«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Λίγα σταράτα λόγια για κολοτούμπες και λεονταρισμοί…


Κάποιοι (συνδικαλιστές) λένε ότι δεν είναι «όργανα της τρόικας» και κάποιοι άλλοι (Ν.Δ.) ότι «διαπραγματεύονται σκληρά» με την τρόικα. Αυτά που ΔΕΝ μας λένε είναι ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο ότι σήμερα βρίσκεται αναγκαστικά η τρόικα στην  Ελλάδα.
Από τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. κατάλαβα ότι κάνει «σκληρές διαπραγματεύσεις για τον απλό τον κόσμο». Από τις πράξεις του όμως, εμπέδωσα ότι ο «απλός ο κόσμος» για αυτόν είναι οι έχοντες και κατέχοντες που έχουν την πολυτέλεια να έχουν επικουρικές συντάξεις. (Όπως καταλαβαίνω οι μεγαλοδικηγόροι, δικαστές, μεγαλογιατροί, κτλπ.) Αυτές οι συντάξεις ας μείνουν ανέπαφες, έστω εις βάρος των κύριων συντάξεων, εκεί οπού βασίζονται οι μη έχοντες για την επιβίωση τους… Με αποκορύφωμα την χθεσινοβραδινή δήλωση του, οπού, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας ζήτησε να του δώσουμε την δυνατότητα να συνεχίζει αυτή την πολιτικάντικη «συνταγή» για τον «απλό κόσμο» από το εφαλτήριο των εκλογών. Και αν θα πω ότι σε αντίθετη όψη ο ΓΑΠ πάλεψε για τις κυρίες συντάξεις, θα μας πείτε πάλι ότι «αυτά τα 2 χρόνια όμως ήταν καταστροφικά»… «Ξεχνώντας» ότι η πραγματική καταστροφή για τον τόπο ήταν η πολιτική που ασκήθηκε ΠΡΙΝ από αυτά τα τελευταία 2 χρόνια!!!  Από το θέατρο του παραλόγου που βλέπουμε αυτές τις ημέρες, πάλι θα το πω: ευτυχώς που είχαμε επιτελούς τον Παπανδρέου και δεν χρεοκοπήσαμε!!! Ο κ. Σαμαράς μας είπε ακόμα ότι είναι η «πρώτη φορά» που καλέστηκε για να διαπραγματευτεί. Μήπως νομίζει ότι έχουμε σαν λαός μια σφοδρή μορφή Αλτσχαιμερ και εκτός από τα 5 μισή χρόνια της κυβέρνησης Ν.Δ., ξεχάσαμε και ότι τα τελευταία 2 χρόνια αρνήθηκε να συνεργαστεί, (παρόλο που ο Παπανδρέου σαν Πρωθυπουργός τον κάλεσε πολλές φορές να συνεργαστεί για το καλό της Ελλάδας); Ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να ήταν τόσο πολύ απορροφημένος με το να βρει τα ψεγάδια της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έτσι ώστε ξέχασε ότι ένας πολιτικός έχει το εθνικό χρέος να υπηρετεί πρώτα την πατρίδα και όχι να κάνει μια στείρα αντιπολίτευση, ειδικά τέτοιες δύσκολες στιγμές; Λέμε τώρα -με το «φτωχό» μας μυαλό… χαιρετάμε πάντως αυτή την μεγάλη και ουσιαστική στροφή που κάνει οκ. Σαμαράς., εμείς οι απλοί όντως άνθρωποι, γιατί αλλιώς θα είχαμε αναγκαστεί να ζητάμε τους μισθούς και τις συντάξεις από αυτούς που δεν θέλουν να υπογραφούν για να πάρουμε την δόση. Αν υποθέσουμε τώρα ότι το κάνουν μόνο και μόνο για μια μελλοντική υπουργική «καρέκλα», αλίμονο τους!! Σε οποιοδήποτε κόμμα και αν ανήκουν αυτοί!!!
Και μια που μιλάμε για την δόση, θα κάνω μια ερώτηση και για αυτούς που ισχυρίζουν ότι θα πρέπει να πούμε ένα στεγνό «Όχι». Ας συμφωνήσω μαζί σας, είναι εύκολο, δείχνει με μια πρώτη επιφανειακή ματιά- «ηρωισμό»… αλλά μήπως πιο σωστά, δείχνει επιπολαιότητα, για να το πω κομψά; Διότι κύριοι, θα σας ξαναρωτήσω ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ? Μήπως με τα «ρόπαλα της πάλης»? Και με τι θα τους ζεστάνουμε? Μήπως με τις «καρέκλες» σας? Ας τελειώσουν επιτέλους οι κολοτούμπες, οι λαϊκισμοί και λεονταρισμοί και δείτε πιο σοβαρά και υπεύθυνα την πολιτική και την συνέχεια μας σε αυτή την γη! Αν θέλετε να πείτε ΟΧΙ -δικαίωμα σας, αλλά εγώ και άλλοι (που δεν έχουμε υπέρογκες καταθέσεις έως καθόλου στις τράπεζες) θέλουμε να ξέρουμε αν θα μας πληρώσετε εσείς τους μισθούς και τις συντάξεις, (έστω και μειωμένες) για να φάμε. Θα το πω ξεκάθαρα. Ναι , ξέρω ότι τα νέα μέτρα που μας ζητάνε είναι δύσκολα. Όμως απαιτώ για όποιον δεν θέλει να τα ψηφίζει να μας δώσει άλλη ρεαλιστική λύση και όχι μόνο κούφια λόγια και μια στείρα άρνηση!!! Όσο για ποσό πολύ «αντίσταση» κάνουν στην δεξιά πολιτική της Ευρώπης τα αριστερά κόμματα, πήρα μια ιδέα τώρα, όταν πέρασε απαρατήρητη για αυτά η είδηση ότι η Χάγη δεν δικαίωσε τα θύματα του Δίστομου, έτσι ώστε να μην πληρώσει αποζημιώσεις η Γερμανία. Ούτε λέξη τα δυο κόμματα της αριστεράς. ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ… Πώς να είχανε κάνει και μια διαδήλωση για αυτό το λόγω όμως??? Έτσι βρε αδελφέ, για να λέμε ότι θα την κάνουν επιτέλους για το σωστό λόγω και για μια ενδεχόμενη λύση…η τουλάχιστον για να μας δείξουν ότι δεν είναι οι πραγματικοί «νάνοι της πολιτικής»… Αντί για αυτό, όπως πάντα, τα κόμματα της αριστεράς και δεξιάς, ενωμένα, ζητάνε εκλογές εδώ και τώρα. Εκεί το μυαλό τους και όχι στην λύση και στην μεγάλη αδικία προς τα θύματα των ναζί. Αν οι εκλογές θα ήταν λύση για μας, κύριοι, να είστε σίγουροι ότι θα το είχαμε δει. Αλλά μάλλον στην μεγάλη βιασύνη μερικών προς σε καινούργιες υποτιθέμενες «θέσεις», ξεχνάνε ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους που έχουν και μνήμη και λογική. Προσέξτε να μην το δείτε στις κάλπες που ζητάτε με τόσο πάθος!  
Μια που είμαι ένας από τους απλούς πολίτες, σαν συμπέρασμα θα σας πω απλά ότι οι πολιτικάντες σκέπτονται τις καινούργιες εκλογές και οι πολιτικοί τις τύχες του κόσμου και το μέλλον του τόπου. Με αυτή την έννοια, μάλλον ανάμεσα μας είναι πιο πολλοί πραγματικοί πολιτικοί από ότι στην Βουλή. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Υ.Γ. Κύριοι της Ν.Δ.: σε μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα ανέκτησε το μισό της ανταγωνιστικότητάς της, ενώ στα τελευταία 5 μισή χρόνια της τελευταίας κυβέρνησης της ΝΔ, έχουμε κάνει άλλα 140 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη σαν χώρα, τα οποία πρέπει να τα πληρώσουμε τώρα εμείς… Σας πληροφορούμε ότι δεν έχουμε καμιά διάθεση να πληρώσουμε εκ νέου άλλα χρέη και για τα ίδια αίτια!!! Φτάνει ως εδώ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: