δικαστήρια, κατασχέσεις κλπ...!!!
Και καλά όλα αυτά...!!!
Ας έρθουμε στα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την ενίσχυση των τραπεζών με τα 25 δις ευρώ:
1-Ποιός μας εξασφαλίζει πως τα χρήματα αυτά θα πάνε σε κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και όχι στο να καλύψουν τις "μαύρες τρύπες του"...!!! Αφου οι μετοχές (με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου από την χρηματοδότηση) δεν θα είναι ονομαστικές αλλά ανώνυμες και επομένως οι ιδιώτες-μέτοχοι θα έχουν τον πλήρη ελέγχο των τραπεζών. Και μη μου πείτε πως θα τις ελέγχει ο....Προβόπουλος γιατί θα σκάσω στα γέλια...!!
2-Ποιοί μικροκαταθέτες διασφαλίζονται..!! Υπάρχουν ακόμη έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες. Εκτός και αν εννοούν οι μισθοί και οι συντάξεις που κατατίθενται στο τέλος του μηνός...!! Οι μεγαλοκαταθέτες-επιχειρηματίες, τσοντοκαναλάρχες και κρατικοδίαιτοι, διασφαλίζονται...!!! Μην μας δουλεύουν...!!!
3-Οσο για το επιχείρημα πως θα δημιουργηθούν προύποθέσεις για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αστείο και να το συζητάμε. Τα χρήματα, όσα πάνε σε δάνεια, θα τα ρουφήξουν και αυτά οι μεγαλοεργολάβοι, τα κανάλια, οι Ψυχάρηδες (που περιμένει πως και πως), οι Μπομπολαίοι και τα τρωκτικά των payt-roll των τραπεζών...
Αυτά και έπεται ...συνέχεια...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: