«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |29/01/11

1. «Η μέρα με τη νύχτα» για την Ελλάδα στο Νταβός, μέσα σε ένα χρόνο
- Πέρσι όλοι ρωτούσαν πότε θα χρεοκοπήσουμε. Φέτος όλοι αναγνώριζαν τη μεγάλη προσπάθεια του Ελληνικού λαού. Διαβάστε περισσότερα.
2. Κατάληψη Νομικής: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και καθαρές κουβέντες
- Και στους παράνομους μετανάστες πληρώνουμε όλοι τα σπασμένα της προηγούμενης κυβέρνησης – 150.000 παράνομοι μετανάστες νομιμοποιήθηκαν το 2007. Τώρα μπαίνουν επιτέλους κανόνες. Διαβάστε περισσότερα.
3. Οι δύο όψεις της ανευθυνότητας.
- Τα παιδιά που έβαλαν σε κίνδυνο την κοινωνία και τα παιδιά της Συγγρού που διασύρουν το κόμμα και τον αρχηγό τους. Διαβάστε περισσότερα.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Ο νέος πατριωτισμός είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Μήνυμα για την ανάγκη ενότητας και συναίνεσης και στην εξωτερική πολιτική, χωρίς να λείψουν οι αιχμές έναντι του Α. Σαµαρά για το γεγονός ότι ξεχνά «πως η χώρα έφτασε στην πλήρη αδυναµία µε ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή», απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Πρέπει να φανούµε όλοι αντάξιοι των συνθηκών και των προκλήσεων. Έχουµε πολλά προβλήματα, ας µην κατασκευάσουµε νέα, ας µην καλλιεργούµε αδικαιολόγητους φόβους», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην προσέγγιση µε την Τουρκία και στις επικρίσεις που δέχτηκε για την επίσκεψή του στο Ερζερούμµ. «Να µην υποτιµάτε την ωριµότητα και το ένστικτο του ελληνικού λαού. Δεν χρειάζονται τεχνητές διαιρέσεις σε πολύ ή λιγότερο πατριώτες, είναι ώρα ενότητας. Πατριωτισµός δεν είναι απλά η αποθέωση της Ελλάδας. Ο νέος πατριωτισµός είναι να αλλάξουµε την Ελλάδα, να µη στηριζόµαστε σε δάνειες δυνάµεις», υπογράµµισε.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Μάχη για το ευρω-ομόλογο δίνει ο Γ. Παπανδρέου στο Νταβός

Την υπόθεση του ευρωομολόγου αναµένεται να προωθήσει στο φετινό φόρουµ του Νταβός, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το φόρουµ που διεξάγεται το διήμερο 27 και 28 Ιανουαρίου στο Ελβετικό θέρετρο µε τη συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, κυρίως από την Ευρώπη, έχει ως αντικείμενο την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη και ο Γιώργος Παπανδρέου που θα παρέμβει στις εργασίες του αναµένεται πλην των άλλων να ζητήσει και τον έλεγχο τόσο των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι οίκοι αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των χωρών, όσο και το πλέγμα της λειτουργίας των διεθνών αγορών. Παράλληλα θα ζητήσει να προωθηθεί η ιδέα του ευρωομολόγου ως ασπίδα απέναντι στις επιθέσεις των διεθνών συμφερόντων σε χώρες µε προβλήματα χρέους και ελλειμμάτων. Στο περιθώριο του φόρουµ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, θα δώσει 5 συνεντεύξεις σε ισάριθμα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ προκειμένου να εξηγήσει τις προσπάθειες που γίνονται σήμερα, ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

οι Έλληνες διέψευσαν εκείνους που μας είχαν, τέτοιο καιρό πέρυσι, ξεγραμμένους

Κάνουμε την κρίση ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη

21/1/2011

«Εδώ, στην Ελλάδα, εμείς χτίζουμε κάτι διαφορετικό και καλύτερο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Το ίδιο οφείλει αυτή τη στιγμή να πράξει και η Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε ομιλία του στη συνάντηση του Euro50 Group, με θέμα: «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι».

Και προσέθεσε ότι «η λύση πρέπει να προέλθει μέσα από ισχυρή βούληση. Πρέπει να δράσουμε συλλογικά και αποφασιστικά και να προστατεύσουμε αυτό το πολύτιμο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινού νομίσματος».

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη θα διαψεύσει τους επικριτές της, «όπως ακριβώς και οι Έλληνες διέψευσαν εκείνους που μας είχαν, τέτοιο καιρό πέρυσι, ξεγραμμένους». Και τόνισε ότι, όπως είπε πρόσφατα και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «είτε θα γράψουμε ιστορία, είτε η ίδια η ιστορία θα μας ξεγράψει».

«Αυτός είναι ο πήχης των σημερινών προκλήσεων στην Ευρώπη», επεσήμανε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι, όπως η Ελλάδα και κάθε χώρα σαν την Ελλάδα, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, για να λύσει τα ιδιαίτερα προβλήματά της, έτσι χρειάζεται να κάνει και η Ευρώπη. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ισχυρότερο μοντέλο δημοκρατικής οικονομικής διακυβέρνησης και να προστατεύσουμε το νόμισμά μας».

Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στη συνάντηση του Euro50 Group με θέμα: «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι»

«Καλλικράτης» στα σχολεία- νέος σχολικός χάρτης για τη χώρα

Τον νέο σχολικό χάρτη της χώρας ετοιµάζει τώρα το υπουργείο Παιδείας µε εκτεταµένες συγχωνεύσεις, συνενώσεις και δηµιουργία πολυδύναµων σχολείων.
Ωστόσο, παρά τις συνενώσεις εκατοντάδων σχολείων που προετοιµάζονται, διαβεβαιώνει ότι δεν θα στοιβαχτούν οι µαθητές στις τάξεις, καθώς δεν αλλάζουν οι σηµερινές ρυθµίσεις για τον µέγιστο αριθµό µαθητών ανά τάξη, που είναι έως 25 για την Πρωτοβάθµια και έως 30 για τη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση.
Χθες ξεκίνησε δηµόσια διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις που διεξάγεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov. gr/ypepth/?p=615 και θα διαρκέσει µέχρι την ερχόµενη ∆ευτέρα.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Κλειδώνει η επιμήκυνση, διαψεύδονται από όλους τα σενάρια αναδιάρθρωσης

Η κυβέρνηση διέψευσε χθες με κατηγορηματικό τρόπο τα νέα σενάρια που διακινούνται διεθνώς περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής είπε ότι επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται αυτές τις μέρες από τις ίδιες πηγές που μας χρεοκοπούν εδώ και 15 μήνες, κάθε εβδομάδα, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ θα οριστικοποιηθεί με θετικό τρόπο στην σύνοδο κορυφής του Μαρτίου μαζί με την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών για τη μορφή του μόνιμου μηχανισμού στήριξης. Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η επιμήκυνση θα συνοδευτεί και με μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

Ερωτηθείς για τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν αποκάλεσε ανοησίες τα σχετικά δημοσιεύματα. Αντίθετο με την αναδιάρθρωση του χρέους είναι το ΔΝΤ, επιμένοντας ότι η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου θα οδηγήσει συντομότερα την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές.


Ανάσα για το έλλειμμα-Μείωση κατά 37% σε σχέση με το προηγούμενο έτος


Εντός στόχων έκλεισε ο κρατικός προϋπολογισµός του 2010, σύµφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών. Συγκεκριµένα, το έλλειµµα του κρατικού προϋπολογισµού περιορίσθηκε στα 19,5 δισ. ευρώ, περίπου 1,2 δισ. ευρώ χαµηλότερο από αυτό που προβλεπόταν στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισµού του 2011, και σηµείωσε έτσι µείωση κατά 37% σε σύγκριση µε το προηγούµενο έτος. Συγκεκριµένα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισµού µειώθηκαν κατά 9,1%, έναντι πρόβλεψης για µείωση κατά 7,5% και οι δαπάνες του Προγράµµατος ∆ηµοσίων Επενδύσεων περιορίσθηκαν κατά 11,9%, έναντι πρόβλεψης για µείωση κατά 11,3%. Αντίθετα, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν περίπου κατά 5,5% έναντι στόχου για αύξησή τους κατά 6% και σηµείωσαν υστέρηση 220 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονοµικών σηµειώνει ότι τους τελευταίους πέντε µήνες τα έσοδα από τον ΦΠΑ αυξάνονται µε υψηλούς ρυθµούς, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ενίσχυση της φορολογικής συµµόρφωσης και στον τοµέα αυτό. Συνολικά, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,8%, παρά τη µείωση της ζήτησης και την ύφεση της οικονοµίας, επισηµαίνει το υπουργείο.


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας |20/01/11

Διαβάστε στο σημερινό Βασικό Σχολιασμό της Επικαιρότητας:
1. Σκάνδαλα. Κάθε μέρα αντιλαμβάνεται ο πολίτης το έγκλημα που συντελέστηκε τον Μάιο του 2009 με το άρον άρον κλείσιμο της Βουλής.
- Άλλοι έκλειναν τη Βουλή από τον Μάιο για να εξασφαλίσουν παραγραφή, εμείς εξαντλούμε κάθε, μα κάθε, περιθώριο διερεύνησης.
- Και όχι μόνο: αλλάζουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών – και θα αλλάξουμε και το Σύνταγμα με την πρώτη ευκαιρία. Διαβάστε περισσότερα.
2. Άνοιγμα «κλειστών» επαγγελμάτων: Μία ιστορική αλλαγή, προς όφελος της κοινωνίας, γίνεται επιτέλους πράξη.
- Τολμάμε, εκεί που δεν τόλμησε κανείς. Και δεν μας το επιβάλλει κανείς, παρά μόνο το πρόγραμμά μας, το συμβόλαιο με τους πολίτες. Διαβάστε περισσότερα.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών-όχι στην ατιμωρησία

Άµεσες πρωτοβουλίες για την αλλαγή του νόµου περί ευθύνης υπουργών σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιµετώπισης του φαινοµένου της ατιµωρησίας, κυρίως όσον αφορά πολιτικά πρόσωπα.
Το θέµα αυτό, όπως επίσης και συνολικότερα ζητήµατα που αφορούν τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή, συζητήθηκαν – σύµφωνα µε κυβερνητικές πηγές – σε συνάντηση που είχαν χθες το απόγευµα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός ∆ικαιοσύνης Χ. Καστανίδης. Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε µε δεδοµένες τις τεχνικές δυσκολίες επίσπευση στο θέµα της µεταβολής του νόµου περί ευθύνης υπουργών υπό το υφιστάµενο Σύνταγµα και χωρίς καθυστερήσεις.

Στην ίδια σύσκεψη, σύµφωνα πάντα µε πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την άποψή του ότι όλα πρέπει να έρθουν στο φως για να επέλθει ισορροπία στο πολιτικό σύστηµα και να διερευνηθούν εις βάθος υποθέσεις που αφορούν και πολιτικά πρόσωπα.
Στο ίδιο πνεύµα χθες υπήρξε οµοβροντία υπουργών υπέρ της κάθαρσης στον πολιτικό βίο, µε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή να επιβεβαιώνει την πρωθυπουργική δέσµευση για αλλαγή του νόµου περί ευθύνης υπουργών αφού «δεν µπορεί να υπάρχει ατιµωρησία για κανέναν»

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Γ. Παπανδρέου στο Νταβός με στόχο την θετική εικόνα της Ελλάδας

Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο ελβετικό θέρετρο στις 26 Ιανουαρίου, όπου θα είναι συντονιστής της συζήτησης για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης μαζί με τον Ζ.Κλ.Τρισέ. Μαζί με τον πρωθυπουργό και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λ.Παπαδήμος.

Η Ελλάδα φιλοδοξεί στη φετινή συνεδρίαση να εμφανιστεί ως θετικός πρωταγωνιστής, από αρνητικός που ήταν πριν από έναν χρόνο. Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει και για τις παρουσίες των στελεχών της σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, ώστε η εικόνα που θα εκπέμψει η χώρα μας να είναι αυτή που απαιτούν οι περιστάσεις. Στο περιθώριο των επίσημων συνεδριάσεων έχουν κλειστεί και ορισμένα ραντεβού με τραπεζίτες, επενδυτές και εκπροσώπους οικονομικών οίκων αξιολόγησης. Από το Νταβός ο Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Αρχίζει η ελληνική εκστρατεία για το ευρωομόλογο

Ευρωπαϊκό περιτύλιγμα στην εκστρατεία της χώρας µας για το ευρωομόλογο επιδιώκει να βάλει η επιτροπή που συγκροτήθηκε µε πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου και η οποία συντάσσει κείμενο -διακήρυξη που θα διακινηθεί στις χώρες της ευρωζώνης. Η επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου την περασμένη Παρασκευή και συμφώνησε ότι το κείμενο που θα περιγράφει την αναγκαιότητα έκδοσης ευρωομολόγου θα πρέπει να σταλεί αρχικώς σε σοσιαλιστικές ομάδες των χωρών-µελών της Ε.Ε. που θα μεριμνήσουν και για τη συλλογή των υπογραφών.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, στη μάχη για την προώθηση του ευρωομολόγου θα επιστρατευθούν κορυφαίες προσωπικότητες αναγνωρισμένες σε παγκόσμιο επίπεδο, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, οι οποίες µε δημόσιες παρεμβάσεις τους θα επιχειρηματολογούν υπέρ της έκδοσής του. Παράλληλα, θα αξιοποιηθούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης..

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Βαρέα-ανθυγιεινά: Σώζονται οι παλιοί εργαζόμενοι

Ρύθμιση-ανάσα για όσους εργαζόμενους έχουν 3.600 ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και συνολικά συμπληρώνουν 4.500 ημέρες εργασίας θα τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Εργασίας. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις επερχόμενες αλλαγές στη λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά, ακόμα και αν το επάγγελμα τους εξαιρεθεί από το ευνοϊκό αυτό ασφαλιστικό καθεστώς.

Η σχετική ρύθμιση, θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα κατατεθεί το Μάιο στη Βουλή. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μην υπάρξουν βίαιες ανατροπές σε ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Από την 1η Ιουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα-και σαφώς περιορισμένη-λίστα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ενδεικτικό της έκτασης των αλλαγών είναι πως ο αριθμός των εργαζομένων που καλύπτονται από βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα «πέσει» από τις 700.000 στις 450.000. Για τη συγκρότηση της νέας λίστας το υπουργείο Εργασίας προχωρά στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Η νέα επιτροπή αμέσως μετά το Πάσχα θα παραδώσει πόρισμα για το ποια επαγγέλματα πρέπει να αποχαρακτηριστούν.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ξεκινάει η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

Οι φαρμακοποιοί θα είναι τελικά το πρώτο κλειστό επάγγελμα που ανοίγει. Την Τετάρτη κατατίθεται Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει τη σχεδόν ολοκληρωτική απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Με βάση τις προθεσμίες που προβλέπονται, υπολογίζεται ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό το νοµοσχέδιο,

- καταργεί τους ιδιοκτησιακούς περιορισμούς που υπήρχαν ως τώρα σε σχέση µε τις άδειες λειτουργίας των φαρμακειών

- δίνει την ευχέρεια στους φαρμακοποιούς να επεκτείνουν ανεμπόδιστα τις ώρες και ηµέρες λειτουργίας των φαρμακειών

δίνει το δικαίωµα σε όποιον επιθυµεί και διαθέτει τις υπό του νόµου προβλεπόμενες αναγκαίες προϋποθέσεις, να ασκήσει το επάγγελµα του φαρμακοποιού

-µειώνει στους 1.000 κατοίκους ανά φαρμακείο το κριτήριο για το άνοιγµα ενός φαρμακείου - ως τώρα ίσχυε το κριτήριο του 1 φαρμακείου ανά 1.500 κατοίκους

Το νοµοσχέδιο θα λύνει το πρόβληµα της καθυστέρησης των πληρωµών της φαρμακευτικής δαπάνης. Ο χρόνος πληρωµής των φαρμακοποιών από το ∆ηµόσιο μειώνεται µε το νοµοσχέδιο στον 1 µήνα έως 40 ηµέρες, αντί της πολύµηνης καθυστέρησης που ισχύει ως καθεστώς σήµερα.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Επιμένουμε ελληνικά

Χάθηκαν στη μετάφραση, επιμένουν στην αθλιότητα...

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ 15/1/2011

Ν.Δ.: ΚΑΙ ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟI

ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤA

1. Κανονικά, ο οποιοσδήποτε έχει λίγη τσίπα πάνω του, μετά την αποκάλυψη της χθεσινής μνημειώδους γκάφας της Ν.Δ. αναφορικά με το βιβλίο του πρώην άγγλου Πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν (διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα στον χθεσινό Βασικό Σχολιασμό), είτε θα σιωπούσε, είτε θα έλεγε «συγγνώμη, λάθος».

- Όχι όμως η «ανασχηματισμένη» Νέα Δημοκρατία. Α, πα, πα. Να παραδεχθούν λάθος; Ποτέ! Επιμένουν στην αθλιότητα. Έβγαλαν μάλιστα νέα ανακοίνωση στην οποία επιμένουν ότι «ο σοσιαλιστής Γκ. Μπράουν θέτει ευθέως ζήτημα για τους συμβουλάτορες του Πρωθυπουργού και τις λάθος συμβουλές στη διαχείριση της Οικονομίας. Και φέρνουν σαν παράδειγμα τις καθυστερήσεις στη λήψη αναγκαίων αποφάσεων».

2. Επειδή η αθλιότητά τους δεν έχει όρια παραθέτουμε το ατόφιο επίμαχο απόσπασμα από το βιβλίο του Γκόρντον Μπράουν:

"EUROPEAN guarantees are the foundation of the 2010 rescue of Greece. I believe that George Papandreou, the Greek Prime Minister, HAS HAD THE COURAGE to take the toughest of decisions and implement the severest of measures. But we also have to make sure he has the best possible advice. For example, in the first months of the year because of delays in the decisions TO HELP GREECE the cost to Greece of avoiding default grew from an estimated 30 billion to around 120 billion".
3. Είναι προφανές σε όποιον γνωρίζει αγγλικά έστω σε επίπεδο Elementary, ότι ο Γκόρντον Μπράουν αναφέρεται σε καθυστέρηση στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα ("to help Greece"). Από πού; Από την Ευρώπη, από το εξωτερικό.

4. Φαίνεται ότι παρά το πολυπληθές του νέου σχήματος στη ΝΔ, χρειάζονται και έναν μεταφραστή. Και κάποιον για να τους προφυλάξει από την γελοιοποίηση.

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011