«Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.»

Αλβέρτος Αϊνστάιν

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η κυβέρνηση στρέφει το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά του ΑΣΕΠ για παράνομες κομματικές προσλήψεις

Το ΑΣΕΠ με απόφαση- κόλαφο για την κυβέρνηση έκρινε παράνομες τις κομματικές-ρουσφετολογικές προσλήψεις επιμελητών δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Όπως καταγγέλλουν 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους προς το αρμόδιο Υπουργό, η κυβέρνηση προωθεί σήμερα (22-6-2009), την σύγκληση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επιδιώκοντας να υφαρπάξει από αυτήν την έγκριση των παρανόμων προσλήψεων, που το ΑΣΕΠ ακύρωσε.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: Η κυβέρνηση στρέφει το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά του ΑΣΕΠ και επιχειρεί να αναβιώσει παράνομες κομματικές προσλήψεις, τις οποίες το ΑΣΕΠ έκρινε παράνομες.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, το ΑΣΕΠ, με απόφαση - κόλαφο για την κυβέρνηση (αριθμ. 1271/21-5-2009 του Β΄ Τμήματος), έκρινε παράνομες τις κομματικές - ρουσφετολογικές προσλήψεις επιμελητών δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τις οποίες σχεδίασε και επέβαλε ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκης. Επίσης έκρινε παράνομη και την Προκήρυξη του εικονικού αυτού «διαγωνισμού».
Όλως ενδεικτικά, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του ΑΣΕΠ και με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης:
α) προηγούνται από τον πρώτο διοριστέο λόγω μεγαλύτερου βαθμού 139 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τέκνου τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι !!!
β) προηγούνται από τον δεύτερη διοριστέα λόγω μεγαλύτερου βαθμού 7 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τέκνου τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι !!!
γ) προηγούνται από τον τρίτο διοριστέο λόγω μεγαλύτερου βαθμού 413 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 214 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τέκνου τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι !!!
δ) προηγούνται από τον τέταρτο διοριστέο λόγω μεγαλύτερου βαθμού 334 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι !!!
ε) προηγούνται από τον πέμπτη διοριστέα λόγω μεγαλύτερου βαθμού 535 υποψήφιοι, λόγω ανηλίκων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τέκνου τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι !!!

... και ούτω καθεξής, παρομοίως και χειρότερα, για όλους τους δήθεν επιτυχόντες και φερόμενους ως δήθεν διοριστέους του ως άνω δήθεν διαγωνισμού της ντροπής.
Παρά την απόφαση του ΑΣΕΠ και με πλήρη περιφρόνηση προς τους θεσμούς και τη νομιμότητα, η αποχωρούσα κυβέρνηση και οι άνθρωποί της, αντί να ζητήσουν συγνώμη από αυτούς που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και τους εξαπάτησαν, προωθούν για την Δευτέρα, 22-6-2009, την σύγκληση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επιδιώκουν να υφαρπάξουν από αυτήν έγκριση των παρανόμων προσλήψεων, που το ΑΣΕΠ ακύρωσε. Δηλαδή επιχειρούν να ολοκληρωθεί μια παράνομη και διαβλητή διαδικασία - φαρσοκωμωδία προσλήψεων, αντίθετα προς την καταδικαστική - ακυρωτική απόφαση του ΑΣΕΠ.
Η κυβέρνηση έφτασε πλέον στα άκρα. Στρέφει τη Δικαιοσύνη κατά του ΑΣΕΠ. Στρέφει το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της νομιμότητας και του Συντάγματος, με σκοπό να υπηρετηθεί η κομματική σκοπιμότητα. Στο φαύλο κράτος της Ν.Δ. καταλύεται καθημερινά κάθε έννοια νομιμότητας, σοβαρότητας και σεβασμού των θεσμών και του Συντάγματος.

Επειδή βεβαίως όλα τα ανωτέρω αποτελούν «κατορθώματα» της κυβέρνησης Καραμανλή, δηλαδή τόσο ο στημένος διαγωνισμός, όσο και η επιχειρούμενη αναβίωσή του και επειδή ουδόλως συναρτάται προς τα δικαστικά καθήκοντα και αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου η μεθόδευση παράνομων προσλήψεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την τήρηση της νομιμότητας και τον σεβασμό προς το ΑΣΕΠ.
- Εάν εγκρίνει και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.
- Εάν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την επιχειρούμενη κατάλυση του ΑΣΕΠ.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ρόβλιας Ντίνος
Καρχιμάκης Μιχάλης
Αηδόνης Χρήστος
Αμοιρίδης Γιάννης
Βαρβαρίγος Δημήτρης
Γρηγοράκος Λεωνίδας
Δριβελέγκας Γιάννης
Ζωίδης Νίκος
Kεγκέρογλου Βασίλης
Κουτσούκος Γιάννης
Μανιάτης Γιάννης
Μερεντίτη Αθανασία
Μπόλαρης Μάρκος
Μωραΐτης Θανάσης
Νικητιάδης Γιώργος
Νιώτης Γρηγόρης
Ντόλιος Γιώργος
Παντούλας Μιχάλης
Παπαγεωργίου Γιώργος
Παπαχρήστος Βαγγέλης
Πεταλωτής Γιώργος
Ρήγας Παναγιώτης
Σαχινίδης Φίλιππος
Σιδηρόπουλος Τάσος
Σκουλάς Γιάννης
Στρατάκης Μανώλης
Τζάκρη Θεοδώρα
Τιμοσίδης Μιχάλης
Τσιόκας Χάρης
Τσουρή Ελπίδα
Χάιδος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: