«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας

Θέσεις των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μάρκου Μπόλαρη, Γεωργίου Πεταλωτή & Παναγιώτη Ρήγα.

Το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Σιούφα, πρόταση για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (Προανακριτική Επιτροπή), κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», και συγκεκριμένα του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας, σχετικά με την διαδικασία ανάθεσης δρομολογίων άγονων γραμμών.

Στο Πόρισμα του το ΠΑΣΟΚ Προτείνει:


Την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Πρώην Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη για την τέλεση των αδικημάτων :

α) της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση,

β) της παθητικής δωροδοκίας

γ) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

δ) της απιστίας κατ΄ εξακολούθηση

ε) της παράβασης καθήκοντος,
και την παραγγελία για τη διενέργεια κυρίας ανάκρισης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το κείμενο του πορίσματος.

Ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Νομού Σερρών του ΠΑΣΟΚ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, έκτακτα τέλη και εισφορές, δήθεν για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεπουλάει ή μοιράζει σε «ημετέρους» τον δημόσιο πλούτο, ενώ κάθε τόσο η Δικαιοσύνη και η επικαιρότητα αναδεικνύουν αλλεπάλληλα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται ακριβώς εκείνοι οι Υπουργοί, στους οποίους είχε ανατεθεί η περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος!

Μήτρα των σκανδάλων αυτών αποτελεί η ίδια η πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι ταξικές της επιλογές υπέρ των ολίγων και οικονομικά ισχυρών και η ιδιοκτησιακή λογική για το κράτος και την δημόσια περιουσία, σε συνδυασμό με την συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών και άλλων ευθυνών της!

Η εκτίναξη του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος από αυτές ακριβώς τις επιλογές έχει βυθίσει την χώρα μας σε μία οικονομική και κοινωνική κρίση πριν ακόμα την εμφάνιση της διεθνούς κρίσης, που τώρα μας βρίσκει ανοχύρωτους και χωρίς σχέδιο.

Η διερεύνηση λοιπόν των σκανδάλων και η απόδοση ευθυνών σχετίζεται άμεσα με την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου να διαχειριστεί θετικά για τον λαό μας την οικονομική κρίση, με διαφάνεια, αξιοπιστία και λογοδοσία! Το ΠΑΣΟΚ, ανταποκρινόμενο στις ευθύνες του απέναντι των πολιτών, και τα σκάνδαλα δεν συγκαλύπτει και ρεαλιστικό σχέδιο για την υπέρβαση της κρίσης διαθέτει!»

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Μελέτη για την γρίπη των χοίρων από το Νέο Ι.Ν.Κ.Α.

Του Δημήτρη Καραμήτσα
Αντιπρόεδρος Νέου Ι.Ν.Κ.Α.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ξαφνικά και από το πουθενά ένας νέος ιός γρίπης, που μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ ευρεθεί και παρατηρηθεί βρίσκεται στο προσκήνιο και απειλεί την ανθρωπότητα με μια πανδημία, που θα έχει ανυπολόγιστες σήμερα συνέπειες για την ανθρώπινη ζωή.
Ο αποκληθείς ιός της γρίπης των χοίρων, που στην πραγματικότητα φέρεται να αποτελεί μείξη στελεχών ιών ανθρώπου, χοίρου και πτηνών εξαπλώνεται ταχύτατα σε πολλές χώρες του πλανήτη, σε μία χρονική περίοδο μη ευνοϊκή για την εξάπλωση τέτοιων ιών.
Πολλά γράφονται στο διαδίκτυο και στον διεθνή τύπο, δεν τα υιοθετούμε, αλλά θέτουμε τα ερωτήματα επ’ αυτών στις αρμόδιες αρχές και ζητούμε επιτακτικά απαντήσεις;
Το Νέο ΙΝΚΑ αφού θέσει αμέσως κατωτέρω τα μέτρα ατομικής προφύλαξης για να ενημερώσει το ελληνικό κοινό, υποβάλλει κατωτέρω σημαντικά ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τις διεθνείς αρχές.

