«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δάνεια 120 εκατ. σε μικρές εταιρείες – Πρόγραμμα Jeremie: Έως 100.000 ανά επιχείρηση με επιτόκιο κάτω του 3% μέσω Εθνικής και Alpha

Δάνεια έως 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, νεοϊδρυόμενες ή σε λειτουργία έως τρία χρόνια, με επιτόκιο που ξεκινά λίγο κάτω από το 3% θα χορηγούν από σήμερα οι τράπεζες Εθνική και Alpha Bank, στο πλαίσιο του προγράμματος Jeremie. Πρόκειται για την πρώτη φάση, ύψους 120 εκατ. ευρώ, καθώς ακολουθούν και άλλες χρηματοδοτικές δράσεις Jeremie, συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων αναμένεται να διατεθούν στην αγορά εντός του 2011.

Το πρόγραμμα αφορά εταιρείες που απασχολούν έως 50 άτομα. Τα δάνεια έχουν χρόνο αποπληρωμής από 36 έως 72 μήνες.

O κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι στα μέσα Μαρτίου θα προκηρυχθούν τα πρώτα επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, ενώ τον ίδιο μήνα θα εφαρμοστεί ο νόμος για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία ημέρα με την ολοκλήρωση του Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων. Εξάλλου, τον Μάρτιο θα παρουσιαστεί το σχέδιο για τη «Φιλική στο Επιχειρείν Ελλάδα» με 30 συγκεκριμένα σημεία-ανατροπές για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, ενώ ως το τέλος του μήνα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο απλοποίησης της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελμάτων.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: