«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Να΄τος, να΄τος, Ο Πρωθυπουργός!

Όπως είχε πει κάποτε ο Γέρος της Δημοκρατίας :"όποιος γεμίσει την πλατεία της Λάρισας, γίνεται Πρωθυπουργός".Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Λάρισα

«Δημοκρατικέ λαέ της Λάρισας,
Πολίτες της Θεσσαλίας,
Απόψε μιλάτε εσείς,
Και μιλάτε τόσο καθαρά, που η δύναμη της φωνής σας φτάνει μέχρι και το Μαξίμου.
Μαζί θα προχωρήσουμε στη νέα πορεία της χώρας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ γι' αυτή τη συγκλονιστική σας παρουσία.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.
Απόψε, από τη Λάρισα, στέλνουμε ένα μήνυμα νίκης σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα.
Μπορούμε.
Μπορούμε μαζί, όλοι μαζί, να αλλάξουμε την πορεία της χώρας, να βάλουμε πάλι τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής μας.
Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη.
Αποφασίζουμε για την Ελλάδα.»

Περισσότερα

Δήλωση Ντ. Ρόβλια σχετικά με την επικοινωνία του υπουργού Δικαιοσύνης με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τη «συνεργασία» κυβέρνησης - Σανιδά, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:Είναι πλέον απίστευτα τα όσα διαδραματίζονται και διαπράττει η κυβέρνηση πανικόβλητη στην υπόθεση Siemens. Τώρα σπεύδει για βοήθειά της το «νομικό πλυντήριο των γαλάζιων σκανδάλων», που ανέλαβε και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της καταρρέουσας κυβέρνησης.

Ιδού οι πλήρεις αποδείξεις των παρεμβάσεων της ΝΔ στη Δικαιοσύνη. Αναρμόδιος δικονομικά λαμβάνει γνώση της δικογραφίας της Siemens και διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης! Τη ίδια στιγμή, συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων καταγγέλλουν ότι δεν τους χορηγείται αντίγραφο της δικογραφίας.

Δεν υπάρχει προηγούμενο. Έχουν χάσει και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, νομιμότητας και ευθύνης. Πώς να ζητήσεις παραιτήσεις αυτοκαταργούμενων;

Όλα αυτά θα μείνουν ως στίγμα ντροπής στη σύγχρονη πολιτική και νομική ιστορία του τόπου. Στίγμα ντροπής της ΝΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑ ΚΑΙ Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας και Μιχάλης Καρχιμάκης, σχετικά με τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και την εξαγγελθείσα, προ μηνών, από τον πρωθυπουργό πρόθεση μείωσης αυτών, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:


Τον Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο υποτίθεται της αναγκαίας περιστολής των περιττών αναγκών, ανακοίνωσε μείωση των αποδοχών των διοικητικών στελεχών των Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο ύψος του μισθού του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. Στις 4 Μαρτίου 2009, πενήντα (50) Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητώντας να ενημερώσει τη Βουλή ποια διοικητικά στελέχη ποιών Οργανισμών εννοεί, ποιο το ύψος των αποδοχών τους και σε ποιο ύψος θα μειωθούν, ώστε να υπολογιστεί και το όφελος για την εθνική οικονομία από την εξοικονόμηση αυτών των δαπανών. Η Ερώτηση διαβιβάστηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών και από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, χωρίς να έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα. Οι ίδιοι πενήντα (50) Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταθέσαμε νέα Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό στις 9 Απριλίου 2009, ζητώντας να ενημερώσει τη Βουλή για το ποιος θα μας απαντήσει στην προηγούμενη Ερώτησή μας και για το εάν έγινε ή όχι περικοπή των αποδοχών και σε ποια διοικητικά στελέχη. Όπως και η προηγούμενη Ερώτηση, το ίδιο και αυτή η δεύτερη, διαβιβάστηκε από το γραφείου του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών και από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, χωρίς να έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα. Η κάθε Ερώτηση έπρεπε να απαντηθεί εντός 25 ημερών από την ημέρα που υποβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 126 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής.

Η αδικαιολόγητη άρνηση απάντησης στις δύο Ερωτήσεις των πενήντα (50) Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει κατά πρώτον τον υποβιβασμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Περαιτέρω, από την άρνηση απάντησης προκύπτει ότι το γραφείο του πρωθυπουργού δεν διαθέτει τα ζητούμενα από τους Βουλευτές στοιχεία για το ύψος των αποδοχών των διοικητικών στελεχών των Οργανισμών. Όμως αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός προέβη σε μια τέτοια εξαγγελία, λογικά αναμένεται ότι είχε γνώση των στοιχείων που ζητούνται από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε ο ίδιος προσωπικά, είτε οι συνεργάτες του, πράγμα που προκύπτει ότι δεν συμβαίνει. Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι αμφισβητείται εύλογα και έντονα η αξιοπιστία της πρωθυπουργικής εξαγγελίας. Γεννάται το ερώτημα, αν όχι η βεβαιότητα, ότι επρόκειτο για μια ακόμη εξαγγελία με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.

Με αφορμή λοιπόν τις νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για δήθεν νοικοκύρεμα της οικονομίας μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεων Οργανισμών, καλείται η κυβέρνηση να ενημερώσει επιτέλους τον Ελληνικό λαό για την προηγούμενη συναφή εξαγγελία του κ. πρωθυπουργού σε σχέση με τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών των Οργανισμών. Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τις αποδοχές των «golden – blue boys» και γιατί αυτές δεν μειώθηκαν σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες. Και για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για αποδοχές που σε κάποιες περιπτώσεις προσεγγίζουν ή και υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ το χρόνο.

Κάλεσμα για ομιλίες – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σήμερα στην Λάρισα. Ζωντανά εδώ

ΠΑΣΟΚ live TV:

Κυριακή 31/05/2009
- 19:30 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Λάρισα. (Κεντρική Πλατεία)


live.pasok.gr

Προχωράμε και δεν μας σταματάει κανείς.


Είμαστε σήμερα εδώ, για να απαντήσουμε σε όσους θέλουν τη μοιρολατρία και την αποχή, και να πούμε ότι μπορούμε, μπορούμε μαζί με το λαό, μαζί με τους εργαζόμενους, με τους νέους, με τους ανθρώπους του μόχθου.
Η πολιτική τής δήθεν αυτορρυθμιζόμενης αγοράς, που στην πραγματικότητα κρύβει την ψαλίδα της ανισότητας, μία ψαλίδα που συνεχώς διευρύνεται, που κρύβει την πολιτική τής αδικίας, που έφερε την υπερσυγκέντρωση του πλούτου, αλλά και της εξουσίας στα χέρια των λίγων και ισχυρών, που θέλουν τον πολίτη στο περιθώριο, αδύναμο, πολιτικά παροπλισμένο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για μας, δεν είναι το μέλλον μας. Αυτό δεν είναι το μέλλον της Ελλάδας, δεν είναι το μέλλον της Ευρώπης.
Δεν είναι το μέλλον μας, μία πολιτική που κατεδάφισε το κοινωνικό κράτος και οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, τη φτώχεια, την απόγνωση. Δεν μπορεί και δεν θέλουμε να είναι το μέλλον μας.
Τώρα ο κόσμος ψάχνει την διέξοδο. Ψάχνει την διέξοδο από την κρίση μέσα από τις δικές μας ιδέες, τις ιδέες του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Τώρα το αίτημα για αλλαγή πορείας, για τον πολίτη στο κέντρο της πολιτικής, γίνεται πρώτη προτεραιότητα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Γι' αυτό στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα.
Ψηφίζουμε για μια Ευρώπη κοινωνική, μια Ευρώπη πράσινη, μια Ευρώπη της ανάπτυξης, της προστασίας των αδυνάτων, των πολιτών, της εργασίας, των κοινωνικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών και δημόσιων αγαθών.
Στις 7 Ιουνίου, με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές, κάνουμε το πρώτο βήμα για μία νέα αρχή, μία νέα πορεία. Και η νίκη και η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές είναι το επόμενο βήμα για την Ελλάδα της ανθρωπιάς.


ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (Σ.Ε.Φ.) ΕΔΩ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

Μια άλλη (αβίαστη) δημοσκόπηση...


απο το ideodoxeio.blogspot.com

Μια απίστευτη καφρίλα διέπραξε η φυλλάδα του Ψυχάρη και του Πρετεντέρη, καφρίλα που ο πλέον ανεγκέφαλος χούλιγκαν δεν θα έκανε ...
Είναι τέτοια η πρεμούρα τους και η αγωνία τους να περισώσουν ότι έμεινε από το επικοινωνιακό κατασκεύασμα "Καραμανλής" που δεν δίστασαν να δημοσιεύσουν δημοσκόπηση για το debate, ... 8 λεπτά (!!!!!!!!!) μετά την έναρξη του! Στις 20:10 ξεκίνησε το debate, στις 20:18, το ΒΗΜΑ και η Kappa Research είχαν αποφανθεί! Νικητής ο Καραμανλής! Μόνο μια ερώτηση χρειάστηκε (μόνο μια είχε ερωτηθεί στις 20:18)!
Αν είναι δυνατόν! Δεν έχουν κάποιον εκεί στο BHMA να τους...
σκουντήσει, να τους ρίξει κανα κουβά νερό, καμιά σφαλιάρα να συνέλθουν από το παραλήρημα;

Δεν καταλαβαίνουν ότι με την βιασύνη τους δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα ;

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

H λύση είναι δική μας επιλογή

Σήμερα καλούμαστε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα ή θα αλλάξουμε πορεία;

Γνωρίζω ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν πάψει να πιστεύουν, έχουν χάσει την ελπίδα. Πολλοί είναι αυτοί που, κάτω από την αφόρητη πίεση της καθημερινότητας, νοιώθουν ότι δεν υπάρχει λύση. Θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;Ένα είναι σίγουρο! Εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε τις επιλογές μας.
Μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Εμείς οι σοσιαλιστές και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουμε πολιτικές και διεκδικούμε λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη.

Διασφαλίζουμε τα δικαιώματα του.
Σεβόμαστε την ανάγκη του για ασφάλεια.
Στηρίζουμε την προσπάθεια του για προοπτική
Εργαζόμαστε για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Η λύση είναι δική μας επιλογή.
Η ψήφος μας είναι απόφαση αλλαγής.
Μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αν επιλέξουμε
να βάλουμε πρώτα τον πολίτη, πρώτα τον άνθρωπο.

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Σήμερα ώρα 15:00, παρακολουθήστε ζωντανά την συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γεωργίου Α. Παπανδρέου

Προγραμματισμένες μεταδόσεις για Τετάρτη 27/5/2009 από το ΠΑΣΟΚ live TV:

15:00 - Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Α. Παπανδρέου, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενόψει των Ευρωεκλογών, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παρακολουθήστε ζωντανά και από εδώ.


live.pasok.gr

Ομιλία Ν. Σηφουνάκη στον Παπάδο της Λέσβου


Σε πολύ καλό κλίμα και με διάχυτο το αίσθημα της αισιοδοξίας, εν όψει των ευρωεκλογών έγιναν τα εγκαίνια του νέου γραφείου της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ στον Παπάδο. Επίσημος καλεσμένος ήταν ο Βουλευτής Λέσβου και Επικεφαλής του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νίκος Σηφουνάκης. Η ατμόσφαιρα αλλά και η ομιλία του Νίκου Σηφουνάκη, θύμισαν πιο πολύ προεκλογική περίοδο για εθνικές εκλογές παρά για ευρωεκλογές, επιβεβαιώνοντας έτσι ακόμα μια φορά το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ότι οι ευρωεκλογές θα πρέπει να στείλουν μήνυμα που να καταδικάζει την γενικότερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
Στην δυνατή ομιλία του, μεταξύ άλλων επισήμαινε:
« Μολονότι θα ψηφίσουμε για το Ευρωκοινοβούλιο και όχι για εθνική κυβέρνηση, οι εκλογές της 7ης Ιουνίου έχουν σαφή πολιτικό χαρακτήρα αφού θα στείλουν μήνυμα και μάθημα (πολλοί μάλιστα λένε ράπισμα) στην άπραγη και πνιγμένη στα σκάνδαλα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.»
Ακολούθησε συγκριτική αναφορά του στα πεπραγμένα των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ως το 2004 και των Κυβερνήσεων της Ν.Δ. απ το 2004 και μετά. Το δημόσιο χρέος που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ (απ’ την ίδρυση του ελληνικού κράτους και μετά) ήταν το 2004 120 δις Ευρώ. Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. σήμερα, μέσα σε μια πενταετία, το έφτασαν στα 260 δις Ευρώ!
Θεοποίησαν, είπε ο κ. Σηφουνάκης, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων οργανισμών της χώρας, ξεπούλησαν άκριτα τη λαϊκή περιουσία. Έτσι τον κερδοφόρο ΟΤΕ, που ως το 2004 ήταν η 6η σπουδαιότερη τηλεπ/κή εταιρεία στην Ευρώπη και ο νούμερο ένα Leader στα Βαλκάνια, τον «ιδιωτικοποίησαν» πουλώντας τον στην κρατική γερμανική Doice Telekom και αγόρασαν….. τον ιδιώτη «ΓΕΡΜΑΝΟ». Το έλλειμμα του ΟΣΕ, που το 2004 ήταν 3 δις ευρώ σήμερα το έφτασαν στα 8,5 δίς, αφού αγόρασαν τρένα, που τα πάρκαραν άχρηστα μιας και δεν «πρόλαβαν» να εκσυγχρονίσουν το δίκτυο των γραμμών !
Ίδια πεπραγμένα και στην Ακτοπλοΐα όπου ο κ. Παυλίδης καταχώνιασε τις έτοιμες, εγκεκριμένες απ την Ε.Ε., μελέτες που του παραδώσαμε, για να εκχωρήσει το Αιγαίο στον «συνέταιρό» του κ Μανούση, με τον οποίο τα χάλασαν στη συνέχεια και προέκυψε το σκάνδαλο που μαζί με το άλλο του Βατοπεδίου ντρόπιασαν τη Βουλή και χώρα. Γύρω στα 17 εκατ ευρώ διέθετε ως το 2004 η Πολιτεία κατ’ έτος για επιδοτήσεις των άγονων γραμμών και παρά τα προβλήματα είχαμε στοιχειώδη έστω εξυπηρέτηση των νησιωτών. Σήμερα ξεπέρασαν τα 100 ευρώ και ακτοπλοΐα δεν έχουμε, δέστε τι γίνεται με τη Λήμνο. Αλλοπρόσαλλη πολιτική με στόχο όχι βέβαια το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών και τον περιορισμό της σπατάλης του κράτους που με περίσσιο ψεύδος διακήρυσσαν το 2004, αλλά το βόλεμα των ημετέρων και οι μίζες!
Θύμισε το 2004 τότε που σκηνοθετούσαν την σύζυγο του Πρωθυπουργού να μαζεύει ελιές στη Μυτιλήνη και έταζαν λαγούς με πετραχήλια! Τότε το λάδι είχε 3,2 ευρώ ο άσσος και διαμαρτύρονταν οι παραγωγοί. Σήμερα που πήγε στα 1,7 ευρώ ο αγροτικός κόσμος έχει πια απελπιστεί και η ύπαιθρος χώρα ολοένα και ερημώνει πιο πολύ.
Συνεχίζοντας τόνισε ότι διέλυσαν και καταρράκωσαν τους θεσμούς, όπως τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, που έκλεισαν πραξικοπηματικά άρον – άρον για να σκεπάσουν τις «μπόμπες» τους και τη Δικαιοσύνη. Που ακούστηκε και σε ποια χώρα συνέβη να αποχωρεί «διαμαρτυρόμενη» απ’ το Κοινοβούλιο η πλειοψηφία, η συμπολίτευση, επειδή φοβούνταν τις διαρροές στην Κοινοβουλευτική τους ομάδα!
Αλλά και η Δικαιοσύνη, ουδέποτε άλλοτε ευτελίστηκε τόσο από Κυβέρνηση, πλην ίσως την εποχή του περίφημου γενικού εισαγγελέα Κόλλια, που ο Απ. Κακλαμάνης δίκαια παρομοίωσε με τον σημερινό κ. Σανιδά!
Είναι πραγματικό λυπηρό, συνέχισε ο κ. Σηφουνάκης, να ασχολούμαστε συνέχεια με ταπεινά ελατήρια, ταπεινών ανθρώπων, που ήλθαν με τη σημαία της κάθαρσης και θα αποχωρήσουν με τη σημαία της ντροπής και της ανηθικότητας. Το ΠΑΣΟΚ μόλις κληθεί να κυβερνήσει έχει έτοιμο να εφαρμόσει σχέδιο για ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που πρωτίστως θα κατοχυρώνουν την αναβάθμιση και την ανεξαρτησία της.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο δεδομένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη οι εκάστοτε Κυβερνήσεις να συμμετέχουν και να διεκδικούν, όπως έπραξε το ‘81 ο Α. Παπανδρέου με τα ΜΟΠ, και ο Κ. Σημίτης με την ένταξή μας στην ΟΝΕ αλλά και την ένταξη της Κύπρου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις στην Ε.Ε. Ήταν τότε που για πρώτη ίσως φορά απ το 1922 ηττήθηκε η τουρκική διπλωματία. Τι αλήθεια έχει να επιδείξει για τα πεπραγμένα της στην Ευρώπη η καταρρέουσα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή; Την απογραφή που ενήργησε το 2004, οπότε ντροπιάστηκε η χώρα και τα αποτελέσματά της πληρώνουμε ως σήμερα ή τα αναπτυξιακά προγράμματα που προώθησε όπως το ΕΣΠΑ, που ενώ διανύουμε τον τρίτο χρόνο της εφαρμογής του παρουσιάζεται μηδενική απορρόφηση;
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση επεσήμανε πως ήταν λάθος και πισωγύρισμα η μη κατάρτιση του Ευρωσυντάγματος. Η Ευρώπη σήμερα αποτελεί το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 2030 υπολογίζεται να πέσει στο 4%, αν συνεχίσει το τωρινό καθεστώς της διαίρεσης δεν είναι αποδοτικό. Επιβάλλεται να δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείας της Ευρώπης για να βρει η γηραιά ήπειρος τον ρόλο που της αξίζει.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Σάββατο, 23 Μαΐου 2009

Εδώ τα σποτ για Ευρωεκλογές

Επειδή εμείς ξέρουμε την αλήθεια…

Τί είναι ο παπαγάλος; Μεγάλος κατεργάρος!το πραγματικό σποτ της ΝΔ.Τα λένε μόνοι τουςΚαι ξεπουπούλιασμα και ξεδόντιασμα.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

Πρώτα ο πολίτης!

Στις 7 Ιουνίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για την Ευρώπη, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ για την Ελλάδα.


Πρωταγωνιστές στα video είναι πολίτες που προσφέρθηκαν να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας, εκφράζοντας τις δικές τους προσδοκίες. Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: στην Ευρώπη, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικεί πολιτικές που υπηρετούν τον πολίτη.

Πολιτικές όπως:
- Επένδυση στον εργαζόμενο. Να έχει δυνατότητες και προγράμματα που τον βοηθούν να εξελιχθεί στη δουλειά του και να διευρύνει τις γνώσεις του.
- Κανόνες για την προστασία του καταναλωτή. Επιβολή κανόνων στην αγορά, που τους σέβονται όλοι, που βάζουν τέλος στην ασυδοσία και προστατεύουν τον καταναλωτή.
- Πόροι για τη μικρή και μεσαία επιχείριση. Γιατί αυτές είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αυτές δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Στις 7 Ιουνίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για την Ευρώπη, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ για την Ελλάδα.

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Ζωντανά η Ομιλία του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιώργου Παπανδρέου, στην Ξάνθη


Τετάρτη 20/5, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στην Ξάνθη, στις 19:30. Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το live.pasok.gr

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Ομιλία Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γεωργίου Παπανδρέου, στην Ξάνθη, και από εδώ.


live.pasok.gr

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009

Επιχείρηση φίμωσης και ακύρωσης της συνταγματικής υποχρέωσης του βουλευτή να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο!

Επιχείρηση φίμωσης και ακύρωσης της συνταγματικής υποχρέωσης του βουλευτή να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο!
Δικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σερρών σήμερα το πρωί η αγωγή των διοικούντων του Γηροκομείου Σερρών για την υπόθεση του «Κρονίου» κατά του Μάρκου Μπόλαρη!Με την αστήρικτη και πρωτοφανή αγωγή οι διοικούντες της Κωστοπουλείου Στέγης Γερόντων Σερρών ζητάνε τεράστια αποζημίωση από τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Σερρών Μάρκο Μπόλαρη , γιατί ο βουλευτής άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο καταθέτοντας Ερώτηση στη Βουλή μαζί με άλλους 15 Βουλευτές!
Η Ερώτηση την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του Κοινοβουλευτικού Τομέα Παιδείας-Πολιτισμού της Κ. Ο. ΠΑΣΟΚ αφορά τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων , στην περίοδο κατά την οποία Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν κ.Ζαχόπουλος , απόφαση που θα επέτρεπε την κατεδάφιση του κινηματοθεάτρου «Κρονίου»!
Σε μία επίδειξη απροκάλυπτης αντιδημοκρατικότητας και ασέβειας προς τους Κοινοβουλευτικούς Θεσμούς και προφανώς προσπαθώντας να φιμωθεί και να λογοκριθεί το δικαίωμα και η υποχρέωση για άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως επιβάλλεται από το Σύνταγμα , οι διοικούντες την Κωστοπούλειο Στέγη Γερόντων Σερρών στρέφονται με αγωγή εναντίον του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν.Σερρών Μάρκου Μπόλαρη, απαιτώντας μάλιστα εξοντωτική αποζημίωση.

Άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία - Πανστρατιά για σωτηρία σινεμά

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.Χάρης Καστανίδης , κ.Γρηγόρης Νιώτης, κ.Μιχάλης Καρχιμάκης , κ.Θεοδώρα Τζακρή ,κ. Χρύσα Αράπογλου ,κ. Γιώργος Πεταλωτής , κ.Γιάννης Δριβελέγκας θα σταθούν σήμερα στο πλευρό του Σερραίου βουλευτή κατά την εκδίκαση της «υπόθεσης Κρoνίου» στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σερρών!

Περισσότερα ΕΔΩ.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Δύναμη ψυχής ....από μικρούς ήρωες

"Έστυψα το μυαλό μου αρκετή ώρα για να βρω λόγια....που θα μπορούσαν να περιγράψουν τα συναισθήματα που ένιωσα βλέποντας αυτό το βίντεο. Κατά ένα περίεργο τρόπο, εκτός από τη συγκίνηση που με κατέκλυσε, ένιωσα και ένα άλλο περίεργο συναίσθημα. Ναι, αυτό μπορώ κάπως να το περιγράψω...ένιωσα την ανάγκη να γίνω καλύτερος άνθρωπος....δηλαδή να προσπαθήσω."

Έτσι γράφει η bubbles

Εγώ θα προσθέσω ότι αυτοί οι μικροί ήρωες μας δίδαξαν για άλλη μια φορά τις αληθινές αξίες ζωής .