Μέτρα Ατομικής Προφύλαξης
Τι είναι η γρίπη των χοίρων;

Περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ


Βάψε, κουκούλωσε, να σώσεις οτιδήποτε αν σώζεται.

Βρήκαμε για ποιο λόγο (...) η "γραμμή Ρουσόπουλου" που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Πρετεντέρη την Δευτέρα, αναπαράγεται και συζητιέται λες και ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Ο παραμορφωτικός φακός των media

Για κάποιο λόγο (...) η "γραμμή Ρουσόπουλου" που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Πρετεντέρη την Δευτέρα, αναπαράγεται και συζητιέται λες και ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Η "γραμμή" αυτή έχει τίτλο "η σκανδαλολογία του ΠΑΣΟΚ" και λέει πάνω κάτω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταφύγει στην σκανδαλολογία.

Παρακάμπτω το γεγονός, ότι το κακό δεν είναι να μιλάς για τα σκάνδαλα, αλλά να τα κάνεις, και προσπαθώ να δω για παράδειγμα, τί μέρος της τελευταίας ομιλίας [*] του Παπανδρέου (στο LSE, 27/4/2009) αναφέρεται σε σκάνδαλα. Η πιο σχετική αναφορά που βρήκα, σε μία ομιλία 2.590 λέξεων) ήταν η φράση
"Εξαγορά ρουσφετιών, πολιτικών, ψήφων, υπονόμευση της ανεξαρτησίας των ελεγκτικών μηχανισμών των δημοκρατικών μας θεσμών, του Κοινοβουλίου, του δικαστικού κλάδου: ναι, η τεράστια, άνιση κατανομή δύναμης και πλούτου απειλεί σήμερα τους δημοκρατικούς θεσμούς μας, μέσω της διαφθοράς και, τους αιχμαλωτίζει, μέσω των ειδικών συμφερόντων."
Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ: θεωρώ ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν υποχρέωση και ευθύνη να αναδείξουν την σκανδαλώδη διαχείριση εξουσίας και δημόσιου πλούτου που κάνει η κυβέρνηση Καραμανλή τα τελευταία χρόνια (και κάθε κυβέρνηση).

Αλλά δυσκολεύομαι να διακρίνω σε τί βασίζεται η θεωρία ότι το ΠΑΣΟΚ προβάλει την σκανδαλολογία -τουλάχιστον δυσκολεύομαι χωρίς τον παραμορφωτικό φακό και την αποσπασματική ενημέρωση των ΜΜΕ.

--
[*] το video της ομιλίας, για όποιον ενδιαφέρεται.

Από το Rec-on

Διαβάστε και ΕΔΩ!

Εθνική Ασφαλιστική «Λουκέτο σε 18 καταστήματα για να πλουτίσει ημέτερος»

Αμετανόητα ανάλγητη, σε ένα ρεσιτάλ αυθαιρεσίας και ιδιοκτησιακής αντίληψης της εξουσίας, η Κυβέρνηση Καραμανλή, δια της διορισμένης από αυτήν Διοίκησης, συρρικνώνει την Εθνική Ασφαλιστική, κλείνοντας κιόλας την πέμπτη 30/4/09 18 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, αφού πρώτα επιβάρυνε την ιστορική αυτή δημόσιου ενδιαφέροντος εταιρεία με την ακατανόητη και ύποπτη εξαγορά «ημέτερης» εταιρείας (που ως το 2004 τελούσε υπό τη διοίκηση του μετέπειτα διευθύνοντος συμβούλου της εθνικής ασφαλιστικής) χαρίζοντας αφειδώς δημόσιο χρήμα στους «εκλεκτούς» μετόχους της, καταγγέλλουν με Ερώτησή τους και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη βουλή, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, τριάντα έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε ολόκληρη την Ερώτηση και την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ, σε ένα ρεσιτάλ αυθαιρεσίας και ιδιοκτησιακής αντίληψης της εξουσίας, η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, δια της διορισμένης από αυτήν Διοίκησης, ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ την Εθνική Ασφαλιστική, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/4/09 18 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ την ιστορική αυτή δημόσιου ενδιαφέροντος εταιρεία με την ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΕΞΑΓΟΡΑ «ημέτερης» ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (που ως το 2004 τελούσε υπό τη Διοίκηση του μετέπειτα Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής) χαρίζοντας αφειδώς ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ στους «εκλεκτούς» μετόχους της!


Η επιλογή της Κυβέρνησης Καραμανλή να παραβιάσει, σε μία ακόμα περίπτωση, τον Κανονισμό της Βουλής και μην δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την προκλητική εξαγορά του 95% ιδιωτικής εταιρείας από την Εθνική Ασφαλιστική που πριν το 2004 διοικούνταν από το ίδιο πρόσωπο που αργότερα η Κυβέρνηση Καραμανλή τοποθέτησε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενισχύει την έντονη οσμή σκανδάλου της συγκεκριμένης υπόθεσης. Παράλληλα, όσο η πνιγμένη στα σκάνδαλα Κυβέρνηση Καραμανλή επιλέγει να εμποδίζει την διαλεύκανση, παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και προσφέρει «κάλυψη» στους εμπλεκόμενους «ημετέρους», οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι, αλλά και το σύνολο του Ελληνικού λαού, συνεχίζουν να υφίσταται με τον πλέον ανάλγητο τρόπο τις συνέπειες της Κυβερνητικής κακοδιαχείρισης και λεηλασίας στην Εθνική Ασφαλιστική. Διότι, ήδη αύριο Πέμπτη 30/4/09 18 καταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής βάζουν λουκέτο, μετά από το οργιώδες πλιάτσικο, μέσω διαχειριστικών αυθαιρεσιών της διορισμένης Διοίκησης, η οποία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κυβέρνησης που τη διόρισε και με τις ευλογίες της, αποδυνάμωσε την δημοσίου αυτή ενδιαφέροντος εταιρεία, χρησιμοποιώντας την ως όχημα πλουτισμού «ημετέρων» όχι μόνο μέσα από τις αστρονομικές αποδοχές τους, αλλά ακόμα και μέσα από αδικαιολόγητες μέχρι σήμερα εξαγορές εταιρειών τους!!!
Συγκεκριμένα, οι συναρμόδιες πολιτικές ηγεσίες της Κυβέρνησης Καραμανλή, εδώ και πάνω από 6 μήνες, ακολουθώντας την αλαζονική και αντιθεσμική τακτική της προσβολής των θεσμών και του Κοινοβουλίου, αποκρύπτουν από τη Βουλή κρίσιμα στοιχεία σχετικά με την προκλητική απόφαση της Διοίκησής της Εθνικής Ασφασλιστικής να εξαγοράσει το 95% ιδιωτικής εταιρείας – πρακτορείου ασφαλειών, μαζί με τις ζημίες της, στην οποία ως Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2004 διατελούσε το ίδιο πρόσωπο που είχε παράλληλα διορισθεί από την Κυβέρνηση Καραμανλή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ. Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι σύμφωνα με τα ΦΕΚ ΤΑΕ-ΕΠΕ 11113/6-9-04 (διορισμός στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής) και 11904/24-9-04 (παραίτηση από το ΔΣ της National Μεσιτική Ασφαλίσεων ΑΕ) ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής διατελούσε, μέχρι την πρόσληψή του το 2004 και σχεδόν ταυτόχρονα με αυτήν (!), Διευθύνων Σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας – πρακτορείου ασφαλειών, την οποία δύο χρόνια αργότερα και επί θητείας του εξαγόρασε η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, μετατρέποντας την σε θυγατρική της και μετονομάζοντας την σε NATIONAL ΜΕΣΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε. Μετά την εξαγορά ο συγκεκριμένος «εκλεκτός», σύντομα επέστρεψε σε γνώριμα για αυτόν μέρη, αφού παράλληλα τοποθετήθηκε και στη θέση του Προέδρου της NATIONAL ΜΕΣΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ Α.Ε.
Πέρα από την σύγκρουση συμφερόντων που υποκρύπτει μια τέτοια μεθόδευση, εκκρεμούν εύλογα ερωτήματα για την αναγκαιότητα της εξαγοράς της συγκεκριμένης εταιρείας, τη στιγμή που η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ διατηρούσε κλάδους που κάλυπταν όλο το φάσμα των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, ενώ είχε ήδη «προχωρήσει» στην «μεταγραφή» στο δυναμικό της του Διευθύνοντας Συμβούλου της, του προσώπου δηλαδή που είχε όλο το know – how, αλλά και επαφή με το πελατολόγιο της εταιρείας που εξαγοράστηκε.
Ερωτήματα που μένουν αναπάντητα εδώ και έξι μήνες και εντείνονται εξαιτίας της αντιθεσμικής τακτικής συγκάλυψης που ακολουθεί η Κυβέρνηση Καραμανλή, προσβάλλοντας για μία ακόμα φορά τη Βουλή, κυρίως όμως επιδεικνύοντας ανεπίτρεπτη αναλγησία σε όλους όσους υφίστανται τις άδικες συνέπειες της αδιαφανούς και σπάταλης διαχείρισης της Διοίκησης που η ίδια η Κυβέρνηση επέλεξε, συνέπειες που δυστυχώς δεν περιορίζονται ούτε καν στο κλείσιμο των 18 καταστημάτων που έχει αποφασιστεί για τις 30/4/09.

Ερωτάσθε:


1. Γιατί εδώ και έξι μήνες, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, στερείτε από την Εθνική Αντιπροσωπεία τις απαντήσεις που της οφείλετε, σχετικά με την εξαγορά από την Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής ιδιωτικής εταιρείας – πρακτορείου που διοικούσε από το 2002 και μέχρι και την αρχή της θητείας του στη Εθνική Ασφαλιστική ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλός, ενώ προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι η υπόθεση αυτή εγείρει εύλογο προβληματισμό και φέρει τα χαρακτηριστικά μιας ανεπίτρεπτης σύγκρουσης συμφερόντων και προνομιακής επιρροής;
2. Θα ενημερώσετε επιτέλους τη Βουλή για το ακριβές τίμημα και τον δικαιολογητικό λόγο αυτής της κίνησης εξαγοράς ενός ιδιωτικού πρακτορείου, τη στιγμή μάλιστα που η Εθνική Ασφαλιστική κάλυπτε ήδη όλο το φάσμα των ασφαλιστικών δραστηριότητων και που επίσης είχε ήδη προσθέσει στο «δυναμικό» της το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εξαγορασθείσας εταιρείας, το πρόσωπο δηλαδή που διέθετε και το know how και την επαφή με το πελατολόγια του συγκεκριμένου πρακτορείου; Παρακαλείσθε να καταθέσετε την συγκεκριμένη συμφωνία εξαγοράς, μαζί με τα σχετικά πρακτικά και αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο στη Βουλή.
3. Γιατί καθυστερείτε εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες να προβείτε στα αναγκαία μέτρα για τη διαλεύκανση των παραπάνω καταγγελιών, την απόδοση πειθαρχικών και ποινικών – όπου υπάρχουν - ευθυνών στους διορισμένους από την Κυβέρνηση σας, υπευθύνους για την Διοίκηση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, Εθνικής Ασφαλιστικής;
4. Αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος της αναλγησίας σας, όταν προφανώς το κόστος των αδιαφανών διαχειριστικών επιλογών υπέρ συμφερόντων «ημετέρων» εκ μέρους της Διοίκησης που εσείς διορίσατε και στην οποία παρέχετε αφειδώς προστασία «παραβιάζοντας» τον Κανονισμό της Βουλή, ένα κόστος που, μεταξύ άλλων, μεταφράζεται και στα λουκέτα που θα μπουν την Πέμπτη 30/4/09 σε 18 καταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής, το πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι Έλληνες πολίτες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρηγόρης Νιώτης
Γιάννης Διαμαντίδης
Γιάννης Κουτσούκος
Δημήτρης Τσιρώνης
Θάνος Μωραίτης
Κώστας Σπηλιόπουλος
Ροδούλα Ζήση
Γιάννης Δριβελέγκας
Μάρκος Μπόλαρης
Χρύσα Αράπογλου
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιώργος Πεταλωτής
Γιώργος Ντόλιος
Χρήστος Αηδόνης
Θεοδώρα Τζάκρη
Παναγιώτης Ρήγας
Τάσος Σιδηρόπουλος
Γιώργος Νικητιάδης
Νίκος Ζωίδης
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Μιχάλης Παντούλας
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Γιάννης Σκουλάς
Γιάννης Αμοιρίδης
Χρήστος Χάιδος
Δημήτρης Βαρβαρίγος
Μιχάλης Κατρίνης
Σοφία Σακοράφα
Σούλα Μερεντίτη
Αικ. Περλεπέ-Σηφουνάκη
Ηλίας Λαμπίρης
Ηλίας Καρανίκας
Μανώλης Σκουλάκης


Ξευτέλισε το "κομματικό μποστάνι της Ν.Δ." ,την ΕΡΤ, ο Απόστολος Κακλαμάνης


Ο Απόστολος Κακλαμάνης έσκισε σαν χασέ τον Παναγόπουλο διαμέσου Οικονόμου & Λύρατζη. Τους τα έχωσε τόσο χοντρά για το ότι εκτελούν την γραμμή της διοίκησης της ΕΡΤ, που δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν. Στο τέλος είπε χαρακτηριστικά: "Ελπίζω ότι ο Χρ. Παναγόπουλος που περνάει την κομματική γραμμή της ΕΡΤ με εσάς και άλλους, θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών στη Βουλή για να μας πει εάν συνεχίσει η ΕΡΤ να είναι το κομματικό μποστάνι της Ν.Δ."
Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι, θέλοντας να δικαιολογηθούν έλεγαν συνέχεια "έτσι γινόταν και παλιά". Εμμέσως δηλαδή παραδέχτηκαν αυτά που έλεγε ο Κακλαμάνης!

krogias

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

Από έγκυρο ευρωπαϊκό οργανισμό: Στο 6% η διαφορά στις ευρωεκλογές

Πανευρωπαϊκή πρόβλεψη από έγκυρο οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας για τις ευρωεκλογές ανά χώρα-μέλος αλλά και συνολικά. Για την Ελλάδα η πρόβλεψη (23/4/09) είναι:
ΠΑΣΟΚ 38% (8)
ΝΔ 32% (7),
ΚΚΕ 8.7 (2)
ΛΑΟΣ 8.4% (2)
ΣΥΝ 7.2 (2)
Οικολόγοι 6% (1)

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τρεις καθηγητές πανεπιστημίου, τους Simon Hix και Nick Vivyan (London School of Economics) και Michael March (Trinity College Dublin). Η έρευνα στηρίζεται στις εθνικές δημοσκοπήσεις, με την πρόσθεση μίας σειράς παραμέτρων από τους τρεις καθηγητές.

Σημαντικό: Οι ίδιοι έδιναν διαφορά 5% αρχές Απριλίου (εδώ)

Κι ας τον Ιωάννη να κουρεύεται με την GPO του...

Krogias.blogspot.com

Η Ελλάδα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης

"Στόχος μου είναι να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α.Παπανδρέου μιλώντας στο Λονδίνο σε εκδήλωση του London School of Economics, όπου παρουσίασε πέντε εθνικούς στόχους για τη χώρα:
1. να ξαναχτίσουμε μια δραστήρια εθνική πολιτική
2. να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα
3. να προχωρήσουμε σε φορολογική μεταρρύθμιση και σε ένα σύστημα υγείας και πρόνοιας υψηλού επιπέδου
4. να προωθήσουμε την πράσινη οικονομία από τον τουρισμό ως την αγροτική πολιτική, από την ενέργεια ως τις μεταφορές και από τις κατασκευές ως την εκπαίδευση.
5. να επιφέρουμε πολύ μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από όλα τα προηγούμενα.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε και τις βασικές αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης στην οποία ο ίδιος πιστεύει, οι οποίες αφορούν στη διαφάνεια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάθε ντοκουμέντο υπουργού ή υψηλόβαθμού αξιωματούχου θα αναρτάται στο διαδίκτυο."Στόχος μου είναι να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης, να έχει ο πολίτης δικαιώματα και ευθύνες, να απολαμβάνει τα δικαιώματά του και να μην είναι αποκομμένος από την εξουσία, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα όπου ο πολίτης είναι αποξενωμένος και απομονωμένος από ένα διεφθαρμένο κράτος"

Περισσότερα εδώ.

Μπράβο Άννα!

Τα βλέπεις σ. Λοβέρδο; Να το πως και το γιατί πρέπει να απαντάμε στους αλαζόνες της πολιτικής. Που επανεμφανίστηκαν, όπως είχε προβλεφθεί και σχεδιαστεί από την αρχή, πιστεύοντας ότι το Βατοπέδι θα έχει ξεχαστεί. Και που σαν να μη συνέβη ποτέ το σκάνδαλο, ζητάνε και τα ρέστα κατηγορώντας για όλα το ΠΑΣΟΚ!
Είπαμε, ο πήχης μετά τον Ραγκούση πήγε ψηλά. Και η Διαμαντοπούλου πέρασε από πάνω, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να απαντήσεις στην αλαζονεία με ευγένεια και πολιτικά επιχειρήματα, αρκεί να έχεις την διάθεση να το κάνεις .

Βέβαια, ο Ρουσόπουλος έβαλε πάλι την γνωστή παλιά κασέτα που είχαμε ακούσει και στην πρώτη συνέντευξη στον φίλο του Πρετεντέρη πριν μήνες. Ότι κανένας μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή δεν τον "έδωσε" ονομαστικά και ότι ακόμη και οι εφημερίδες ποτέ δεν έγραψαν συγκεκριμένα για αυτόν. Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή!

Δεν θα σταθώ στα δεκάδες στοιχεία που έχω παραθέσει σε αυτό το blog για τον Ρουσόπουλο, ούτε σε τι είχαν πει βουλευτές και υπουργοί του κόμματός του.
Θα σταθώ μόνο σε μία δήλωση, που υποθέτω ότι είναι ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ. Την μαρτυρία του Δημήτρη Ρίζου. Του εκδότη της Νο1 φιλοκυβερνητικής και ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗΣ εφημερίδας, σχολιάζοντας την ομιλία Ρουσόπουλου (είμαι γιος ταχυδρόμου) στη Βουλή:


Krogias.blogspot.com

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Συζήτηση με τον Pedro Zerolo - Νέα Δικαιώματα και Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία‏

To περιοδικό Re-Public σε συνεργασία με τον Τομέα Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ σας προσκαλεί στη συζήτηση με τον

Pedro Zerolo

http://www.zerolo.es/

Γραμματέα υπεύθυνο για τις Σχέσεις με τα Κοινωνικά Κινήματα και ΜΚΟ του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE)

Νέα Δικαιώματα και Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία:

Η Εμπειρία της Ισπανίας

την Τρίτη, 28 Απριλίου, 2009, στις 12 μ.μ.

στα Κεντρικά Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Αίθουσα 505, Ιπποκράτους 22

Πρόγραμμα

Εισαγωγή: Πωλίνα Λάμψα, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΠΑΣΟΚ

Ομιλία: Pedro Zerolo

Σχολιάζουν οι:

Μαριανέλλα Κλώκα, Εκδότρια εφημερίδας City Uncovered

http://cityuncovered.blogspot.com/

Λορέτα Μακόλεϊ, Ένωση Αφρικανών Γυναικών

Αχιλλέας Μητσός, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φίλιππος Σαββίδης, Re-Public

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση Ισπανικά-Ελληνικά

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλ.: 6937035427 ή 6944841859